Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez August 2011-08-20, 5:43 pm

toph napisał(a):wszystko ładnie pięknie tylko czemu to stowarzyszenie (w domyśle Z1906S) ma spłacać dług pseudo prezesów ("inwestorów") w wysokości 3mln zł?

Nigdzie nie napisałem, że stowarzyszenie miałoby spłacać jakikolwiek dług. Nalezy czytać ze zrozumieniem.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez KalF92 2011-08-20, 5:46 pm

August napisał(a):
toph napisał(a):wszystko ładnie pięknie tylko czemu to stowarzyszenie (w domyśle Z1906S) ma spłacać dług pseudo prezesów ("inwestorów") w wysokości 3mln zł?

Nigdzie nie napisałem, że stowarzyszenie miałoby spłacać jakikolwiek dług. Nalezy czytać ze zrozumieniem.

Zdaje się że koledze chodziło o to że napisałeś że kibice mogliby przejąć udziały panów KK, przecież razem z nimi przejęli by długi Zagłębia. A spłata ich jest dla miasta niemal niewykonalna a co dopiero dla kibiców?
PS dług wynosi nie 3 a 4miliony, choć podobno nawet wiecej bo samo Zagłębie nie wie ile ma długów..
KalF92

Postprzez August 2011-08-20, 6:17 pm

KalF92 napisał(a):Zdaje się że koledze chodziło o to że napisałeś że kibice mogliby przejąć udziały panów KK, przecież razem z nimi przejęli by długi Zagłębia. A spłata ich jest dla miasta niemal niewykonalna a co dopiero dla kibiców?

Długi ma spólka, tylko spółka i wyłącznie spółka. Kwestia ich spłaty, a w sytaucji spółki przede wszystkim ich restrikturyzacja, winna być związana z opracowaniem przez Zarząd zarówno programu tejże restrukturyzacji jak i pozyskiwania zewnętrznych źródeł finansowania spółki.Na zyczenie mogę spróbować wgłębić się w szcxzegóły, pytanie tylko po co ? Skoro w tym durnym regionie łatwiej jest działać destrukcyjnie niz kontruktywnie ?
August

Postprzez ^m@rcin^ 2011-08-20, 7:02 pm

Sonda napisał(a):
KalF92 napisał(a):
Ps2. Najbardziej boli mnie to że staliśmy się pośmiewiskiem dla towarzystwa zza Brynicy i że cieszą się z zaistniałej sytuacji i szydzą z Nas.

Komentarz kibica Ruchu po pierwszym meczu

"brawo brawo Zagłębie :poklon: ja bym też wolał zacząć grać w A-klasie niz z tymi ciulami w zarządzie co zarabiają po 30tys i w chuja grają, nie mówiąc już o atmosferze meczów na Cichej, jedynie wyjazdów byłoby szkoda"
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez KalF92 2011-08-20, 8:20 pm

^m@rcin^ napisał(a):
Sonda napisał(a):
KalF92 napisał(a):
Ps2. Najbardziej boli mnie to że staliśmy się pośmiewiskiem dla towarzystwa zza Brynicy i że cieszą się z zaistniałej sytuacji i szydzą z Nas.

Komentarz kibica Ruchu po pierwszym meczu

"brawo brawo Zagłębie :poklon: ja bym też wolał zacząć grać w A-klasie niz z tymi ciulami w zarządzie co zarabiają po 30tys i w chuja grają, nie mówiąc już o atmosferze meczów na Cichej, jedynie wyjazdów byłoby szkoda"

Coś źle zacytowałeś bo ten PS2. to nie są moje słowa ja je tylko cytowałem a ich autorem jest inny użytkownik.
Zaraz przeczytasz że pochwalają nas kibice z zza Brynicy,tylko Ci z którymi "robimy interesy"(taki post z tym tekstem już tutaj był ale zdaje się został skasowany.
Bardzo podobną wypowiedź do tej kibica Ruchu słyszałem od Fanów Zabrzańskiego Górnika, a także od znajomego Widzewiaka. Tak więc cała kibolska Polska jest z nami.

Działanie objęte przez grupy kibicowskie jest ze wszech miar słuszne jedynie o co można mieć żal to o to że w początkowej fazie przepływ informacji był niewłaściwy.
ZAGŁĘBIE!
KalF92

Postprzez toph 2011-08-20, 8:22 pm

August napisał(a):
KalF92 napisał(a):Zdaje się że koledze chodziło o to że napisałeś że kibice mogliby przejąć udziały panów KK, przecież razem z nimi przejęli by długi Zagłębia. A spłata ich jest dla miasta niemal niewykonalna a co dopiero dla kibiców?

Długi ma spólka, tylko spółka i wyłącznie spółka. Kwestia ich spłaty, a w sytaucji spółki przede wszystkim ich restrikturyzacja, winna być związana z opracowaniem przez Zarząd zarówno programu tejże restrukturyzacji jak i pozyskiwania zewnętrznych źródeł finansowania spółki.Na zyczenie mogę spróbować wgłębić się w szcxzegóły, pytanie tylko po co ? Skoro w tym durnym regionie łatwiej jest działać destrukcyjnie niz kontruktywnie ?

:lol: jak przejmą akcje to kim będą? nie spółką? jak będą spółką to nie przejmą długu? jak przejmą dług i go "restrukturyzują" (lub nie, zależy od wierzycieli) to na kogo spadnie główny ciężar bajzlu pseudoprezesów?

konstruktywnie już działali na Kresowej 1 :) są efekty :lol:

jedyne wyjście niekontrowersyjne było jedno, zaczekać na bankructwo i dopiero startować z Z1906S
toph

Postprzez August 2011-08-20, 9:40 pm

KalF92 napisał(a):Tak więc cała kibolska Polska jest z nami.

Cała kibolska Polska to ma nas w dupie. Śmieją się z nas i pukają się w czoło. Czy będzie Zagłebie Sosnowiec czy nie to w piłkarskiej Polsce wszystkim zwisa.

toph napisał(a): jak przejmą akcje to kim będą? nie spółką? jak będą spółką to nie przejmą długu? jak przejmą dług i go "restrukturyzują" (lub nie, zależy od wierzycieli) to na kogo spadnie główny ciężar bajzlu pseudoprezesów?

Nie obraź się chłopie, ale ten wpis znaczy tylko tyle, że ch.ja się na tym znasz. A tak a propo tych z innych miast co nam współczują, a zwłaszcza z Chorzowa. Jak Rogala i jego stowarzyszenie narobili bajzlu, Ruch ledwo obronił sie przed degradajć w 2 lidze, to tam nikt nie myślał aby zaczynać od nowa, tworzyć alternatywy itd. Stworzono Spółkę,ile z długów się dało, pozamiatano pod dywan, resztę - ponad 5 mln zł - wzieto na klatę.
Ostatnio edytowano 2011-08-20, 9:48 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
August

Postprzez toph 2011-08-20, 9:46 pm

luz majkel, wyjaśnij nam jak wykupując 51% akcji nie przejmuje się długu?
toph

Postprzez August 2011-08-20, 9:49 pm

toph napisał(a):luz majkel, wyjaśnij nam jak wykupując 51% akcji nie przejmuje się długu?

Za zobowiązania spółki akcyjnej nie odpowiadają akcjonariusze, a wierzyciele mogą dochodzić swoich roszczeń tylko z majątku spółki.
August

Postprzez PawełK 2011-08-20, 9:53 pm

August napisał(a): Cała kibolska Polska to ma nas w dupie. Śmieją się z nas i pukają się w czoło. Czy będzie Zagłebie Sosnowiec czy nie to w piłkarskiej Polsce wszystkim zwisa.

W bardzo, ale to w baaaardzo dużym błędzie jesteś jeżeli tak myślisz...
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-08-20, 9:54 pm

PawełK napisał(a):W bardzo, ale to w baaaardzo dużym błędzie jesteś jeżeli tak myślisz...

Jak zawsze. Za to jeszcze nie słyszałem, aby co niektórzy się w czyms pomylili.
August

Postprzez toph 2011-08-20, 9:55 pm

August napisał(a):
toph napisał(a):luz majkel, wyjaśnij nam jak wykupując 51% akcji nie przejmuje się długu?

Za zobowiązania spółki akcyjnej nie odpowiadają akcjonariusze, a wierzyciele mogą dochodzić swoich roszczeń tylko z majątku spółki.

w sensie doprowadzić do bankructwa czy wyrywać sobie żyły żeby spłacić Szatana i resztę?
toph

Postprzez August 2011-08-20, 10:04 pm

toph napisał(a):w sensie doprowadzić do bankructwa czy wyrywać sobie żyły żeby spłacić Szatana i resztę?

Zgadnij
August

Postprzez toph 2011-08-20, 10:17 pm

podpowiedz
toph

Postprzez August 2011-08-20, 10:24 pm

toph napisał(a):podpowiedz

A właśnie. Widzisz, nasza przewspaniała, zagłebiowska, patriotyczna, pełna wiekuistej wierności mentalnośc podpowiada nam nie "co zrobić, aby uratować", a "rozpi.rodlić jak naszybciej".
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna