PUSTY STADION LUDOWY NA RAKÓW 21.05 2011

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: PUSTY STADION LUDOWY NA RAKÓW 21.05 2011

Postprzez PawełK 2011-05-11, 9:38 pm

kriss68 napisał(a):Popieram.
Niektórzy pomylili Zagłębie z Barceloną i myśleli że będą same zwycięstwa / choć i tak wiosną zdobyliśmy najwięcej pkt. ze wszystkich ekip/.Trener taki dostał zawodników i tym dzieli. Ciekawe kogo miał wprowadzić za słabego Białasa z żółtą kartką jak nie Dziółkę grającego na tej pozycji.
Chodziłem na 4 lige to pochodzę dalej na 2.

Trener wywalił Mielca, Pajączkowskiego i innych a sam dobierał tych co chciał, no może tu jest pojęcie względne bo pewnie by chciał Inieste i Messiego ;-) Nie pisz takich bzdur. Ma takich jakich chciał... Po dzisiejszym meczu już nie maja najwięcej punktów wiosną, wyprzedziła nas Olimpia Grudziądz.
PawełK
pyszałek

Postprzez kriss68 2011-05-11, 9:53 pm

August napisał(a):
kriss68 napisał(a):Ciekawe kogo miał wprowadzić za słabego Białasa z żółtą kartką jak nie Dziółkę grającego na tej pozycji

Misia Colargola
kriss68 napisał(a):Niektórzy pomylili Zagłębie z Barceloną i myśleli że będą same zwycięstwa

Masz na mysli tylko ten sezon czy całoksztł z ostatrnich trzech sezonów, w czasie których dostawaliśmy wpierdol od takich potę jak Słubie (juz ich nie ma) , Kotwica Kołobrzeg (gdzie oni są ?).
W każdym razi emasz oczywiście raow uwazać, ze wszystko jest ok, wygrywać sie cały czas nie da.

Miś jest na urlopie.
Ja nie jestem kibicem sukcesu.
Po kontuzji Wijasa i Sierczyńskiego wyszedł ewidentny brak zastępców w środku pomocy i to jest obecnie nasza największa bolączka / i pomyśleć że kiedyś kibice psioczyli na J.Berensztajna /. Wymienić słabe ogniwa i próbować w następnym sezonie może się uda.
Bolesne ale trzeci rok odbija nam się czkawką korupcja i spadek z Ekstraklasy.
kriss68

Postprzez kriss68 2011-05-11, 9:59 pm

PawełK napisał(a):
Niektórzy pomylili Zagłębie z Barceloną i myśleli że będą same zwycięstwa / choć i tak wiosną zdobyliśmy najwięcej pkt. ze wszystkich ekip/.Trener taki dostał zawodników i tym dzieli. Ciekawe kogo miał wprowadzić za słabego Białasa z żółtą kartką jak nie Dziółkę grającego na tej pozycji.

Trener wywalił Mielca, Pajączkowskiego i innych a sam dobierał tych co chciał, no może tu jest pojęcie względne bo pewnie by chciał Inieste i Messiego ;-) Nie pisz takich bzdur. Ma takich jakich chciał... Po dzisiejszym meczu już nie maja najwięcej punktów wiosną, wyprzedziła nas Olimpia Grudziądz.

Sam dobierał ?
Brał gości z kartą na ręce i małymi wymaganiami.
Kilku mu wciśnięto i tyle.
Zresztą zimą za wielkiego wyboru nie ma.
W tym klubie nie zapowiada się by wydano pieniądze na zakup tym bardziej że sparzono sie na Lilo i Flejterskim.
kriss68

Postprzez Darian 2011-05-11, 10:08 pm

Mecz w tv a za 3 złote to browca można kupić lub słonecznik. Po co się męczyć? Stać w kolejkach i patrzyć na nierozganietą ochronę a potem wracać po meczu z bandą gimnazjalnych "hoolsów" którzy jedynie co są w stanie to rozjebać autobus lub tramwaj. A na meczu może być podobnie jak dzisiaj i bardziej niż do dopingu człowieka bardziej bierze na ziewanie.

Jak pominełem jeszcze jakieś minusy meczu na żywo to proszę mi wybaczyć.Ale wybór jest oczywisty i nie jest to opcja wszyscy na Ludowy.
Darian

Postprzez django 2011-05-11, 10:11 pm

kriss68 napisał(a):Trener taki dostał zawodników i tym dzieli. Ciekawe kogo miał wprowadzić za słabego Białasa z żółtą kartką jak nie Dziółkę grającego na tej pozycji.

No przecież sam chciał tego Dziółkę i to nawet tak bardzo, że niepotrzebne mu były do tego testy. Jakby nie chciał bezmózga Dziółki, tylko lepszego grajka, to dzisiaj miałby kogo wprowadzić za Białasa.
django

Postprzez PawełK 2011-05-11, 10:12 pm

kriss68 napisał(a):
PawełK napisał(a):

Sam dobierał ?
Brał gości z kartą na ręce i małymi wymaganiami.
W tym klubie nie zapowiada się by wydano pieniądze na zakup tym bardziej że sparzono sie na Lilo i Flejterskim.

Kto wcisnął? Bo to dosyć ciekawe jest co piszesz :-)
PawełK
pyszałek

Postprzez django 2011-05-11, 10:20 pm

kriss68 napisał(a):Brał gości z kartą na ręce i małymi wymaganiami.

A myślisz, że Olimpia Grudziądz ma chociaż jednego grajka, za którego zapłaciła? Albo Miedź? Albo Zawisza? Nikt w tej gównianej lidze nie dokonuje gotówkowych transferów, bo nikogo na to nie stać. Wyjątkiem było Zagłębie w poprzednim sezonie, kiedy to prezesina Hytry bawił się za krakowskie pieniądze.
django

Postprzez Lars 2011-05-11, 10:33 pm

tak totalnie off-topic dla osłodzenia dzisiejszego wieczoru i nocy napiszę że liderem II ligi grupy wschodniej dziś została drużyna z miasteczka, które zamieszkuje nieco ponad 16 tys. mieszkńców, które posiada klub, który przyciąga na trybuny średnio 500-700 kibiców, w której zespole gra wirtuoz polskich boisk piłkarskich, Paweł Smółka, a jest nim OKOCIMSKI BRZESKO.

a tak na boku jeszcze jedna dygresja - rozpoczął się 3 rok tej drużyny pod wodzą Krzysztof Łętocha, więc warto pomyśleć czy mamy aż takiego pecha do trenerów, czy za szybko i ciągle i bez przerwy zwalniamy starych i zatrudniamy nowych. Ktoś w innym temacie napisał o Kudybie odnosząc się w sensie lub bezsensie kolejnej zmiany.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez August 2011-05-12, 7:34 am

kriss68 napisał(a):Ja nie jestem kibicem sukcesu.
Po kontuzji Wijasa i Sierczyńskiego wyszedł ewidentny brak zastępców w środku pomocy i to jest obecnie nasza największa bolączka / i pomyśleć że kiedyś kibice psioczyli na J.Berensztajna /. Wymienić słabe ogniwa i próbować w następnym sezonie może się uda.

Ja też nie jestem. Przepraszam, wczoraj mnie już dość poniosło. Wkurwia mne to, że najpewniej w przyszłym roku będziemy sie emocjonować pojedynkami z nowymi, atrakcyjnymi przeciwnikami typu Bytovia Bytów. I znowu się zacznie pieprzenie w rodzaju "może tym razem". Nawet w najgorszych snach nie sądziłem, że ten klub może zostać tak upodlony. Dla mnie sytuacja jest gorsza niż wtedy, kiedy Zagłębie upadło w latach 90. Swoją drogą jestem ciekaw czy Szczakowianka, która zacznała w tym samym czasie od zera, nas dogoni. Wiele wskazuje, że będzie tylko jedno oczko niżej.
A co do meczu z Rakowem, niech mi ktoś teaz wytłumaczy sens płacenia za transmisję w "tiwi" w meczu o pietruszkę.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Sarmat 2011-05-12, 2:44 pm

August napisał(a):
kriss68 napisał(a):Ja nie jestem kibicem sukcesu.

Ja też nie jestem. Przepraszam, wczoraj mnie już dość poniosło. Wkurwia mne to, że najpewniej w przyszłym roku będziemy sie emocjonować pojedynkami z nowymi, atrakcyjnymi przeciwnikami typu Bytovia Bytów. I znowu się zacznie pieprzenie w rodzaju "może tym razem". Nawet w najgorszych snach nie sądziłem, że ten klub może zostać tak upodlony. Dla mnie sytuacja jest gorsza niż wtedy, kiedy Zagłębie upadło w latach 90. Swoją drogą jestem ciekaw czy Szczakowianka, która zacznała w tym samym czasie od zera, nas dogoni. Wiele wskazuje, że będzie tylko jedno oczko niżej.
A co do meczu z Rakowem, niech mi ktoś teaz wytłumaczy sens płacenia za transmisję w "tiwi" w meczu o pietruszkę.

Dokładnie , pieniądze wyrzucone w błoto , nie wiem po co ta cała nagonka promocyjna , skoro i tak wiele osób po końcowym gwizdku z Miedzią powiedziało sobie " dosyć k***a "
Sarmat

Postprzez mariusz76 2011-05-12, 7:00 pm

Akcja nawet mogła by coś im udowodnić ale co to da?
Jestem pewny że bez tej akcji Pusty stadion i tak będzie pusto, to jest już masochizm chodzenie na to coś, a człowiek specjalnie zwalnia się z pracy kombinuje aby tam być a kończy się jak zawsze. (po ca ja tu przyszedłem ). Druga sprawa zakaz wyjazdów dla 1 i 2lig co w tym wiecznie chorym kraju się dzieje???
Fajnie by było jak by chłopaki z BB97(czy innych tam ) zaprosili Raków na nasze trybuny... Fajnie jak by ktoś coś zorganizował ale pewnie policja i tak ich zawróci ..;/
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez uzielone 2011-05-12, 7:26 pm

Ludzie przekonali się, że są nabici w butelkę po ubiegłym sezonie kiedy piłkarze sami przyznali się, że nie chcieli awansować. Nowy zarząd kombinował z socjalistycznymi akcjami "Pełen Ludowy" ale ludzie nie dali się na to nabrać i frekwencja była jaka była. Nawet teraz w meczu o dużą stawkę przyszło 3 tys czyli zaledwie połowa tych widzów, którzy jeszcze do niedawna zapełniali Ludowy w najciekawszych spotkaniach (Tychy, Raków, Pogoń, Górnik Zabrze, Radzionków). Zapowiada się na to, że teraz kiedy nadzieje na awans już przepadły a resztka najwierniejszych kibiców stuka się w czoło stadion na meczu z Rakowem będzie pusty nawet bez żadnych spektakularnych akcji. Na apel klubu odezwą się może emeryci, renciści i dzieci, którzy dostaną darmowe bilety. Do czasu aż piłkarze nie będą się potrafili zrehabilitować i do Sosnowca nie powróci 1 liga to raczej tłumów szybko na Ludowym nie zobaczymy. Jedno wiemy na pewno, że nie nastąpi to w tym sezonie.
uzielone

Postprzez Onslow 2011-05-12, 8:32 pm

Ostatnionasi grajkowie byli w tvp3 i tak się zapierali że chcą awansu.....

Pozatym pzpz juz wydał wyrok trybuny puste bez kibiców przyjeznych....
Onslow

Postprzez gregor 2011-05-12, 8:46 pm

Jeśli kopacze nie udowadniają że potrafią awansować to na trybunach nigdy nie bedzie "meksykańskiej fali"
Udowodnienie polega na wygrywaniu każdego meczu , a nie sraniu remisowaniu lub co gorsza przegrywaniu . Biadoleniu chcieliśmy ale nie wyszło .Dopóki nie pokażą gry o każdy punkt dopóty nie ujrzą pelnego stadionu . Gdyby płacili procent tym pożal sie Boże grajkom od biletu może mieliby większą motywację do awansu . Szkoda gadać !!!!!bo to już "czwarty sezon " takie pieprzenie o niespelnionych obietnicach. pozdro
gregor

Postprzez tychy79 2011-05-12, 9:02 pm

Zalamuje sie tym co tu piszecie bo choć jestem Tyski to zawsze szanowałem was jako prawdziwych kibicow gdzie te słowa 'Wiara która przetrwała'
tychy79

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna