Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez pAwLaS 2011-07-03, 9:07 pm

I właśnie takie pomysły i takie decyzje robią coś jeszcze gorszego. Dzielą Nas: Kibiców. Ja osobiście uważam pomysł za bardzo zły i nadal będę uczęszczać na Ludowy. Zróbmy coś żeby w tym Zagłębiu było lepiej a nie wymyslajmy jakies poronione pomysły z nową drużyna. Manifestacje itp zorganizowane akcje, ale nie takie coś. NO PROSZE WAS :czerwona:

Zagłebie jest tylko jedno !

NA DOBRE I NA ZŁE!!!!

Edit: Naprawde gratuluje pomysłodawcą tego czegoś... BRAWO. Udało Wam się podzielić całe kibicowskie Zagłebie. Nic tylko pogratulować ... ŻENADA...
pAwLaS

Postprzez jondek 2011-07-03, 9:20 pm

Ale ktoś to zainspirował i ktoś tym pokierował.I podejrzewam że nie byli to prawdziwi kibice Zagłębia ale zwykłe sprzedawczyki.A kto był motorem tego"dziadostwa",dowiemy się już wkrótce. :czerwona:
jondek

Postprzez pyla 2011-07-03, 9:22 pm

Zagłębiakowy napisał(a):Niech sobie grają ze Źródłem,Iskrą czy ZEWem stadiony pomieszczą max.1000 widzów.Oby się tylko nie zdziwili jak na Zagłębie będzie przychodzić więcej ludzi niż w tamtym sezonie.

Wspomnicie ten mój post - nie bedą z nikim grali , jak się zaczną schody to zapał minie.A utwierdził mnie w tej tezie debilny post kibola.
pyla

Postprzez Sarmat 2011-07-03, 9:27 pm

jondek napisał(a):Ale ktoś to zainspirował i ktoś tym pokierował.I podejrzewam że nie byli to prawdziwi kibice Zagłębia ale zwykłe sprzedawczyki.A kto był motorem tego"dziadostwa",dowiemy się już wkrótce. :czerwona:

Nie obrażaj ludzi z którymi za pewnie niedawno śpiewałeś niedawno. Chcą niech robią , ale nie możemy sie obrażać bo to woła o pomstę do nieba.
Sarmat

Postprzez Onslow 2011-07-03, 9:32 pm

Też mi sie wydaje że chłopaki nie wiedzą na co się porywają pozatym chce wiedzieć czy w sklepie kibica bedą pamiątki nowego klubu czy tez powstanie podział hehe nie wiem się czy śmiać czy płakać ...
Rozumiem że kibice założyli ten klub bo nikt z nimi nie rozmawiał i wydaje im się że Zagłębie prawdziwe upadnie za 2 lata ? (tak którys z nich napisał) Więc mam pytanie i chciałbym dostać odpowiedź jeżeli obecny prezes pozyska sponsorów, piłkarze wywalczą I lige, klub zacznie dobrze funkcjonować to czy OWI kibice nowego klubu powrócą na Ludowy ? śmieszne to się wydaje pozatym jak ktoś wcześniej pisał troche za późno na zgłoszenie nowego klubu do rozgrywek wątpie żeby mieli na tyle zapału żeby to wszystko doszło do skutku hmmm... ale co dalej jak sobie wyobrażacie losy nowego klubu ?
Onslow

Postprzez pAwLaS 2011-07-03, 9:36 pm

JA wiem jak to będzie wyglądać: paru kumpli z podwórka zacznie grać w B klasie, za dwa lata po żadnych sukcesach stwierdzą ze to był zły pomysł i klubik upadnie. A jak tak dalej pójdzie i będzie taka próba sabotażu to nie będzie do czego wracać, bo takimi zachowaniami doprowadzimy też do upadku prawdziwego Zagłębia Sosnowiec i znowu będzie brak konkretnego klubu w Sosnowcu. JA osobiście będę siedzieć na Ludowym choćby sam i będę kibicować prawdziwemu Zagłębiu Sosnowiec. Nadal nie rozumiem kto mógł wymyslić takie coś. Przecież to jest autodestrukcja...

PS: Pozdrawiam prawdziwych i WIERNYCH kibiców Zagłębia Sosnowiec. DO ZOBACZENIA NA LUDOWYM!!!
pAwLaS

Postprzez POLAK1906 2011-07-03, 9:37 pm

Nie ma takiej możliwości przez najbliższych kilka lat grać mają tylko młodzikami,więc nici z awansu. Poza tym jak o tego 2ligowego Zagłębia odejdą kibice to miasto raczej nie będzie widziało sensu w sponsorowaniu tego klubu. Dlatego awans jest możliwy tylko teoretycznie.
POLAK1906

Postprzez SOBEK153 2011-07-03, 9:41 pm

Zenada moze bez was będzie lepiej a dla ludowego większej straty nie przyniesiecie powodzenia w B klasie
SOBEK153

Postprzez Onslow 2011-07-03, 9:47 pm

POLAK1906 napisał(a):
Nie ma takiej możliwości przez najbliższych kilka lat grać mają tylko młodzikami,więc nici z awansu. Poza tym jak o tego 2ligowego Zagłębia odejdą kibice to miasto raczej nie będzie widziało sensu w sponsorowaniu tego klubu. Dlatego awans jest możliwy tylko teoretycznie.

Ale jeśli będzie sponsor to będą piłkarze , wszyscy kibice nie odejdą gwarantuje ci to , A co jesli będzie awans do I ligi nagle się odbrazicie bo wszytko bedzie okey? jest takie przysłowie "Prawdziwych Przyjaciół poznaje się w biedzie"
Onslow

Postprzez LucasUSA 2011-07-03, 9:48 pm

Ja tez podejrzewam, ze niektorzy autorzy pomyslu mieli dobre intencje. Ale jak to sie mowi, dobrymi intencjami jest pieklo wybrukowane.

Wydaje mi sie tez, ze nie spodziewali sie tak przytlaczajacej negatywnej reakcji na ten pomysl.

Jednym z najwiekszych zagrozen tego pomyslu jest podzielenie i tak szczuplej jak na warunki naszego klubu grupy kibicow. Czy do niektorych pustych glow nie dotrze, ze nie ma kiboli, ultrasow, "walczacych", piknikow tylko sa KIBICE ZAGLEBIA? Kazdy kibicuje temu klubowi na swoj sposob i najlepiej jak moze. Ale glupie teksty kibolla pokazuja, jakie jest myslenie czesci "kibicow". To te same osoby, ktore zawsze chcialy "2000 fanatykow, zamiast 10000 piknikow" na trybunach, to takie samo myslenie - "lepsze 500 "prawdziwych" kibicow na B-klasie, niz 5000 na III lidze" - i z tym sie nigdy nie zgodze. Klub, ktory ma odniesc sukcesy, potrzebuje nas wszystkich.

Podejrzewam, ze pomyslodawcy maja sporo do przedyskutowania. Jesli to ma byc forma nacisku na wladze - :niezle: . Promocja Zaglebia w mniejszych miejscowosciach - :niezle: :niezle: . Dobra zabawa - :niezle: :niezle: :niezle: Ale NIC wiecej. I z daleka od naszej WSPOLNEJ nazwy i tradycji.

A nacisk na wladze miasta mozna bylo wywrzec w inny sposob - moze jakas demonstracja? A moze co tydzien? Srodki masowego przekazu uwielbiaja takie wydarzenia, wladze miasta - wprost przeciwnie (bo a nuz jakies inne sprawki wyjda na jaw ;-) ). Moze poprzec jakiegos sprzyjajacego Zaglebiu polityka? Darmowa agitacja? Mozna wiele zrobic, ale bojkot wlasnego klubu to porazka.
LucasUSA

Postprzez pAwLaS 2011-07-03, 9:50 pm

jest takie przysłowie "Prawdziwych Przyjaciół poznaje się w biedzie"

Święte słowa. DO zobaczenia na Ludowym! A tymczasem Dobranoc. Idę już spać bo nie moge czytać niektórych poronionych pomysłów napalonych na nowy klub forumowiczów.
pAwLaS

Postprzez POLAK1906 2011-07-03, 9:51 pm

Onslow napisał(a):
POLAK1906 napisał(a):

Ale jeśli będzie sponsor to będą piłkarze , wszyscy kibice nie odejdą gwarantuje ci to , A co jesli będzie awans do I ligi nagle się odbrazicie bo wszytko bedzie okey? jest takie przysłowie "Prawdziwych Przyjaciół poznaje się w biedzie"

ja jestem za tym aby wspierać 2 ligowe Zagłebie w takiej chwili ich niewych*jam i niezostawie , daje nowemu prezesowi kredyt zaufania , a to co zacytowalem wczesniej to wypowiedz jednego ze zwolennikow Zagłebia 1906 Sosnowiec
Ostatnio edytowano 2011-07-03, 10:01 pm przez POLAK1906, łącznie edytowano 1 raz
POLAK1906

Postprzez Sonda 2011-07-03, 9:57 pm

Gdy w kwietniu straciliśmy szanse na awans, w nerwach obiecałem sobie że na tą padlinę nie będę już chodził tak często. Teraz gdy prezesem jest Baczyński i ktoś wymyślił ten dziwny twór, będe na każdym meczu i zabierał znajomych. Proponuje aby prawdziwi kibice zrobili tak samo.
Sonda

Postprzez Elijash 2011-07-03, 10:15 pm

patrzac na posty na forum, sonda na sosnowiec.info.pl jest nie miaro dajna, albo ludzie nie czytają ze zrozumieniem :)

Potrzebna jest sonda na głównej stronie, z dwoma opcjami wyboru.

Ciekaw jestem ilu rzeczywiscie było zapalenców w Warce. Na pewno wiekszość to ludzie młodzi, którzy patrza jak w obraz w tych kilku może dwudziestoparoletnich inicjatorów co pozjadało rozum.

Ktoś napisał, że będą chcieli na tym coś ugryźć. pewnie ma racje! Od dawna pieniedza z puszek szły nie wiadomo gdzie.

Pamiętam też piękną inicjatywę z wielką faną ZAGŁEBIA, na którą się zbierało sie kilka lat. Ostatecznie raz wystawiona...a później gdzies zaprzepaszczoną.

Ultrasi też sa potrzebni naszemu klubowi, ale prawdziwi. Od dawna to przestało funkcjonować, stąd w ostatnim sezonie gorycz i słaba frekwencja.

Na prawdę potrzebujemy teraz w trusnych chwilach ZGODY, a nie podziałów. Ale ci co wymyślają takie inicjatywy nie mają szerszego spojrzenia.

Zgadzam się, niech sobie grają w B klasie, ale nie pod szyldem Zaglebie Sosnowiec, bo spójrzmy prawdzie w oczy, Ci ludzie w obecnej sytuacji..kiedy KLUB nas potrzebuje są zwykłymi JUDASZAMI.
Najłatwiej obrazić Się.

A pamiętajmy, że nie przelewało się w ostatnich miesiącach, atmosfera gęstniała, Ci co wiedzieli że odpadną nie mieli motywacji zapewne na spotkania. Co powinien zrobić Prawdziwy KIbic, tupnąć niedać się KU*** , a nie schować rączki i obrazić się. ŻENUA!

Cóż zoabczymy co przyjdzie dalej...info poszło w świat, nawet GW już napisało.

1 zwolennink napisał żeby poczytać inne fora, jak to wszyscy wspierają taką inicjatywę, nawet zaa Brynicy. Dlaczego? Bo maja w dupie Zagłebie i z tego się śmieją. To tak jak przeciętny Polak dowiedziałby się że jego sąsiadowi zdechła krowa, wyrażał by skruchę a w głębi ducha cieszył się i myślał "dobrze gnojowi".

Proponuję młodym inicjatorom iść po rozum i nie dać się wieść nieprzemyślanym ideeom, a tym kilku co wymyśliło ten twór alkohol powinien powoli od wczoraj schodzić z głowy.

pozdrawiam,
Elijash

Postprzez RUDI 2011-07-03, 10:59 pm

Panowie czytam wypowiedzi od samego rana ,za bardzo się wszyscy podniecają :) ,mam kolegę który jest prezesem B klasowego klubu (klub ma własny stadion ,wybudowany na prywatnych gruntach ,przekazany przez właścicieli jeszcze przed wojną na ten cel)i organizacja takiego przedsięwzięcia ,prowadzenie, nie jest prostą sprawą, a zmierzam do tego że ci panowie ,którzy chcą założyć to niby nowe Zagłębie porywają się z motyką na słońce ,myślicie że to jest jakaś akcja turniej dzikich drużyn ,że wystarczy zgłosić kilku grajków i co jakoś poleci ,a dalej co ,nazwa ? a jakim prawem Zagłębie .A straszeniem brakiem dopingu ,przed wami był doping to i po was będzie ,myślicie że wcześniej na Zagłębie to kto chodził ,ufoludki? A oprawy ,to do tych puszek kto wrzucał ,ci co po powrocie z meczu chcieli rozwalać autobusy ?albo zj..bali kierowce w detce bo zapytał kto zapłaci za przejazd, czy może tak krytykowani nie raz przez was nie prawdziwi kibice z krytej.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna