Zagłębie Sosnowiec-Czarni Żagań Sobota 30 kwietnia godz 17 !

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec-Czarni Żagań Sobota 30 kwietnia godz

Postprzez MrCricket 2011-05-01, 12:53 pm

Mecz słaby i remis niestety zasłużony. Bardzo widoczny był brak środka pola. Dziółka to za słaby grajek na tę ligę, kompletnie bezproduktywny i oby już nie zakładał więcej koszulki Zagłębia. Posmyka też z początku krytykowałem, ale ten zalicza kolejną asyste, dużo biega. Moim zdaniem jest źle ustawiony, bo powinien grać jako typowy napastnik. Stefański to w tej chwili najwięcej wnoszący do gry zawodnik ale musi nabrać siły fizycznej, bo przegrywa większość starć, a bez tego w ekstraklasie nie ma czego szukać. Szłakotin (poza jednym błędem) gra bardo przyzwoicie i ciężko będzie go zatrzymać na kolejny sezon. Chłopaki z Żagania nie mieli nic do stracenia, bo wiedzeli że to szansą na pokazanie się. Szkoda bo Miedź mieliśmy na wyciągniecię ręki , a tak nic nie odrobiliśmy.
MrCricket

Postprzez PawełK 2011-05-01, 12:59 pm

MrCricket napisał(a):Dziółka to za słaby grajek na tę ligę, kompletnie bezproduktywny i oby już nie zakładał więcej koszulki Zagłębia.

Może lepiej by było jakby spróbował w koszykarskim Zagłębiu lub w siatkarskim Płomieniu... niekoniecznie w meczu, może na treningu.
PawełK
pyszałek

Postprzez tiktak 2011-05-01, 1:08 pm

MrCricket napisał(a):Stefański to w tej chwili najwięcej wnoszący do gry zawodnik ale musi nabrać siły fizycznej, bo przegrywa większość starć, a bez tego w ekstraklasie nie ma czego szukać.

Niekoniecznie. Jego atuty muszą być wykorzystywane przez resztę drużyny. Musi dostawać więcej takich podań jak od Lachy w Turku.
Sam przeciwko trzem, czterem może nie dać rady. Przynajmniej na razie.
tiktak

Postprzez turku 2011-05-01, 1:46 pm

Ja mam jedno zasadnicze pytanie.

"Po co my mamy awansować?"

Wypłaty są? SĄ
Dobry stadion jest? JEST
Wierni kibice są? SĄ
Walka o najwyższe cele jest? JEST
Jesteśmy siłą tej ligi? JESTEŚMY

No to po co nam ta pierwsza liga?

Same kłopoty.

A to będę za słaby i mnie wypieprzą z kadry.
A to będzie patrzeć na mnie cała Polska i śmiać się z mojej nieudolności
Będą nas klepać inne drużyny.
Przy moich umiejętnościach jedynym celem będzie utrzymanie.
Będą nas wygwizdywać na każdym meczu.

Tak zapewne myśli 90% kopaczy Zagłębia.

Więc nie dziwcie się im że nie mają ochoty na awans.
turku

Postprzez LucasUSA 2011-05-01, 1:51 pm

django napisał(a): Opinia co do pracy sędziego jest wprost proporcjonalna do stopnia zapierdolenia nam tego meczu przez wyrażającego ją grajka :)

Poezja!!! :lol: Piekny tekst :lol:

Zgadzam sie z opinia, ze miasto MUSI zabrac glos! Do cholery, przeciez na ten cyrk idzie mnostwo publicznych pieniedzy! Czy miasto nie ma prawa oczekiwac jakis wynikow? Czy miasto nie ma kontroli nad tym burdelem?
Ale jezeli nie bedzie zadnej reakcji ze strony miasta, to mozemy sobie tylko dopowiedziec, ze niezbyt tam komus zalezy na awansach i woli utrzymac prowincjonalny charakter pilki w Sosnowcu.

Proponuje naszym dziennikarzom z zaglebie.sosnowiec.pl jakis szybki wywiad z przedstawicielami miasta - zapytac wprost- czy obecna sytuacja im odpowiada i jakie beda KONSEKWENCJE po sezonie, kiedy Zaglebie nie wywalczy awansu.
LucasUSA

Postprzez alisamyyen 2011-05-01, 6:33 pm

Jak napisał-a django STOPIEŃ ZAPIERDOLENIA MECZU- myślę że spokojnie ten zwrot można używać do kolejnych meczy naszych kopaczy.Bo to co się stało w sobotę z Czarnymi będzie początkiem.Przecież na koniec sezonu piłkarze i działacze muszą być pewni w 100% że nie awansujemy bron boże kuchennymi drzwiami więc STOPIEŃ ZAPIERDOLENIA MECZU będzie się przewijał często.
alisamyyen

Postprzez tiktak 2011-05-01, 6:34 pm

Żeby w klubie coś zmieniło się na trwałe musi zmienić się układ personalny w mieście. W UM nie ma nikogo z jajami kto byłby w stanie potrząsnąć klubem. Wydatki na na klub są i tak ułamkiem budżetu miasta, więc Górski i reszta wolą to przyklepać i mieć spokój.
Wydaje mi się że prędzej jakiś klub z regionu dołączy do Zagłębia (za 1/2, 1/3 a może nawet 1/4 kasy która idzie na tych pseudograjków), niż Zagłębie awansuje wyżej. Skoro może być 3 liga w Żaganiu, Turku i Wągrowcu to może też w Niwce, Dąbrowie czy w Czeladzi. I to byłby najzdrowszy układ.
tiktak

Postprzez August 2011-05-01, 9:05 pm

tiktak napisał(a):Żeby w klubie coś zmieniło się na trwałe musi zmienić się układ personalny w mieście. W UM nie ma nikogo z jajami kto byłby w stanie potrząsnąć klubem. Wydatki na na klub są i tak ułamkiem budżetu miasta, więc Górski i reszta wolą to przyklepać i mieć spokój.

"Wybory juz sie skończyły" powiedziała mi niedawno osoba związan z UM. A to oznacza, że Górski przez kolejne 3 lata prawdopodobnie będzie miał grajków w dupie. Oczywiście dla świętego spokoju rzuci jakieś publiczne pieniądze na podtrzymanie spółki. Przy okazji dowiedziałem się, że miesięczne pobory Adamczyk oscyluje w okolicach kilkunastu tysięcy zł miesięcznie. Kilkunastu tysięcy w 3-ligowym klubie ! POza tym klub ma zagwarantowane środki z kasy miejskiej. Zatem żyć nie umierać. Zatem czy komuś oprócz naiwnych kibiców zależy żeby klub awansował ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez tiktak 2011-05-01, 9:44 pm

Także jak już wcześniej pisałem nie zanosi się żeby do końca kadencji trafił do zarządu klubu ktoś z forum, co by wstrząsnąć towarzystwem wzajemnej adoracji. Raczej można się spodziewać że po kilku następnych kiksach Łuczywka, przygotuje mu się stołek, dajmy na to wiceprezesa. Tym samym marazm na najbliższe kilka lat mamy raczej pewny. A prezesik tak jak piłkarzyki przy rozmowach o kontrakcie lubią wspominać jednego brazylijskiego piłkarza Alemało.
tiktak

Postprzez bbartek 2011-05-02, 7:35 am

Jestem totalnie rozczarowany.. trenerem Ojrzynskim.
Na początku rundy broniłem Jego i nowych właścicieli, że należy dać im czas.
Czas minął.
Zespół gra gorzej ( w Sosnowcu) jak na początku rundy, nie ma pomysłu ( taktyki i/lub wykonawców) na skuteczną grę( za jedno i za drugie odpowiada Trener).
O jednym z Właścicieli słychać wiecej w aspekcie Odry Wodzisław.. to jest chore. Miasto chce mieć święty spokój..Prezes...chyba jest...
Zmiany w składzie to na zasadzie a może się uda..
Niestety koncepcja( dobór zawodników) trenera przed rundą wiosenną okazał się błędem ( z wyjątkiem Stefańskiego, Jarczyka...).
Bedar jest ok w ofensywie, ale nie ma asekuracji. To widać z trybun, ale Trener tego nie widzi ?
Nie akceptuje wypowiedzi Trenera, że w rundzie jesiennej też przegrywaliśmy, że właściwie przed tą rundą nie było szans na awans..itp.
Niestety w Klubie ( Właściciele, Zarząd,) nie ma osobowości na skale naszych możliwości i ambicji, a zawodnicy, w kilkoma wyjątkami jak Lacha, to widzą i dostosowują sie do tego poziomu.
bbartek

Postprzez django 2011-05-02, 9:55 am

tiktak napisał(a):Cytat z konferencji: "zatrudniliśmy 17 zawodników ale przecież nie może grać 17-tu" - debil trenerem Zagłębia,

Zdanie jest tak samo genialne jak "piłka jest jedna, a bramki są dwie", albo "Mecz można wygrać, przegrać, albo zremisować". Przynajmniej w opowiadaniu banałów nasz LeO dorównuje Kaziowi Górskiemu (nie mylić z wiecznie nam panującym Słońcem Sosnowca).
django

Postprzez RUDI 2011-05-02, 12:53 pm

Panowie nie odnosicie wrażenia że nasz klub stał się Zakładem pracy chronionej ,przechowalnią ,obserwowałem pana Dziółkę ,parodia jego sprint do piłki ,ile on ma na setkę,wychodzą panowie na boisko i zamiast się żegnać ,powinni odbić kartę ,90 minut i do domciu.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez PawełK 2011-05-02, 1:00 pm

RUDI napisał(a):Panowie nie odnosicie wrażenia że nasz klub stał się Zakładem pracy chronionej ,przechowalnią ,obserwowałem pana Dziółkę ,parodia jego sprint do piłki ,ile on ma na setkę,wychodzą panowie na boisko i zamiast się żegnać ,powinni odbić kartę ,90 minut i do domciu.

Ale tu nie chodzi o to, aby był sprinterem. Trener go chciał bo znał jego umiejętności i wziął go bez testów po kontuzji i z półrocznym rozbratem z piłką. Na Zawiszy "zrobił" karnego, a później osłabił zespół. W meczu z Czarnymi też powinien zakończyć mecz z czerwoną. Mam nadzieję, że trener też to widzi i Dziółki już nie zobaczymy w żadnym meczu. W Wałbrzychu nie zagra bo teraz otrzymał 4 żółtą kartkę.
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-05-02, 2:57 pm

W przypadku Dziółki duże znaczenie, moim zdaniem, ma duża bezmyślnośc tego człowieka. Te kartki są tego dobitnym przykładem.A tego nie da się wytłumaczyć kontuzją, przerwą w grze etc... I nie trzeba było meczu z Zaganiem aby się o tym przekonać. Tu nie było miejsca na eksperymenty. I to też źle świadczy o Ojrzyńskim.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2011-05-02, 5:44 pm

PawełK napisał(a):Ale tu nie chodzi o to, aby był sprinterem. Trener go chciał bo znał jego umiejętności i wziął go bez testów po kontuzji i z półrocznym rozbratem z piłką.

Że przypomnę dyskusję O Dziółce, jaka się tu wywiązała w styczniu:

viewtopic.php?f=1&t=4054&start=9870
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna