2 liga zachodnia 2010/2011

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 2 liga zachodnia 2010/2011

Postprzez PawełK 2011-06-07, 8:17 pm

peterrabit3 napisał(a):Z tym <ciulać> jestes baaaardzo Zagłebiowski...krew mnie zalewa. Mówmy po polsku!!!

Wyluzuj troszkę, napisał ciułać a nie "ciulać".

zapraszam do lektury: http://www.sjp.pl/co/ciu%B3a%E6
PawełK
pyszałek

Postprzez peterrabit3 2011-06-07, 8:30 pm

PawełK napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):Z tym <ciulać> jestes baaaardzo Zagłebiowski...krew mnie zalewa. Mówmy po polsku!!!

Wyluzuj troszkę, napisał ciułać a nie "ciulać".

zapraszam do lektury: http://www.sjp.pl/co/ciu%B3a%E6

Zwracam honor . Wybaczcie ...nie doczytalem i nie spostrzegłem
peterrabit3

Postprzez August 2011-06-10, 7:28 pm

Za oficjalną:
Czterech piłkarzy Zagłębia zmaga się z poważnymi kontuzjami: Łukasz Wijas, Marcin Sierczyński, Sebastian Stefański i Dawid Skrzypek
(...)

To, że wymieniono tu Skrzypka jest dla mnie niespodzianką. Fakt, że gdzieś obiło mi się o uszy, że Dawid jest na zawolnieniu, ale to było chyba jeszcze pod koniec roku, a więc ponad pół roku temu ? Czyżby miał jeszcze wrócić do łask ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2011-06-10, 8:05 pm

August napisał(a):To, że wymieniono tu Skrzypka jest dla mnie niespodzianką. Fakt, że gdzieś obiło mi się o uszy, że Dawid jest na zawolnieniu, ale to było chyba jeszcze pod koniec roku, a więc ponad pół roku temu ? Czyżby miał jeszcze wrócić do łask ?

Prędzej nie chce rozwiązać kontraktu, albo prezes chce jeszcze przez rok sponsorować kolegę z miejskich pieniędzy.
django

Postprzez mariusz76 2011-06-10, 8:08 pm

kolo ciągnie L4 i nie ma jak go wyJ...ć !!!
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez tiktak 2011-06-10, 8:25 pm

Widziałem go niedawno o kulach więc L4 jest w porządku. Spróbować zawsze może, niech powalczy o miejsce z np. Ryndakiem.
tiktak

Postprzez Lars 2011-06-10, 8:44 pm

August napisał(a):Za oficjalną:
Czterech piłkarzy Zagłębia zmaga się z poważnymi kontuzjami: Łukasz Wijas, Marcin Sierczyński, Sebastian Stefański i Dawid Skrzypek
(...)

To, że wymieniono tu Skrzypka jest dla mnie niespodzianką. Fakt, że gdzieś obiło mi się o uszy, że Dawid jest na zawolnieniu, ale to było chyba jeszcze pod koniec roku, a więc ponad pół roku temu ? Czyżby miał jeszcze wrócić do łask ?

To są jakieś jaja. co dzień dowiaduję się czegoś nowego o Naszym klubie. Teraz dowiedziałem się, że Dawid jest ciągle Naszym piłkarzem. Szczerze mówiąc myślałem, że zakończył karierę :idea:
Frajerzy płacą pewnie jeszcze dziesiątki takich kontraktów a potem nie ma kasy..., chociaż tego ostatniego zdania nie mówię ze 100% przekonaniem, bo w przypadku kontraktów zawodowych nie znam prawa i nie wiem kto płaci
Dawidowi.
w każdym razie kontrakt funkcjonuje chyba jako umowa o pracę więc akurat jemu Zagłebie chyba już nie płaci
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez django 2011-06-10, 8:53 pm

Chyba jednak Zagłębie płaci, bo kontrakty piłkarzy nie podchodzą pod kodeks pracy, tylko pod związkowe przepisy. Państwo w państwie. Skrzypek z jednej strony powinien jakoś dążyć do polubownego rozwiązania kontraktu, bo już wracając do Zagłębia był cieniem Skrzypka jakiego pamiętamy, a po tej kontuzji już raczej do grania nie wróci. Z drugiej strony wiadomo - kasa się przyda, więc po co się jej zrzekać. W sumie smutne zakończenie kariery zawodnika, który przez długi czas był jednym z najbardziej szanowanych piłkarzy na Ludowym.
django

Postprzez pyla 2011-06-10, 9:05 pm

django napisał(a):Chyba jednak Zagłębie płaci, bo kontrakty piłkarzy nie podchodzą pod kodeks pracy, tylko pod związkowe przepisy. Państwo w państwie. Skrzypek z jednej strony powinien jakoś dążyć do polubownego rozwiązania kontraktu, bo już wracając do Zagłębia był cieniem Skrzypka jakiego pamiętamy, a po tej kontuzji już raczej do grania nie wróci. Z drugiej strony wiadomo - kasa się przyda, więc po co się jej zrzekać. W sumie smutne zakończenie kariery zawodnika, który przez długi czas był jednym z najbardziej szanowanych piłkarzy na Ludowym.

To podpowiedz jak sensownie rozwiązać kontrakt / jeżeli nadal jest aktualny/ Skrzypek powinien dążyć do polubownego rozwiązania ? chyba jednak na odwrót to klub powinien się o to starać . Jak to się kończy patrz Górnik Zabrze / Gorawski i Strąk/ :-)
pyla

Postprzez django 2011-06-10, 9:10 pm

pyla napisał(a):To podpowiedz jak sensownie rozwiązać kontrakt / jeżeli nadal jest aktualny/ Skrzypek powinien dążyć do polubownego rozwiązania ? chyba jednak na odwrót to klub powinien się o to starać . Jak to się kończy patrz Górnik Zabrze / Gorawski i Strąk/ :-)

Dlatego dwa posty wyżej napisałem: albo SKrzypek nie chce rozwiązać, albo prezes się nie stara o to, bo chce dać zarobić koledze. Żeby rozwiązać kontrakt wola musi być po obu stronach. Tutaj nie ma jej przynajmniej po jednej, a bardzo prawdopodobne, że z obu.
django

Postprzez LucasUSA 2011-06-11, 1:59 am

Nawiazujac do przekretow w Bydgoszczy - nie wierze, ze do podobnych zakulisowych dzialan nie doszlo w Sosnowcu - i to nie tylko w tym ,ale i w poprzednim sezonie.

Dziwnym trafem oba sezony koncza sie podobnie - wiekszosc kolejek "walka" o nawiazanie kontaktu z czolowka, a potem dziwne pasma remisow i porazek na koniec sezonu. W zeszlym sezonie zrzucono wine na zamkniecie stadionu, pilkarzyki i zarzad mieli swietna wymowke - w tym sezonie celowe odpuszczenie awansu moim zdaniem bylo bardziej oczywiste.

Czy tez zwrociliscie uwage, ze jakos zawodnicy, tener, prezes nie wykazywali jakies szczegolnej sportowej zlosci, kiedy okazalo sie, ze kolejna walka o awans jest przegrana? Glupi Ojrzynski cieszyl sie na konferencjach z fuksem zdobytych bramek, ale ani slowa "przepraszam" za zapieprzenie awansu?
Jezeli powiedzmy pilkarze "umowili sie" na przekret z brakiem awansu, to czy normalny ambitny prezes nie wypieprzyl by calego towarzystwa z klubu? No chyba, ze ONI WSZYSCY - Adamczyk, treneiro i grajki - uznali ten sezon za udany i osiagneli dokladnie to, co sobie z gory zalozyli.

Ciekaw jestem, jak dlugo z nas beda robic debili? Moze trzeba im dac cos do zrozumienia na ostatnim meczu?
LucasUSA

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna