Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez patrios91 2011-07-02, 11:47 pm

RWSP napisał(a):@patrios91 - podejście dzieciaka, i to na dodatek obrażonego prezentujesz właśnie ty (vide Znajdzie sie ktos inny kto poprowadzi doping.)

Czy Tobie i osobom o podobnych do twojego poglądach naprawdę się wydaje, że Baczyński to czarodziej, który w magiczny sposób uratuje klub? Że zredukuje nagle dług? Żaden poważny sponsor nie wejdzie teraz do klubu, bo nikt o zdrowym rozsądku nie będzie spłacał cudzych zobowiązań, a już na pewno nie II-go ligowego klubu. Niestety wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują,że Klub dryfuje w stronę mielizny o nazwie upadłość, a działalność Pana Leszka może to tylko odwlec w czasie.

Ja inicjatywy utworzenia Zagłębia 1906 nie odbieram w kategorii obrażenia się na klub i zabranie swoich zabawek gdzie indziej. Tu chyba bardziej chodzi o pokazanie,że ze zdaniem kibiców trzeba się liczyć, bo potrafią się zorganizować i zawalczyć o swoje, gdy trzeba to zrobić. Być może to tylko straszak, mający wywrzeć na pewnych osobach presję do wydajniejszego działania.

Baczynski nigdy nie siedzial na dupie i czekal na cud jesli chcial pozyskac sponsora. To czlowiek z jajami...Wiadomo,ze aby splacic dlug i zaczac zarabiac potrzeba czasu,ale wierze ze pozyskanie sponsorow nie bedzie zadna trudnoscia dla czlowieka,ktory z klubu na dnie uczynil klub na szczycie. On chodzil do sponsorow negocjujac kazda zlotowke,a nie czekal az sponsorzy przyjda do niego. Za rok stan spolki nie bedzie taki sam jak na poczatku sezonu...lecz dlug bedzie zmniejszony. Wiadomo...nie zniknie,lecz zacznie sie zmniejszac,a druzyna oparta na mlodych talentach,ktorych trzeba uksztaltowac i pilkarsko i mentalnie zyska miano I ligowca. Pokazac,z ze zdaniem kibicow trzeba sie liczyc...bylo za czasow Hytrego,ktory nie mowiac o debilnym funkcjonowaniu klubu lamal nawet prawo za co nie odpowiedzial. Domagajcie sie ukarania tych co w jeszcze wieksze bagno niz 3 liga nas wpuscili(Hytry,Szatan,Adamczyk jr-ten to se tylko zarobil),tych co lamali wszelkie zasady moralne. Odstawienie Zaglebia na dalszy plan w ramach prostestu jest gorszym rozwiazaniem niz nic nie robienie. Jesli to jest straszak to ok. Zalozenie waszego klubu 1906,moze jedynie podzielic kibicow na 2 rozne grupy co moze byc przykre w skutkach.Mlodzi pilkarze przymierzani do Zaglebia wraz z Leszkiem Baczynskim na was licza. Bez kibicow bedzie mu trudniej o sponsora i o zmniejszenie dlugu. Brak szansy dla czlowieka,ktory na szanse zasluzyl?!...-nieuczciwe.

P.S Urzad Miejski...Kazio Gorski-prostest.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez pyla 2011-07-02, 11:47 pm

Moim skromnym zdaniem ktoś kto podejmuje się zakładania nowego klubu od podstaw nie zdaje sobie sprawy na co się porywa. Przez 20 lat byłem prezesem takiego klubu i wiem ile potrzeba czasu , pieniędzy samozaparcia aby co kolwiek osiągnąc mnie po 15 latach udało się awansować do A klasy i było to szczytem marzeń. Nie myślcie ze sponsorzy będą stali w kolejkach. Radze sie dobrze zastanowić.A tak naprawde ZAGŁĘbie jest tylko jedno i tego się trzeba trzymać.
pyla

Postprzez Howard 2011-07-02, 11:52 pm

Zagłębie jest tylko jedno! Ilu z was śpiewało "Na dobre i na złe i w każdej lidze [...]"? Albo "Zawsze wierni! Czy jest dobrze czy jest źle"? To jest nic innego jak odwracanie się plecami do klubu na którego mecze przychodziliście od dziecka, na stadionie na którym się wychowaliście. W ten sposób zabija historię tego klubu i wszelkie tradycje z nim powiązane.
Nowy klub niech sobie istnieje, choć ja nigdy go nie zaakceptuję, wychowałem się na Ludowym i kocham drużynę której historia zaczęła się w 1906 roku.
Pamiętajcie, że protestować i wywierać wpływ na klub można na milion innych sposobów - wy jednak wybraliście moim zdaniem ten najgorszy.
Kocham ten klub i jeśli on idzie na dno to ja idę razem z nim.

"Przegranym nie jest ten kto ponosi porażkę. Przegranym jest ten kto nie podjął walki."
Howard

Postprzez LucasUSA 2011-07-03, 1:33 am

03.07.2011 01:11
Kibice zakładają Zagłębie 1906 i przestają dopingować

Klub ma rozpocząć rywalizację od B klasy i być alternatywą dla drugoligowego Zagłębia Sosnowiec.

Drużyna będzie rywalizować pod nazwą Zagłębie 1906 Sosnowiec. O szczegółach inicjatywy poinformowała nieoficjalna strona klubu. Kibice zapowiadają, że w nadchodzącym sezonie nie będą wspierać dopingiem drugoligowego Zagłębia.

Pomysłodawcy podkreślają, że do takiego kroku zmusiły ich m.in. zadłużenie, fatalne zarządzanie i brak perspektyw dla Zagłębia, którym od kilku dni kieruje Leszek Baczyński. Co ciekawe nowy prezes Zagłębia zawsze cieszył się dużym zaufaniem fanów, a teraz już na starcie nie może liczyć na wsparcie części sympatyków drużyny z Sosnowca.

tod, GW Katowice

Więcej... http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... z1Qzu7hhAp

A hanysy sie ciesza... Nie mozna bylo poczekac i dac Baczynskiemu troche czasu? Ja osobiscie nazwy "Zaglebie Sosnowiec", obojetnie z jakimi dodatkami, w B-klasie nie chce widziec.

Jak sie panowie czujecie na silach, zeby ciagnac klub i macie sponsorow i pomysly, to wezcie Czarnych i zmiencie nazwe - miasto pewnie odda Czarnych za darmo, i tak mieli isc na pozarcie.

Czas ochlonac...
LucasUSA

Postprzez Lars 2011-07-03, 8:13 am

Niektórym widze, że się w główkach poprzewracało.
Ja też nie życze sobie widzieć w B-klasowej tabeli Zagłebia Sosnowiec.
Chcecie to sobie załóżcie klub pod nazwą osiedlową, czy np "kibice" Sosnowiec!!!
Przez całą rundę wiosenna chyba 3 razy był prowadzony doping, więc i tak prawdziwi kibice Zagłebia, Ci na dobre i na złe dużo nie stracą. A osoby chcące udać się na wyjazd, jak będą chciały to i tak pojadą.

Na dobre i na złe i w każdej lidze...będziemy zawsze tam...po co było to śpiewać, jeśli gdy przyszedł gorszy czas odwracacie się od swojego klubu który potrzebuje wsparcie?
jeździjcie sobie nawet na Giekse i Niebieskich.
Ja zostaje przy moim drugoligowym Zagłębiu, bo Zagłębie jest tylko jedno!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez gregor 2011-07-03, 9:50 am

" BYŁO JEST I BĘDZIE NA ZAWSZE ZAGŁĘBIE " . Bracia to jest szlachecki ROKOSZ co świadczyć będzie nie najlepiej o nas u przyszłych pokoleń zagłębiaków . Popieram przedmówców i nie ma mojej zgody na rozłam. Ludowy moją Mekką a ZAGŁĘBIE moją Miłością
gregor

Postprzez królikopiotr 2011-07-03, 10:11 am

Absolutnie tak. Jestem z wykształcenia historykiem i porównanie do szlacheckiego rokoszu jest dość trafne.
Prawdziwe jest równiez to ze za Brynicą zacieraja ręce z tego powodu ze u nas powstają podziały.
Uważam ze LB jako doświadczony prezes powinien rozwiązac konflikt KIBICE - KLUB. i wiem ze mu sie to uda.
Bardzo słusznie napisał również Lars
-Zagłębie jest tylko jedno.
królikopiotr

Postprzez petromar 2011-07-03, 10:24 am

popieram kolegów przede mną - według mnie kolejnośc powinna byc trochę inna - jeśli macie taki pomysł w głowach a do tego pomysłu inne rzeczy które są niewątpliwie związane z działanie takiego klubu - sponsorzy i masa innych spraw to najpier powinno to byc jakoś z nowym prezesem obgadane- nie zrozumcie mnie ze z każdą sprawą do Leszka jako wyroczni trzeba biegac - ale może dajmy chłopu szanse - zobaczymy w jakim kierunku idzie klub - czy coś się naprawde dzieje pozytywnego -
ja w każdym razie nie mam ochoty widziec w tabeli jakiejs smiesznej ligi nazwy Zagłębie Sosnowiec - jesli już to nazwijcie się jakoś inaczej...
ja wiem ze L.B. to nie czarodziej - i biorę pod uwagę również to ze klub dalej będzie szedł w dół ale chyba każdy z Nas chce żeby było odwrotnie - więc moze marnowac czas na jakiej inne ZS to całe Wasze siły i zapały przeznaczyc na działanie mające pomóc w powrocie na własciwe tory???
ZAGŁĘBIE jest jedno SOSNOWIEC !!!!!!!! :brawo: :brawo:
petromar

Postprzez szuli1906 2011-07-03, 10:30 am

Co za kretyński pomysł,bo Zagłębie jest TYLKO jedno!!!No cóż robienie pośmiewiska z nazwy ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC wciąż trwa!Mam tylko taka nadzieje ze jak wam nie wyjdzie z tym śmiesznym pomysłem o nazwie: ,,Zagłębie 1906 Sosnowiec,, to zrobicie tak jak napisaliście, że zakończyliście dopingowanie na meczach ,,Drugoligowego Zagłębia,, i już nigdy nie pojawicie się na meczach tej drużyny bo takich ludzi tam nie potrzeba(od Ludowego wara Judasze!).Właśnie teraz pokazaliście co dla was znaczy NA DOBRE I NA ZŁE W MOIM SERCU ZAGŁĘBIE...ja napewno nie będę nigdy kibicował tym ,,1906,, bo tego klubu nigdy nie zaakceptuje.I jeszcze jedno nie mieszajcie do waszego śmiesznego pomysłu historycznej daty 1906 bo to nie ma nic wspólnego z tym zagłębiem które sobie wymyśliliście.WARA od daty 1906 , bo to data Zagłębia tego z Kresowej nie wasza, wara od nazwy ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC, bo Zagłębie jest tylko jedno!Jakie??? Każdy wie:
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC :brawo:
Ostatnio edytowano 2011-07-03, 11:13 am przez szuli1906, łącznie edytowano 1 raz
szuli1906

Postprzez królikopiotr 2011-07-03, 10:35 am

szuli1906 napisał(a):.I jeszcze jedno nie mieszajcie do waszego śmiesznego pomysłu daty 1906 bo to nie ma nic wspólnego z tym zagłębiem które sobie wymyśliliście.WARA od daty 1906 , bo to data Zagłębia tego z Kresowej nie wasza!!!

proponuje REBELIANCI 2011 SOSNOWIEC
królikopiotr

Postprzez królikopiotr 2011-07-03, 10:51 am

WYRAZMY SWÓJ SPRZECIW NOWEMU TWOROWI I ZRÓBMY ANKIETE - SONDE NA STRONIE GŁOWNEJ!!!!!
królikopiotr

Postprzez Elijash 2011-07-03, 10:57 am

wstyd i hańba. mało realna wizja.Bardziej huraoptymistyczny zapał niż rzeczywiście rozsądne i długofalowe plany.

Jeśli chcecie zakładać nowy klub, prosze bardzo...ale w nazwie wstawcie tak jak pisze królikopiotr rok 2011. Wtedy będziecie budować własną historię. A na stadion proponuję już nie wracać.

Niestety pole do tego, aby cała Polska, jeszcze bardziej mogła się śmiać z Sosnowca.
Elijash

Postprzez artur78 2011-07-03, 11:01 am

Zwracam się z prośbą o przeprowadzenie sondy na temat powstania nowego klubu. Ja jestem zdecydowanie przeciwny temu pomyslowi uważam że to działanie na szkode klubu i wytwarzanie podziałów wsród kibiców które mogą miec bardzo złe skutki.Poznajmy opinie szerszej grupy fanów poprzez przeprowadzenie sondy na stronie nieoficjalnej.
artur78

Postprzez Lopezzz 2011-07-03, 11:20 am

Mnie także ten pomysł się nie podoba. Dwa Zagłębia Sosnowiec w mieście? Ciekawe co będzie jak spotkają sie w jednej lidze. Nowy twór na pewno podzieli kibiców. Teraz ktoś będzie sie pytał: Komu kibicujesz? - Zagłębiu. Ale któremu? :czerwona:
Lopezzz

Postprzez POLAK1906 2011-07-03, 11:23 am

jeszcze wczoraj uważałem to za dobry pomysł teraz juz sam niewiem co o tym myśleć
POLAK1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna