Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez patrios91 2011-08-30, 1:23 pm

Młoda Ekstraklasa: 5. kolejka
(..)
GKS Bełchatów 3-1 Polonia Warszawa
Paweł Buzała 44, 86, Grzegorz Kuświk 89 - Michał Grunt 24
(..)
-> http://www.90minut.pl/news/166/news1667 ... lejka.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez yahaya 1906 2011-08-30, 9:29 pm

Puszcza Niepołomice pozyskała Huberta Jaromina

Nowym piłkarzem Puszczy Niepołomice został Hubert Jaromin.

Pomocnik do małopolskiego drugoligowca trafił z GKS-u Tychy. Podczas ubiegłego sezonu II ligi rozegrał 25 meczów, w których strzelił pięć goli. Na koncie ma również 38 spotkań w Ekstraklasie. W najwyższej klasie rozgrywkowej występował, gdy był piłkarzem Ruchu Radzionków i Polonii Bytom. Grał także m.in. w Podbeskidziu Bielsko-Biała i GKS-ie Katowice.

http://www.90minut.pl/news/166/news1668 ... omina.html
yahaya 1906

Postprzez pyla 2011-08-30, 9:37 pm

yahaya 1906 napisał(a):Puszcza Niepołomice pozyskała Huberta Jaromina

Nowym piłkarzem Puszczy Niepołomice został Hubert Jaromin.

Pomocnik do małopolskiego drugoligowca trafił z GKS-u Tychy. Podczas ubiegłego sezonu II ligi rozegrał 25 meczów, w których strzelił pięć goli. Na koncie ma również 38 spotkań w Ekstraklasie. W najwyższej klasie rozgrywkowej występował, gdy był piłkarzem Ruchu Radzionków i Polonii Bytom. Grał także m.in. w Podbeskidziu Bielsko-Biała i GKS-ie Katowice.

http://www.90minut.pl/news/166/news1668 ... omina.html

Ale się kurna wzmocnili :-)
pyla

Postprzez yahaya 1906 2011-09-02, 11:22 am

Tomasz Stolpa ponownie trenuje z KSZO

Do Ostrowca Świętokrzyskiego wrócił Tomasz Stolpa i znowu trenuje z drugoligowym KSZO.

Zawodnik od wtorku przebywał w Piaście Gliwice, jednak nie podpisał tam umowy.

- Trenuje, rozmawiamy też o kwestiach finansowych. To są trudne rozmowy. Daliśmy sobie czas do poniedziałku - powiedział Tomasz Gogol, prezes KSZO.

źródło: Echo Dnia

http://www.90minut.pl/news/167/news1670 ... -KSZO.html
yahaya 1906

Postprzez django 2011-09-04, 9:47 pm

Aż mi się przypomniało jak Berliński, jeszcze w barwach Zagłębia pokazał środkowy palec kibicom Ruchu w meczu rozgrywanym na Cichej:

I liga. Podczas spotkania nowosądeczan z Piastem Gliwice fani gospodarzy wywiesili transparent skierowany do Rafała Berlińskiego, defensywnego pomocnika Sandecji.

Transparent o treści "Berliński - nie podnoś ręki na kibica swego, bo dostaniesz w ryj od niego!" został wywieszony na ogrodzeniu przed meczem oraz po ostatnim gwizdku sędziego. To była odpowiedź fanów Sandecji na zachowanie piłkarza po meczu z Wartą Poznań, kiedy to zawodnik miał wdać się w mało kulturalną pogawędkę z jednym z fanów.

Piłkarz wycofał się z komentarza na temat zajścia. - Będę rozmawiał tylko o sprawach sportowych - stwierdził.

- Musimy wyjaśnić sprawę. W pierwszej kolejności porozmawiamy z przedstawicielami stowarzyszenia kibiców. Jeśli to nie załatwi problemu, to doprowadzimy do spotkania Rafała z fanami w obecności zarządu. Liczę, że wszystko się uspokoi - przekonuje Andrzej Danek, prezes Sandecji.

Sandecja pokonała 4:0 Piasta Gliwice i przerwała serię czterech porażek. - Szkoda, że zamiast się z tego cieszyć niektórzy kibice szukają dziury w całym - dodaje sternik klubu.
http://www.sport.pl/pilka/1,65044,10227 ... rzowi.html
django

Postprzez August 2011-09-15, 11:12 am

Serialu pt. "Gdzie trenuje Stolpa" ciąg dalszy. Tym razem odcinek z Tarnobrzegu:
Napastnik Tomasz Stolpa trenował dzisiaj z drużyną Siarki Tarnobrzeg. Były piłkarz Odry Wodzisław Śląski jest bliski podpisania umowy z trzecioligowcem.

Stolpa ma 28 lat. W Polsce był zawodnikiem zaledwie dwóch klubów - Zagłębia Sosnowiec i Odry Wodzisław Śląski. Poza tym grał za granicą. Reprezentował barwy m.in. Tromsø IL, Enköpings SK, Gefle IF i Qəbələ FK. W ubiegłym sezonie I ligi wystąpił w dziewięciu meczach i zdobył trzy gole.

Jeśli Stolpa podpisze kontrakt z Siarką, będzie drugim po Jacku Kurantym byłym piłkarzem Odry, który zasili tarnobrzeską drużynę.

źródło: własne / Echo Dnia
http://www.90minut.pl/news/168/news1682 ... brzeg.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez alisamyyen 2011-09-15, 8:52 pm

Rzuca chłopa po całej Polsce.
alisamyyen

Postprzez adamos_6 2011-09-17, 12:05 pm

z czegos zyc trzeba...
adamos_6

Postprzez August 2011-09-26, 8:27 pm

pomogła kotwica w kolanie, komórki macierzyste i szereg nowoczesnych zabiegów. Arkadiusz Kłoda - przez wiele lat - ulubieniec kibiców Zagłębia - kończy z grą w piłkę nożną.

Fot. Tomasz Wantuła / AG
Arkadiusz Kłoda w starciu z Piotrem Reissem podczas meczu Zagłębia z Lechem...
Gdyby w podparyskim Sevres obok wzorca metra miał kiedyś stanąć model "walecznego piłkarza", to Francuzi powinni wysłać zaproszenie do Kłody. To był prawdziwy lider, którego Zagłębiu tak bardzo dziś brakuje.

Kłoda ma dopiero 31 lat, ale na boisko już nie wybiegnie. - To już koniec. Przegrałem z kontuzjami - mówi. Jeszcze kilka miesięcy temu snuł plany powrotu. Pojawił się na treningu rywalizującej w lidze okręgowej Silesii Lubomia, gdzie zaprosił go kolega z boiska, a dziś także trener Bartosz Socha. - Ból jednak wrócił. Już nie mam siły i pomysłów, żeby z nim walczyć - dodaje.

Kłoda zmaga się z urazem kolana od wiosny 2010 roku. - Lekarze nazywają to "niewydolnością dynamiczną wiązadła pobocznego". Sam drugiego takiego przypadku w Polsce nie spotkałem. Uraz charakteryzuje się tym, że gdy naprężę mięśnie to mogę uderzyć piłkę z całą mocą. Gdy jednak chcę ją zagrać na luzie, w czasie biegu, to kolano przeszywa ból - wyjaśnia piłkarz. - Wszczepiano mi w kolano komórki macierzyste. Specjalną kotwicę, która miała wzmocnić cały układ. Przeszedłem kilka nowoczesnych zabiegów, których nazw nawet nie pomnę. Na końcu zawsze jednak pojawiał się ból. Mam już tego dosyć - podkreśla.

Nie brakuje osób, które twierdzą, że kariera Kłody mogła potoczyć się inaczej, gdyby nie męczące podróże przez aglomerację śląską. Piłkarz niemal każdego dnia dojeżdżał na treningi z rodzinnego Raciborza do Sosnowca. Pokonywał około 160 kilometrów, w sumie kilka godzin za kółkiem.

Paweł Ryngier, który odpowiadał w Zagłębiu m.in. za przygotowanie kondycyjne, nie ma wątpliwości, że męczące podróże odbijają się na formie piłkarzy. Zwraca również uwagę na nienaturalną sylwetkę piłkarza podczas prowadzenia samochodu. - Jest cała grupa mięśni, które mają przez to tendencję do przykurczania, co w konsekwencji może doprowadzić do kontuzji. Obciążony jest też kręgosłup - wyjaśnia. - Tak naprawdę nigdy się nie dowiemy czy podróże z Raciborza do Sosnowca miały realny wpływ na to, że kończę z grą w piłkę. Urazy kolan czy kostek, które mi dokuczały przez lata gry, były spowodowane zagraniami rywali, którzy czasami trafiali mnie tak jakby mi chcieli urwać nogę - podkreśla.

Jaki ma plan na dalsze życie piłkarz emeryt? - Na razie jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym. Nie wyobrażam sobie jednak życia bez piłki, dlatego myślę o pracy trenera. Na początek chciałbym szkolić dzieci. Jestem też po rozmowie z firmą, która proponuje ubezpieczenia dla sportowców. Dobrze trafili. Myślę, że wiem jak sprzedać ich usługi - uśmiecha się Kłoda, który wciąż nie dowierza, że podjął decyzję o końcu kariery. - Łapię się na tym, że wciąż szukam jakiegoś rozwiązania. Myślę, że może warto poszukać nowej metody, skonsultować się z kolejnym lekarzem. Potem przychodzi jednak otrzeźwienie - to już koniec - przesądza były gracz m.in. Zagłębia, Włókniarza Kietrz i BBTS-u Bielsko-Biała.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1Z5XtHawS
August

Postprzez adamos_6 2011-09-26, 11:33 pm

szkoda... dobry, waleczny zawodnik
adamos_6

Postprzez August 2011-09-27, 8:00 am

Ja tylko dodam: Arek, Dziękuję.
August

Postprzez GrubyPerez 2011-09-27, 9:20 am

Przyłącze się i ja - Arku - jeżeli czytasz - wielkie dzięki za Twoją wzorcową wręcz walkę i kawał serca pozostawionego w meczach ZAGŁĘBIA.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez bbartek 2011-09-27, 12:47 pm

Czy naprawde nie ma miejsca dla Arka w Zagłebiu. Oczywiscie nie jako zawodnik a np.skaut ?
bbartek

Postprzez pyla 2011-09-27, 9:01 pm

bbartek napisał(a):Czy naprawde nie ma miejsca dla Arka w Zagłebiu. Oczywiscie nie jako zawodnik a np.skaut ?

Dokladnie grał dla nas w ZAGŁĘBIU zostawił dużo zdrowia jesteśmy mu coś winni.
pyla

Postprzez KalF92 2011-09-28, 10:37 pm

pyla, A Kto go ma zatrudnić i za co? Klub nie ma pieniędzy na organizacje meczy, wiec raczej nie ma mowy o kolejnym etacie.. Poza tym w Zagłębiu od lat nie ma skautingu i dopóki nie zmienią się właściciele i ogół zarządu to szybko się to nie zmieni. Niestety...
KalF92

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna