Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez szuli1906 2011-07-03, 11:33 am

szuli1906

Postprzez królikopiotr 2011-07-03, 11:37 am

szuli1906 napisał(a):http://www.sosnowiec.info.pl/informacje/sosnowiec/zaglebie-w-b-klasie,1,4,19654
jest sonda,można glosować

Potrzebnna jest sonda na oficjalnej jak i na 100%
PS dostaje szewskiej pasji jesli ktos bierze udzial w sondzie i pisze - nie mam zdania - lub - mam mieszane uczucia - To po co bierzesz udział w tej sondzie baranie?????
królikopiotr

Postprzez POLAK1906 2011-07-03, 11:55 am

królikopiotr napisał(a):
szuli1906 napisał(a):http://www.sosnowiec.info.pl/informacje/sosnowiec/zaglebie-w-b-klasie,1,4,19654
jest sonda,można glosować

%
PS dostaje szewskiej pasji jesli ktos bierze udzial w sondzie i pisze - nie mam zdania - lub - mam mieszane uczucia - To po co bierzesz udział w tej sondzie baranie?????

to po co jest tam ta opcja ??
POLAK1906

Postprzez Zagłębiakowy 2011-07-03, 11:56 am

Ja też nie jestem zwolennikiem zakładania nowego klubu,lepiej masowo przychodzić na 2 ligę i wspierać piłkarzy,jeżeli jednak ten klub zostanie powołany to tak jak mówicie,znajdzie się nowy człowiek od prowadzenia dopingu.Paru ludzi postawiło sobie taki cel bez opinii reszty kibiców,lepiej to przegłosować i później robić coś w tym celu.Jak w sezonie 2011/2012 nie będzie rzeczywiście dopingu a Zagłębie by awansowało,to założę się ,że dopiero w 1 lidze by ludzie przychodzili ,a przedtem mieli Zagłębie w dupie.ZAGŁĘBIE jest tylko jedno i nikomu nie uda się go skopiować!

PS.A co do drużyny w B-klasie to dobry pomysł na zajęcie czasu kibicom poza meczami 2-go ligowca xD
Zagłębiakowy

Postprzez mason 2011-07-03, 12:02 pm

Ja się tylko zastanawiam czy środowisko kibiców które miało problem z powołaniem silnego stowarzyszenia
jest w stanie zorganizować i utrzymać klub sportowy?

Natomiast sam pomysł jest ciekawy ale jako "wyjście awaryjne" w razie poważnych problemów II ligowego klubu (bo na dwoje babka wróżyła) a przede wszystkim jako doskonały marketing. Każdy wyjazd B-klasowego Zagłębia na zagłębiowskie wioski i do zagłębiowskich miasteczek mógłby być doskonałą promocją zarówno klubu Zagłębie jak i integracją regionu. Warunek jest jeden, te wyjazdy nie mogą się jednak kończyć zadymami a raczej wspólnymi festynami czy piknikami z miejscowymi kibicami.

Tego typu koncepcję działania można jak najbardziej popierać pod warunkiem że nie będzie robiona w opozycji do tego co jest, przynajmniej jeszcze nie w tym momencie kiedy nasz ulubieniec dotychczasowy prezesina wylądował na zielonej trawce. Dajmy szansę Baczyńskiemu ale warunkową, patrzmy im uważnie na ręce. Ten nowy klub to na tym etapie rozgrywek formalnie stowarzyszenie, a więc to stowarzyszenie które już dawno powinno było powstać. Może teraz jego wpływ na działanie II ligowego Zagłębia byłby realny?

Dlatego, podsumowując pomysł powołania B-klasowego Zagłębia jest bardzo dobry pod warunkiem że nie będzie to robione w opozycji do już istniejącego klubu, przynajmniej jeszcze nie teraz.
Niestety, wygłaszane deklaracje nie pozostawiają złudzeń, chyba że są tylko elementami negocjacji?
Jeśli jednak są to decyzje ostateczne to mamy moment dramatycznego podziału środowiska, czegoś co w historii Zagłębia jeszcze nie miało miejsca :-(
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez królikopiotr 2011-07-03, 12:08 pm

Każdy może robic na co ma ochote jesli jest to zgodne z prawem. Kibice mogą grać w B klasie - czemu nie
ALE NIE RÓBCIE TEGO POD SZYLDEM ZAGŁĘBIA!!!!!
Zadna grupka rebeliantów nie bedzie mowiła prawdziwym kibicom czy mają dopingowac, czy maja jezdzic na wyjazdy, wieszac flagi...to jest absurd
Trzeba jak najszybciej doprowadzic do spotkania z Prezesem Leszkiem Baczynskim.
Mysle ze tylko tylko on moze zazegnac kryzys mądrym planem na przyszłość
BYLO JEST I BEDZIE ZAWSZE TYLKO JEDNO ZAGŁEBIE SOSNOWIEC
królikopiotr

Postprzez królikopiotr 2011-07-03, 12:18 pm

mason napisał(a):podsumowując pomysł powołania B-klasowego Zagłębia jest bardzo dobry pod warunkiem że nie będzie to robione w opozycji do już istniejącego klubu, przynajmniej jeszcze nie teraz.

Twoja jakze zasadna wypowiedż nasuneła mi pewien pomysł
Przystąpic do rozgrywek B klasy jako Zagłębie II Sosnowiec.
Oszczedzając przy tym na przejęciu Czarnych i niech grają tam nawet kibice i ludzie tylko związani z Zagłębiem Dąbrowskim
Jednej rzeczy nie dostrzegles ze B klasowy twor jest nastawiony anty II ligowemu i nie widzi szans wspolpracy z nim
królikopiotr

Postprzez gregor 2011-07-03, 12:27 pm

Komu jak komu ale Baczyńskiemu należy się prawo do kredytu zaufania , należy jemu się on jak psu kość zatem nie dzielcie Zagłębiowskiej Wiary bo który z Was rokoszanie weżmie na klatę podział ZAGŁĘBIA DĄBROWSKIEGO ? ROKOSZ - 2011-07-02, 19:19 - zapamięta ją całe ZAgłębie - dzień no właśnie jako powstanie nowej sytuacji w piłkarskim Zagłębiu czy też jako dzień hańby i zdrady???
gregor

Postprzez Cygan 2011-07-03, 12:28 pm

Niestety moim zdanie stanowczo NIE JEST TERAZ CZAS NA NOWY KLUB!!!! Taki czas był za panowania Szatan i hytrego np. ale nie TERAZ. TERAZ Leszek bedzie próbował odbudować Zagłębie, zredukować dług, kiedy potrzebne jest wsparcie każdego z nas! - teraz część się odwraca od Zagłębia... Tej części mówię: przestańcie śpiewać NA DOBE I NA ZŁE... bo to hipokryzja...

Owszem, nowy klub może powstać, ale nie wyrzekajcie się przy tym naszego Zagłebia....
Cygan

Postprzez jondek 2011-07-03, 12:39 pm

Według mnie,to jest burza w szklance wody.Głupie,naiwne i nierealne :redface: Przypomina mi to zagrywke jednej z opozycyjnych partii.Kto za tym stoi ?-mogłoby wiele wyjaśnić :redface:
jondek

Postprzez Tomasz49 2011-07-03, 12:49 pm

Parę chłopaków chce pograć sobie w piłkę. Podwórko już nie wystarcza to zakładają "klub". Tylko po cholerę mieszają do tego Nasze Zagłębie? Myślę że inicjatywa ta umrze tak szybko jak powstała. Szkoda czasu na dyskusje nad poronionymi pomysłami!
Tomasz49

Postprzez LucasUSA 2011-07-03, 12:50 pm

Klamka zapadla w "Warce" - pozwolcie, ze zacytuje kawalek Lady Pank:

"Zamki na piasku, gdy pelno w szkle"

Chyba pomyslodawcy klubu nie wierza, ze chlopaki z Psar czy Kroczyc beda padac przed nimi na kolana tylko z powodu nazwy.

Gdybym nie przeczytal na naszej stronie, pomyslalbym, ze hanysy nam zrobili dowcip i zglosili klub do rozgrywek dla jaj.
LucasUSA

Postprzez Onslow 2011-07-03, 12:59 pm

ja sobie tego niewyobrażam z 2 klubami... tak jak pisałem wcześniej doszło już do podziału między nami -za łatwo jest nas skłócić. Też nie wierze żeby nowy klub coś większego osiągnął pozatym dajmy nowemu Prezesowi kredyt zaufania
Onslow

Postprzez jondek 2011-07-03, 1:37 pm

I nie wyolbrzymiajcie swojego znaczenia dla klubu.Owszem jest znaczny ale nie decydujący.Już kilka razy byłem świadkiem jak na "otwartej",kibice zmotywowani kilkoma dobrymi zagraniami piłkarzy,przejeli doping i żywiołowością przebili "młyn".Nie chodzi o licytowanie się.Ale właśnie teraz,my kibice,musimy "wznieść się ponad podzialami" i wspólnie pociągnąć ten wózek.Jesteśmy "na dobre i na złe"?czy może racje mają media, że" my "to kibice a" wy " to kibole??
jondek

Postprzez szuli1906 2011-07-03, 1:40 pm

Widzieliście komentarze na stronie niejakiego : ad*****8e
1. ,,My będziemy mieć herb my przejmujemy tradycje jednym słowem Zagłębie To MY,te obecne Zagłębie w ciągu 2 sezonów ogłosi upadłość,,..
2. ,,Nie rozumiesz że Zagłębie to MY KIBICE a nie nieudolni działacze którzy co rok robią sobie z nas jaja i z roku na rok staczają nasz klub na dno??.Działacze klubu nie chcieli z nami siąść do rozmów aby poprawić sytuacje.Weź pod uwagę że to ZAGŁĘBIE w b-klasie będzie tym prawdziwym ZAGŁĘBIEM my będziemy mieli NASZ herb a ten klub musi myśleć nad nowym,masz rację WIARA KTÓRA PRZETRWAŁA i właśnie teraz te hasło będzie miało na znaczeniu w B-klasie podniesiemy ten klub na szczyt.Dlatego sorry ale cię nie rozumiem o co ci chodzi,ty dalej dasz robić z siebie debila?? ,,
3. ,,JAK TAK BARDZO CHCESZ TO ZAMÓW FLAGI NIE UŻYWAJĄC NASZEGO HERBU I OGARNIAJ DOPING.:),,

Najbardziej rozśmieszyło mnie to ze oni chcą przejąć tradycje Zagłębia Sosnowiec!!! :lol:
szuli1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna