Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
FuBu napisał(a):Dokładnie, część osób dopisała sobie swoją wersje jak to kazano im olać Zagłębie i bluzga na lewo i prawo... a NIGDZIE takiej informacji nie było i nie będzie.
Tomasz49 napisał(a):Czy ta strona jest stroną Zagłębia Sosnowiec, nieoficjalną ale jednak Naszego Zagłębia czy też już jest stroną tworu grupy kibiców?Nie piszę nazwy nowego klubu bo ta nazwa to profanacja ponad 100 letniej tradycji Zagłębia.Pytanie moje jest zasadne bo wypowiedzi ( a właściwie reklama nowego "projektu")niektórych administratorów np. Paweł.K trącą albo schizofrenią albo co gorsze, zdradą Zagłębia Sosnowiec. Kibice dyskutują już na 12 stronach o czymś , czego nikt nie widział. Nie ujawnili się autorzy "projektu". Słyszymy ciągle o jakiejś grupie biznesmenów, kibiców. Żadnych konkretów.Szkoda że olano tysiące kibiców Zagłębia. Wielka szkoda! Temat powinien być zamknięty, przynajmniej do czasu kiedy pomysłodawcy a nie Ci co się domyślają, nie wystąpią z pełną informacją .
Tomasz49 napisał(a):PawełK napisał(a):100% Zagłębie jest nieoficjalnym serwisem informacyjnym Zagłębia Sosnowiec. Pojawiają się w nim również informacje o koszykówce, hokeju i piłce ręcznej. Nie wiem skąd takie pytanie? Być może dlatego, że pojawiła się relacja ze spotkania w Warce? Na czym ma polegać owa zdrada w moich wypowiedziach? Przybliż temat.
To , że na naszej stronie pojawiają się informacje o innych dyscyplinach to dobrze. Czekamy na nie! To, że jest informacja o spotkaniu w Warce , to też dobrze. Jednak gdy ubierasz się w togę obrońcy "projektu " to nie czujesz dyskomfortu?Od 50 lat kibicuję Zagłębiu , Naszemu Zagłębiu, temu które urodziło się w 1906 roku i nie umiałbym popierać inicjatywy która zabiera mojemu Zagłębiu historię i tradycję.Ty jednak to potrafisz i dlatego te słowa o zdradzie. Myślę , że zrozumiałeś mnie.
Tomasz49 napisał(a):Czytam te ujadania kundelków , przepraszam " kibiców " Zagłębia i mam wrażenie że większość kundelków nie umie czytatać ze zrozumieniem tekstu.
PawełK napisał(a):iż "problem podziałów" jest sprawą złego zrozumienia przekazu inicjatywy powołania nowego klubu i własnej interpretacji kilku osób, które pompują niepotrzebnie balon
jondek napisał(a):PawełK napisał(a):iż "problem podziałów" jest sprawą złego zrozumienia przekazu inicjatywy powołania nowego klubu i własnej interpretacji kilku osób, które pompują niepotrzebnie balon
Czyli ten przekaz nie jest chyba czytelny dla samych inicjatorów tego pomyslu.Moge nie rozumieć przekazu polityków,którzy zyją w swoim wyimaginowanym świecie.Ale jeżeli przekazu nie może zrozumieć kibic tego samego klubu,z tego samego regionu,mówiącego tym samym językiem.To coś tu jest nie tak.Jutro gramy sparing z Górnikiem Polkowice.I niech ktoś tę informacje przyjmie,że"w niedziele gramy o punkty z Górnikiem Zabrze".Nie grozi,bo przekaz jest prosty i czytelny.Czego nie można powiedzieć o przekazie "inicjatorów".Może to troche dziwny przykład ale pisze na emocjach.Cała ta sprawa jest dla mnie zagmatwana.A póki co,szykuje się do "kibicowskiego" sezonuI to co pisze pyla powyżej.Nic dodać-nic ująć
PawełK napisał(a):jondek napisał(a):PawełK napisał(a):iż "problem podziałów" jest sprawą złego zrozumienia przekazu inicjatywy powołania nowego klubu i własnej interpretacji kilku osób, które pompują niepotrzebnie balon
Czyli ten przekaz nie jest chyba czytelny dla samych inicjatorów tego pomyslu.Moge nie rozumieć przekazu polityków,którzy zyją w swoim wyimaginowanym świecie.Ale jeżeli przekazu nie może zrozumieć kibic tego samego klubu,z tego samego regionu,mówiącego tym samym językiem.To coś tu jest nie tak.Jutro gramy sparing z Górnikiem Polkowice.I niech ktoś tę informacje przyjmie,że"w niedziele gramy o punkty z Górnikiem Zabrze".Nie grozi,bo przekaz jest prosty i czytelny.Czego nie można powiedzieć o przekazie "inicjatorów".Może to troche dziwny przykład ale pisze na emocjach.Cała ta sprawa jest dla mnie zagmatwana.A póki co,szykuje się do "kibicowskiego" sezonuI to co pisze pyla powyżej.Nic dodać-nic ująć
Moja pełna zgoda na zarzuty tworzenia podziałów według mnie by była gdyby było napisane mniej więcej coś takiego:
"Wszystkie grupy decyzyjne odcinają się do Zagłębie S.A. i apelują wszystkich kibiców do bojkotowania meczów drugoligowego Zagłębia. Na Stadionie Ludowym od zbliżającego sezonu nie będzie opraw, zorganizowanego dopingu, nie będą wywieszane flagi oraz organizowane wyjazdy. Bramy Ludowego będą blokowane w celu nie wpuszczenia fanów na stadion."
W relacji jednak pisało inaczej:
"W przyszłym sezonie na meczach drugoligowego Zagłębia nie będzie prowadzony zorganizowany doping, a także nie będą robione oprawy i nie pojawia się flagi na płocie, próżno będzie też szukać kibiców Zagłębia na sektorach gości II ligowych klubów."
Jakby na to nie patrzeć to różnica jednak jest... i gdzie tu powód do podziału? Gdzie ktoś komuś zabrania chodzenia na Ludowy? Nie rozumie zarzutów.
Całość polecam przeczytać na spokojnie jeszcze raz: http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/aktual ... -nas-.html
Zresztą poczekajmy na rozwój wydarzeń. Najbliższe dni powinny wiele wyjaśnić.
Cygan napisał(a):Paweł, na spokojnie.....
Walneliście gafę w tym tekście - wywołał on przysłowiową "burzę w szklance wody" - pokazuje on, że ktoś próbuje odebrać nam NASZE Zagłębie i Tworzy NOWE, lepsze, za którym powinniśmy iść teraz w dym...
PawełK napisał(a):Cygan napisał(a):Paweł, na spokojnie.....
Walneliście gafę w tym tekście - wywołał on przysłowiową "burzę w szklance wody" - pokazuje on, że ktoś próbuje odebrać nam NASZE Zagłębie i Tworzy NOWE, lepsze, za którym powinniśmy iść teraz w dym...
Dla mnie osobiście jest to jasny przekaz, że czasy rozmieniania Zagłębia Sosnowiec na drobne i przyzwolenia na robienie dziadostwa się skończył. Tak jak pisałem w poście powyżej - najbliższe dni powinny rzucić więcej światła na sprawę. Do tego czasu nie ma co się niezdrowo podniecać. Co do gafy to się nie zgodzę, gdyż według mnie była to bardzo obiektywna relacja ze spotkania z Warki.
pyla napisał(a):A jak nazwać Projekt to dla mnie jest robienie dziadostwa.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników