Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez SO_1906 2011-05-21, 10:59 pm

Lars napisał(a): zaczynam mieć wątpliwości czy obecna ekipa Nas poprowadzi do sukcesów i pierwszej ligi za rok.

:lol: Nad tym można mieć wątpliwości ?
SO_1906

Postprzez August 2011-05-22, 8:45 am

Lars napisał(a):żenada. już sam nie wiem co by zrobić aby było lepiej.
ale zaczynam mieć wątpliwości czy obecna ekipa Nas poprowadzi do sukcesów i pierwszej ligi za rok.

Dopiero teraz ? Juz od jakiegoś czasy widać, że klubem rządzi kolejny układ, który raczej zajmuje się wydojeniem publicznych pieniędzy z klubu. Popatrz, Kaziu zatrudnił młodego Adamczyka z dużą pensją. Nie dziwiłbym się gdyby z z tej pensji musiał odpalać komuś z Urzędu, Kaziowi albo jego pociotkowi. Zatrudnił bezrobtnego Ojrzyńskiego i Ogielę, którzy i mają pewno niezłe kontrakty i sprowadzili paru "swoich" Naporów, Dziółków i inne dziadostwo, które pewno też musi podziałkować kasę z "szefami". No i genialna firma Wizard, kumple Prezesa, którzy tak potrafili rozreklamować sobotni piknik, ze znów w większości byli rodzice z dziećmi trenującymi w Akademii. No, ale ważne, że Wizard pewnie za to zarobi i tez pewnie odpali Marusiowi. A to wszystko w większości za kasę z naszych podatków, którą daje Kaziu. Awans ? Po co ? c*** kogoś w klubie obchodzi awans. Ważne, ze kasa w łapie się zgadzała.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2011-05-22, 9:10 am

Zainteresowanie Zagłębiem jest takie, że po raz pierwszy od bardzo dawna nawet nie pojawił się na forum temat o meczu z Rakowem. A przypominam słowa prezesa, że głównym narzędziem marketingowym mającym przyciągać kibiców będzie gra piłkarzy. Myślę, że ostatecznie o intencjach Adamczyka będą świadczyły jego decyzje lub ich brak po ostatnim meczu sezonu.
django

Postprzez August 2011-05-22, 9:25 am

django napisał(a):Myślę, że ostatecznie o intencjach Adamczyka będą świadczyły jego decyzje lub ich brak po ostatnim meczu sezonu.

O czym Ty mówisz ? Intencje Adamczyka to nie tylko sprawy dryżyny. Czy np. na przedstawienie jakiejś strategii klubu jako spółki mam czekać do końca sezonu ?
August

Postprzez peterrabit3 2011-05-22, 9:54 am

django napisał(a):Zainteresowanie Zagłębiem jest takie, że po raz pierwszy od bardzo dawna nawet nie pojawił się na forum temat o meczu z Rakowem. A przypominam słowa prezesa, że głównym narzędziem marketingowym mającym przyciągać kibiców będzie gra piłkarzy. Myślę, że ostatecznie o intencjach Adamczyka będą świadczyły jego decyzje lub ich brak po ostatnim meczu sezonu.

Jak to?
Przeciez wprowadzilem temat <Pusty stadion na Rakow> :lol:
peterrabit3

Postprzez PawełK 2011-05-22, 10:02 am

August napisał(a):No i genialna firma Wizard, kumple Prezesa, którzy tak potrafili rozreklamować sobotni piknik, ze znów w większości byli rodzice z dziećmi trenującymi w Akademii.

Nie no te 80-100 osób około 15:00 było. Pomijam fakt, że wjeżdżając na Kresową trzeba było się troszkę tego pikniku naszukać (odbył się za budynkiem przy boisku ze sztuczną nawierzchnią). Pewnie większość spacerujących alejkami koło stawików nawet o nim nie wiedziało, a trochę ich było...

Co do Wizarda to plus za zrobienie siedzisk (puf) w kształcie piłki nożnej z herbem, nawet zastanawiałem się nad zakupem. Szkoda tylko, że to był historyczny herb (z napisem GKS i młotkami) a nie obecnie obowiązujący... i tak prostą sprawę potrafią spieprzyć.
PawełK
pyszałek

Postprzez django 2011-05-22, 2:39 pm

August napisał(a):O czym Ty mówisz ? Intencje Adamczyka to nie tylko sprawy dryżyny. Czy np. na przedstawienie jakiejś strategii klubu jako spółki mam czekać do końca sezonu ?

Podejrzewam, że na strategie i biznestimy, to sobie można czekać do tak zwanej usranej śmierci. Ja w każdym razie pozbyłem się złudzeń. W normalnej firmie prezes po roku działania zostałby rozliczony przez właściciela. Niestety, tutaj właścicielem jest Miasto i idę o zakład, że przynajmniej do końca kadencji Słońca Sosnowca, Adamczyk z niczego rozliczony nie będzie i nie będzie nawet naciskany żeby wziął się do roboty. W tej sytuacji jedyną szansą na jakikolwiek rozwój klubu jest awans do I ligi. Może wtedy coś się ruszy siłą rozpędu. Dlatego tak ważne są decyzje Adamczyka po końcu tej rundy. Jeżeli nie rozgoni części tego towarzystwa na czele z Wielkim Strategiem Ojrzyńskim, to jego intencje będą jasne. Tym bardziej, że treneiro i grajki mają kontrakty skonstruowane w ten sposób, że nie narazi to klubu na żadne koszty. Należy też podziękować chłopcom od marketingu. Tu nie ma na co czekać, kolejne dwa sezony w tej lidze to będzie taka degrengolada klubu, że szkody mogą być naprawdę trudne do naprawienia.
django

Postprzez August 2011-05-22, 3:14 pm

django napisał(a):tej sytuacji jedyną szansą na jakikolwiek rozwój klubu jest awans do I ligi. Może wtedy coś się ruszy siłą rozpędu.

To jesteś super- hiper oprtymistą. Jaki awans ? Z kim ? W tym roku poziom jest tak benadziejny, że sztuką jest nie awansować. A jednak nam się udało stracić szanse na dobrych kilka kolejek. Moze sie mylę, ale nie wierzę ani w Adamczyka. Bardziej prawdopodbne, że razem z Ogielą i Ojrzyńskim będą robić swoją radosną tworczość polegającą na sprowadzaniu Jeremiczów-bis. I pierdoleniu o awansie w kolejnym sezonie.
August

Postprzez django 2011-05-22, 3:31 pm

August napisał(a):Moze sie mylę, ale nie wierzę ani w Adamczyka. Bardziej prawdopodbne, że razem z Ogielą i Ojrzyńskim będą robić swoją radosną tworczość polegającą na sprowadzaniu Jeremiczów-bis. I pierdoleniu o awansie w kolejnym sezonie.

To bardzo prawdopodobne, też podejrzewam, że tak będzie, ale zobaczymy za kilka tygodni.
django

Postprzez August 2011-05-22, 3:37 pm

"
(...) Tak jak było powiedziane dobrze, że był remis, bo w przypadku zwycięstwa jednej z drużyn, druga drużyna byłaby poszkodowana (...)"

Powiedzcie, jak można wypowiadać takie dyrdymały. Czy ten Ojrzyński jest normalny ?
August

Postprzez bbartek 2011-05-22, 4:43 pm

Tak bardzo broniłem na forum Prezesa, nowych właścicieli, trenera i zawodników bo uważałem,że trzeba dać im czasz i możliwość realizacji strategii..

Największe rozczarowanie to Trener....i Pan Darek Kozielski.
Gramy oraz gorzej: chyba najlepszy mecz to z Zetką na wyjeździe a później zjazd w dól...
Marcin Lachowski jest jest coraz słabszy, ale ambicja taka sama....
Zmiany w bloku obronnym, brak pomysłu i konsekwencji w ataku ..nie rozumiem Trenera chyba, żę od nowego sezony bedzie w Odrze..
Pomimo wszystko chciałbym aby Trener został+ kilku zawodników+ młodzież .
bbartek

Postprzez Lars 2011-05-22, 8:03 pm

SO_1906 napisał(a):
Lars napisał(a): zaczynam mieć wątpliwości czy obecna ekipa Nas poprowadzi do sukcesów i pierwszej ligi za rok.

:lol: Nad tym można mieć wątpliwości ?

Jak można było zauważyć na forum byłem zwolennikiem dalszej budowy zespołu w tym składzie personalnym odnosząc się przede wszystkim do osoby trenera.
Szczególnie mocno zawiedziony czuje się konferencją prasową i wypowiedzią Trenera. Panie Ojrzyński, tak ani słowa o tym, że po tym meczu definitywnie przestaliśmy liczyć się w walce o awans, o tym, że mecz stał na żenującym poziomie, o tym, że nie mamy środka pola i Dziółka okazał się transferowym niewypałem, o tym, że nie mamy skrzydeł, o tym, że Lachowski to się k***a niedługo załamie, bo ani od kogo podania, ani do kogo zagrać.
Zastanawia mnie postawa Markowskiego - przecież to jest dobry zawodnik, i niestety dołączył do grona tych, którzy w Sosnowcu zapominają jak się gra w piłkę. Winą za jego postawę obarczam trenera, bo mi się wydawało, że Markowski przyszedł na środek pola, a DZIÓŁKA i Jarczyk mieli walczyć z Białkiem o pozycje na środku obrony.
Jest Posmyk, Lacha, Markowski, Jarczyk - naprawdę nie mamy tak słabego składu aby grać tak bardzo słabo, nudno, bez pomysłu.
Przestaje bronić Ojrzyńskiego - uważam, że częste zmiany trenera to najgorsze co może swiadczyć o bezmyślności włodarzy klubu, ale w przypadku Trenera Ojrzyńskiego, niestety nie daje nam on wyboru. Jest koniec rundy a drużyna ciągle gra, wysoko do przodu i może się uda.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez August 2011-05-23, 8:52 am

Osobiście bardzo chciałbym aby w Zagłębiu zagościł wreszcie na dłużej trener. Ale ma to być trener z preawdziwego zdarzenia, a nie facet, który zdaje się robić wrażenie człowieka, który nie do końca się orientuje w tej grze. Z tymże wydaje się, że w Załębiu jest obecnie takie towarzystwo wzajemnej adoracji i niewiele wskazuje na to, że Prezes weźmie się do roboty i zrobi porządek. A tu nawet nie chodzi a samą kwestię braku awansu, ale to w jaki sposób, w dodatku na Ludowym, zaprzepaściliśmy swoje szanse.
Ktoś napisał, że organizacyjnie nie byliśmy gotowi na awans. No i co, po 3 latach kiblowania w 3 lidze, nie jesteśmy gotowi ? A na grę w I lidze są gotowe Flota czy Sandecja ? Bez jaj, jeśli Zagłębia nie stać na nic więcej, to jaki sense ma gra na tym szczeblu ? Może lepiej byłoby wycofać zespół i znów zacząć od nowa ? Tak zrobiono w Opolu i Jaworznie i za chwilę nas dogonią. A my marnujemy czas i pieniądze podatników.
Kibicow ubywa i będzie ubywać bo ludzie są naprawdę zniechęceniu tym dziadostwem. A jeśli spece od marketingu śląskich klubów bacznie obesrwują rynek załębiowski to można się spodziewać ich ofensywy w tym kierunku. Rynek - jeśli chodzi o populację - dosyć spory i wart gry. Jeśli się nic nie zmieni to za nie zdziwię się, że za jakiś w Będzinie, Czeladzi czy Dąbrowie powstaną fan-kluby Gieksy czy Ruchu.Rośnie okolenie, które absolutnie nie zna jakichkolwiek sukcesów Zagłębia, a nawet gry na wyższym szczeblu. A śpece od marketingu-kumple Atrakcyjnego Marusia dalej będą sobie organizować imprezy, o których niewiele osób będzie wiedzieć. A głónym odbiorcą będą wyłącznie rodziny dzieciaków trenujących w Akademii Piłkarskiej. Piknik w sobotę o takie porze i pogodzie przy tej frekwencji jaką widziałem to absolutna porażka śpeców z Wizardu.
August

Postprzez tiktak 2011-05-23, 12:03 pm

Pisanie o tej patologii to już jest czysta perwersja. Wszystko zostało powiedziane. Niestety czarny scenariusz kreślony przez niektórych na forum (w tym także mnie) sprawdził się, choć oczywiście wolałbym się mylić bo to jest najgorszy z rodzajów satysfakcji. Pisząc w tonacji ironicznej (a może i nie) mogę stwierdzić z pełną odpowiedzialnością, że wiem kiedy Zagłębie zacznie marsz w górę piłkarskiej karuzeli. Najwcześniej wtedy gdy nastąpi zmiana władzy w mieście. Dopóki rządzi KG nie oczekuję niczego dobrego.
tiktak

Postprzez PawełK 2011-05-23, 12:30 pm

tiktak napisał(a):Pisząc w tonacji ironicznej (a może i nie) mogę stwierdzić z pełną odpowiedzialnością, że wiem kiedy Zagłębie zacznie marsz w górę piłkarskiej karuzeli. Najwcześniej wtedy gdy nastąpi zmiana władzy w mieście. Dopóki rządzi KG nie oczekuję niczego dobrego.

Niestety nie tylko Ty tak myślisz, coraz więcej jest takich osób... Coraz więcej jest też osób, które na Ludowy już nie zawitają, bo mają dość "cosezonowych" obiecanek. Niedługo koniec sezonu, urlopy, nowi zawodnicy, którzy przyjdą pomagać w awansie... Prawdopodobne jest również to, że zostanie jak jest teraz, czyli trener, dyrektor sportowy itp. Prezes przecież zakładał 3 warianty na wiosnę: http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/aktual ... iosne.html
PawełK
pyszałek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna