Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez August 2011-07-22, 7:18 pm

Prezes Leszek Baczyński po raz kolejny podjął się trudu odbudowy marki piłkarskiej dumy regionu. Takie kluby jak Zagłębie zazwyczaj grają o awans, ale niestety nie tym razem.
Na Stadionie Ludowym niepewność. Kibice zakładają swój własny klub, więc może się okazać, że Zagłębie będzie grać w ciszy. Szkoda, gdyby tak się stało, gdyż młody zespół potrzebuje wsparcia jak nigdy. O planach, wyzwaniach i problemach mówi Piotr Stach, nowy trener drugoligowca.

Ból głowy?

Musimy to powoli wyprowadzić na prostą. Zbudować zespół, zgrać go. W kadrze mam wielu zawodników, którzy dostali wielką szansę od losu, że mogą być zawodnikami takiego klubu jak Zagłębie. Wierzę, że ją wykorzystają.

Mój pomysł na Zagłębie?

Naszymi atutami mają być ambicja, zaangażowanie, bezkompromisowość. Postawiliśmy przede wszystkim na chłopaków z regionu. Raz - są tańsi. Prześpią się we własnym łóżku, obiad zjedzą u mamy. Dwa - takim zawsze bardziej zależy. Będą ciągnąć z wątroby, a nie odpuszczą. Tak ma grać moje Zagłębie!

O co zagramy?

Na razie to ja myślę o składzie na najbliższy mecz z Elaną Toruń. W kadrze mam trochę kontuzjowanych [m.in. Wojciecha Białka i Łukasza Wijasa - przyp.red.], gdy oni zaczną wracać to będziemy coraz silniejsi. Chcemy być groźni dla każdego, nie przegrywać na Ludowym. Wierzę, że jakość tej drużyny będzie rosła z każdym tygodniem, a przewodnikami młodzieży będą tacy piłkarze jak Marcin Lachowski czy Tomasz Łuczywek.

Faworyci?

Miedź Legnica, a zaraz za nią GKS Tychy. Trener Piotr Mandrysz narzeka na niestabilną kadrę? To co ja mam powiedzieć (śmiech).

Najważniejsze zmiany - komentarz „Gazety”

Odszedł prezes Marek Adamczyk, dyrektor Radosław Ogiela, trener Leszek Ojrzyński, a na dodatek kilkunastu piłkarzy. Gdyby nie misja ratunkowa Leszka Baczyńskiego w stan niebytu odszedłby i sam zadłużony klub.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1SrLapnI0
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-07-22, 7:41 pm

Dziekuje KOL. August za te info - nie wiem ilu nas zostało na FORUM tych
co na dobre i na zle z tym Klubem - jestem jak zwykle optymistą i mysle
sobie, ze ta duzyna bedzie grała a my najwiierniejsi jak to bywa w footbalu
raz bedziemy zadowoleni, innym razem smutni bo przegramy. Jestem z tym
Klubem i tak bedzie, zadne zmiany nie ze mną. W sobote w Toruniu moze
bedzie dobrze a moze srednio ale to moje Zagłębie.
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Sarmat 2011-07-23, 3:39 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Dziekuje KOL. August za te info - nie wiem ilu nas zostało na FORUM tych
co na dobre i na zle z tym Klubem - jestem jak zwykle optymistą i mysle
sobie, ze ta duzyna bedzie grała a my najwiierniejsi jak to bywa w footbalu
raz bedziemy zadowoleni, innym razem smutni bo przegramy. Jestem z tym
Klubem i tak bedzie, zadne zmiany nie ze mną. W sobote w Toruniu moze
bedzie dobrze a moze srednio ale to moje Zagłębie.
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz

NASZE Tadeuszu , NASZE ;-)
Sarmat

Postprzez Diouf39 2011-07-23, 8:04 pm

[quote="August"]
Na Stadionie Ludowym niepewność. Kibice zakładają swój własny klub, więc może się okazać, że Zagłębie będzie grać w ciszy.

August, nie przejmuj się, nie pozwolimy żeby było cicho. Niejednokrotnie kryta swoim dopingiem podrywała milczący klub kibica z naprzeciwka. To samo musimy zrobić w sobotę, Wierzę, że tak właśnie będzie
Diouf39

Postprzez jondek 2011-07-23, 9:09 pm

Już kilka razy bywało,że w czasie gdy "młyn" się stroił(emeryci i renciści- ruszcie dupy,wszyscy wstają i śpiewają,ręce w góre,druga strona odpowiada itp.),sektor od zegara na odkrytej"dawał prosty zaśpiew-ZA-GŁĘ-BIE !, cała trybuna przyłączała się i było "cacy".Trzeba by to poćwiczyć w najbliższą sobote o 18-tej :-)
jondek

Postprzez pyla 2011-07-23, 9:15 pm

jondek napisał(a):Już kilka razy bywało,że w czasie gdy "młyn" się stroił(emeryci i renciści- ruszcie dupy,wszyscy wstają i śpiewają,ręce w góre,druga strona odpowiada itp.),sektor od zegara na odkrytej"dawał prosty zaśpiew-ZA-GŁĘ-BIE !, cała trybuna przyłączała się i było "cacy".Trzeba by to poćwiczyć w najbliższą sobote o 18-tej :-)

Ja pamietam lata a mam ich już troche że nie było młyna a doping było slychac na Pogoni - nie ma się co martwic bedzie dobrze, damy rade :-)
pyla

Postprzez rossoneri 2011-07-23, 9:39 pm

zawsze tak bylo:) mlyn cos tam po cichutku:)ale jak ryknela prawa strona to byla jazda:))) jak beda grac to i doping bedzie:)bez dzieciakow z mlyna:)
rossoneri

Postprzez turku 2011-07-23, 9:47 pm

rossoneri napisał(a):bez dzieciakow z mlyna:)

Bez dzieciaków z młyna, bez Filipowicza, damy radę :)
Sorki, ale nie mogłem sobie tego odmówić.

A tak już na poważnie. Hasło "Zagłębie to my a nie wy" nabiera całkiem nowego znaczenia.
turku

Postprzez jondek 2011-07-23, 10:40 pm

Faktycznie że oni(już mówie o nich "oni"?) mogą na nas podziałać jak drożdze ;-) A hasełko możemy krzyknąć dla opamiętania co poniektórych :-)
jondek

Postprzez swiezy52 2011-07-24, 7:09 am

jondek napisał(a):Faktycznie że oni(już mówie o nich "oni"?) mogą na nas podziałać jak drożdze ;-) A hasełko możemy krzyknąć dla opamiętania co poniektórych :-)

wg mnie to wszyscy powinni sie opamietac... ludzie poczytajcie co poniektore posty... czy nie uwazacie ze wyglada to jak dolewanie oliwy do ognia?? po co tworzyc ten podzial :" MY WY ". zrobmy cos zeby do tego rozlamu nie doszlo a nie juz sie przyzwyczajajmy do sytuacji:!: :!:
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez Serious 2011-07-24, 11:23 am

Powiem tylko tyle, że dla mnie każdy kogo spotykam na meczu Zagłębia czy też na ulicy, noszącego nasze barwy, jest dla mnie bratem po szalu. Nigdy w życiu nie siedziałem na trybunie zamkniętej, może dlatego, że lubię jak mi pada na łeb a może dlatego, że na otwartej zawsze miałem gardło zdarte tak, że trudno mi było mówić przez cały wieczór. Dlatego proszę, bardzo uprzejmie, nie nazywać kibiców, którzy przychodzą na mecz i całym sercem dopingują swój klub "Dzieciakami z Młyna"... Bo nawet jeśli większość tego młyna przerzuci się na Z1906S, to dalej będą nas łączyć godziny spędzone na ludowym, zdarte gardła i jeden klub w sercu.
Serious

Postprzez Lars 2011-07-24, 6:50 pm

temat o b-klasowym Zagłebiu zamkniety więc wkleje tutaj ciekawy tekst:

W przyszłym sezonie dojdzie w Sosnowcu do derbowego spotkania, gdyż nowopowstały klub Zagłębie 1906 Sosnowiec został zgłoszony do rozgrywek sosnowieckiej klasy B. Liga prawdopodobnie będzie liczyć 14 drużyn i rozpocznie się w niedzielę, 28 sierpnia.

Oprócz Zagłębia do ligi dołączy zespół Olimpii Blanowice. Do tej dwójki beniaminków dodana zostanie trójka spadkowiczów z A klasy - Poręba, Przemsza Okradzionów i Źródło Kromołów oraz dziewiątka drużyn, które rywalizowały w B klasie w ubiegłym sezonie: zagórski Górnik, Dąbie, Psary, Kroczyce, Rokitno Szlacheckie, Góra Siewierska, Niegowonice, Przeczyce, Strzemieszyce Małe.

PEŁEN SKŁAD B KLASY W SEZONIE 2011/12:

1. GÓRNIK SOSNOWIEC

2. MKS PORĘBA (s)

3. ŹRÓDŁO KROMOŁÓW (s)

4. PRZEMSZA OKRADZIONÓW (s)

5. ORZEŁ DĄBIE

6. ISKRA PSARY

7. SKALNIAK KROCZYCE

8. KORONA ROKITNO SZLACHECKIE

9. GÓRA SIEWIERSKA

10. PŁOMIEŃ NIEGOWONICE

11. ZAPORA PRZECZYCE

12. PROMIEŃ STRZEMIESZYCE MAŁE

13. ZAGŁĘBIE 1906 SOSNOWIEC (b)

14. OLIMPIA BLANOWICE (b)

Terminarz rozgrywek będzie znamy najprawdopodobniej na początku sierpnia.

źródło: http://gorniksosnowiec.futbolowo.pl/new ... 11-12.html
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez jondek 2011-07-24, 8:47 pm

Z całym szacunkiem ale przydałaby się mapka regionu.I to dość szczegółowa.Nie,żebym chciał tam jeżdzić,ale zaciekawiły mnie nazwy niektórych miast,miasteczek,wiosek,siół,kolonii(niepotrzebne skreślić).Słowem,zapowiada się niezła "jazda" ;-)
jondek

Postprzez turku 2011-07-24, 10:12 pm

swiezy52 napisał(a):
wg mnie to wszyscy powinni sie opamietac... ludzie poczytajcie co poniektore posty... czy nie uwazacie ze wyglada to jak dolewanie oliwy do ognia?? po co tworzyc ten podzial :" MY WY

Ciężko nie tworzyć tego podziału na MY i WY. Bo to ci którzy stworzyli nowy klub sami rozpoczęli ten podział. Mówiąc że "My" tworzymy nowy klub i "my" nie będziemy juz kibicować staremu. A skoro pojawili się "my" to i "wy" musieli się pojawić.

Tak więc już chyba na zawsze pozostanie podział na nas kibicujących staremu Zagłębiu i "onych" którzy chcą by stare Zagłębie jak najszybciej padło i już czekają by przejąc po nim schedę.
turku

Postprzez pyla 2011-07-24, 11:09 pm

Mam jedno pytanie czy wszyscy z młyna byli za opcją tworzenia nowego klubu i nie kibicowania ZAGŁĘBIU ? Bo coś nie chce mi się wierzyć aby była taka jednomyślność.
pyla

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna