Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez STACH PL 2011-06-29, 7:25 pm

slawekchicago napisał(a):Jutro dzien na ktory kazdy z Nas czeka CZWARTEK -WIELKI CZWARTEK czyli WALNE w ZAGLEBIU .Co sie wydarzy na nim i jakie beda tego konsekwencje dla Naszego Klubu.Duzo z Nas chcialoby to juz wiedziec .

Może ktoś decyzyjny pomyślał by nad jakimś transparentem i zorganizowaniu nas wszystkich przed walnym chyba że jest już taki plan o którym nie wiem ?
STACH PL

Postprzez STACH PL 2011-06-30, 1:57 pm

W końcu jakaś pozytywna informacja panie Leszku szacun :brawo: Teraz zatrzymać Szlakotina Bednara i Lachowskiego na dyrektora Stacha i jedziemy z kurw... :) Pora odbudować powoli Wielkie Zagłębie :!:
STACH PL

Postprzez Darian 2011-06-30, 2:07 pm

Podziwiam optymizm. Tylko nie rozumiem skąd go czerpiecie? Bo co przyszedł Baczyński to teraz wszystkie problemy znikną? Kozielski out,Szatan out, Ogieła out. Lachowski,Szlakotin i Bednar zostają.Dług znika niczym kamfora. Niezłe grzybki bierzecie. :lol:

Ludzie zejdźcie na ziemie i przestańcie bujać w obłokach bo się obudzicie z ręką w nocniku! ;-)
Darian

Postprzez Sarmat 2011-06-30, 2:16 pm

Darian napisał(a):Podziwiam optymizm. Tylko nie rozumiem skąd go czerpiecie? Bo co przyszedł Baczyński to teraz wszystkie problemy znikną? Kozielski out,Szatan out, Ogieła out. Lachowski,Szlakotin i Bednar zostają.Dług znika niczym kamfora. Niezłe grzybki bierzecie. :lol:

Ludzie zejdźcie na ziemie i przestańcie bujać w obłokach bo się obudzicie z ręką w nocniku! ;-)

Rozumiem najlepiej skreślić Nasz klub czarnym markerem grubości 7mm , postawić krzyżyk na miejscu gdzie się śpiewało i zostawiało serce , pomachać chusteczką na pożegnanie śpiewając piosenkę " To już jest koniec...niema już nic " Przyszedł Baczyński , jest to (oby) bardzo dobra informacja dla Zagłębia , kolejne zmiany w dobrym kierunku. Należy wyciągnąć z tego nić optymizmu , a nie wylewać gorzkie żale jak poprzednie 3 sezony. Każda pozytywna informacja jest dla Nas na wagę złotą , jest ich przecież tak niewiele...
Sarmat

Postprzez jaszczur 2011-06-30, 2:56 pm

Darian...To może ty wez się za to skoro taki z Ciebie znawca to to pociągniesz...?
jaszczur

Postprzez Darian 2011-06-30, 4:21 pm

Nie do końca mnie zrozumieliście.

Robicie sobie złudne nadzieje że Zagłebie odbije sie teraz za kadencji Baczyńskiego jak z trampoliny i pójdzie wysoko w górę. Nie zwracacie że teraz są całkowicie inne uwarunkowania. Baczyński pewnych problemów nie przeskoczy. Do tego jest potrzebny czas i sztab kompetetnych współpracowników którzy nie będą jak Adamczyk kwieciście opowiadać a będą konkretnie działać.

Oczekujecie od niego cudów tak jak od Zagłębia co roku awansu. I tu jest pies pogrzebany. Wasze fantazjowanie o budowie "Wielkiego Zagłebia" nie do końca przystoji do realiów, Zadanie dla Baczyńskiego jest ściślę określone jest nim RATOWANIE KLUBU PRZED UPADKIEM. Bo na dzień dzisiejszy to trochę przypomina sytuację Płomienia.
Darian

Postprzez patrios91 2011-06-30, 4:22 pm

Darian napisał(a):Tylko nie rozumiem skąd go czerpiecie? Bo co przyszedł Baczyński to teraz wszystkie problemy znikną?

Na stanowisko prezesa przyszedl ktos z duzym doswiadczeniem,ktos kto za Zaglebie dalby sobie reke uciac,a w szczegolnosci ktos kto nie bedzie prowadzil przekretow jakich poprzednicy prowadzili. Chlop jest uczciwy. Wierze,ze powoli zbuduje nowe Zaglebie tak jak kiedys zbudowal. Przede wszystkim nie jest anonimowy jak poprzednicy. Potrzeba mu do wspolpracy jakiegos fachowca,ktory pomoze udzwignac ten ciezar,ktory na siebie przejal.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-06-30, 6:37 pm

Nie ma drugiego klubu w naszym regionie, który jest tak narażony na personalne wstrząsy jak Zagłębie. Tym razem zmiana dotknęła prezesa.
Rządy Marka Adamczyka trwały rok. Były piłkarz sosnowieckiego klubu zastąpił Pawła Hytrego. Zmiana miała związek ze sprzedażą akcji spółki. Pakiet Krzysztofa Szatana przejęli Dariusz Kozielski i Grzegorz Książek. Adamczyk robił dobre wrażenie. Młody (33 lata), zna się na prawie i finansach.

Zagłębie przegrało jednak awans do pierwszej ligi, a po sezonie prezes zaczął głośno mówić o długach, które narastały przez ostatnie lata, i braku perspektyw na awans.

Rada nadzorcza spółki źle oceniła jego prezesurę i w czwartek rano nie udzieliła mu absolutorium. - O tym, że to realny scenariusz, zdałem sobie sprawę dzień wcześniej. Przygotowałem się na spotkanie, ale tak naprawdę nikt nie chciał mnie słuchać. Przerwano mi - wyjaśnia stary prezes.

Adamczyka prawdopodobnie nie udałoby się odwołać, gdyby nie dwie zmiany w radzie nadzorczej. Ryszarda Chmurę zastąpił Grzegorz Bujak, a Grzegorza Pazerę - Grzegorz Król.

Akcjonariusze postanowili oddać klub w ręce Leszka Baczyńskiego. Baczyński to ulubieniec kibiców. Dekadę temu, gdy klub istniał dzięki pożyczkom, wprowadził go do pierwszej ligi. Za jego prezesury w Zagłębiu pojawili się bogaci Włosi.

Baczyński to indywidualista, więc źle znosił włoskie rządy. Odszedł po spadku klubu do drugiej ligi.

Potem wrócił jeszcze raz, na krótko, gdy Zagłębie awansowało do ekstraklasy. Baczyński apeluje, żeby jeszcze nie nazywać go prezesem. - Na piątek zaplanowane jest spotkanie z władzami Sosnowca, akcjonariuszami spółki Zagłębie i przedstawicielami lokalnego biznesu. To spotkanie przesądzi o najbliższej przyszłości klubu - podkreśla. - Także ze względu na Marka nie chcę uprzedzać pewnych faktów. Wspierałem go, to syn mojego przyjaciela Andrzeja. Nie dam powiedzieć na niego złego słowa - dodaje Baczyński.

Adamczyk zapowiada, że pomoże Baczyńskiemu przejąć klub. - Wszystkie dokumenty, pieczątki zgodnie ze sztuką trafią do rąk nowego prezesa - zapowiada.

Zmiana dotknie też dyrektora klubu Radosława Ogielę i trenera Roberta Góralczyka. - Myślę, że obaj pożegnają się z klubem
- wyrokuje Adamczyk.

- Czekam na spotkanie z władzami klubu. Umowy wciąż nie mam i liczę się z tym, że już mieć nie będę - mówi Góralczyk, który mimo całego zamieszania, poprowadził czwartkowy popołudniowy trening.

Ogiela: - Mój kontrakt kończy się z 30 czerwca. Też czekam na rozmowę.

Z nieoficjalnych informacji wynika, że Góralczyka miałby zastąpić Piotr Stach, były piłkarz Zagłębia. Do sztabu szkoleniowego miałby też dołączyć Robert Stanek, który zająłby się trenowaniem bramkarzy.

Nie zapadły też decyzje, czy zespół wyjedzie na zgrupowanie do Dzierżoniowa oraz czy Zagłębie nie wycofa się z fuzji z Czarnymi Sosnowiec (dzięki temu klub zyskałby czwartoligowe rezerwy). - Poczekajmy - apeluje jeszcze raz Baczyński.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1QmXYpak3
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez pawelpkibicpogoń 2011-06-30, 10:11 pm

Może nie w temacie ale...
tak sobie oglądałem dziś mecz Jagielloni w pucharze i wspominałem nasze niedawne pojedynki z nimi i nasunęło mi się takie pytanie. Czy nie wstyd wam szatany, (c)hytrusy i inne skur...kozjady, że nasze Zagłebie jest tu gdzie jest. Zastanówcie się czy aż tak wiele trzeba zrobić by coś osiągnąć, nawet w taki ( z całym szacunkiem ) Białymstoku....Wstydźcie się, bo nie dajecie się nawet do tarcia chrzanu.

Nadzieja umiera ostatnia. Panie Leszku powodzenia.
pawelpkibicpogoń

Postprzez czarodziej 2011-07-01, 4:19 am

Podobno Wasika także mają zdjąć z rzecznika prasowego?
czarodziej

Postprzez królikopiotr 2011-07-01, 9:56 am

czarodziej napisał(a):Podobno Wasika także mają zdjąć z rzecznika prasowego?

Jezeli oszczedzac to napewno jest to zbyteczny etat w Naszym Klubie.
Do udzielania wywiadów i informacji wystarczy Pan Prezes Baczynski.
królikopiotr

Postprzez patrios91 2011-07-01, 4:23 pm

Co tam slychac po "spotkaniu z wladzami Sosnowca,akcjonariuszami spolki oraz przedstawicielami lokalnego biznesu" ?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Lars 2011-07-01, 4:47 pm

W Sosnowcu rozpoczyna rządy nowa ekipa działaczy i trenerów
Leszek Baczyński zgodził się zastąpić na stanowisku prezesa Marka Adamczyka, który w czwartek nie otrzymał absolutorium od rady nadzorczej spółki. Nowy prezes podjął decyzję, że zespół poprowadzi trener Piotr Stach, były piłkarz Zagłębia, a ostatnio dyrektor sportowy GKS-u Katowice.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1Qrwh7Ppk
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez jondek 2011-07-01, 5:56 pm

No to Pani prezydent "pojechała"po Adamczyku dosyć ostro :niezle: Krzepiące i budzące nadzieje słowa nowego prezesa :brawo: Który to już raz ? ? :redface:Szczegóły w sosnowiec.info.pl
jondek

Postprzez Cygan 2011-07-01, 6:19 pm

jondek napisał(a):No to Pani prezydent "pojechała"po Adamczyku dosyć ostro :niezle: Krzepiące i budzące nadzieje słowa nowego prezesa :brawo: Który to już raz ? ? :redface:Szczegóły w sosnowiec.info.pl

Ja to wkleje, bo to naprawdę ciekawe:

"Czarne chmury gromadziły się nad prezesem Zagłębie S.A. Markiem Adamczykiem już od dłuższego czasu. W końcu miarka się przebrała i doszło do zmiany sternika. W piłkarskim Zagłębiu teraz znów rządzi Leszek Baczyński. – Z tego co wiem, to nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej – z nadzieją w głosie komentuje nowy prezes.

Wczorajsze walne zgromadzenie akcjonariuszy sportowej spółki zakończyło się głosowaniem nad absolutorium dla prezesa zarządu Marka Adamczyka. Wynik nie był trudny do przewidzenia - prezesowi nie zostało udzielone absolutorium. – Prezes nie przedłożył sprawozdania finansowego. Tłumaczył się, że ze względu na przejściowe kłopoty przedłużył sobie na to termin, a przecież jest on określony przez ustawodawcę i nie podlega negocjacjom – powiedziała w rozmowie z naszym portalem reprezentująca gminę Sosnowiec podczas obrad Agnieszka Czechowska - Kopeć.
REKLAMA

Przedstawicielka największego udziałowca spółki jednoznacznie zaznaczyła, że fakt nie złożenia sprawozdania nie był jedynym powodem odwołania Adamczyka, ale takie działanie nie mogło pozostać niezauważone. – Zgodnie z art. 395 kodeksu spółek handlowych walne zgromadzenie musi przyjąć sprawozdanie finansowe za poprzedni rok, a nie miało takiej możliwości. Tego postępowania nie możemy tolerować. To jest przestępstwo skarbowe, a sprawę zgłosimy do KRS-u i Urzędu Skarbowego – powiedziała Czechowska - Kopeć, informując, iż ewentualne kary nie zostaną wymierzone wobec spółki, bowiem za to odpowiada jej prezes. – Poza tym pan Adamczyk miał rok na restrukturyzację oraz działania zmierzające do poprawy kondycji spółki. Tymczasem mam wrażenie, że nie tylko sprawy nie poszły do przodu, ale wręcz się cofnęły. Zaufanie zostało nadwyrężone do tego stopnia, że został odwołany z funkcji prezesa – dodała prezydent miasta.

Nowo mianowany prezes zdaje sobie sprawę, że nie czeka go łatwe zadanie, jednak jest pewny, że podoła oczekiwaniom zarówno akcjonariuszy, jak i kibiców największego klubu sportowego w Zagłębiu Dąbrowskim. – Mam pełną świadomość tego, co przejmuję. Będę przekonywał ludzi do tego, aby poczuli się właścicielami klubu. Chcę, aby sponsorem i współodpowiedzialnym za losy czuł się każdy, kto widzi potrzeby tego klubu i przyniesie choćby złotówkę – zaznaczył Leszek Baczyński. – Rozpocznę od poukładania klubu w myśl swoich zasad, zarówno sportowo, jak i organizacyjnie. Zajmę się poprawą wizerunku klubu poprzez wspieranie działań swoją osobą. Będę spotykał się z każdym, kto uważa, że jest w stanie wnieść coś dla dobra klubu. Chcę, aby powróciły dobre czasy, aby ludzie czekali na następny mecz już po zakończeniu poprzedniego
."
Cygan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna