Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez Tomasz49 2011-07-08, 6:52 pm

Czy ta strona jest stroną Zagłębia Sosnowiec, nieoficjalną ale jednak Naszego Zagłębia czy też już jest stroną tworu grupy kibiców?Nie piszę nazwy nowego klubu bo ta nazwa to profanacja ponad 100 letniej tradycji Zagłębia.Pytanie moje jest zasadne bo wypowiedzi ( a właściwie reklama nowego "projektu")niektórych administratorów np. Paweł.K trącą albo schizofrenią albo co gorsze, zdradą Zagłębia Sosnowiec. Kibice dyskutują już na 12 stronach o czymś , czego nikt nie widział. Nie ujawnili się autorzy "projektu". Słyszymy ciągle o jakiejś grupie biznesmenów, kibiców. Żadnych konkretów.Szkoda że olano tysiące kibiców Zagłębia. Wielka szkoda! Temat powinien być zamknięty, przynajmniej do czasu kiedy pomysłodawcy a nie Ci co się domyślają, nie wystąpią z pełną informacją .
Tomasz49

Postprzez MiChAs089 2011-07-08, 7:03 pm

Wróciłem właśnie z wakacji i jestem w szkou co sie wydarzyło przez moją nieobecność wszyscy chyba zdązyliśmy sie przyzwyczaić że zarząd klubu robi nas w balona i że tylko napychają kieszenie kasą i moje uczucia są różne bo nie moge poprostu od tak po tylu latach nie zawitać na Ludowym bo te trybuny i ten stadion jest dla mnie jak narkotyk który mnie przyciąga bo poprostu kocham ZAGŁĘBIE. Chodziłem i będę chodził do Młyna jeździłem też na wyjazdy i jestem z tego powodu bardzo zdołowany że w tym sezonie nie bedę mógł zdzierać gardła choćby niewielkim młynie bo nie jestem w stanie wymazać z serca tego co przeżyłęm z Zagłębiem dlatego jak nadejdzie termin pierwszego meczu to mimo iż rywale są z wiosek wezmę szal i dumnie podąrze na Stadion gdzie w 1906 narodziła się wspaniała historia.

Jestem kibicem i też rozumiem działania założenia nowego klubu na nas zawsze jest nagonka czy to PZPN czy Policja czy nasz kochany Rząd jestem w stanie zaczynać od B czy C klasy ale z Zagłębiem Sosnowiec obecnie drugo ( 3 ligowym) a nie tym które już poróżniło kibiców nas braci z regionu .
Co będzie jak powstaną T-shirty ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC 1906 i sie spotkają ze soba osoby w starej koszulce prawdziwego Zagłębia z tym nowym co będzie zadyma ? nie tak trzeba postępowac tylko się zorganizowac co często było bardzo trudne jak będzie trzeba będe nocował bez jedzenia pod siedzibą klubu i pewnie nie tylko ja bo jest wiele osób które kocha Zagłębie żeby wkoncu te te pajace zauważyli że nie jest warte napychanie się kasa tylko dobro klubu. KOcham zdzierac garło na meczach co będzie jak przyjedzie do nas Raków czy Tychy ? Ja rozumiem powstanie nowego klubu ale nie pod nazwą Zagłębia czy też jego herbem bo Zagłebie to prawdziwe powstało w 1906 r . Więc mam nadzieje że coś sie wyjaśni trzeba Baczyńskiemu dac szanse nie jestem w stanie iść na b klasowe Zagłębie bo moje serce od dawna należy do ZAGŁĘBIE z LUDOWEGO i odniose się teraz do oprawy z meczu z Pogonią ,,POZDRAWIAMY TYCH DLA KTÓRYCH DRUGIM DOMEM JEST LUDOWY ,, więc Do zobaczenia na Ludowym nawet jeśli już nie bede zdzierał gardła w młynie .
MiChAs089

Postprzez Cygan 2011-07-08, 7:08 pm

FuBu napisał(a):Dokładnie, część osób dopisała sobie swoją wersje jak to kazano im olać Zagłębie i bluzga na lewo i prawo... a NIGDZIE takiej informacji nie było i nie będzie.

Nie bluzgałem i nie bluzgam...

Natomiast po artykule na głównej "Klamka zapadła..." tak to właśnie odebrano...
Cygan

Postprzez PawełK 2011-07-08, 7:55 pm

Tomasz49 napisał(a):Czy ta strona jest stroną Zagłębia Sosnowiec, nieoficjalną ale jednak Naszego Zagłębia czy też już jest stroną tworu grupy kibiców?Nie piszę nazwy nowego klubu bo ta nazwa to profanacja ponad 100 letniej tradycji Zagłębia.Pytanie moje jest zasadne bo wypowiedzi ( a właściwie reklama nowego "projektu")niektórych administratorów np. Paweł.K trącą albo schizofrenią albo co gorsze, zdradą Zagłębia Sosnowiec. Kibice dyskutują już na 12 stronach o czymś , czego nikt nie widział. Nie ujawnili się autorzy "projektu". Słyszymy ciągle o jakiejś grupie biznesmenów, kibiców. Żadnych konkretów.Szkoda że olano tysiące kibiców Zagłębia. Wielka szkoda! Temat powinien być zamknięty, przynajmniej do czasu kiedy pomysłodawcy a nie Ci co się domyślają, nie wystąpią z pełną informacją .

100% Zagłębie jest nieoficjalnym serwisem informacyjnym Zagłębia Sosnowiec. Pojawiają się w nim również informacje o koszykówce, hokeju i piłce ręcznej. Nie wiem skąd takie pytanie? Być może dlatego, że pojawiła się relacja ze spotkania w Warce? Na czym ma polegać owa zdrada w moich wypowiedziach? Przybliż temat.
PawełK
pyszałek

Postprzez Tomasz49 2011-07-08, 8:12 pm

[quote]
100% Zagłębie jest nieoficjalnym serwisem informacyjnym Zagłębia Sosnowiec. Pojawiają się w nim również informacje o koszykówce, hokeju i piłce ręcznej. Nie wiem skąd takie pytanie? Być może dlatego, że pojawiła się relacja ze spotkania w Warce? Na czym ma polegać owa zdrada w moich wypowiedziach? Przybliż temat.
To , że na naszej stronie pojawiają się informacje o innych dyscyplinach to dobrze. Czekamy na nie! To, że jest informacja o spotkaniu w Warce , to też dobrze. Jednak gdy ubierasz się w togę obrońcy "projektu " to nie czujesz dyskomfortu?Od 50 lat kibicuję Zagłębiu , Naszemu Zagłębiu, temu które urodziło się w 1906 roku i nie umiałbym popierać inicjatywy która zabiera mojemu Zagłębiu historię i tradycję.Ty jednak to potrafisz i dlatego te słowa o zdradzie. Myślę , że zrozumiałeś mnie.
Tomasz49

Postprzez Onslow 2011-07-08, 8:22 pm

Gratuluje kibicom którzy wpadli na tak wspaniały pomysł żeby stworzyć coś nowego nie wiem tylko czy zdajceci sobie sprawe do czego doprowadzicie bo chyba tego nie bierzecie pod uwage doszło już do ROZŁAMU między nami kibicami ( nie ważnie kibic fanatyk pikinik chuligan czy ultras ) będzie jeszcze większy konflikt w miare upływu czasu aż za kilka lub kilkanaście lat bedzie między nami kosa tak jak w Warszawie Polonia -Legia Ruch czy Geyksa czy tego chcecie? wiadomo że mogą być też inne rozwiązania ale szczerze to mam czarny scenariusz do tego co się będzie działo za pare lat...
Onslow

Postprzez PawełK 2011-07-08, 9:06 pm

Tomasz49 napisał(a):
PawełK napisał(a):100% Zagłębie jest nieoficjalnym serwisem informacyjnym Zagłębia Sosnowiec. Pojawiają się w nim również informacje o koszykówce, hokeju i piłce ręcznej. Nie wiem skąd takie pytanie? Być może dlatego, że pojawiła się relacja ze spotkania w Warce? Na czym ma polegać owa zdrada w moich wypowiedziach? Przybliż temat.

To , że na naszej stronie pojawiają się informacje o innych dyscyplinach to dobrze. Czekamy na nie! To, że jest informacja o spotkaniu w Warce , to też dobrze. Jednak gdy ubierasz się w togę obrońcy "projektu " to nie czujesz dyskomfortu?Od 50 lat kibicuję Zagłębiu , Naszemu Zagłębiu, temu które urodziło się w 1906 roku i nie umiałbym popierać inicjatywy która zabiera mojemu Zagłębiu historię i tradycję.Ty jednak to potrafisz i dlatego te słowa o zdradzie. Myślę , że zrozumiałeś mnie.

Klub Zagłębie 1906 nie zabiera historii, to po pierwsze. Ma on podtrzymywać tradycje kibicowskie i być alternatywą w przypadku upadku Zagłębie S.A., co nie jest sprawą wykluczoną. Jak pewnie wyczytałeś zadłużenie spółki jest spore i tak naprawdę do tej pory oficjalnie nie wiadomo ile ono wynosi. Nie bawię się w adwokata, lecz próbuję wyperswadować iż "problem podziałów" jest sprawą złego zrozumienia przekazu inicjatywy powołania nowego klubu i własnej interpretacji kilku osób, które pompują niepotrzebnie balon. W tytule z relacji z Warki owszem pisze, że "klamka zapadła"... lecz dopisane jest tam "nic o nas, bez nas". Pomysł ten zrodził dużo wcześniej, niż się to wielu osobom wydaje! Nie jest to również pomysł osób urodzonych w 1991 roku (jak to ktoś tu pisał) i później, nie powstał przy piwie czy 15 minut przed spotkaniem w Warce. Jeżeli pojawi się oficjalne stanowisko osób, które tworzą Zagłębie 1906 Sosnowiec, też pewnie się ono pojawi na łamach serwisu 100% Zagłębie. Nikt z osób je tworzących nie miał na celu podzielenia środowiska kibiców Zagłębia Sosnowiec, chociaż zdaniem niektórych userów na forum to mieli na celu. Rozumie konstruktywne pytania, bądź też konstruktywny sprzeciw tej idei, ale pojąć nie mogę wyzywania tych osób od zdrajców, judaszy etc.* w szczególności, że biorą oni aktywny udział w życiu kibicowskim Zagłębia Sosnowiec. Większy niż tyko przyjście na mecz i klepanie postów na forum.

Zacytuję tu samego Ciebie z postu z dnia 21 sierpnia 2006 roku z godziny 18:38 dotyczącym aresztowania piłkarzy:

Tomasz49 napisał(a):Czytam te ujadania kundelków , przepraszam " kibiców " Zagłębia i mam wrażenie że większość kundelków nie umie czytatać ze zrozumieniem tekstu.

Poniekąd to samo mógłbym napisać odnośnie tej sytuacji, lecz jestem innego zdania, co myślę, że Ci wyjaśniłem powyżej* i przede wszystkim żadnego z kibiców Zagłębia Sosnowiec nie nazwę kundelkiem tak jak zrobiłeś to Ty kiedyś.

Wiem, że mnie nie zrozumiesz i nazwiesz judaszem bądź zdrajcą, ale ja nie jestem Pan Jezus, żeby ludzi nawracać, a tym bardziej osobą kompetentną do udzielania informacji dotyczących Zagłębie 1906 Sosnowiec. Każdy ma prawo wyboru, nikt nikogo bić nie będzie jeżeli nie będzie przychodził na mecze Z1906S, a wybierze mecze 2-ligowego Zagłębia co już było zarzucane i wyjaśniane na forum kibicezaglebia.net.
PawełK
pyszałek

Postprzez Pyotreck 2011-07-08, 9:11 pm

Póki co to na razie tylko niektórzy przeciwnicy tego projektu na siłę starają się robić jakieś podziały między kibicami Zagłębia. Do niektórych po prostu jak na razie nie dociera o co chodzi zaangażowanym w ten projekt. Jeden przez drugiego stara się na tym forum udowodnić jakim to był i jestem wielkim fanem Zagłębia i nie godzi się na żadne zmiany, tylko właśnie przez takich nadal będziemy w głębokiej dupie i za następne 20 lat będziemy w tym samym punkcie w którym byliśmy od kilku lat.
Pyotreck

Postprzez pyla 2011-07-08, 9:35 pm

Tak napawde to na dzień dzisiejszy ten enigmatyczny PROJEKT to jedno wielkie bicie piany żadnych konkretów. Proponuje nie zajmować sobie tym głowy aż usłyszymy coś co chociaż w małym stopniu przybliży nam wiarygodność tego PROJEKTU mam na myśli zgłoszenie do rozgrywek , miejsce rozgrywania meczów, kadre zespołu i co najważniejsze skład zarządu i nazwisko Prezesa. Pisze o tym dlatego bo terminy są bardzo krótkie. O budżet nie śmiem pytać.
pyla

Postprzez jondek 2011-07-08, 9:44 pm

PawełK napisał(a):iż "problem podziałów" jest sprawą złego zrozumienia przekazu inicjatywy powołania nowego klubu i własnej interpretacji kilku osób, które pompują niepotrzebnie balon

Czyli ten przekaz nie jest chyba czytelny dla samych inicjatorów tego pomyslu.Moge nie rozumieć przekazu polityków,którzy zyją w swoim wyimaginowanym świecie.Ale jeżeli przekazu nie może zrozumieć kibic tego samego klubu,z tego samego regionu,mówiącego tym samym językiem.To coś tu jest nie tak.Jutro gramy sparing z Górnikiem Polkowice.I niech ktoś tę informacje przyjmie,że"w niedziele gramy o punkty z Górnikiem Zabrze".Nie grozi,bo przekaz jest prosty i czytelny.Czego nie można powiedzieć o przekazie "inicjatorów".Może to troche dziwny przykład ale pisze na emocjach.Cała ta sprawa jest dla mnie zagmatwana.A póki co,szykuje się do "kibicowskiego" sezonu :niezle: I to co pisze pyla powyżej.Nic dodać-nic ująć :-)
jondek

Postprzez PawełK 2011-07-08, 10:21 pm

jondek napisał(a):
PawełK napisał(a):iż "problem podziałów" jest sprawą złego zrozumienia przekazu inicjatywy powołania nowego klubu i własnej interpretacji kilku osób, które pompują niepotrzebnie balon

Czyli ten przekaz nie jest chyba czytelny dla samych inicjatorów tego pomyslu.Moge nie rozumieć przekazu polityków,którzy zyją w swoim wyimaginowanym świecie.Ale jeżeli przekazu nie może zrozumieć kibic tego samego klubu,z tego samego regionu,mówiącego tym samym językiem.To coś tu jest nie tak.Jutro gramy sparing z Górnikiem Polkowice.I niech ktoś tę informacje przyjmie,że"w niedziele gramy o punkty z Górnikiem Zabrze".Nie grozi,bo przekaz jest prosty i czytelny.Czego nie można powiedzieć o przekazie "inicjatorów".Może to troche dziwny przykład ale pisze na emocjach.Cała ta sprawa jest dla mnie zagmatwana.A póki co,szykuje się do "kibicowskiego" sezonu :niezle: I to co pisze pyla powyżej.Nic dodać-nic ująć :-)

Moja pełna zgoda na zarzuty tworzenia podziałów według mnie by była gdyby było napisane mniej więcej coś takiego:

"Wszystkie grupy decyzyjne odcinają się do Zagłębie S.A. i apelują wszystkich kibiców do bojkotowania meczów drugoligowego Zagłębia. Na Stadionie Ludowym od zbliżającego sezonu nie będzie opraw, zorganizowanego dopingu, nie będą wywieszane flagi oraz organizowane wyjazdy. Bramy Ludowego będą blokowane w celu nie wpuszczenia fanów na stadion."

W relacji jednak pisało inaczej:

"W przyszłym sezonie na meczach drugoligowego Zagłębia nie będzie prowadzony zorganizowany doping, a także nie będą robione oprawy i nie pojawia się flagi na płocie, próżno będzie też szukać kibiców Zagłębia na sektorach gości II ligowych klubów."

Jakby na to nie patrzeć to różnica jednak jest... i gdzie tu powód do podziału? Gdzie ktoś komuś zabrania chodzenia na Ludowy? Nie rozumie zarzutów.

Całość polecam przeczytać na spokojnie jeszcze raz: http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/aktual ... -nas-.html

Zresztą poczekajmy na rozwój wydarzeń. Najbliższe dni powinny wiele wyjaśnić.
PawełK
pyszałek

Postprzez Cygan 2011-07-08, 10:43 pm

PawełK napisał(a):
jondek napisał(a):

Moja pełna zgoda na zarzuty tworzenia podziałów według mnie by była gdyby było napisane mniej więcej coś takiego:

"Wszystkie grupy decyzyjne odcinają się do Zagłębie S.A. i apelują wszystkich kibiców do bojkotowania meczów drugoligowego Zagłębia. Na Stadionie Ludowym od zbliżającego sezonu nie będzie opraw, zorganizowanego dopingu, nie będą wywieszane flagi oraz organizowane wyjazdy. Bramy Ludowego będą blokowane w celu nie wpuszczenia fanów na stadion."

W relacji jednak pisało inaczej:

"W przyszłym sezonie na meczach drugoligowego Zagłębia nie będzie prowadzony zorganizowany doping, a także nie będą robione oprawy i nie pojawia się flagi na płocie, próżno będzie też szukać kibiców Zagłębia na sektorach gości II ligowych klubów."

Jakby na to nie patrzeć to różnica jednak jest... i gdzie tu powód do podziału? Gdzie ktoś komuś zabrania chodzenia na Ludowy? Nie rozumie zarzutów.

Całość polecam przeczytać na spokojnie jeszcze raz: http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/aktual ... -nas-.html

Zresztą poczekajmy na rozwój wydarzeń. Najbliższe dni powinny wiele wyjaśnić.

Paweł, na spokojnie.....
Walneliście gafę w tym tekście - wywołał on przysłowiową "burzę w szklance wody" - pokazuje on, że ktoś próbuje odebrać nam NASZE Zagłębie i Tworzy NOWE, lepsze, za którym powinniśmy iść teraz w dym...
Cygan

Postprzez PawełK 2011-07-08, 11:16 pm

Cygan napisał(a):Paweł, na spokojnie.....
Walneliście gafę w tym tekście - wywołał on przysłowiową "burzę w szklance wody" - pokazuje on, że ktoś próbuje odebrać nam NASZE Zagłębie i Tworzy NOWE, lepsze, za którym powinniśmy iść teraz w dym...

Dla mnie osobiście jest to jasny przekaz, że czasy rozmieniania Zagłębia Sosnowiec na drobne i przyzwolenia na robienie dziadostwa się skończył. Tak jak pisałem w poście powyżej - najbliższe dni powinny rzucić więcej światła na sprawę. Do tego czasu nie ma co się niezdrowo podniecać. Co do gafy to się nie zgodzę, gdyż według mnie była to bardzo obiektywna relacja ze spotkania z Warki.
PawełK
pyszałek

Postprzez pyla 2011-07-08, 11:30 pm

PawełK napisał(a):
Cygan napisał(a):Paweł, na spokojnie.....

Dla mnie osobiście jest to jasny przekaz, że czasy rozmieniania Zagłębia Sosnowiec na drobne i przyzwolenia na robienie dziadostwa się skończył. Tak jak pisałem w poście powyżej - najbliższe dni powinny rzucić więcej światła na sprawę. Do tego czasu nie ma co się niezdrowo podniecać. Co do gafy to się nie zgodzę, gdyż według mnie była to bardzo obiektywna relacja ze spotkania z Warki.

A jak nazwać Projekt to dla mnie jest robienie dziadostwa.
pyla

Postprzez PawełK 2011-07-08, 11:35 pm

pyla napisał(a):A jak nazwać Projekt to dla mnie jest robienie dziadostwa.

Nikt Ci nie zabrania tak myśleć, ale uszanuj zdanie innych...
PawełK
pyszałek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna