Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez bimber 2011-08-25, 7:37 am

tigers96 napisał(a):
A nie rozumiesz, że ten jegomość śmigał sobie na GieKSe? tradycje kibicowskie karzą eliminować takiego kogoś - Ty tego nie rozumiesz.

NIE ROZUMIĘ!!! Jak kogoś może kolić "skrytobębniarz" z GKS-u na Ludowym a nieobecność rodzimych kibiców już nie???
NIE ROZUMIĘ!!! Jak ktoś kto śpiewem i grą dopingujący Zagłębie ma być gorszy od kogoś kto się obraża (zdradza) na klub, nie przychodzi na stadion, wbija nóż w plecy klubowi zakładając konkurencyjny i jeszcze mówi że jest jedno Zagłębie!!!

ps. Zagłębie jako subregion Małopolski może jest jedno ale kibice już nie. Bo wszystko byłoby ok gdyby chodzić na Ludowy a zarazem założyć klub który już z nazwy wskazywałby na inicjatywę kibiców dla pokazania tego jak powinno się zarządzać drużyną lub przynajmniej sprawdzić się w tej roli....

cyt. "Mogłeś gościa grzecznie wyprowadzić a po za stadionem przetłumaczyć mu odpowiednio"

Czy to samo zrobiłbyś z tymi co nawołują do bojkotu Zagłębia i przychodzą na Mieroszewskich???
bimber

Postprzez wojtas sc 2011-08-25, 8:42 am

bimber napisał(a):Czy to samo zrobiłbyś z tymi co nawołują do bojkotu Zagłębia i przychodzą na Mieroszewskich???

Tu mowa o GKS-ie a nie o panach z b-klasowego
wojtas sc

Postprzez jondek 2011-08-25, 7:46 pm

LM jak na razie mamy z głowy.Cała nadzieja w nowym zespole beeeklasowym,który ostro wystartowal w nowej edycji PP.I tylko prosze mi nie imputować,że próbuje się nabijać ;-)
jondek

Postprzez Onslow 2011-08-25, 8:16 pm

Witam wszystkich troche mnie nie było na forum i widze że już jest jazda na całego podziały wyzwiska itd naprawde rece opadają nie wiem co mam o tym sądzić nie mam zamiaru skakać sobie do gardeł ze znajomymi bo mam takowych po obu drużynach wybór dobrowolny każdego ale chciałbym powiedzieć pare słów ze swoich doswiadczeń ponieważ mam znajomych w pracy którzy kibicują innym klubom to pytają mnie o co chodzi z tym nowym Zagłębiem i sami twierdzą że to chora sytuacja...
Co do frekfencji na Zagórzu to nie uważam żeby to była duża ilość osób biorąc pod uwage że to u siebie na podwórku powinno być ze 3 razy wiecej...
Na koniec mojego monologu chciałbym powiedzieć że kwestią czasu jest całkowity podział jak w Krakowie Craxa i Wisła dotego dochodzi jeszcze nowy sklep kibica bo się nie bedziemy tolerować... Czy o to chodziło?? tu mi się nasuwa piękne motto chyba Wisły

" CECHUJE NAS POJĘCIE KTÓREGO WY NIE ZNACIE...WIERNOŚĆ!!! DZIŚ JUDASZU WCZORAJ BRACIE"
Onslow

Postprzez ZS1906ZS 2011-08-25, 11:02 pm

Niejako z "rozpędu" po spektakularnym zwycięstwie Legii oglądanym niestety tylko z perspektywy TV :) :) :)

Taki post jak ten wyżej o rzekomym podziale Sosnowca na "Kraków"(straszliwe brednie) świadczy o kompletnym matrixie w głowie Pana piszącego. Po pierwsze jesteśmy kibicami JEDNEGO klubu (mimo wersji tutejszej części forumowiczów) Po drugie ( przepraszam iż użyje tu tego stwierdzenia) to krzykaczki pozostałe po stronie Pana B. to 3 sekundy zapału i to najdłuższa ich egzystencja jaką przewiduję w "starciu" z jakimkolwiek entuzjastą projektu 1906 ! dziękuje dobranoc.

Tak uważam Was tylko i wyłącznie za internetowych napinaczy. Jakiejkoliwek inicjatywy z Waszej strony nie uświadczyłem przez ten okres ( i takowej sie nie spodziewam) , w którym to mogliście się już wykazać w Waszej jedynej niepodważalnej wierności.
ZS1906ZS

Postprzez mason 2011-08-25, 11:58 pm

Trzeba to przyznać Górskiemu że to po mistrzowsku rozegrał.

Jak zniszczyć II ligowy klub aby nie było szumu i protestów. Jak pozbyć się problemu z budową nowego stadionu który kilka razy posłużył jako kiełbacha wyborcza ?
Podpuścić kibiców aby się sami tego klubu wyrzekli aby protestowali przeciw układowi w klubie, układowi który sam Górski wygenerował. Zagrał to genialnie, rola oskarowa. Efektem jest podział, wzajemne bluzganie. Tego nigdy w Zagłębiu i na Zagłębiu nie było! Ci którzy uważają się za najwierniejszych i najbardziej zaangażowanych wyzywają klub za który jeszcze niedawno życie by oddali od padliny i życzą mu upadku. W tej sytuacji na Zwycięstwa łapki zacierają. Już nikt im pod oknem nie będzie protestował ani o ratowanie klubu ani o budowę nowego stadionu, bo i po co?

Ten genialny numer wyszedł Górskiemu lepiej niż się spodziewał. Słuszny protest kibiców został nie tylko spacyfikowany w zarodku ale i odpowiednio ukierunkowany. Mowa jest o alternatywie która tak naprawdę jest tylko namiastką. Górski zyskał potrzebny pretekst, wolną rękę i spokojną głowę.
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez dardawsz1 2011-08-26, 12:15 am

Troszkę odbiegnę od tematu choć pewne analogie widać.

Jak wiadomo w 2005 r część kibiców Manchesteru Utd (po przejęciu klubu przez rodzinę Glazerów) postanowiła założyć własny klub.W DEMOKRATYCZNYM głosowaniu przy 44% poparciu nowy klub przyjął nazwę FC United of Manchester.
Drużyna ta wystartowała w najniższej klasie rozgrywkowej w sezonie 2005/06 ,za wyjątkiem sezonów 08/09 i 10/11 każdy sezon kończył się awansem do wyższej ligi.Więc jak widać drużyna z Manchesteru po paśmie sukcesów jest na fali.

Ja postanowiłem , korzystając z oficjalnej strony klubu http://www.fc-utd.co.uk/ sprawdzić jak czas i sukcesy wpływają na frekwencję na meczach (wyłącznie liga u siebie).

sezon 2005/2006 średnia widzów na mecz 3056
sezon 2006/2007 średnia widzów na mecz 2581
sezon 2007/2008 średnia widzów na mecz 2125
sezon 2008/2009 średnia widzów na mecz 2151
sezon 2009/2010 średnia widzów na mecz 1954
sezon 2010/2011 średnia widzów na mecz 1858
sezon 2011/2012 dotychczasowa średnia 1790

Statystyka wydaje mi sie bardzo ciekawa , awans bez mała co sezon a frekwencja w dół.
dardawsz1

Postprzez Cygan 2011-08-26, 7:00 am

dardawsz1 napisał(a):Troszkę odbiegnę od tematu choć pewne analogie widać.

Jak wiadomo w 2005 r część kibiców Manchesteru Utd (po przejęciu klubu przez rodzinę Glazerów) postanowiła założyć własny klub.W DEMOKRATYCZNYM głosowaniu przy 44% poparciu nowy klub przyjął nazwę FC United of Manchester.
Drużyna ta wystartowała w najniższej klasie rozgrywkowej w sezonie 2005/06 ,za wyjątkiem sezonów 08/09 i 10/11 każdy sezon kończył się awansem do wyższej ligi.Więc jak widać drużyna z Manchesteru po paśmie sukcesów jest na fali.

Ja postanowiłem , korzystając z oficjalnej strony klubu http://www.fc-utd.co.uk/ sprawdzić jak czas i sukcesy wpływają na frekwencję na meczach (wyłącznie liga u siebie).

sezon 2005/2006 średnia widzów na mecz 3056
sezon 2006/2007 średnia widzów na mecz 2581
sezon 2007/2008 średnia widzów na mecz 2125
sezon 2008/2009 średnia widzów na mecz 2151
sezon 2009/2010 średnia widzów na mecz 1954
sezon 2010/2011 średnia widzów na mecz 1858
sezon 2011/2012 dotychczasowa średnia 1790

Statystyka wydaje mi sie bardzo ciekawa , awans bez mała co sezon a frekwencja w dół.

Podałeś bardzo ciekawy przykład.... Na nim dobitnie widać, jak traktują sie kibice jednego klubu: demokracja panuje - a u nas - tworzą się chore podziały na lepszych i gorszych...

Panowie z 1906 - od dupy strony zaczęliście tworzyć ten klub: gdyby zaangażować w to (choćby emocjonalnie) całość braci zagłębiowskiej - na meczach 1906 byłaby jeszcze lepsza liczba głów, nie byłoby takich chorych podziałów, większość by chodział na mecze 2 klubów....

Ja osobiście daleki jestem od stwierdzeń tu padających: że to kibice z 1906 bedą przyczyna upadku klubu z Kresowej... TAK NIE JEST!

Ale sa odpowiedzialni jak najbardziej za ROZŁAM braci zagłębiowskiej i storzenie podziałów: MY, WY... TAK właśnie JEST!
Cygan

Postprzez PawełK 2011-08-26, 10:41 am

Ja uważam nieco inaczej. Grupy kibicowskie określiły się, że na drugoligowca nie chodzą (podali przyczyny). Napiszcie mi zatem jaki podział zrobili wśród kibiców? Nie potrafię tego po dziś dzień zrozumieć. Poleciał jakiś post o podziale i wszyscy biją go jak mantrę. Jaki podział? Jak suwerenna decyzja owych grup kibicowskich robi podział? Ktoś tu chyba nie rozróżnia "i" od "lub", do tego wyzywa innych od "judaszy", zrzucając na nich winę...
PawełK
pyszałek

Postprzez RUDI 2011-08-26, 10:50 am

quote="musztra"]To jest jakaś granda, na c*** miasto łoży na II ligę. Dużo bardziej ta kasa należy się hokeistom, za takie pieniądze jak się pompuję w piłkę, w hokeja mamy duże szansę na mistrza medal to już prawie pewny.[/quote]
Tu masz jeden post który nie robi podziałów.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Cygan 2011-08-26, 10:52 am

PawełK napisał(a):Ja uważam nieco inaczej. Grupy kibicowskie określiły się, że na drugoligowca nie chodzą (podali przyczyny). Napiszcie mi zatem jaki podział zrobili wśród kibiców? Nie potrafię tego po dziś dzień zrozumieć. Poleciał jakiś post o podziale i wszyscy biją go jak mantrę. Jaki podział? Jak suwerenna decyzja owych grup kibicowskich robi podział? Ktoś tu chyba nie rozróżnia "i" od "lub", do tego wyzywa innych od "judaszy", zrzucając na nich winę...

Pawle,

Chodzi o sam sposób zabrania się do tego.... Skad reszta Zagłębiaków miała wiedzieć o tym pomyśle? Nikt wcześniej o tym nie mówił, nie pisał... Aż tu nagla na stronie znajduje sie teks: "Klamka zapadła..."
No to powiedz mi jak mamy sie do tego odnosić?
Jak to wszystko jest (było) zorganizowane...?

O to właśnie chodzi między innymi...

Wygląda to w ten sposób, że hermetycznie zamknieta grupa osób stworzyła sobie nowy klub - srając, za przeproszeniem na Zagłębie, życząc mu jak najgorzej - Zagłębiu, któtremu tyle lat kibicowali...

Oni stworzyli podział - na My i Wy - więc nie dziw się niektórym postom i sytuacji panującej.....

Powtarzam - źle to było zorganizowane...
Ostatnio edytowano 2011-08-26, 11:01 am przez Cygan, łącznie edytowano 1 raz
Cygan

Postprzez PawełK 2011-08-26, 10:56 am

Pisanie, że wszystko było źle przygotowane, zła nazwa, zła data itp. przypomina powiedzenie, że "daj człowieka a znajdzie się na niego paragraf"... Cokolwiek by się nie zrobiło to coś zawsze by nie pasowało - ot taka to już nasza polsko-zagłębiowska mentalność. Wszystkim się nie dogodzi. Można teraz znaleźć posty różne aby się przyczepić, coś dowalić, a tak między Bogiem a prawdą, to z tego forum poleciały pierwsze wyzwiska i szydera w stronę inicjatorów Zagłębia 1906 Sosnowiec.
PawełK
pyszałek

Postprzez Cygan 2011-08-26, 11:02 am

PawełK napisał(a):Pisanie, że wszystko było źle przygotowane, zła nazwa, zła data itp. przypomina powiedzenie, że "daj człowieka a znajdzie się na niego paragraf"... Cokolwiek by się nie zrobiło to coś zawsze by nie pasowało - ot taka to już nasza polsko-zagłębiowska mentalność. Wszystkim się nie dogodzi. Można teraz znaleźć posty różne aby się przyczepić, coś dowalić, a tak między Bogiem a prawdą, to z tego forum poleciały pierwsze wyzwiska i szydera w stronę inicjatorów Zagłębia 1906 Sosnowiec.

Daleki jestem od szydery - nie mówię, że wszystko było źle zorganizowane - tylko źle temat został wprowadzony w życie - a to różnica....
Cygan

Postprzez bimber 2011-08-26, 2:00 pm

PawełK napisał(a):Pisanie, że wszystko było źle przygotowane, zła nazwa, zła data itp. przypomina powiedzenie, że "daj człowieka a znajdzie się na niego paragraf"... Cokolwiek by się nie zrobiło to coś zawsze by nie pasowało - ot taka to już nasza polsko-zagłębiowska mentalność. Wszystkim się nie dogodzi. Można teraz znaleźć posty różne aby się przyczepić, coś dowalić, a tak między Bogiem a prawdą, to z tego forum poleciały pierwsze wyzwiska i szydera w stronę inicjatorów Zagłębia 1906 Sosnowiec.

W woli ścisłości powiedzenie " dajcie mi człowieka" to cytat z Dzierżyńskiego chyba nie muszę tłumaczyć kim był... Kolejna rzecz, zauważyłem że większości ludzi na forum nie przeszkadza istnienie "Zagłębia 1906" jako drużyny czy traktując je jako inicjatywę kibicowską ale fakty które przytaczają w mniej lub bardziej wybredny sposób uczestnicy forum i z którymi nie ma co dyskutować mianowicie:
- nazwa drużyny - jak już napisałem pomysł wyśmienity jeśli chodzi o marketing natomiast z góry wiadomo było że będzie rodził kontrowersje.
- sposób zapadania decyzji o powstaniu drużyny - wielu już go opisało i nie ma co komentować.
- wzywanie do bojkotu Zagłębia - bez komentaża mówi samo za siebie.

Można tu oczywiście dodać kilka rzeczy natomiast są one pochodną w/w i jeśli się gdzieś pomyliłem to myślę że ktoś to merytorycznie sprostuje. A przecież można było inaczej... I nikt nie musiałby teraz tłumaczyć że "białe jest czarne ..." bo podział jest oczywisty. Oby jak najszypciej ktoś logicznie myślący to wyprostował bo jak ktoś to słusznie zauważył za kilka lat nikt nie będzie pamiętał dlaczego nielubi kibiców "Zagłębia BIS" i na odwrót.
bimber

Postprzez Zagłębiakowy 2011-08-26, 3:40 pm

Czy ten wątek jest po to,żeby kłócić?Zakładając go myślałem,że będą tu zaglądać wyrozumiałe osoby.A tym czasem wątek przekształcił ,się w kłótnie.Ja obie strony traktuje tak samo.Kibice czyli My wszyscy postąpiliśmy za wcześnie ,ale decyzja była dobra.Ja przychodzę i na mecze 1906 i na 2 ligowe Zagłębie.Na 1906 przychodzę,żeby pokibicować i móc wydrzeć gardło,jak i zobaczyć jak znajomy gra ;) na 2 lige chodzę ,żeby popatrzeć na zawodowy futbol .My wszyscy,Ci którzy przychodzą na 1906 są kibicami Zagłębia Sosnowiec a nie Zagłębia 1906 Sosnowiec,nie ma takiego wyznania Jak Zagłębie 1906 Sosnowiec,jest poprostu Zagłębie Sosnowiec.!
Zagłębiakowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna