Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez August 2011-06-20, 6:31 pm

Dyrektor Zagłębia: powrót Pietrzaka nie będzie dobrym rozwiązaniem

Ważą się losy utalentowanego pomocnika z Sosnowca

Rafał Pietrzak został wypożyczony do Górnika latem ubiegłego roku. W umowie znalazł się też zapis o prawie do pierwokupu. Za 19-letniego piłkarza trzeba zapłacić 400 tysięcy złotych. Zabrzański klub prawdopodobnie z tego zrezygnuje. - To jeszcze nie jest przesądzone, ale powrót Pietrzaka do Zagłębia też nie będzie dobrym rozwiązaniem. Dla naszego klubu to byłby świetny transfer, nie możemy jednak zapominać o piłkarzu, który poznał już lepszy, piłkarski świat. Dla swojego dobra nie powinien znowu cofać się do drugiej ligi - podkreśla Radosław Ogiela.

Dyrektor sportowy klubu nie wyklucza też transferu Ołeksija Szlakotina. Ukraiński bramkarz był wyróżniającym się zawodnikiem Zagłębia w rundzie wiosennej. Nowego klubu szuka Szlakotinowi menedżer. - Na pewno nie będziemy stać na jego drodze - dodaje Ogiela. Zimą Ukrainiec był na testach w słowackiej Żylinie.

Podczas weekendu dyrektor i prezes Marek Adamczyk szukali nowych piłkarzy dla sosnowieckiego klubu podczas czwartoligowego meczu Zagłębiak Dąbrowa Górnicza - Sarmacja Będzin (1:2). - Cały czas pracujemy też nad wyborem nowego szkoleniowca. Decyzja jeszcze nie zapadła - mówi działacz.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1Pq2m7gIO
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2011-06-20, 8:10 pm

August napisał(a): - To jeszcze nie jest przesądzone, ale powrót Pietrzaka do Zagłębia też nie będzie dobrym rozwiązaniem. Dla naszego klubu to byłby świetny transfer, nie możemy jednak zapominać o piłkarzu, który poznał już lepszy, piłkarski świat. Dla swojego dobra nie powinien znowu cofać się do drugiej ligi - podkreśla Radosław Ogiela.

Radek chłopie, od troszczenia się o dobro Pietrzaka, to on ma menedżera. Ty się masz troszczyć o dobro klubu, w którym jesteś zatrudniony. Zamiast udawać dobrego wujka powiedz wprost, że pali wam się w dupach, bo w pół roku przejebaliście roczny budżet i teraz sprzedacie każdego na kogo znajdzie się kupiec.
django

Postprzez mario999 2011-06-20, 10:29 pm

django napisał(a):
August napisał(a): - To jeszcze nie jest przesądzone, ale powrót Pietrzaka do Zagłębia też nie będzie dobrym rozwiązaniem. Dla naszego klubu to byłby świetny transfer, nie możemy jednak zapominać o piłkarzu, który poznał już lepszy, piłkarski świat. Dla swojego dobra nie powinien znowu cofać się do drugiej ligi - podkreśla Radosław Ogiela.

Radek chłopie, od troszczenia się o dobro Pietrzaka, to on ma menedżera. Ty się masz troszczyć o dobro klubu, w którym jesteś zatrudniony. Zamiast udawać dobrego wujka powiedz wprost, że pali wam się w dupach, bo w pół roku przejebaliście roczny budżet i teraz sprzedacie każdego na kogo znajdzie się kupiec.

Ot i cała prawda na temat naszych pseudo działaczy.
mario999

Postprzez Lars 2011-06-21, 10:14 am

django napisał(a):

D O K Ł A D N I E
facet już chyba sam nie wie dla kogo pracuje, czy dla klubu, i ma dbać o jego interesy, czy dla Pietrzaka?
Qrwa co za debil! Widać, że lepiej zostawić było w klubie Ogiele niż Lachowskiego - napewno ten pierwszy w większym stopniu pomoże Zagłebiu utrzymać się w 2 lidze. :brawo: :brawo: :brawo:

PS. Panie Ogiela kilka uwag, by nikogo nie skrzywdzić, dla Pana:
1. Shliakotin - chłopak ma za wysokie umiejętnosci na tę ligę, jesli nikt za niego nie bedzie chciał zapłacić, proponuje rozwiazać kontrakt, zeby mógł za darmo przejsc do lepszego klubu by się rozwijac,
2. Bednar, Lachowski - tutaj już Pan pozamiatał, więc nie będę Panu podpowiadał. Co do Lachy, ma ważny kontrakt, można by go sprzedać, albo wypożyczyć przynajminej, ale po co, nie? Lepiej rozwiazać, niech idzie za darmo, niech sie chłopak rozwija
3. Stefański - ograł się już na szczeblu 2 ligi, niech wraca do Chorzowa i próbuje sił w ekstraklasie, bo przecież w Zagłebiu zostają sami juniorzy, wiec i od kogo uczyć sie nie będzie. Niech się chłopak rozwija, a nie gnije w 2 lidze.

Taki jest własnie, Panie Ogiela, Pana durny tok rozumowania! jeszcze raz dla Pana :brawo: :brawo: :brawo:

Przecież, te wszystkie działania zaczynają przypominać "rozbiór" Zagłębia!!! Czy ktoś z UM może powiedzieć stop??!! wkońcu ten "rozbiór" odbywa się za samorządowe pieniądze!!!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez mason 2011-06-21, 11:17 am

I o to właśnie chodzi ;-) Upadnie Zagłębie Sosnowiec i narodzi się Silesia Sosnowiec!
To oczywiście gorzki, ironiczny i prowokacyjny żart ale może nie do końca?

W końcu Zagłębia nikt nie dostrzega więc musimy się promować jako Śląsk.
I zagadka, czyje to słowa i kto by był szczęśliwy jakby powstał jeden mocny klub, oczywiście śląski dla metropolii a jakże śląskiej? A kto mówi że mamy blisko do teatrów, do sal koncertowych, do spodka itd? Tak samo przecież blisko jak na stadion do Zabrza czy Chorzowa.
Czy ta czarna wizja to utopia? To zapytam a nie ma czy nie było już podobnego pomysłu na koszykówkę?
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez Onyx 2011-06-21, 1:32 pm

mason napisał(a):Upadnie Zagłębie Sosnowiec i narodzi się Silesia Sosnowiec!

Były słuchy, że niewiele brakowało. Swego czasu Silesia Expo było zainteresowane sponsorowaniem klubu pod warunkiem umieszczenia nazwy firmy w nazwie klubu
Onyx

Postprzez Qcu20 2011-06-21, 4:22 pm

Jak dla mnie nic się w klubie nie dzieje..
Prezesina nie ma z czego mieć pieniążków, liczy na zysk z miasta.

Wypadałoby nawet zrobić płatny parking dla kibiców, bilety po 2 zł. Nie jest to majątek ale zawsze jakaś kwota dla klubu ( o ile Adamczyk nie przywłaszczy ich sobie ). Druga rzeczy, to w ogóle nie wykorzystuje stadionu. Przecież można byłoby tutaj zorganizować jakiś koncert za ładne pieniążki, przyszłoby sporo osób ( jeżeli koncert byłby fajny i przyjechałby ktoś znany ), dodatkowo wiązałoby się to z dodatkową możliwością zareklamowania klubu.
Co do pensji prezesa to ja nie rozumiem tego. Jeżeli prowadzę sklep monopolowy i on przynosi straty a nie zyski to k***a MAC JA NIE BIORĘ WYNAGRODZENIA bo te straty się pogłębiają.
Ja bym proponował, aby jakiś głos zajęli kibice, żeby mieli wgląd i głos w sprawy i funkcjonowanie klubu. Nie mówię, żeby wszyscy ale chociaż część, jacyś przedstawiciele.

Co do grajków, jak będą fajnie grać i ambitnie to sam chętnie pójdę na taki mecz, bo obecność kibiców powinna być nagrodą dla zawodników za ich trud i walkę włożoną w spotkanie
Qcu20

Postprzez Dobromir01 2011-06-22, 12:26 pm

Qcu20 napisał(a):Jak dla mnie nic się w klubie nie dzieje..

Wypadałoby nawet zrobić płatny parking dla kibiców, bilety po 2 zł. Nie jest to majątek ale zawsze jakaś kwota dla klubu ( o ile Adamczyk nie przywłaszczy ich sobie ). Druga rzeczy, to w ogóle nie wykorzystuje stadionu. Przecież można byłoby tutaj zorganizować jakiś koncert za ładne pieniążki, przyszłoby sporo osób ( jeżeli koncert byłby fajny i przyjechałby ktoś znany ), dodatkowo wiązałoby się to z dodatkową możliwością zareklamowania klubu.
Co do pensji prezesa to ja nie rozumiem tego. Jeżeli prowadzę sklep monopolowy i on przynosi straty a nie zyski to k***a MAC JA NIE BIORĘ WYNAGRODZENIA bo te straty się pogłębiają.
Ja bym proponował, aby jakiś głos zajęli kibice, żeby mieli wgląd i głos w sprawy i funkcjonowanie klubu. Nie mówię, żeby wszyscy ale chociaż część, jacyś przedstawiciele.

Co do grajków, jak będą fajnie grać i ambitnie to sam chętnie pójdę na taki mecz, bo obecność kibiców powinna być nagrodą dla zawodników za ich trud i walkę włożoną w spotkanie

O czym Ty kurde mówisz.
Adamczyk w ramach oszczędności planuje zamykać trybunę otwartą. na mecze " mało atrakcyjne"
Przy takim poziomie jak zapowiada to chyba żadne mecze nie będą atrakcyjne.
Prezes robi z ZAGŁĘBIA wiochę i pobiera za to jeszcze pobory wyższe niż (c)Hytry.
Ten facet tylko przeciąga w czasie złą kondycję finansowa klubu. Mydli oczy i wyciąga kasę od miasta.
Ilu sponsorów pozyskał?
Miał stworzyć system szkolenia młodzieży w naszym regionie.
( Spotykał się za Chojnackiego z przedstawicielami zagłębiowskich klubów i cisza w temacie)
Ten facet tylko mydli oczy wszystkim i udaje że ciężko pracuje.
Nawet na stworzone przez siebie forum nie zagląda.
Wstyd Wstyd i jeszcze raz Wstyd.
Dobromir01

Postprzez Qcu20 2011-06-22, 12:48 pm

Dobromir01 napisał(a):
Qcu20 napisał(a):Jak dla mnie nic się w klubie nie dzieje..

O czym Ty kurde mówisz.
Adamczyk w ramach oszczędności planuje zamykać trybunę otwartą. na mecze " mało atrakcyjne"
Przy takim poziomie jak zapowiada to chyba żadne mecze nie będą atrakcyjne.
Prezes robi z ZAGŁĘBIA wiochę i pobiera za to jeszcze pobory wyższe niż (c)Hytry.
Ten facet tylko przeciąga w czasie złą kondycję finansowa klubu. Mydli oczy i wyciąga kasę od miasta.
Ilu sponsorów pozyskał?
Miał stworzyć system szkolenia młodzieży w naszym regionie.
( Spotykał się za Chojnackiego z przedstawicielami zagłębiowskich klubów i cisza w temacie)
Ten facet tylko mydli oczy wszystkim i udaje że ciężko pracuje.
Nawet na stworzone przez siebie forum nie zagląda.
Wstyd Wstyd i jeszcze raz Wstyd.

Nie neguję - masz rację. Jak się przez rok czasu nic nie robiło, albo robiło się za mało, a teraz stołeczek się pali, bo Miasto i radni się przyglądają to pozory trzeba stwarzać i szukać oszczędności.
W każdym razie tematu awansu nie ma, więc nie będzie potem żadnych nadziei i rozczarowania.
Ja uważam, że trzeba dać młodym szanse, prowadzenie klubu to strategia długoletnia, już dwa razy próbowano wejść do I ligi na hurra bez przygotowania i dobrego rezultatu to nie dało.
Biznes robi się na takich zawodnikach jak Pietrzak. Klub włożył minimalne koszty w przeszkolenie takiego zawodnika a ma okazje sprzedać go za 400 tysięcy.
Podobnie będzie z Gruntem:)
Qcu20

Postprzez bbartek 2011-06-22, 9:06 pm

Nie winię tylko Prezesa Adamczyka za to co dzieje sie z Zagłębiem teraz. Ten chocholi taniec trwa od dobrych kilku lat i nie widać końca.
To nie Pan Marek Adamczyk przyszedł do Klubu i poprosił aby zostać Prezesem.
Ktoś (?) zaproponował tą kandydaturę , ktoś (?) zatwierdził a nikt nie odpowiada za stracone pieniądze ( w dużej mierze podatników) i nadzieje...
Szkoda, że nikt z udziałowców nie przejrzy uwag i propozycji zgłaszanych na forum zarówno co do organizacji jak i marketingu a tłumaczenie się, jak zakładam, , że nie będziemy czytać obelg jest mało przekonywujące.
Dobry zarzadzający pomija obelgi milczeniem ale wykorzystuje, a przynajmniej próbuje, wykorzystać sugestie i pomysły, które rokują nadzieje na poprawę sytuacji Klubu.
Wielu z nas zgłaszało takie propozycje na forum, ale wolimy( tylko KTO ?) eksperymenty ( Kozielski +ekipa w osobach Trenera i dyr. sportowego+zaciąg zawodników+ zewnętrzna firma marketingowa+zewnetrzna firma doradztwa prawnego+ Marek Adamczyk jako Prezes), a to , jak pokazał ostatni sezon, jest droga do ...IV ligi.
Obarczaniem winą za wszystko Prezydenta Górskiego jest nie adekwatne do sytuacji ( Rada Miasta), ale
napewno Jego wina jest brak jakiejkolwiek konsekwencji i pomysłu który zdobedzie pełne poparcie Rady Miasta, Kibiców i okaże się skuteczny.
Działanie Prezydenta przypomina łatanie dziur sitkiem przez które przeciekąja bez efektów publiczne pieniądze..
Ciekaw jestem kto bedzie miał na tyle odwagi aby powiedzieć STOP takim działaniom....
bbartek

Postprzez Qcu20 2011-06-22, 11:05 pm

A czy komuś źle? Gramy o utrzymanie, Maruś tnie koszty, zmniejszając kontrakty. Sobie da podwyżkę o kilka tysięcy, bo przecież ciężko pracuje i klub zaciska pasa. Górskiemu też to nie przeszkadza, bo Zagłębie ma w dupie, z jego prywatnej kasy na klub nie łoży i tyle.
Jak dla mnie klub powinien przejąć ktoś w prywatne ręce, który będzie wiedział co robić i przede wszystkim będzie chciał zarabiać, bo jak klub zarabia, to zarabia i właściciel. A tak to będzie jak było za komuny, czyli nic nie będzie.
Qcu20

Postprzez Cygan 2011-06-23, 6:57 am

Qcu20 napisał(a):A czy komuś źle? Gramy o utrzymanie, Maruś tnie koszty, zmniejszając kontrakty. Sobie da podwyżkę o kilka tysięcy, bo przecież ciężko pracuje i klub zaciska pasa.

Wczoraj przy stadionie usłyszałem, że podwyżka była z 12 tyś zł na 14 tyś zł... Nie wiem, czy to prawda (źródło to mało wiarygodne - ale kwoty realne)
Piłkarzą się obniża, a prezes sobie podwyższa...

Przypomina mi to Śląską Kasę Chorych - pierwszy rok jej działalności zamknęła ze spora stratą - ale nie przeszkadzało to dać sobie premię po 10.000zł za ... świetny rok działalności... Takie rzeczy tylko w Polsce...
Cygan

Postprzez PawełK 2011-06-23, 8:50 am

Qcu20 napisał(a):Jak dla mnie klub powinien przejąć ktoś w prywatne ręce, który będzie wiedział co robić i przede wszystkim będzie chciał zarabiać, bo jak klub zarabia, to zarabia i właściciel.

Możesz to jakoś rozwinąć? Bo to ciekawe co piszesz :-)
PawełK
pyszałek

Postprzez STACH PL 2011-06-23, 9:00 am

Będzie jedna, wspólna spółka sportowa?
(al) / sosnowiec.info.pl
Gmina Sosnowiec ma udziały w dwóch spółkach akcyjnych, których działalnością jest prowadzenie drużyn sportowych. Według naszych informacji, miejscy decydenci myślą o połączeniu tych podmiotów, bądź innym rozwiązaniu, którego efektem ma być tylko jedna spółka tego typu z udziałem gminy.

W zeszłym tygodniu prezydent Kazimierz Górski podpisał akt notarialny powołujący „Zagłębie Sosnowiec” Spółka Akcyjna, która kierować ma hokejowymi drużynami z naszego miasta. Jedynym jej udziałowcem jest gmina Sosnowiec, a na funkcję prezesa nominację otrzymał Marcin Fall, w przeszłości związany z krakowską koszykówką. – Obecnie spółka jest w organizacji i taką pozostanie do czasu rejestracji w Krajowym Rejestrze Sądowym.

więcej na http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,19608

Jak dla mnie bardzo dobry pomysł zrobić jedną dużą spółkę z prezesem z zewnątrz może będzie łatwiej o dużych sponsorów bo i możliwości znacznie większe.Chyba dni Adamczyka są policzone :czerwona:
STACH PL

Postprzez patrios91 2011-06-23, 10:10 am

Qcu20 napisał(a):Jak dla mnie klub powinien przejąć ktoś w prywatne ręce, który będzie wiedział co robić i przede wszystkim będzie chciał zarabiać, bo jak klub zarabia, to zarabia i właściciel.

Najpierw to niech klub zacznie sie sam utrzymywac-to bedzie chyba najwiekszy sukces od 4 lat.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna