ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC vs Energetyk Row Rybnik 2011-07-30 g.18

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC vs Energetyk Row Rybnik 2011-07-30 g

Postprzez Lars 2011-08-01, 9:32 am

Brawo dla całego zespołu.
Najsłabszy z drużyny Szatan, potem Madej. Miszczuk zero wykopu z piątki. Kozminski nic nie wniósł, raczej statystował.
Szczególnie wielkie brawa dla Lachy, ale to normalne, Jarczyka, Ryndaka i Jankowskiego.

Co do kibiców, było ich sporo i dobrze. Jak będą wyniki to będzie jeszcze więcej. Doping powoli się tworzy. Już niedługo, jeśli będą wyniki, wogóle nie zauważalny będzie brak na trybunach kibiców drużyny zielonych koszulek.

Brawo dla trenera Stacha, że udało mu się zbudować w tak krótkim czasie zespół, który potrafi grać tak płynnie i tak ambitnie :brawo:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez August 2011-08-01, 9:53 am

Dla mnie niewatpliwie graczem meczu jest Domański. Chłopak niesamowicie wymiatał. Trzymam kciuki aby nie był to jego jednorazowy "wyskok".
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Anakin 2011-08-02, 2:45 pm

Coraz bardziej podoba mi się Stefański. Jeszcze trochę a będzie liderem zespołu. O ile po rundzie nie odejdzie gdzieś wyżej. Dziwię się, że Fornalak go nie chciał. Tym bardziej, że w Bytomiu grają teraz same lebiody.
Anakin

Postprzez damianeri zs 2011-08-04, 11:17 pm

miło mi słyszeć o nas o młodzieży która zrobiła doping na młynie bo gdyby nie my to nikt dupy by nie ruszył a takie słowa w naszą stronę wyp ier z gniazda to były słowa skierowane przez reprezentanów b klasowego tworu i jeszcze raz powtarzam idzcie sobie robić wiochę gdzie indziej a od ludowego wara :czerwona: :czerwona: :czerwona:
damianeri zs

Postprzez Gabryś_ 2011-08-04, 11:24 pm

damianeri zs napisał(a):słowa w naszą stronę wyp ier z gniazda to były słowa skierowane przez reprezentanów b klasowego tworu

No ale konkretnie, to kto?
Gabryś_

Postprzez damianeri zs 2011-08-04, 11:44 pm

Gabryś_ napisał(a):
damianeri zs napisał(a):słowa w naszą stronę wyp ier z gniazda to były słowa skierowane przez reprezentanów b klasowego tworu

No ale konkretnie, to kto?

nie wiem jacyś kolesie tak krzyczeli na nas
damianeri zs

Postprzez Serious 2011-08-04, 11:48 pm

No wezmę i padnę trupem na miejscu...

Krzyczeli na Nas, to fakt. Nie było to miłe, ani tym bardziej na miejscu, to fakt.
Ale nie rzucajmy oskarżeń na prawo i lewo, bo nie masz pewności KTO to był i z kim był związany.

Pozdrawiam
Serious

Postprzez damianeri zs 2011-08-04, 11:52 pm

Serious napisał(a):No wezmę i padnę trupem na miejscu...

Krzyczeli na Nas, to fakt. Nie było to miłe, ani tym bardziej na miejscu, to fakt.
Ale nie rzucajmy oskarżeń na prawo i lewo, bo nie masz pewności KTO to był i z kim był związany.

Pozdrawiam

serious a my się znamy?

Takie rozkminki to na PW. Temat zamykam!/PawełK
damianeri zs

Postprzez damianeri zs 2011-08-04, 11:53 pm

do gabryś pilne

Marcin Lachowski prosi kibiców o wsparcie

Autor: Adam Pałęga / sportowezaglebie.pl
W sobotnim meczu II ligi gr. zachodniej Zagłębie Sosnowiec pewnie pokonało Energetyka ROW Rybnik 4:0. Poniżej prezentujemy wywiad z liderem naszej drużyny, Marcinem Lachowskim, który na łamach naszego portalu chciał coś przekazać kibicom.

sportowezaglebie.pl: - Marcin, spotkanie z zespołem z Rybnika było dla Was wyjątkowo udane. Wysoka wygrana była efektem Waszej dobrej gry, czy to Energetyk odstawał w tym spotkaniu?

Marcin Lachowski: - Media po pierwszym meczu Energetyka z Chojniczanką informowały, że to beniaminek prowadził grę, a piłkarze z Chojnic strzelali bramki. My w tym spotkaniu nie pozwoliliśmy gościom, aby to oni narzucili swoje warunki gry i dzięki temu rozegraliśmy bardzo dobry mecz. Większość podbramkowych sytuacji, w szczególności w pierwszej połowie, wynikała z bardzo dobrego rozegrania piłki, wielu podań i tak właśnie chcemy grać. Nie możemy po tym meczu popadać w samozachwyt, jednakże jesteśmy zadowoleni, że to co sobie założyliśmy, wypaliło nam na boisku.

Zagłębie tak odmłodzone, jak w tym spotkaniu, dawno nie występowało. Jak Ci się grało z tak młodymi piłkarzami, jak chociażby Sebastian Domański?

- Rzeczywiście w tym sezonie ten skład jest wyjątkowo młody, jednak taka mieszanka młodości z doświadczeniem jest bardzo dobra. Tacy piłkarze jak ja, Sławek Jarczyk mamy za zadanie pomóc tym młodszym piłkarzom w rozegraniu, w ustawieniu, ale także mamy pokazać walecznością, żeby nigdy nie odpuszczali.

W spotkaniu z Calisią kibice również mogą liczyć na tak dobrą grę i mobilizacje?

- Mobilizacja jest przed każdym spotkaniem, więc to możemy zagwarantować. Ja bardzo ubolewam, że tutaj jest taka sytuacja wśród kibiców. Sam jestem kibicem Zagłębia, Stadion Ludowy jest moim piłkarskim domem i chciałbym, aby był on na każdym meczu zapełniony, tak więc za pośrednictwem portalu chciałbym prosić kibiców, żeby nas wspomagali, tak jak miało to miejsce w poprzednich sezonach. Nie chciałbym, żeby kibice w Sosnowcu byli podzieleni, a tak niestety na chwilę obecną to wygląda. Nie mogę obiecać, że w kolejnym spotkaniu również wygramy 4:0, ale na pewno będziemy robić wszystko aby zwyciężyć przynajmniej 1:0.

Dlaczego tak długo wyjaśniała się Twoja przyszłość w Zagłębiu? Na początku deklarowałeś odejście z Klubu, żegnałeś się z kibicami, a mimo to dalej reprezentujesz barwy Zagłębia.

- To kibice zorganizowali mi pożegnanie. Dlaczego tak się stało? Ja od początku mówiłem Panu Adamczykowi, że chce zostać w Sosnowcu. Prezes niestety nie przedstawił mi konkretnej wizji tej drużyny, a ja wiadomo też mam swoje ambicje sportowe, rodzinę na utrzymaniu. Zostaliśmy poinformowani, że możemy sobie szukać nowego klubu, dlatego tak to wyglądało. Natomiast po odwołaniu poprzedniego prezesa i po rozmowie z Panem Baczyńskim, doszliśmy do porozumienia. Prezes uznał, że moje odejście jest absolutnie nie możliwe i ja się z tego powodu bardzo cieszę.

Na co obecnie stać tą drużynę? Może Zagłębię być czarnym koniem tych rozgrywek, czy to będzie walka o środek tabeli?

- Ja nie chcę tutaj składać żadnych deklaracji, tak jak miało to miejsce dawniej. Deklarację były składane w poprzednich sezonach i nic z tego nie wynikało. Spokojnie, grajmy z meczu na mecz, aby ten zespół prezentował się coraz lepiej. Niech kibice wspierają tę drużynę, a na pewno będzie tutaj coraz lepszy klimat. Potrzebujemy wsparcia i ja o to apeluje.
http://www.sportowezaglebie.pl/publicys ... e,1,4,4524
greno

GóraOznacz post jako nieprzeczytany

Re: Zagłębie Sosnowiec - Calisia Kalisz 6.08.2011
damianeri zs

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna