Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez gregor 2011-06-15, 10:01 pm

Nie mam nic przeciwko Jurkowi Grabarze jako zawodnik AKS-u i Zagłebia był dobrym w moim mniemaniu pomocnikiem . Trenerka Zagłębia to bez urazy wątły pomysł gdyż na tym polu nie ma Jerzy zasług które świwdczyłyby za jego osobą w roli sternika drużyny . Mam gówno do gadki w temacie zatrudnienia gościa lecz takie jest moje zdanie z którym możecie się zgadzać lub nie , ale je wyrażam pozdro
gregor

Postprzez August 2011-06-16, 10:19 am

Na razie wyglada, że nikogo nie mamy. A przerwa letnia jest wyjątkowo krótka. Cieńko widzę start w rozgrywkach, niezależnie o jakie cele będziemy grać
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Onyx 2011-06-16, 10:40 am

Kumpel mi mówił, że ponoć trenerem ma być Klamra. Ale czy to prawda ?
Onyx

Postprzez tiktak 2011-06-16, 10:43 am

W poście Lucasa pisze że Zagłębie opłacało na wiosnę 32 graczy. Odeszło ośmiu, więc jeszcze trochę zostało. Apeluję o jakąś logikę w tych dywagacjach. Odeszli ci, którzy nic nie wnosili więc jakie to osłabienie? Osłabieniem będzie brak Bednara, Szlakotina i P.Stefańskiego. Ale to jeszcze nie jest przesądzone. Cała para powinna iść w utrzymanie tych ludzi, szczególnie tego ostatniego.
tiktak

Postprzez tiktak 2011-06-16, 10:44 am

Onyx napisał(a):Kumpel mi mówił, że ponoć trenerem ma być Klamra. Ale czy to prawda ?

A "sponsorem" Kotrak?
tiktak

Postprzez Anakin 2011-06-16, 10:49 am

tiktak napisał(a):
Onyx napisał(a):Kumpel mi mówił, że ponoć trenerem ma być Klamra. Ale czy to prawda ?

A "sponsorem" Kotrak?

Pewnie chodzi o starego Klamrę. Tego, co w Zagłębiu grał.
Anakin

Postprzez STACH PL 2011-06-16, 10:58 am

Panowie dobry trener to podstawa i klub akurat na tym stanowisku nie powinien oszczędzać :!: Jestem pewien że taki P.Mandrysz czy A.Płatek zrobili by lepszy wynik z naszą młodzieżą niż Ojrzyński ze swoim zaciągiem.
STACH PL

Postprzez August 2011-06-16, 11:47 am

STACH PL napisał(a):Panowie dobry trener to podstawa i klub akurat na tym stanowisku nie powinien oszczędzać

Jak widać, klub nie oszczędza na pensji Prezesa i kompletnie nieprzydatnego Syrekotra Sportowego. Podejrzewam, że na Mandrysza nas po prostu nie stać.
August

Postprzez cronos 2011-06-16, 12:03 pm

Zgadzam sie z odstrzałem tych 8 kopaczy, znalazł bym jeszcze kilku do odstawki,ale może przyszły trener dokonał by selekcji. Bo rozumiem ze tego odstrzału dokonał Prezesik.
cronos

Postprzez cronos 2011-06-16, 12:07 pm

Trener z autotytetem plus zdolna sosnowiecka młodzież jeszcze jakies dwa lub trzy sensowne wzmocnienia może to recepta na sukces. Niestety z pustego i Salomon nie naleje.Jacy własciciele i sponsorzy tacy trenerzy, piłkarze itd.
cronos

Postprzez STACH PL 2011-06-16, 12:20 pm

cronos napisał(a):Trener z autotytetem plus zdolna sosnowiecka młodzież jeszcze jakies dwa lub trzy sensowne wzmocnienia może to recepta na sukces. Niestety z pustego i Salomon nie naleje.Jacy własciciele i sponsorzy tacy trenerzy, piłkarze itd.

Wszystko to prawda więc tym bardziej trzeba zainwestować w bardzo dobrego trenera jeśli się odmładza skład po to bo naszą młodzież nauczył wszystkiego od podstaw :!: Apeluje do prezesa żeby pomyślał nad zatrudnieniem Mandrysza a wynik sportowy może być naprawdę dobry.
Przy okazji Miedź postawiła na naszego "ulubieńca" Baniaka i na moje oko będzie poza zasięgiem ale to inna bajka i inny temat. pozdro
STACH PL

Postprzez cronos 2011-06-16, 7:07 pm

Ostatni news (mam nadzieję że sie nie potwierdzi) Grabara trenerem i gramy młodymi, bo bieda aż piszczy. Gdzie ten marketing Panie prezesie, długi wcale się nie zmniejszyły.Chojność właścicielito skandal.Musimy chyba pogodzić się z walką o utrzymanie a nie awans.Ja juz chyba nie doczekam się ekstraklasy.
cronos

Postprzez August 2011-06-16, 7:09 pm

cronos napisał(a):Ostatni news (mam nadzieję że sie nie potwierdzi) Grabara trenerem i gramy młodymi

Podaj źróło tego niusa. Bo jeden twierdzi, że Klamra, drugi, że Grabara. A ja wobec tego słyszałem o Goranie Ericssonie.
August

Postprzez cronos 2011-06-16, 7:16 pm

W Czarnych sa pewni że Grabara poprowadzi Zagłębie, on sam nie zaprzecza ale i nie potwierdza
cronos

Postprzez Lars 2011-06-16, 7:58 pm

Biorąc pod uwagę, że ciągle nie mamy trenera, a po pierwsze, dni na przegląd kadry coraz mniej, po drugie do startu przygotowań pozostało 10 dni, to moim zdaniem z każdym kolejnym dniem, z którym nie usłyszymy nazwiska nowego trenera szanse Grabary rosną.
Myśle, że smiało można 50% postawić na to nazwisko strzelając, kto zostanie trenerem. I każdego dnia można dodawać kolejne 5%, a gdy do 27 dnia czerwca nie usłyszymy nazwiska trenera to tegoż dnia napewno zostanie nim Grabara.
Czy dobrze czy źle?
Nie ma co skleślać człowieka na wejscie. A może mu się uda stworzyć fajny zespół. Pretensje to można mieć do zarządzających klubem, że znaleźliśmy się w takiej ciężkiej i żenującej sytuacji. Takie duze miasto, taki duzy region, taki stary, znany klub, taka marka, i co? i plątamy się gdzieś nad przepaścią 2 ligi mimo sporych pieniedzy wpompowanych przez miasto z publicznych pieniedzy. poprostu TRAGEDIA, trzeba było być debilem, żeby do tego doprowadzic i to słowo adresuje do wszystkich, którzy decydowali o klubie, po tym jak włosi wycofali się z Zagłebia.
koniec off topicu,
na koniec powtórzę: juz na starcie nie można skreślać Grabary, nie można budować na każdym meczu, przy każdym trenerze, takiej atmosfery jaka była za meczów Ojrzyńskiego, szczególnie ten ostatni z Jarotą. Sezon się skończył - czas na nowe rozdanie... a nuż te młode chłopaki będą mieć lepsze wyniki pod wodzą Grabary niż najemnicy z poprzedniego sezonu, a napewno będzie widać ambicję i walkę dla klubu na boisku. Wolę oglądać walczących ambitnych Zagłebiaków w środku tabeli, niż przeciętnych najemników "walczących" o awans na piątym miejscu.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna