Leszek Baczyński prezesem Zagłębia Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Leszek Baczyński prezesem Zagłębia Sosnowiec

Postprzez Lars 2011-06-30, 11:30 am

Leszek Baczyński został nowym prezesem Zagłębia Sosnowiec. Zastąpił na tym stanowisku Marka Adamczyka.
Decyzja zapadła na czwartkowym posiedzeniu akcjonariuszy. Bardzo prawdopodobne, że może mieć ona wpływ na stanowisko trenera pierwszej drużyny. Zagłębie miałby objąć jednak nie Robert Góralczyk, a Piotr Stach

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1QkoKLYBQ
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Re: Leszek Baczyński prezesem Zagłębia Sosnowiec

Postprzez Lars 2011-06-30, 11:38 am

Czas na wyautowanie Ogieli i przekazanie jego pensji na potrzeby zatrzymania Lachy i Bednara.

Jeśli faktycznie Stach zostanie trenerem to będą jaja :lol: Góralczyk byłby wtedy pracował za darmo te kilka dni?

sie dzieje...
Lars

Postprzez patrios91 2011-06-30, 11:48 am

Lars napisał(a):Czas na wyautowanie Ogieli i przekazanie jego pensji na potrzeby zatrzymania Lachy i Bednara.

Priorytetowo :!:
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez jaszczur 2011-06-30, 11:54 am

jak zwykle....jak trwoga to do Leszka...podziwiam naprawde że sie wpakował w takie bagno.
jaszczur

Postprzez Lars 2011-06-30, 12:35 pm

Leszek Baczyński prezesem Zagłębie S.A.

Marek Adamczyk został odwołany ze stanowiska prezesa Zagłębie S.A. Zastąpi go Leszek Baczyński, który już w przeszłości dwa razy był sternikiem sosnowieckiego klubu.

Dzisiaj rano odbyło się Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Zagłębie Spółka Akcyjna. Akcjonariusze byli zgodni. Najpierw nie udzieli wotum zaufania prezesowi zarządu Markowi Adamczykowi. Później dokonali zmian w Radzie Nadzorczej spółki. Zasiadającego w niej z powołania Gminy Sosnowiec Ryszarda Chmurę zastąpili Grzegorzem Bujakiem, a zamiast Grzegorza Pazery (przedstawiciela Grzegorza Książka) zasiadać w niej będzie Grzegorz Król.

Po obradach akcjonariuszy odbyło się pierwsze posiedzenie nowej Rady Nadzorczej.
Jej członkowie odwołali prezesa Adamczyka, a nominację na to stanowisko otrzymał Leszek Baczyński.

Źródło: http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,19645
Lars

Postprzez Qcu20 2011-06-30, 12:44 pm

Pytanie, jaki plan ma Prezes Baczyński?:) I czy w związku z objęciem posady Prezesa zapali się zielone światełko dla Lachy i Bednara, żeby jednak zostali w klubie?

Co do Ogieli to może nie siedzę w tym tak głęboko, jak Wy, ale akurat to, że zakontraktował nowych graczy nie płacąc za transfery to akurat działa bardzo na Jego plus.

Jak dla mnie powinni zrobić pakę, grać za "średnią krajową" bez premii za wygrane mecze ( lub z małą premią ) ale za to z wysoką nagrodą do podziału za awans do I ligi.
Qcu20

Postprzez tiktak 2011-06-30, 12:48 pm

Czy ktoś zna tych gości z rady nadzorczej?
tiktak

Postprzez Blajpios 2011-06-30, 12:49 pm

no, cóż. Wydaje mi się, że to i tak - cały czas to samo środowisko, tyle że następne pokolenie jeszcze nie sprawdziło się w przejmowaniu układów. Natomiast jednego nie jestem pewien - czy ktoś mógłby mi pomóc sobie przypomnieć, bo nie pamiętam dokładnie, jak to było i musiałbym szukać po internecie - jak się czasowo miała poprzednia kadencja Leszka Baczyńskiego względem czasu, co do którego są zarzuty korupcji w Zagłębiu? Nie chodzi o sam brak udziału L. Baczyńskiego - to dla mnie jest założenie podstawowe oczywiście: nigdzie też się nie spotkałem z takim wątkiem, nie było go na listach osób zamieszanych no i nie wyobrażam sobie, by było inaczej, przecież ani Zagłębie by nie zatrudniało ani on by się "nie pchał". Chodzi mi o to - mam też nadzieję taką - że żadnej zbieżności nie było, że w tym czasie, na który opiewają zarzuty, p. Leszek nie piastował żadnych znaczących funkcji w klubie; inaczej bowiem, obawiam się, że znów zacznie się wokół tego hałas w polskich mediach.
Blajpios

Postprzez mario1 2011-06-30, 12:53 pm

no ciekawe dni przed nami ale ze p.Baczynski sie zdecydowal to naprawde chlop ma albo ten klub gleboko w sercu albo mu rozum odebralo to najbardziej karkolomna decyzja choc dla naszego klubu jedyna wlasciwa moim zdaniem przede wszystkim facet nie jest laikiem a dzialanie w takich warunkach jakie mamy to dla niego nie nowosc mam tylko nadzieje ze nie beda mu przeszkadzac ci z "gory" mysle ze nasze kibicow poparcie musi miec cokolwiek by sie nie dzialo niektóre jego decyzje nie beda pewnie poularne ale no coz zycie pokaze ogolnie jestem zadowolony :brawo:
mario1

Postprzez django 2011-06-30, 12:58 pm

Blajpios napisał(a): Natomiast jednego nie jestem pewien - czy ktoś mógłby mi pomóc sobie przypomnieć, bo nie pamiętam dokładnie, jak to było i musiałbym szukać po internecie - jak się czasowo miała poprzednia kadencja Leszka Baczyńskiego względem czasu, co do którego są zarzuty korupcji w Zagłębiu?

Korupcja w polskiej piłce jest przestępstwem dopiero od sezonu 2003/04. Wcześniej nie to, że jej nie było, po prostu prokuratura się tamtymi latami nie zajmuje. Ale nie bądźmy naiwni, to były takie czasy, że... sam sobie dopowiedz. A w mediach tak czy inaczej głośno nie będzie, bo nikt się specjalnie III ligą nie interesuje.
Co do Baczyńskiego, to że jest znany w środowisku i sprawnie porusza się w lokalnych układach jest tylko atutem. Oby do tego doszły umiejętności menedżerskie. W każdym razie jakieś nadzieje są, oby tylko Baczyński podołał, bo jednak czasy są inne.
django

Postprzez Cygan 2011-06-30, 1:36 pm

jaszczur napisał(a):jak zwykle....jak trwoga to do Leszka...podziwiam naprawde że sie wpakował w takie bagno.

Dokładnie... A to mnie Leszek zdziwił... Jeszcze kilka dni temu z wnuczką Olą na ręku się zarzekał, że nie weźmie się za to - i jako powód wskazywał tez na wnuczkę.... Teraz mało czasu dla niej mu zostanie....
Cygan

Postprzez Qcu20 2011-06-30, 1:45 pm

Cygan napisał(a):
jaszczur napisał(a):jak zwykle....jak trwoga to do Leszka...podziwiam naprawde że sie wpakował w takie bagno.

Dokładnie... A to mnie Leszek zdziwił... Jeszcze kilka dni temu z wnuczką Olą na ręku się zarzekał, że nie weźmie się za to - i jako powód wskazywał tez na wnuczkę.... Teraz mało czasu dla niej mu zostanie....

Bo na takich stołkach powinni siedzieć tylko ludzie z pasją ;)
Qcu20

Postprzez Sarmat 2011-06-30, 2:21 pm

Qcu20 napisał(a):
Cygan napisał(a):

Bo na takich stołkach powinni siedzieć tylko ludzie z pasją ;)

Wnuczkę do biura weźmie czasem i też będzie dobrze.
Sarmat

Postprzez August 2011-06-30, 5:12 pm

Co z Kretyn pisał ten komunikat ?:

Dojdzie do zmiany na stanowisku prezesa Zagłębie S.A.. Na wniosek Rady Nadzorczej Marka Adamczyka ma zastąpić Leszek Baczyński
Przed podjęciem decyzji zmieniono skład Rady Nadzorczej. W miejsce Grzegorza Pazery i Ryszarda Chmury powołano Grzegorza Króla i Grzegorza Bujaka. Rada Nadzorcza zdecydowała o zmianie na stanowisku prezesa, w miejsce dotychczasowego sternika Zagłębia wybrano Leszka Baczyńskiego, jednak umowa nie została jeszcze podpisana, gdyż kandydat na prezesa zapoznaje się z sytuacją spółki. - Mogłem spodziewać się takiego obrotu spraw. Jedynie jestem zaskoczony brakiem merytorycznej dyskusji i zreferowania sytuacji z 2010 i pierwszej połowy 2011 roku - wyjaśnił Marek Adamczyk. - Nowemu prezesowi przekażę Spółkę z wszelkimi niezbędnymi dokumentami i informacjami. Do tego czasu wstrzymam się z komentarzami - dodał.

Konferencja z nowym prezesem odbędzie się na początku przyszłego tygodnia, o pozostałych szczegółach będziemy informować na stronie internetowej.

http://www.zaglebie.eu/zmiana-na-stanow ... _1626.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez uzielone 2011-06-30, 5:29 pm

Panu Leszkowi życzę jak najlepiej na stanowisku Prezesa i na dzień dzisiejszy jest to najlepszy wybór. Adamczyk zagrał va banque ale awansu nie wywalczył więc nie może teraz udawać zdziwionego. Efekt jego pracy jest taki, że nie ma awansu, nie mamy drużyny, sponsorów a posiadamy długi oraz szopkę z Kozielskim jako współwłaścicielem klubu. Zmiana w Radzie Nadzorczej to znak, że do klubu mogą wejść nowi sponsorzy, którzy już wcześniej deklarowali współpracę z Baczyńskim a zniechęcił ich Szatan & Hytry. Osoba Baczyńskiego to też promyk nadziei, że w końcu ruszy jakaś deklaracja w sprawie inwestycji w Stadion Ludowy, bo tylko on był zdesperowany aby w Sosnowcu powstał obiekt wzorowany na holenderskich stadionach co zaowocowało ciekawym i jak na razie najlepszym projektem niestety wyrzuconym przez Górskiego do kosza.
uzielone

Następna strona

Powrót do Piłka nożna