Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez _artur_ 2011-07-04, 4:56 pm

ciekawe co ci wszyscy przeciwnicy pomyslu zrobia gdy nasze kochane Zagłębie padnie na cycki niestety z takimi dlugami jest to bardzo prawdopodobne,dobrze miec jakas alternatywe w tym wypadku klub w B klasie.i tym wszystkim pajacom ktorzy ublizaja tu prawdziwym kibica ktorzy wiele poswiecili dla klubu radze przestac plakac na forum bo co sie tu dzieje do kurwy nedzy to przechodzi ludzkie pojecie.
_artur_

Postprzez rossoneri 2011-07-04, 5:00 pm

powstanie nowego tworu to najwieksza glupota,nie po to walczylismy juz raz od zera,zeby teraz tam wracac,ucieczka przed problemami to nie jest dobre wyjscie, nie wiem co tym naglosnieniem te pare osob chce osiagnac??? strasza ze nie bedzie dopingu,o to bym sie nie martwil,bo i bez nich bedzie glosno i moze i lepiej,druzyna bedzie grac i wygrywac to i prowadzacy i mlyn jest niepotrzebny,wymysl paru desperatow pewnie jeszcze pod wplywem alkoholu:) jak dla mnie temat skonczony
DO ZOBACZENIA NA LUDOWYM:)!
rossoneri

Postprzez Sarmat 2011-07-04, 5:06 pm

Każdy zrobi to co uzna za słuszne , więcej w tym temacie już nic nie napiszę.
Ostatnio edytowano 2011-07-04, 9:53 pm przez Sarmat, łącznie edytowano 1 raz
Sarmat

Postprzez August 2011-07-04, 5:23 pm

Dajcie juz spokój. Pora skończyć tę akademicką dyskusję. Niech każdy postępuje tak jak mu nakazuje sumienie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez LucasUSA 2011-07-04, 5:25 pm

Popieram Augusta, licze na rozsadek pomyslodawcow i wziecie sobie do serca WSZYSTKICH opinii.
LucasUSA

Postprzez Onslow 2011-07-04, 8:40 pm

KalF92
-Panowie jaki sponsor? Onslow, powinieneś wiedzieć że NIKT przy zdrowych zmysłach nie będzie ładował kasy w tak zadłużony klub, sponsor się NIE znajdzie, a nawet jeśli to nie na tyle mocny by ponieść Zagłębie.
Re KalF92 pokaż mi kilka klubów które nie mają problemów finansowych spooza extraklasy, pozatym nie mówie o jednym dużym sponsorze przecież może być ich kilkunastu lub kilkudziesięciu jest tego w naszym regionie pełno tylko potrzebny jest menager z prawdziwego zdarzenia.
Jak każdy wie na piłce nożnej bardzo bardzo trudno jest zarobić w Polsce jeśli chcesz zarobić musisz posiadać duże umiejętności żeby dobrze prowadzić klub

Kalf92-Ktoś pisał że prowadzenie klubu w B klasie nie jest łatwe, ja powiem tylko tyle że z tego co było powiedziane w Warce zabierają sie za to osoby odpowiedzialne,działające już od lat w biznesie,które wiedza jak to się robi. To nie jest banda dwunastolatków.

-Ktoś inny mówi a co jeśli nie awansują? Słyszałem z bardzo wiarygodnego źródła że piłkarzami maja być zawodnicy grający w Zagłębiowskich klubach z Lig wyższych od B klasy,którzy kibicują Zagłębiu i będą walczyć do końca bo dla nich olbrzymim honorem jest gra z herbem Zagłębia Sosnowiec.

Kalf92 szczerze sądze że jeśli bedzie wchodzić kasa w gre to bedzie taki sam burdel jak wszędzie pomyśl że jak ktoś ma rodzine to chce ją wykarmić a nie wegetować nikt nie bedzie za jałmużne PRACOWAŁ bo po pewnym czasie będzie to już praca Włąsciciele nowego klubu jak dostaną grubą gotówke to już widze co się bedzie działo "gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść"

Na koniec chce napisac że popieram kolege bbartek
Prosze zróbcie to i zamknijmy ten temat tym bardziej, że jest wiele innych problemów które trzeba rozwiązać
Onslow

Postprzez cronos 2011-07-04, 8:42 pm

Zgadzam sie zTobą Na dobre i na złe ....... Do zobaczenia na Ludowym
cronos

Postprzez kowalienko1 2011-07-04, 10:08 pm

PANOWIE PROTEST PROTEST A NIE JAKIS KLUB :lol: ZAGLEBIE JEST JEDNO KTORE MNIE WYCHOWALO !PROTEST ALE TAKI ZE BEDA MOWIC W CALEJ POLSCE
kowalienko1

Postprzez Zagłębiakowy 2011-07-04, 10:15 pm

kowalienko1 napisał(a):PANOWIE PROTEST PROTEST A NIE JAKIS KLUB :lol: ZAGLEBIE JEST JEDNO KTORE MNIE WYCHOWALO !PROTEST ALE TAKI ZE BEDA MOWIC W CALEJ POLSCE

aha czyli chodzi ci o coś takiego ,żeby np. PIERDOLNĄĆ budynek klubu? :D
Zagłębiakowy

Postprzez miko1906 2011-07-04, 10:18 pm

Już nie dlugo jest pierwszy mecz !!
więc każdy zrobi jak uważa a Ci co chodzili , chodzą i chodzić będą !!
Kooocham !! Tylko Zagłębie !!
miko1906

Postprzez kbzs 2011-07-04, 10:25 pm

Jak dla mnie ten pomysł jest nienormalny. Wygląda to tak jakbyście się odwracali od klubu. Nie rozumiem dlaczego Wasz klub ma nosić nazwę: Zagłębie 1906 Sosnowiec? Dlaczego 1906? A nie 2011? Przecież nie powstał w tamtych latach chyba, że o czymś nie wiem.
Po co było śpiewanie: na dobre i na złe? wiara która przetrwała? zawsze wierni? Po co? Jak dla mnie to jest dwulicowe zachowanie z waszej strony i tak na prawdę nigdy nie byliście wierni temu klubowi.
Ja osobiście nigdy tego nie poprę, bo ZAGŁĘBIE JEST TYLKO JEDNO!
Jeśli chcieliście nas podzielić jako kibiców, to gratuluję, właśnie się Wam to udało.

Do prawdziwych kibiców: Do zobaczenia na Ludowym! na meczu PRAWDZIWEGO Zagłębia!
kbzs

Postprzez MuMiN 2011-07-04, 10:47 pm

Abstrahując od tematu.

Nie wiem gdzie się chowaliście, i kto wpajał Wam kibicowskie i życiowe zasady, ale ciśniecie od frajerów, sprzedawczyków i itp. ludzi, którzy żyją tym klubem nie tylko przy okazji meczu a niejednokrotnie całe życie jest jednym wielkim skandalem i kwestią, która nigdy nie powinna mieć miejsca.

Niestety Internet, to takie medium, którego głównym atutem jest anonimowość., bardzo skrzętnie tutaj wykorzystywana . Chciałbym, aby osoby, które w tym „wątku” tak odważnie wyrażały się na temat inicjatorów nowego klubu pojawiły się na spotkaniu , które na pewno ktoś zorganizuje i na żywo powtórzą swoje bądź co bądź radykalne poglądy. Każdy może myśleć co chce, i chodzić „na co chce” ale są pewne granicę wyrażania własnych opinii.

Nie napisałem tutaj słowa, od bardzo długiego czasu, ale to co czytam nie mogło pozostać bez odzewu i komentarza. Nie spodziewałem się że ludzie z jednego stadionu, jednej trybuny, utożsamiający się z tymi sami barwami będą w stanie w taki sposób cisnąć innym tylko i wyłącznie za poglądy i ideologie.
MuMiN
Kuba Wojewódzki

Postprzez LucasUSA 2011-07-04, 11:13 pm

Gdy rozum spi - budza sie upiory. Ze swojej strony dodam, ze gdy brakuje jasnej komunikacji miedzy ludzmi - tym upiorom rosna zeby do pasa.

Wiadomosc, ktora otrzymalismy pewnego pieknego poranka - "klamka zapadla, startujemy w B-klasie, grupy decyzyjne i jebal pies Zaglebie S.A." - taki byl mniej wiecej przekaz otrzymany przez "zwyklych kibicow". Nie dziwie sie, ze niektorym puscily nerwy, padly slowa, ktore nie powinny spasc w stosunku do braci po szalu. Pojawily sie tez osoby, ktore dziwnym trafem tutaj nie zagladaly, a nagle dyskutuja (choc moze waga tematu ich do tego sklonila)
Ale na kilkanascie stron dyskusji byly to wyjatki i mam nadzieje, ze ludzie ochlona.

Nie mozna zdyskredytowac tej zazartej polemiki podsumowujac ja w taki sposob. Nie mozna abstrahowac od tematu komentujac wypowiedzi na jego temat - bo to temat fundamentalny dla kazdego kibica.

Czy podzielisz sie z nami Twoim zdaniem na temat tego wielce kontrowersyjnego pomyslu?
LucasUSA

Postprzez MuMiN 2011-07-04, 11:46 pm

Emocję czy nawet nerwy, a bardziej szeroko rozumienie „wyjątki” nie powinny generować takich stwierdzeń jakie tutaj padły. Bo albo ja nie znam znaczenia pewnych słów, albo kilkanaście wersów tego wątku obrazuje nową definicję patologicznej jedności i wierności tym samym ideałom i barwom.

A co do własnej opinii , to najpierw potrzebne jest uporządkowanie wszystkich za i przeciw, analiza konsekwencji i ew. korzyści a potem prawienie tego większej "publiczności". Zresztą, moje zdanie ma taką samą wartość jak Twoje i innych – wszyscy jesteśmy w Zagłębiowskiej rodzinie i moje zdanie nijak ma się do stwierdzeń "dla których" wogóle zabrałem skromny głos w tym temacie.
MuMiN
Kuba Wojewódzki

Postprzez LucasUSA 2011-07-04, 11:56 pm

MuMiN napisał(a):A co do własnej opinii , to najpierw potrzebne jest uporządkowanie wszystkich za i przeciw, analiza konsekwencji i ew. korzyści a potem prawienie tego większej "publiczności". Zresztą, moje zdanie ma taką samą wartość jak Twoje i innych – wszyscy jesteśmy w Zagłębiowskiej rodzinie

I mysle, ze to najlepsze podsumowanie watku - i chyba oczekiwanie wielu z nas, ktorzy wyglosili krytyczne opinie.
Proponuje wstrzymac sie z dalszymi komentarzami, bo chyba wszystko juz zostalo powiedziane.

Teraz poczekajmy na konkrety i dalsze, rzetelne wiadomosci (nie chodzi mi o blog pana Czado ;) ) od osob zwiazanych z pomyslem. Bardzo prosilbym osoby stojace za tym pomyslem o przedstawienie swoich racji takze nam, milo by bylo podyskutowac wspolnie, mam nadzieje, na odpowiednim poziomie.
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna