Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez FuBu 2011-07-03, 6:03 pm

August napisał(a):Moi drodzy, spokojnie. W dzisiejszych czasach, każdy ma prawo powołać do życia klub i nazwać jak chce. Zatem niech ci, którzy mieli taką ochotę na nowy klub w Sosnowcu niech sobie to robią. Kto bedzie miał ochotę identyfikować się z tym tworem to bedzie chodził na mecze. A kto nie, to nie. Ja nie mam zamiaru identyfikowac się z tym czymś więc na dłuższą metę olewam ich zimnym moczem. Przyczyny:
1. Prześledźmy, w jakich sytuacjach kibice powoływali do życia nowe kluby. Kiedy te kluby po prostu iapdały (Katowice, ostatnio Wodzisław) bądź przenoszono im kluby z innych miast (Szczecin). Zaden z tych czynników nie miał miejsca.
2. Kiedy ultrasi bojkotowali mecze "swoich" klubów ? Kiedy równiez im sztucznie przenoszono kluby z innych miast (Bydgoszcz). Również i w tym przypadku w Sosnowcu to nie nastapiło.....

Reasumując, mamy do czynienia z bandą szmaciarzy, po których żaden normalny kibic Zagłębia nie będzie płakał.

Skleciłes stek bzdur i sie podniecasz. Juz w pierwszych 2 punktach wybrałes sobie kilka przypadków z całego mnóstwa ( CWKS w Warszawie powstał po przeniesieniu klubu do innego miasta ? czy moze UZL przestało działać jak im klub gdzies przenieśli ?).

a szmaciarzy to sobie w rodzinie szukaj.
FuBu

Postprzez LucasUSA 2011-07-03, 6:07 pm

Czas ochlonac, bo zaczynamy sobie skakac do gardel.
Podsumowujac - pomysl zly, juz na samym poczatku podzielil kibicow i dodatkowo wplynal negatywnie na i tak kiepskie PR naszego klubu.
LucasUSA

Postprzez Sarmat 2011-07-03, 6:07 pm

FuBu napisał(a):
August napisał(a):

" brat bratu bratem "
Sarmat

Postprzez August 2011-07-03, 6:18 pm

FuBu napisał(a):Skleciłes stek bzdur i sie podniecasz.

Ludzka głupota mnie absolutnie nie podnieca. Ludzie, którzy odwracają się od swojego klubu tym bardziej.

FuBu napisał(a):a szmaciarzy to sobie w rodzinie szukaj.

Przekażę zwłaszcza tym, którzy chodzą na mecze Zagłębia od 40-60 lat.

FuBu napisał(a):Juz w pierwszych 2 punktach wybrałes sobie kilka przypadków z całego mnóstwa

Jeszcze żaden z kibicowskich pomysłów w Polsce na dłuższa metę nie wypalił.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez yahaya 1906 2011-07-03, 6:27 pm

Sarmat napisał(a):
FuBu napisał(a):
August napisał(a):

" brat bratu bratem "

Zapomniał dodać "pomyliłes fora,xxx będzie odpowiednie" :)

Podejrzewam że chłopak ma 16-18 lat i jest z tego całego MW 8) co myśli ze gdy rozwiesi jakiś transparent na mieście to może pisać brednie i oczerniać
yahaya 1906

Postprzez FuBu 2011-07-03, 6:33 pm

Sarmat napisał(a):
FuBu napisał(a):
August napisał(a):

" brat bratu bratem "

Ktoś wycierający sobie gębę Zagłębiakami próbującymi działać ( nawet jeśli ta działalność nie jest po mojej myśli ) nie jest dla mnie Bratem.

August napisał(a):
FuBu napisał(a):Skleciłes stek bzdur i sie podniecasz.

Ludzka głupota mnie absolutnie nie podnieca. Ludzie, którzy odwracają się od swojego klubu tym bardziej.

FuBu napisał(a):a szmaciarzy to sobie w rodzinie szukaj.

Przekażę zwłaszcza tym, którzy chodzą na mecze Zagłębia od 40-60 lat.

FuBu napisał(a):Juz w pierwszych 2 punktach wybrałes sobie kilka przypadków z całego mnóstwa

Jeszcze żaden z kibicowskich pomysłów w Polsce na dłuższa metę nie wypalił.

Pomysł wypalił nie jeden ( akcje upamietniajace Powstańców, pomoc domom dziecka itp ), ale Ty wybrałeś pod swoja teze przykłady więc nie udawaj, ze jesteś obiektywny. Wiele klubów założonych przez kibiców działa i nie ma z tego powodu problemów.

Z forum kibicowskiego :

" Przedstawiliśmy gotowy projekt - inicjatywę. Był konkret nad którym można było deliberować. Klamka zapadła, bo klub powstanie. W tym sensie. A to czy będzie alternatywą, czy akcją, którą popierać będą wszyscy to czas pokaże. Ja nikogo nie zmuszę, aby wspierał nasz pomysł, ale zajebiście bym się cieszył, gdyby słuszność naszych działań zrozumiał każdy Zagłębiak. "

więc bez płaczu, paniki i wyzwisk za wczasu...
FuBu

Postprzez August 2011-07-03, 6:41 pm

FuBu napisał(a):Z forum kibicowskiego :

" Przedstawiliśmy gotowy projekt - inicjatywę. Był konkret nad którym można było deliberować. Klamka zapadła, bo klub powstanie. W tym sensie. A to czy będzie alternatywą, czy akcją, którą popierać będą wszyscy to czas pokaże. Ja nikogo nie zmuszę, aby wspierał nasz pomysł, ale zajebiście bym się cieszył, gdyby słuszność naszych działań zrozumiał każdy Zagłębiak. "

więc bez płaczu, paniki i wyzwisk za wczasu...

Sprawa została przez Was tak a nie inaczej przedstawiona, więc nie dziw się, że na zapowiedź odwrózenia się od klubu ludzie,m w tym ja, źle reagują. Mógłbys chyba wziąc pod uwagę fakt, że tacy jak ja przez ostatnie 18 lat (po uapdku starego Zagłębia) chodzili jeździli na MOSiR, Zagłębie. I co, mam ostatnie 18 lat olac ?
August

Postprzez FuBu 2011-07-03, 6:46 pm

A gdzie ja napisałem, że zaliczam się do założycieli nowego klubu, albo chociaż zwolenników tego posunięcia? więc nie widzę podstaw do używania zwrotu "was" czy wysuwania pytań w moja stronę. Po prostu staram się zrozumieć obie strony, a nie z góry bluzgać i gnoić.

btw mam podobne odczucia co do ostatnich kilkunastu lat swojej aktywności na Zagłębiu.
FuBu

Postprzez jondek 2011-07-03, 6:47 pm

Ja zrozumiałem i dlatego,idżcie z Bogiem(jakkolwiek Go pojmujecie) do wiosek i miasteczek krzewić ducha sportowej walki z Zagłębiem na ustach.Amen.Chociaż jestem przekonany,że spotkamy się na Ludowym szybciej niż się komukolwiek wydaje.
jondek

Postprzez August 2011-07-03, 6:54 pm

FuBu napisał(a):A gdzie ja napisałem, że zaliczam się do założycieli nowego klubu, albo chociaż zwolenników tego posunięcia? więc nie widzę podstaw do używania zwrotu "was" czy wysuwania pytań w moja stronę. Po prostu staram się zrozumieć obie strony, a nie z góry bluzgać i gnoić.

Bo tak, a nie inaczej sformułowałeś swoje myśli. Poza tym przekaz inicjatorów był jasny: "odcinamy się od obecnego klubu" i jestem pewny, że inaczej nie było. Tyle, że reakcje ludzi - nie tylko na tym forum - są bardzo złe. Dlatego też nie zdziwię jeśli ktoś pójdzie po rozum do głowy i zmieni koncepcję. I nie mam zamiaru gnoić nikogo. jako człowiek, któy trochę przeżył z sosnowieckimi klubami i to raczej więcej upadków niż wzlotów mam ambiwalentny stosunek do osób, które sygnalizują odwrót od klubu
August

Postprzez suchy1906 2011-07-03, 7:07 pm

:brawo: :brawo: :brawo:
Zagłębie jest tylko jedno II ligowe.
suchy1906

Postprzez Blajpios 2011-07-03, 7:10 pm

suchy1906 napisał(a)::brawo: :brawo: :brawo:
Zagłębie jest tylko jedno II ligowe.

jeżeli myślicie o Zagłębiu SA - to trzecioligowe. Ale oczywiście, tak samo jak z tą nazwą, wolicie żyć w iluzjach, nie mówić o tradycji stuletniej wolności, o przezwyciężeniu pięćdziesięcioletniego skorumpowania, o domaganiu się, by nie robiono z kibiców kretynów poprzez "układziki"?
Blajpios

Postprzez pyla 2011-07-03, 7:19 pm

Po głębszym przemyśleniu doszłem do wniosku że nie mamy sobie co zawracać głowy powstaniem nowego klubu. Mamy lipiec rozgrywki w B klasie chyba rozpoczynają się pod koniec sierpnia? Zgłaszając klub do rozgrywek trzeba się dostosować do obowiązujących terminow - na czas zgłosić drużyne do rozgrywek / najpierw skompletować kadre/ wyrobić zawodnikom karty / teraz są czipowe / trzeba sie spieszyć , podac miejsce rozgrywania zawodow , krotko mówiąc dostać licencje /tak tak w niższych ligach też jest wymagana/. A cała zabawe rozpocząć od rejestracji klubu w sądzie. Jest to mnostwo mozolnej czasochłonnej pracy. Chciałem powiedzieć załozycielom że to że będa pracować nieodpłatnie to nic nowego 90 procent działaczy w niższych ligach pracuje za darmo mało tego bardzo często z własnej kieszeni dokłada do bieżacej działalności klubu. oprócz tego w b klasie też trzeba grać w pilke a nie tylko ją kopać. Do kompromitacji macie bardzo blisko założyć i prowadzić klub to nie wstać rano i zjeśc bulke z masłem . Jest jeszcze czas aby wycofać się z tego absurdalnego pomysłu.
pyla

Postprzez Sarmat 2011-07-03, 7:27 pm

Warto byłoby przeprowadzić ankietę na stronie i zobaczyć jak ma się to w liczbach , to za kto przeciw.
Sarmat

Postprzez kiboll 2011-07-03, 7:28 pm

Dobrze wiecie ze klamka zapadla i poco ten placz.Prawdziwi kibice - kibole ktorzy jezdza na wyjazdy walcza za ten klub tak zadecydowali a wasz glos sie nie liczy.Jak slysze ze zastapicie mlynowego to mi sie smiac chce.Jak chlopaki jezdzili na wyjazdy to wiecie co wy robiliscie siedzieliscie na forum i plakaliscie po kolejnej przegranej.Was nie mozna nazwac prawdziwymi kibicami.A prawda jest taka ze bez fanatykow bez tych co zadecydowali o tym waznym kroku to was nie ma.Sami nawet sie nie zorganizujecie na wyjazdy bedziecie fanami wlasnego stadionu z okrojna widownia i forumowiczami.Jeszcze wszystkie ekipy zaczna bojkotowac z wami mecze i nie przyjezdzac cos jak Hydro.Wam juz tylko zostalo obrazanie narzekanie placz i zal ale i tak nic to nie zmieni
kiboll

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: >>Wojtas