Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Qcu20 2011-06-28, 4:45 pm

patrios91 napisał(a):
Qcu20 napisał(a):Jak klub upadnie to i mniej "problemu" dla Kazia i Miasta, jako właściciela.

Jak klub upadnie to Kaziu razem z nim.

To "tylko" klub piłkarski, reszta miasta ( nie kibice ) bo na ponad 400 000 ludzi, a tyle liczy miasto na mecz przychodzi 1500 osób, więc dla pozostałych, a co w związku z tym idzie dla większości mieszkańców pozbycie się klubu to okazja, żeby pieniążki poszły na co inne. Upadła siatkówka w mieście, przez jakiś tam czas było "wielkie halo ", teraz wszystko ucichło, o siatkówce nikt nie pamięta, a naszą dumę w siatce reprezentują koledzy z klasy rocznik 90 i młodsi z którymi miałem przyjemność grać parę lat temu. I klub żyje i ma się dobrze pod względem finansowym, a wszystko przez trenera - fanatyka, który spędza na hali każdy dzień w tygodniu od godziny 15 trenując roczniki od podstawówki, po studentów.

Takiego fanatyka trzeba w Zagłębiu.
Qcu20

Postprzez Onslow 2011-06-28, 6:52 pm

Ciekawe co będzie gdy faktycznie Góralczyk nie podpisze umowy z nami kto ten klub poprowadzi takiego burdelu to nie było kogo prezesina ściągnie chyba że sam bedzie trenował i wypłąte brał jeszcze większą, wogóle zaskoczyło mnie że chce pozamykać trybuny...
To na czym on chce zarobić !
Onslow

Postprzez Lars 2011-06-28, 8:14 pm

Qcu20 napisał(a):
patrios91 napisał(a):
Qcu20 napisał(a):Jak klub upadnie to i mniej "problemu" dla Kazia i Miasta, jako właściciela.

Jak klub upadnie to Kaziu razem z nim.

To "tylko" klub piłkarski, reszta miasta ( nie kibice ) bo na ponad 400 000 ludzi, a tyle liczy miasto na mecz przychodzi 1500 osób, więc dla pozostałych, a co w związku z tym idzie dla większości mieszkańców pozbycie się klubu to okazja, żeby pieniążki poszły na co inne. Upadła siatkówka w mieście, przez jakiś tam czas było "wielkie halo ", teraz wszystko ucichło, o siatkówce nikt nie pamięta, a naszą dumę w siatce reprezentują koledzy z klasy rocznik 90 i młodsi z którymi miałem przyjemność grać parę lat temu. I klub żyje i ma się dobrze pod względem finansowym, a wszystko przez trenera - fanatyka, który spędza na hali każdy dzień w tygodniu od godziny 15 trenując roczniki od podstawówki, po studentów.

Takiego fanatyka trzeba w Zagłębiu.

Sosnowiec liczy 217tys. mieszkańców, nie ponad 400 tys.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Schabu 2011-06-28, 8:14 pm

Prawda jest taka,że Zagłębie jest chore na raka....a lekarstwa nie widać i nie słychać.
Schabu

Postprzez slawekchicago 2011-06-29, 9:52 am

Jutro dzien na ktory kazdy z Nas czeka CZWARTEK -WIELKI CZWARTEK czyli WALNE w ZAGLEBIU .Co sie wydarzy na nim i jakie beda tego konsekwencje dla Naszego Klubu.Duzo z Nas chcialoby to juz wiedziec .Idac sladami naszego pREZESA przedstawie3 wersje jakie przez ostatnie dni przyszly do glowy oczywiscie tak jak u pREZESA optymistyczna normalna i pesymistyczna.Optymizm na poczatek: pREZES zostaje zwolniony a na zebraniu pojawia sie nowy akcjonariusz z suma pieniedzy pozwalajaca powalczyc o awans (ale sie rozmarzylem).Wersja druga: wszystko zostaje po staremu a My drzymy outrzymanie idalej patrzymy z nadzieja w przyszlosc i sluchamy kolejnych obietnic.Wersja trzecia pesymistyczna oby sie nie sprawdzila aleprzyszla mi do glowy po polaczeniu faktow .Zaglebie dokonalo fuzji z Czarnymi dla wystawienia rezerw ale w sumie bylo to zabezpieczenie pREZESA i rezerw nie bedzie a nasz pierwszy zespol rozpocznie od 4 ligi (patrz Oderka) .Z drugiej strony jakby to mialo zakonczyc nasze problemy ale naprawde zakonczyc rozwiazanie wydaje sie dobre ale juz nie z Adamczykiem
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez August 2011-06-29, 10:33 am

slawekchicago napisał(a):Jutro dzien na ktory kazdy z Nas czeka CZWARTEK -WIELKI CZWARTEK czyli WALNE w ZAGLEBIU .Co sie wydarzy na nim i jakie beda tego konsekwencje dla Naszego Klubu.Duzo z Nas chcialoby to juz wiedziec .

Ja uważam, że na tym Zwyczajnym Walnym, na które wszyscy czekają, wcale się nic nie wydarzy. No bóż może zrobić to Walne ? Walne podjemie (lub nie) okreslone uchwały. Na pewno na Walnym bedą takie punkty:
1) rozpatrzenie i zatwierdzenie sprawozdania zarządu z działalności spółki
oraz sprawozdania finansowego za ubiegły rok obrotowy,
2) powzięcie uchwały o podziale zysku albo o pokryciu straty,
3) udzielenie członkom organów spółki absolutorium z wykonania przez nich
obowiązków.
Czyli Będa głosować nad udzieleniem (lub nie) absolutorium z wykonania obowiązków zarówno przez Hytrego jak i Adamczyka. I to dotyczy wyłącznie ubiegłego roku (chyba, że rok obrotowy kończy sie w innym niż 31.12). Brak absolutorium nie jest równoznaczne z wywaleniem Prezesa.To swoiste woutm zaufania (lub jego braku) i moze, acz nie musi stanowić podstawę do zwolnienia. Przy czym uchwałe o wywaleniu podejmuje Rada Nadzorcza, a nie Walne.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2011-06-29, 2:53 pm

(...)
Kluczowy dla losów Zagłębia ma być czwartek, kiedy odbędzie się posiedzenie Rady Nadzorczej.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... nkow-zagl/

Jeśli chłop ze Sportowych Faktów potrafi rozróżnić posiedzenie ZWZA od Rady Nadzorczej to w takim razie posiedzenie Rady również w czwartek się odbędzie. A jeśli tak to na tym posiedzeniu moga zapaśc kluczowe decyzje odnośnie zmiany na stanowisku Prezesa.
August

Postprzez PawełK 2011-06-29, 3:15 pm

August napisał(a):Jeśli chłop ze Sportowych Faktów potrafi rozróżnić posiedzenie ZWZA od Rady Nadzorczej to w takim razie posiedzenie Rady również w czwartek się odbędzie. A jeśli tak to na tym posiedzeniu moga zapaśc kluczowe decyzje odnośnie zmiany na stanowisku Prezesa.

Mnie tam bardziej zastanawia dlaczego sportowefakty nie używają poprawnego herbu klubu, który ponoć jest już opatentowany...
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-06-29, 3:36 pm

PawełK napisał(a):Mnie tam bardziej zastanawia dlaczego sportowefakty nie używają poprawnego herbu klubu, który ponoć jest już opatentowany...

Czepiasz się. nawet jakby opatentowano trójkąt z jajcami Adamczyka na czerwonym polu to klub powinien o tym głośno trąbić. Jak dla mnie generalnie trójkąt jako taki sam w sobie jest po prostu bardzo rozpoznawalny. I pewnie dlatego go używają.
August

Postprzez jondek 2011-06-29, 3:52 pm

Na meczu był Piotr Stach,były dyr.sportowy GKS-u.Dla mnie,caly czas,jest elementem jutrzejszej ukladanki.
jondek

Postprzez August 2011-06-29, 3:54 pm

jondek napisał(a):Na meczu był Piotr Stach,były dyr.sportowy GKS-u.Dla mnie,caly czas,jest elementem jutrzejszej ukladanki.

Orzeszek też był. I co z tego ? Sugerujesz, że facet zostanie trenerem ?
August

Postprzez PawełK 2011-06-29, 3:57 pm

August napisał(a):
PawełK napisał(a):Mnie tam bardziej zastanawia dlaczego sportowefakty nie używają poprawnego herbu klubu, który ponoć jest już opatentowany...

Czepiasz się.

Nie czepiam tylko stwierdzam fakt.
PawełK
pyszałek

Postprzez cronos 2011-06-29, 6:22 pm

A własciciela nie było bo kreci lody z innym właścicielem Wojciechowskim ale w Jodłownikach wypad hanysie
cronos

Postprzez jondek 2011-06-29, 6:38 pm

Orzeszek ma prace.Stach nie ma,jest nasz i widziałbym go na stanowisku dyrektora sportowego.Oczywiście,o ile ma troche lokalnego patriotyzmu i wolontariatu w sercu ;-)
jondek

Postprzez cronos 2011-06-29, 6:42 pm

W szyscy maja patriotyzm jak jest kasa, czas pokaże kto go ma do Zagłębia jak kasy nie ma
cronos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna