bimber napisał(a):W woli ścisłości powiedzenie " dajcie mi człowieka" to cytat z Dzierżyńskiego chyba nie muszę tłumaczyć kim był... Kolejna rzecz, zauważyłem że większości ludzi na forum nie przeszkadza istnienie "Zagłębia 1906" jako drużyny czy traktując je jako inicjatywę kibicowską ale fakty które przytaczają w mniej lub bardziej wybredny sposób uczestnicy forum i z którymi nie ma co dyskutować mianowicie:
- nazwa drużyny - jak już napisałem pomysł wyśmienity jeśli chodzi o marketing natomiast z góry wiadomo było że będzie rodził kontrowersje.
- sposób zapadania decyzji o powstaniu drużyny - wielu już go opisało i nie ma co komentować.
- wzywanie do bojkotu Zagłębia - bez komentaża mówi samo za siebie.
Można tu oczywiście dodać kilka rzeczy natomiast są one pochodną w/w i jeśli się gdzieś pomyliłem to myślę że ktoś to merytorycznie sprostuje. A przecież można było inaczej... I nikt nie musiałby teraz tłumaczyć że "białe jest czarne ..." bo podział jest oczywisty. Oby jak najszypciej ktoś logicznie myślący to wyprostował bo jak ktoś to słusznie zauważył za kilka lat nikt nie będzie pamiętał dlaczego nielubi kibiców "Zagłębia BIS" i na odwrót.
Jak już jesteś taki uszczypliwy i chcesz docinać to... Nie w woli ścisłości a gwoli ścisłości, nie komentaża a komentarza, nie jak najszypciej a jak najszybciej, a zasada "dajcie mi człowieka..." dotyczy nie Dzierżyńskiego a Andrzeja Wyszyńskiego i niestety do dziś jest bardzo popularna.
Nikt do bojkotu nie wzywa Panie Bimber...