Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez PawełK 2011-08-17, 10:20 pm

Pierwszy oficjalny mecz Zagłębia 1906 a najwięcej do powiedzenia o meczu mają Ci co są jego przeciwnikami oraz na meczu nie byli. Panowie lód na głowę. W sobotę drugoligowiec gra w Częstochowie może czas założyć temat a nie dogryzać i wymyślać podziały? Posty nie związane z tematem polecą w kosmos a jak ktoś od teraz nie zapanuje nad ciśnieniem odpocznie od pisania...
PawełK
pyszałek

Postprzez Bizoniasty 2011-08-17, 10:26 pm

Nie czaje was ludzie. Na meczu Zagłebia 1906 nie bylem dzis, ale z checia pojde w jakis weekend i napewno zabiore dziewczyne i mojego mlodocianego szwagra rowniez (a napewno nie raz, bo chce im pokazac prawdziwa atmosfere, zabawe na stadionie to co pamietam doskonale, co bylo jeszcze nie tak dawno temu - na cale zycie zapamietam mecz z Legią u nas, jak razem bawilismy sie na sektorach).
Na Ludowym tez bylem w sobote, nie bylo kolorowo, ale mam zamiar jeszcze wpasc w tym sezonie i to nie raz. Widze, ze duzo ludzi boli to, ze Zaglebie 1906 jednak powstalo i gra. Plujecie jadem i sami robicie sobie podział. Po co ? Bedziecie zdrowsi przez to ? Madrzejsi ? Moze bogatsi ? Bardzo mi sie podoba natomiast postawa ludzi zwiazanych z Zaglebiem 1906, leja na wszystkie wyzwiska rowno. Tak trzymac chlopaki, robcie swoje :niezle: Jak by tak na Ludowym ruszyl doping to tez super, chetnie przyjde i pospiewam (zaraz mi tuzin osob odpowie, ze mnie nie chca - ja i tak przyjde taka menda ze mnie). Sam zaluje, ze mlodszy nie jestem i nie mam tyle czasu co kiedys, bo bym chetnie sam taki doping moze sprobowal zrobic. Takze ekipa z Ludowego wy tez glowa do gory. Stoimy po jednej stronie barykady, tylko na dwoch roznych frontach.
Wszyscy jestesmy mieszkancami Sosnowca. Czy chcecie czy nie wszyscy kibicujemy jednemu Zagłębiu.

Aha jeszcze taki maly P.S. dodam. W sobote przez caly mecz slyszalem tylko, od wielu osob (starszych osob) "rozwiązać to wszystko w pizdu", a i wiele osob wychodzilo ze stadionu juz po 60 minutach meczu. Nie rozumiem wiec o co caly spor tutaj. W koncu ktos wzial i zaczal coś robic, zamiast tylko mowic.
Bizoniasty

Postprzez tigers96 2011-08-17, 10:35 pm

Lars napisał(a):Oddajcie flagi złodzieje!!! zbieraliśćie na nie pod Ludowym na flagi mające wisiec na Ludowym dla Zaglłębia a nie dla zielonych koszulek!!!
złodzieje !!! złodzieje !!! złodzieje !!!
już więcej postaram się nie wypowiadać w temacie klubu i kibiców zielonych koszulek, niestety tym razem musiałem, gdy zobaczyłem na płocie pod Dor Janem flagi na które wszyscy do puszek wrzucaliśmy pieniądze!!! :twisted:

wiesz, kto odpowiada za flagi na Zagłębiu? to weź powiedz to tym osobom w twarz, że są złodziejami.
tigers96

Postprzez tigers96 2011-08-17, 10:44 pm

jondek napisał(a):Skończą się wakacje,zacznie się szkola....A prawdziwi profesjonaliści,zagraja świetny mecz nawet dla 20 osób.Jedni wolą hale koncertowe z decybelami,a inni kameralne klimaty.Dobrze,że się różnimy.

Jesteś pewien? szkoda, że nie widziałeś, ile było dzisiaj rodzin z małymi dziećmi, na Ludowym nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem. Szkoda, że to na tej b klasie było 2x więcej ludzi, niż na ostatnim meczu na Ludowym i szkoda, że to właśnie dzisiaj w samym młynie było tyle ludzi, ile na Ludowym. Jeżeli myślicie, że na meczu byli ludzi, którzy w dupie mają projekt b klasowy, to się grubo mylicie : ))
tigers96

Postprzez Sonda 2011-08-17, 11:05 pm

tigers96 napisał(a):wiesz, kto odpowiada za flagi na Zagłębiu? to weź powiedz to tym osobom w twarz, że są złodziejami.

W twarz to można komuś napluć a tacy jak ty kolego tigers powiedzą ,że deszcz pada.
Sonda

Postprzez damianeri zs 2011-08-17, 11:10 pm

Lars napisał(a):Oddajcie flagi złodzieje!!! zbieraliśćie na nie pod Ludowym na flagi mające wisiec na Ludowym dla Zaglłębia a nie dla zielonych koszulek!!!
już więcej postaram się nie wypowiadać w temacie klubu i kibiców zielonych koszulek, niestety tym razem musiałem, gdy zobaczyłem na płocie pod Dor Janem flagi na które wszyscy do puszek wrzucaliśmy pieniądze!!! :twisted:

lars i z tobą się zgodzę jak widzialem te flagi to mnie krew zalewała i jeszcze z naszych kieszeni pieniądze były zbierane to nie sprawiedliwe jest :czerwona: :czerwona: :czerwona:
damianeri zs

Postprzez damianeri zs 2011-08-17, 11:20 pm

ZS1906ZS napisał(a):Niestety nie możemy bo liczba będzie stale rosła ;-)
Przyznaj ! ilość osób zaskoczyła i boli prawda ? :lol:

Damianeri obok Wojtasa_sc jesteś maskotką najwierniejszych !

tak pajacu bo ja zawsze chodziłem na ludowy i będę chodzil a`jak`coś nie pasi to spadówa :lol: :lol: :lol: :lol:

BAN/PawełK
damianeri zs

Postprzez emcio 2011-08-18, 2:53 am

Na jaką flagę niby dawałeś kasę ? Na którąkolwiek z tych ,co zawisły ?
Może na "Barra Bravas" ? Nie sądzę...
Może na "Wojkowice" ? Raczej nie...
A może 'Młoda Wiara" ? Też odpada raczej ;-)

Wymień chociaż 1 flagę która zawisła i na którą dałeś pieniądze.
emcio

Postprzez kriss68 2011-08-18, 6:34 am

tigers96 napisał(a):Jesteś pewien? szkoda, że nie widziałeś, ile było dzisiaj rodzin z małymi dziećmi, na Ludowym nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem. Szkoda, że to na tej b klasie było 2x więcej ludzi, niż na ostatnim meczu na Ludowym i szkoda, że to właśnie dzisiaj w samym młynie było tyle ludzi, ile na Ludowym. Jeżeli myślicie, że na meczu byli ludzi, którzy w dupie mają projekt b klasowy, to się grubo mylicie : ))

Kolejny wpis plus tekst ze strony :
"Na trybunach można było zauważyć wiele rodzin wraz ze swoimi pociechami co ukazuje, że kibice Zagłębia nie są aż tacy źli jak można wyczytać w różnych mediach" rozbawił mnie do łez.
Krzyknijcie pare razy Je...ać PZPN albo niech przyjdzie jakiś oszołom bluzgający na sędziego i te rodziny prędzej znikną niż się pojawiły .Mecz piłkarski to nie plac zabaw.
950 osób :-) :-) :-) to kolejne dopisywanie głów by poprawić samopoczucie dla swojego poronionego pomysłu.

Złodzieje oddajcie flagi.

NIE DLA ZAGŁĘBIA 1906 SOSNOWIEC
kriss68

Postprzez tigers96 2011-08-18, 6:44 am

Sonda napisał(a):
tigers96 napisał(a):wiesz, kto odpowiada za flagi na Zagłębiu? to weź powiedz to tym osobom w twarz, że są złodziejami.

W twarz to można komuś napluć a tacy jak ty kolego tigers powiedzą ,że deszcz pada.

To jest Twój jedyny argument? tylko to pokazuje, jak bardzo jesteście silni zza monitora, a gwarantuję, że żaden z was nigdy by się nie odezwał, że ktoś jest złodziejem flag : )))
tigers96

Postprzez sprechen 2011-08-18, 7:38 am

Miałem całkowicie zaprzestać udzielania się na forum (co i tak czyniłem niezwykle rzadko) z uwagi na fakt skasowania mojej wypowiedzi dotyczącej Zagłębia 1906, która nie była ani obraźliwa ani nie naruszała żadnych dóbr, mam tylko nadzieję, że ten post skasowany nie zostanie.
Szanowni Panowie reprezentujący Zagłębie 1906 przez wiele lat chodząc na Ludowy wrzucałem do Waszych puszek pieniądze - mogło to być 10, 20 a kilka razy 50 zł - zbierający informowali, że zbiórka jest na: oprawę, flagę etc. podobnie do mnie czyniło wielu kibiców, Wy w zamian za to szykowaliście piękne oprawy, wieszaliście świetnie przygotowane flagi czy też prezentowaliście interesujące sektorówki. Tak się porobiło, że zabraliście zabawki i poszliście gdzie indziej - ok szanuję Waszą decyzję, chociaż zgadzać się z Wami nie muszę. Nie jestem zdania że "ukradliście" te flagi - bo dostawaliście pieniądze w formie powiedzmy "darowizny" a na co one dokładnie szły nie wiem i mnie to nie interesuje, z mojej strony była to forma poparcia dla Was i pomocy w Waszych działaniach. Jednakże irytują mnie w tej chwili Wasze wypowiedzi, w których podkreślacie, że wszystko szło z Waszych i tylko Waszych kieszeni.
Nie ma sensu zaogniać tego konfliktu, bo to do niczego nie prowadzi. Stawiam dukaty przeciwko orzechom, że za kilka lat po kilku awansach Zagłębie 1906 będzie miało kłopot z finansami i infrastrukturą, bo o ile stadion w Zagórzu wystarczy na B klasę o tyle im będziecie wyżej tym problem będzie większy - wtedy zobaczymy jak spiszą się działacze i osoby zarządzające klubem...
sprechen

Postprzez KalF92 2011-08-18, 8:45 am

Ja tam może najmądrzejszy nie jestem ale zastanawia mnie jedno: Po co ktoś nazywa kogoś złodziejem skoro nie ma odwagi powiedzieć mu tego w prost. Z resztą co oni ukradli? Sami dawaliście im te pieniądze... Inna sprawa: Może ktoś wymienić flagi na które się składał? Nie twierdzę że nie ma takowych ale jestem ciekaw czy potraficie je wymienić skoro az tak wam na nich zależy.. Nagle każdy z Was dawał c*** wie ile a na zbiórkach zbierano nieduże kwoty... Jeśli faktycznie tak wielu dawało taki wielkie kwoty(ja biedny chłopak jestem i do puszki wrzucałem max 5zł a inni Wy rzekomo po 50,skoro tak to zrobicie jedną zbiórkę i już macie na flagi. ;)
Ktoś powyżej wytykał jakoby frekwencja była "dopisywana" Jeśli masz ochotę to wejdź do galerii i wykropkuj każdego kibica jeśli uważasz ze Zagłębie dopisało sobie liczbę uczestników imprezy. Inna sprawa że każdy kto tam był wie że ośmieszyłeś się czepiając się liczby Zagłębiaków na tym meczu.
Co do tego jakoby dzieci i rodziny miały uciec na myśl o okrzykach na temat PZPNu,albo wizyt oszołomów., Jestem przekonany ze doping będzie pod kontrolą a oszołomy będą wypraszane...

Jak to jest że nie mieliście czasu być na spotkaniach organizowanych przez grupy kibicowskie a czas by obejrzeć mecz(zakładam że byliście tam skoro wydajecie opinie na temat frekwencji) ?
KalF92

Postprzez PawełK 2011-08-18, 9:15 am

kriss68 napisał(a):Kolejny wpis plus tekst ze strony :
"Na trybunach można było zauważyć wiele rodzin wraz ze swoimi pociechami co ukazuje, że kibice Zagłębia nie są aż tacy źli jak można wyczytać w różnych mediach" rozbawił mnie do łez.
Krzyknijcie pare razy Je...ać PZPN albo niech przyjdzie jakiś oszołom bluzgający na sędziego i te rodziny prędzej znikną niż się pojawiły .Mecz piłkarski to nie plac zabaw.
950 osób :-) :-) :-) to kolejne dopisywanie głów by poprawić samopoczucie dla swojego poronionego pomysłu.

Złodzieje oddajcie flagi.

NIE DLA ZAGŁĘBIA 1906 SOSNOWIEC

A co w tekście było nie tak jak być powinno? To, że dzieci naprawdę było bardzo dużo i nie przypominam sobie kiedy ostatni raz ich było aż tyle na Ludowym? Uważasz, że frekwencja jest napisana dla czyjejś satysfakcji? Co prawda na meczu z Chrobrym nie byłem, lecz oglądając galerię z tego meczu można powiedzieć, że na Ludowym liczba widzów mocno pikuje. 600 osób (wraz z Chrobrym) to niewiele ponad 60% tego co wczoraj było na meczu b-klasowych drużyn w Zagórzu. Czas pokaże czy to było jednorazowe czy też ta frekwencja się utrzyma. Jako przeciwnik Zagłębia 1906 (bo jasno to określasz w podpisie) zamiast tracić czas na wyzywanie i robienie podziałów, zrób coś pożytecznego z powyższym stanem rzeczy, bo za chwilę będziemy musieli zejść procentowo do poziomu wódki, potem wina, etc.

Co do flag to nie słyszałem jakoby magazyn z flagami Zagłębia został okradziony więc nie wiem o co Ci chodzi...

PS. Jak czytam posty takich użytkowników jak sprechen to mam wrażenie, że to forum da się jeszcze uratować. Brawo za konstruktywną krytykę i normalny ton wypowiedzi.
PawełK
pyszałek

Postprzez Sonda 2011-08-18, 9:44 am

tigers96 napisał(a):
Sonda napisał(a):

To jest Twój jedyny argument? tylko to pokazuje, jak bardzo jesteście silni zza monitora, a gwarantuję, że żaden z was nigdy by się nie odezwał, że ktoś jest złodziejem flag : )))

Z wypowiedzi twoich można wywnioskować, że masz góra 10 lat. Natomiast jeżeli jesteś bardziej doświadczony i nie rozumiesz prostego przekazu, to napisze Ci prościej.
Jeżeli ukradniesz ze sklepu batonika, to dopiero poczujesz się złodziejem jak Ci ktoś to powie w twarz?
Sonda

Postprzez August 2011-08-18, 10:01 am

PawełK napisał(a):Co do flag to nie słyszałem jakoby magazyn z flagami Zagłębia został okradziony więc nie wiem o co Ci chodzi...

Ja spróbuję wytłumaczyć swoje odczucia. Przez lata grupy kibicowskie zbierały od ludzi pieniądze na oprawy, flagi etc....
Czy ja wrzuciłem 10 gr, 1 zł czy 10 zł to były moje zarobione pieniądze, których i nikt nie dał. teraz ci sami ludzie mówią, ze nie będą przychodzić ani kibicować drużynie Zagłębia tylko innemu klubowi, z którym ani ja ani szereg innych osób, które dotąd wspierały te grupy choćby najmniejszymi kwotami. Jak dotąd nikt ze zwolenników 1906 nie raczył nawet spróbować zrozumieć tych ludzi.
PawełK napisał(a):Uważasz, że frekwencja jest napisana dla czyjejś satysfakcji? Co prawda na meczu z Chrobrym nie byłem, lecz oglądając galerię z tego meczu można powiedzieć, że na Ludowym liczba widzów mocno pikuje. 600 osób (wraz z Chrobrym) to niewiele ponad 60% tego co wczoraj było na meczu b-klasowych drużyn w Zagórzu. Czas pokaże czy to było jednorazowe czy też ta frekwencja się utrzyma.

Jak na razie obserwuję sporą dawkę socjotechniki związanej z powstaniem 1906. Przy czym nikt z jego zwolenników jak dotąd nie spróbował się wczuć w zwolenników Zagłębia. Fakt, że to co wypisuje część osób na forum jest momentami zwykłym chamstwem, ale też wiem, że określone sformułowania niektórych z tych osób jest zwyczajnym aktem rozpaczy. A na pewno nie jest z ich z strony przyczyną podziału bo to nie te osoby dokonały secesji z Zagłębia. Chciałbym przy tym zwrócić uwagę na użytkownika ZS1906ZS, który dość sprytnie - prawdopodobnie nie łąmiąc regulaminu - podjudza zwolenników Zagłębia powodując ostrzeżenia czy bany.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna