Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez mario1 2011-07-05, 12:54 am

LucasUSA napisał(a):
MuMiN napisał(a):A co do własnej opinii , to najpierw potrzebne jest uporządkowanie wszystkich za i przeciw, analiza konsekwencji i ew. korzyści a potem prawienie tego większej "publiczności". Zresztą, moje zdanie ma taką samą wartość jak Twoje i innych – wszyscy jesteśmy w Zagłębiowskiej rodzinie

I mysle, ze to najlepsze podsumowanie watku - i chyba oczekiwanie wielu z nas, ktorzy wyglosili krytyczne opinie.
Proponuje wstrzymac sie z dalszymi komentarzami, bo chyba wszystko juz zostalo powiedziane.

Teraz poczekajmy na konkrety i dalsze, rzetelne wiadomosci (nie chodzi mi o blog pana Czado ;) ) od osob zwiazanych z pomyslem. Bardzo prosilbym osoby stojace za tym pomyslem o przedstawienie swoich racji takze nam, milo by bylo podyskutowac wspolnie, mam nadzieje, na odpowiednim poziomie.

i tego wlasnie mi brakowalo nie mam pretensji o fakt zalozenia nowego tworu mam tylko wrazenie niestety nie po raz pierwszy ze miedzy Zaglebiowskimi "bracmi"sa rowni i rowniejsi ktos rzucil pomysl ktos przybil piatke a reszte je..al pies to tylko tluszcza i nie znacza nic wiecej niz ich pieniadze w puszkach na oprawy wazni jestesmy tylko MY i tylko MY znamy jedynie sluszna droge ktora podazaMY wiec ode mnie macie krzyż na ta droge i powodzenia
mario1

Postprzez mariusz76 2011-07-05, 10:00 am

A niech se grają.. Ale mam dla was(nich) pomysł :
Musicie mieć prezesa więc w sam raz będzie : Adamczyk
Musicie mieć trenera to w sam raz będzie : Pierścionek
Musicie mieć stadion grajcie sobie na Ostrowach byle z dala od centrum.

Zagłębie jest jedno !!!
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez jaszczur 2011-07-05, 10:43 am

ciekawe czy ta garstaka malkontentów zdaje sobie sprawe jakie koszty wchodzą w gre.
bo rozumiem ze plany są ambitne i zawodnikami rodem spod lewiatana przejdziecie do ekstraklasy jak burza...
chciałbym poznać nazwisko prezesa bo jest to oczywiste ze ma ogromne doswiadczenie i wyższe studia..tylko lubi piwko wypić...

nawet mi się ten pomysł podoba i będe śledził z uwagą losy niezwykle inteligentnych i mających szerokie horyzonty menagerów.
i jeszcze słowo o dopingu...przyjde sie pośmiać i poepitetować napewno niezmiernie dobrą grę z polotem.
jaszczur

Postprzez jaca661966 2011-07-05, 10:50 am

Dajcie spokój z tym szyderstwem. Też jestm na 100% przeciwny temu pomysłowi ,ale tak nie można.
jaca661966

Postprzez KalF92 2011-07-05, 1:05 pm

Onslow napisał(a):KalF92
-Panowie jaki sponsor? Onslow, powinieneś wiedzieć że NIKT przy zdrowych zmysłach nie będzie ładował kasy w tak zadłużony klub, sponsor się NIE znajdzie, a nawet jeśli to nie na tyle mocny by ponieść Zagłębie.
Re KalF92 pokaż mi kilka klubów które nie mają problemów finansowych spooza extraklasy, pozatym nie mówie o jednym dużym sponsorze przecież może być ich kilkunastu lub kilkudziesięciu jest tego w naszym regionie pełno tylko potrzebny jest menager z prawdziwego zdarzenia.
Jak każdy wie na piłce nożnej bardzo bardzo trudno jest zarobić w Polsce jeśli chcesz zarobić musisz posiadać duże umiejętności żeby dobrze prowadzić klub

Kalf92-Ktoś pisał że prowadzenie klubu w B klasie nie jest łatwe, ja powiem tylko tyle że z tego co było powiedziane w Warce zabierają sie za to osoby odpowiedzialne,działające już od lat w biznesie,które wiedza jak to się robi. To nie jest banda dwunastolatków.

-Ktoś inny mówi a co jeśli nie awansują? Słyszałem z bardzo wiarygodnego źródła że piłkarzami maja być zawodnicy grający w Zagłębiowskich klubach z Lig wyższych od B klasy,którzy kibicują Zagłębiu i będą walczyć do końca bo dla nich olbrzymim honorem jest gra z herbem Zagłębia Sosnowiec.

Kalf92 szczerze sądze że jeśli bedzie wchodzić kasa w gre to bedzie taki sam burdel jak wszędzie pomyśl że jak ktoś ma rodzine to chce ją wykarmić a nie wegetować nikt nie bedzie za jałmużne PRACOWAŁ bo po pewnym czasie będzie to już praca Włąsciciele nowego klubu jak dostaną grubą gotówke to już widze co się bedzie działo "gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść"

Na koniec chce napisac że popieram kolege bbartek
Prosze zróbcie to i zamknijmy ten temat tym bardziej, że jest wiele innych problemów które trzeba rozwiązać

ad1- Zrozum Kolego że NIKT Nie włoży kasy w zadłużony klub bo to się zwyczajnie nie opłaca a nawet jesli to będą to groszowe kwoty, a ja nie wierzę w to że w Ciągu roku znajdzie się ich odpowiednio dużo!.
ad2.-Ci którzy biorą się za ogarnianie tego klubu od lat działają w biznesie wiec się na tym znają i głodni też nie chodzą. Poza tym są to osoby które już nie raz robiły dla klubu i kibiców wiele rzeczy za darmo, w swoim wolnym czasie. Co do tego że kiedyś to będzie ich praca...cóż kiedyś tak, puki co wystarczy że będą to robić po godzinach!
Pozdrawiam
KalF92

Postprzez KalF92 2011-07-05, 1:17 pm

jaszczur napisał(a):ciekawe czy ta garstaka malkontentów zdaje sobie sprawe jakie koszty wchodzą w gre.
bo rozumiem ze plany są ambitne i zawodnikami rodem spod lewiatana przejdziecie do ekstraklasy jak burza...
chciałbym poznać nazwisko prezesa bo jest to oczywiste ze ma ogromne doswiadczenie i wyższe studia..tylko lubi piwko wypić...

nawet mi się ten pomysł podoba i będe śledził z uwagą losy niezwykle inteligentnych i mających szerokie horyzonty menagerów.
i jeszcze słowo o dopingu...przyjde sie pośmiać i poepitetować napewno niezmiernie dobrą grę z polotem.

Przepraszam ze post pod postem:)
-Tak zdają sobie sprawę z tego jake to są koszta, są dobrze zorientowani w tym.
-Zawodnikami będą zawodnicy którzy przejdą do Zagłębia z innych Zagłębiowskich klubów
-Nazwisko prezesa za pewne pojawi sie niebawem
-Ci "mnegaerowie mający szerokie horyzonty"to ludzie dobrze znani w kibicowskim świecie i na pewno mają więcej polotu niż Ty bo stać ich na więcej niż szydera na forum!!
-Odnośnie "niezmiernej dobrej gry z polotem". Chcesz powiedzieć że w ostatnich sezonach widziałeś takową na Ludowym w wykonaniu naszych piłkarzy?Ja nie,choć byłem na WSZYSTKICH meczach.
Wolę oglądać zaangażowanych,ambitnych Zagłębiaków którzy zostawią na boisku duzo zdrowia niż bandę najemników którzy zarabiaja średnio po 4,500zł(kwota nie jest wymyślona)i grają totalny piach a oprócz kilku wyjątków nie pokazują ambicji,zaangażowania.
Dlatego Stoję murem za tymi"zdrajcami, bandytami" Którzy chcą Wielkiego Zagłębia !
KalF92

Postprzez Flaming 2011-07-05, 1:30 pm

Też nie popieram nowego klubu z różnych błędów, ale nie zapominajcie, że nowy klub powstaje na opór zarządowi obecnego klubu, a nie nam - kibicom. Takie spory mogą doprowadzić do naprawdę niefajnych sytuacji. Jak się sytuacja rozwinie? Zobaczymy w najbliższym czasie, na razie proponowałbym zachować osobiste wycieczki do tamtej grupy dla siebie. Każdy ma swoje zdanie, nie każdy musi się zgadzać, ale nie chciałbym, żeby budowała się jakaś 'zraza' między obiema obozami.
Flaming

Postprzez jondek 2011-07-05, 2:45 pm

Bez przerwy wraca do mnie migawka z zatrzymania sympatyków naszego klubu,którzy handlowali szalami i kominiarkami.Też.Nie wiem czemu,zawsze w tym wątku :-(
jondek

Postprzez PawełK 2011-07-05, 2:57 pm

jondek napisał(a):Bez przerwy wraca do mnie migawka z zatrzymania sympatyków naszego klubu,którzy handlowali szalami i kominiarkami.Też.Nie wiem czemu,zawsze w tym wątku :-(

Jaki to ma związek z tematem?
PawełK
pyszałek

Postprzez jondek 2011-07-05, 3:05 pm

Tylko taki że wszyscy wkoło chcą nam dokopać.Policja,PZPN,wojewoda,nieudolni działacze.O Zagłębiu jest głośno tylko wtedy gdy jest zle.A teraz,ten nowy twór,ni pies ni wydra.Jak długo jeszcze.Kiedy w końcu zmądrzejemy?
jondek

Postprzez jaszczur 2011-07-05, 3:35 pm

KalF92 napisał(a):
jaszczur napisał(a):ciekawe czy ta garstaka malkontentów zdaje sobie sprawe jakie koszty wchodzą w gre.

-Zawodnikami będą zawodnicy którzy przejdą do Zagłębia z innych Zagłębiowskich klubów
-Ci "mnegaerowie mający szerokie horyzonty"to ludzie dobrze znani w kibicowskim świecie i na pewno mają więcej polotu niż Ty bo stać ich na więcej niż szydera na forum!!
-Odnośnie "niezmiernej dobrej gry z polotem". Chcesz powiedzieć że w ostatnich sezonach widziałeś takową na Ludowym w wykonaniu naszych piłkarzy?Ja nie,choć byłem na WSZYSTKICH meczach.
Wolę oglądać zaangażowanych,ambitnych Zagłębiaków którzy zostawią na boisku duzo zdrowia niż bandę najemników którzy zarabiaja średnio po 4,500zł(kwota nie jest wymyślona)i grają totalny piach a oprócz kilku wyjątków nie pokazują ambicji,zaangażowania.
Dlatego Stoję murem za tymi"zdrajcami, bandytami" Którzy chcą Wielkiego Zagłębia !

do tej pory zauważyłem że rzeczywiście mają więcej polotu ale w narzekaniu i wyzywaniu zawodników.
co do kwot zarobkowych tez bardzo słabo się orientujesz...
dla mnie ta cała szopka skończy sie po roku...chyba ze w nazwie zagłebie zamiast 1906 bedzie zagłebie caritas sosnowiec...i będzie to klub społecznościowo towarzyski...
jaszczur

Postprzez KalF92 2011-07-05, 5:51 pm

jaszczur napisał(a):
KalF92 napisał(a):

do tej pory zauważyłem że rzeczywiście mają więcej polotu ale w narzekaniu i wyzywaniu zawodników.
co do kwot zarobkowych tez bardzo słabo się orientujesz...
dla mnie ta cała szopka skończy sie po roku...chyba ze w nazwie zagłebie zamiast 1906 bedzie zagłebie caritas sosnowiec...i będzie to klub społecznościowo towarzyski...

-Oni w odróżnieniu od wielu z Was nie narzekają tylko działają Panie Kolego!
-Co masz na myśli pisząc że wyzywają zawodników?Poza tym na miano zawodnika trzeba sobie zasłużyć, a na pewno nie robi się tego poprzez granie padaki bez cienia ambicji(pomijam wyjątki!)
-Ta"szopka" jeszcze nie jednego zdziwi !
KalF92

Postprzez PawełK 2011-07-05, 5:57 pm

KalF92, nie licz, że Ci odpisze bo zaliczył przymusowe wczasy za złamanie regulaminu forum.
PawełK
pyszałek

Postprzez lopez 2011-07-05, 7:05 pm

jedno miasto jeden klub sto lat tradycji znacie to pewnie wszyscy !!!!!!! i tak niech zostanie
lopez

Postprzez lopez 2011-07-05, 7:18 pm

mam już 40 lat i synowi napewno nie powie że teraz będziey chodzić na inne zagłębie!!!!!! bo cały czs mu w wmawiam że nasze ŻAGŁĘBIE JEST TYLKO JEDNO I NAJWAŻNIEJSZE
lopez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna