Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 6.03.2011 r, 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 6.03.2011 r, 17

Postprzez Blajpios 2011-03-06, 11:29 pm

August napisał(a):KOlejny materiał:
http://www.itv24.com.pl/film/1284/ostat ... remisowal/
ale czekamy na gotowca od chłopaków ze 100%

Dzięki za odnośnik. Oczywiście, że trzeba poczekać. Zwłaszcza, czy się wyjaśni sprawa z tymi faulami J. Dziółki, opierając się na tym, co mówił L. Ojrzyński. Z jednej strony dopowiada do tego, co pisano tutaj, że "nie do pomyślenia jest taki faul w takiej sytuacji (zwłaszcza o tym na kartkę czerwoną mowa): dopowiada, że przecież to tym bardziej nie do pomyślenia, iż to zawodnik tak doświadczony i mocą tego doświadczenia miał być szczególnym filarem... No, ale z drugiej strony, skoro tak doświadczony. Cóż, Kol. Auguście, jeżeli się potwierdzi na video, że rzeczywiście Dziółka nie faulował, to będziemy musieli trochę odwołać opinie o braku myślenia. Jakkolwiek - akurat uczynię to z lekkim sercem, bo ucieszę się, że nie potwierdza się opinia, iż Jakub Dziółka to potrafi wręcz się zagotować, walczak, ale aż do zapamiętania. A taki stan faktyczny nie byłby dobry. Niemniej, poczekajmy. Faul w takim momencie, w takiej sytuacji, przez takie zawodnika, jak pisaliśmy, byłby szczytem głupoty. Jeżeli nie było - to szkoda wyniku, niemniej przynajmniej z większym zaufaniem będzie można do obrony być.
No i jeszcze jedno, poprzednio ledwo wzmiankowane, by nie przedłużać. Jakkolwiek się potoczyło - dla mnie na plus K. Markowski, za tę walkę do upadłego sekundy potem, jak huknął nieszczęśliwie wręcz wydarł tego gola, byle zmazać plamę, strzelał z zapamiętaniem na zabój, nawet nie od razu się cieszył, bo nie wiem, ile widział, tylko ten upór, by zmyć plamę. To też wielki plus.
Co nie zmienia ogólnej - moim zdaniem - oceny, że szansa jeszcze bardziej zmalały na awans ("wariant I"). Natomiast wariant II - wydaje się prawdopodobny. Ta drużyna może się zgrać. I kto wie - wciąż jeszcze te parę procent szans jest. Na pewno, jak to nieraz pisaliśmy, na razie, to tylko walka, pierwsze oceny za parę kolejek.
Blajpios

Postprzez django 2011-03-07, 3:24 am

Swego czasu była tutaj dyskusja na temat Dziółki. Jedni się dziwili, jak można kontraktować grajka, który od pół roku nie kopał piłki, inni pisali, że jest doświadczony, więc ok. Otóż ja pierdolę takie doświadczenie. Nawet Marek nie był tak bezmyślny i drewniany. Gość okazał się prawdziwą piątą kolumną w naszych szeregach. Najpierw głupim faulem ustawił mecz dla Zawiszy, a później jeszcze głupszym zdjął ich z widelca, na którym ich mieliśmy. Na miejscu Ojrzyńskiego przymocowałbym gościa do ławki, bo naprawdę strach go wystawiać w kolejnych meczach, no ale przecież trener jest zadowolony z fartownego remisu, który kompletnie nic nam nie daje. Na bardzo duży plus Stefański. Dawno nie widziałem w Zagłębiu chłopaka grającego z taką ambicją. Bardzo fajnie zagrał też Sierczyński. I brawo dla transferowych geniuszy za pozbycie się Pająka. Teraz już nikt w tej drużynie nie potrafi wrzucić piłki z rzutu rożnego. To jest tragedia, że przy tej średniej wzrostu nie potrafimy stworzyć zagrożenia po stałym fragmencie.
django

Postprzez tiktak 2011-03-07, 7:05 am

Miałem coś napisać o tym "doświadczeniu" ale django mnie wyręczył. Od kiedy pamiętam najważniejsze są umiejętności ale może coś się zmieniło.
tiktak

Postprzez August 2011-03-07, 8:38 am

django napisał(a):Na miejscu Ojrzyńskiego przymocowałbym gościa do ławki, bo naprawdę strach go wystawiać w kolejnych meczach

Na miejscu Adamczyka wypieprzył bym gościa jeszcze w tym tygodniu bo tak będzie tylko obciążał budżet klubu.
django napisał(a):I brawo dla transferowych geniuszy za pozbycie się Pająka. Teraz już nikt w tej drużynie nie potrafi wrzucić piłki z rzutu rożnego. To jest tragedia, że przy tej średniej wzrostu nie potrafimy stworzyć zagrożenia po stałym fragmencie.

A tyle się pisało, ale Ojrzyński z Ogielą wiedzieli swoje.
django napisał(a):Na bardzo duży plus Stefański. Dawno nie widziałem w Zagłębiu chłopaka grającego z taką ambicją.

Szkoda tylko, że akurat w tym przypadku chłopak jest wypożyczony.
Generalnie rzecz oczywista, że punkcik nic specjalnie nie dał. Nie zmniejszyliśmy dystansu do 2 miejsca a została jedna kolejka mniej. Chociaż widząc dupowatość Zawiszy nie zdziwię się jak zaraz ktoś ich minie w tabeli, a my do nich akurat nadrobimy dystans. Bo nie możemy zapominać, że przy lepszym zespole po takich 10-15 minutach bylibyśmy całkowicie na desakch i byłoby po meczu. Wydaje mi się też, że wyrównująca bramka to efekt zarówno ambicji Markowskiego jak i nieudolność obrońców bydgoszczan. Następnym razem taki numer może nie przejść.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez STACH PL 2011-03-07, 9:45 am

Po wypowiedzi na konferencji odnoszę wrażenie że trener jest nieżle wkurw... na Dziółkę
Drużyna jest nie zgrana więc remis w Bydgoszczy oceniam na +
jest jeszcze 48pkt do zdobycia także wszystko możliwe.
STACH PL

Postprzez django 2011-03-07, 11:28 am

August napisał(a):
django napisał(a):Na miejscu Ojrzyńskiego przymocowałbym gościa do ławki, bo naprawdę strach go wystawiać w kolejnych meczach

Na miejscu Adamczyka wypieprzył bym gościa jeszcze w tym tygodniu bo tak będzie tylko obciążał budżet klubu.
django napisał(a):

Dziółka to miał szczęście, że go sędzia nie wypieprzył z boiska w 2 minucie, bo faul w polu karym od tyłu na będącym w sytuacji strzeleckiej przeciwniku kwalifikował się na czerwoną kartkę. Jak widać wyciąganie wniosków nie jest jego mocną stroną. `
Poza tym większość sytuacji strzeleckich w pierwszej połowie Zawisza miał po górnych piłkach wrzucanych w pole karne. Aż trudno w to uwierzyć biorąc pod uwagę wzrost i doświadczenie naszych stoperów.
django

Postprzez August 2011-03-07, 11:43 am

Z tego wynika, iż jeśli chodzi o tyły to początek rundy wygląda na zasadę "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Póki co, wzrost nie jest też wykorzystywany prz stałych fragmentach. Bo tych nie ma kto wykonywać jak należy
August

Postprzez mariusz76 2011-03-07, 12:35 pm

Managerowie dajcie na luz :))) Pierwszy mecz na wyjeździe z trudnym rywalem w nowym składzie a tu wszyscy już kogoś zwalniają przesuwają nie wiem do rezerw!!! Takie rozkminki to można sobie pod koniec sezonu prowadzić no ewentualnie po kilku meczach i to z jakimiś słabeuszami z wioch, a nie po pierwszym meczu w którym nikt nie był zgrany!!! ( nie wiem ale chyba za dużo gier lub tv oglądacie) :lol: :lol: :lol:
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez bbartek 2011-03-07, 1:09 pm

W pełni zgadzam sie z Mariuszem76.
Nie rozumiem tego narzekactwa, biadolenia, smutactwa...snucia czarnych scenariuszy.
To jest takie typowe ...polskie, a może bardziej kojarzone z jedną z opcji politycznych , brak wiary, cieszenia się nawet z małych sukcesów ( remis z Zetką).
Jeszcze nie zaczeliśmy budować ( na boisku, w meczach) drużyny a już zwalniamy zawodników , obrażając ich...To bez sensu, ale jak już wspomniałem pisać ...każdy może i po to jest forum.
Mam jednak nadzieję, że zawodnicy nie czytają nas a jeżeli czytaja to niech wiedzą, że sa kibice którzy doceniają ich prace taką jaką zrobili w Bydgoszczy, tym bardziej że są świadomi ( wypowiedź Lachy) błędów.
Zupełnie nowa drużyna potrzebuje czasu i przynajmniej to dajmy im a rozliczenia trenera, zawodników, Prezesa i właścicieli zostawmy na koniec rundy.
bbartek

Postprzez django 2011-03-07, 1:27 pm

bbartek napisał(a):Zupełnie nowa drużyna potrzebuje czasu i przynajmniej to dajmy im a rozliczenia trenera, zawodników, Prezesa i właścicieli zostawmy na koniec rundy.

Wszystko fajnie, tylko my nie mamy czasu. Mamy za to 7 punktów straty do 2. miejsca, o które walczy przynajmniej pięć drużyn. Jesteśmy w zbyt głębokiej dupie, żeby cieszyć się z małych sukcesów, tym bardziej że mecz był do wygrania, gdyby nie boiskowa głupota jednego grajka. Czytam tu jakieś farmazony, że potrzebują czasu na zgranie. Znaczy, że 3 miesiące i 17 rozegranych meczów przez tą drużynę to jest mało, tak? No to ile potrzebują czasu? Rok? 10 lat?
django

Postprzez August 2011-03-07, 1:42 pm

bbartek napisał(a):W pełni zgadzam sie z Mariuszem76.
Nie rozumiem tego narzekactwa, biadolenia, smutactwa...snucia czarnych scenariuszy.

To macie chłopaki problem jak nie rozumiecie. A własciwie nie rozróżniacie biadolenia od pretensji do przygłupa jakim okazał się Dziółka. Nafajdać drużynie w niespełna pół godziny to raczej spora sztuka.
bbartek napisał(a):To jest takie typowe ...polskie, a może bardziej kojarzone z jedną z opcji politycznych , brak wiary, cieszenia się nawet z małych sukcesów ( remis z Zetką).

Szczerze Ci napiszę, że osobiście mam głęboko w dupie pojedynczy mecz z Zetą. Bo liczy się całokształt czyli cały sezon i jego wynik na koniec. I zapewnian Cię , że jak awansują to ja się porządnie urżnę z radości. Bo już rzygam na tę ligę i i co poniektóre potęgi, które od czasu do czasu złoją na tyłek. Przypomnę Ci, że jesienią 2009 r. wygraliśmy z mocym Zabrzem w Pucharze. I co ? I jajco. My Pucharu nie zdobyliśmy a Górnik awansował do Extraklasy.Dlatego ciesz się dalej pojedynczymi zrywami. Ja się będę cieszył z emczu z Zawiszą jeśli okaże się, że ten punkcuk był na wagę awansu.Swoją drogą w Bydgoszczy też mają piłkarskie łajzy, które nie potrafiły - gdy mogły - nas dobić, ani utrzymać prowadzenia. Zatem ten remis to żaden wyczyn o znaczeniu histrycznym. A na co faktycznie stać drużynę zoaczymy po kilku dalszych meczach. M.in. z Chojniczankką i Grudziądzem.
August

Postprzez bbartek 2011-03-07, 2:05 pm

August: jeżeli nie potrafisz się cieszyć drobnymi sukcesami to ...sorry.
Zapraszam na impreze po awansie, kiedy wyprzedzimy Zetke dzieki temu remisowi.
bbartek

Postprzez August 2011-03-07, 2:11 pm

bbartek napisał(a):August: jeżeli nie potrafisz się cieszyć drobnymi sukcesami to ...sorry.

Nie przepraszaj, ja siÄ™ nie gniewam :lol:
bbartek napisał(a):Zapraszam na impreze po awansie, kiedy wyprzedzimy Zetke dzieki temu remisowi.

Trzymam Cię za słowo. I uprzedzam. Przy takim awansie nie pije się byle czego ;-)
August

Postprzez August 2011-03-07, 2:20 pm

mariusz76 napisał(a):Managerowie dajcie na luz :))) Pierwszy mecz na wyjeździe z trudnym rywalem w nowym składzie a tu wszyscy już kogoś zwalniają przesuwają nie wiem do rezerw!!! Takie rozkminki to można sobie pod koniec sezonu prowadzić no ewentualnie po kilku meczach i to z jakimiś słabeuszami z wioch, a nie po pierwszym meczu w którym nikt nie był zgrany!!! ( nie wiem ale chyba za dużo gier lub tv oglądacie) :lol: :lol: :lol:

Pytanie do kolegi za 100 pkt. Kto jest autorem i kiedy napisał poniższego posta ?:

"To co pokazują panowie grajki na sparingach to jest jeszcze gorsze co było na jesień.
To jest jakaś masakra, pozwalniali jednych patałachów zatrudniają jeszcze gorszych
"Zamienił stryjek siekierkę na kijek" Czy w tym klubie coś się w końcu zmieni??? Za takie transfery (w sumie jakie ani dobrego GK ani obrony)powinien ktoś polecieć a wypowiedzi trenera po sparingach przypomina mi Janasa za czasów reprezentacji !!! Panowie syf i szanowny panie prezesie podwinąć rękawy i brać się do roboty bo czasu mało!!! Jak na razie w cale lepiej nie jest niż było!!! "
August

Postprzez bbartek 2011-03-07, 2:20 pm

Ja nie przepraszałem .Uważam że trzeba się tez cieszyć małymi sukcesami, nie tylko w footbalu.

Obojętnie jak skończy się ten sezon fajnie by było porozmawiać w realu nie tylko z Toba ale z innymi którzy pisza na forum.
bbartek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Adam1906, Adamek182, krysteksc