Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez jondek 2011-02-28, 6:10 pm

Podobno "oczko"(21)przynosi szczęście :)
jondek

Postprzez Adam1906 2011-02-28, 6:21 pm

django napisał(a):Jak się sprężą, to jeszcze z pięciu zdążą zakontraktować...

Z Gosławia Jedłownik... :lol:
Adam1906

Postprzez wojtas sc 2011-02-28, 9:04 pm

a co się dzieje z Sebastianem Białasem ?
wojtas sc

Postprzez Crusader 2011-02-28, 9:17 pm

Witam.Sonda wrecz mnie rozsmieszyla.Zawsze calym sercem jestem z ZS ale z taka "ofensywa transferowa"to lepiej by bylo zapytac:Czy spokojnie unikniemy spadku czy bedzie trzeba walczyc o utrzymanie? :zolta: Te "wielkie gwiazdy" ktore zakontraktowano to raczej prochu nie wymysla.
Crusader

Postprzez Adamek182 2011-03-01, 7:08 am

Tutaj prochu wymyślac nie trzeba,jesteśmy w dawnej 3 lidze!! Zobaczymy jak to będzie...
Adamek182

Postprzez LucasUSA 2011-03-02, 3:52 am

Ja napisze tak - mimo, ze do optymistow sie nie zaliczam, niech wszystko zweryfikuje boisko w niedziele. Powstrzymam sie od komentarzy co do trafnosci transferow, bardzo sie chce mylic w moich obecnych osadach i mam nadzieje, ze w niedziele stanie sie cud i trener z obecna grupa zawodnikow cos nam udowodnia!
Obdarzam ta ekipe krotkoterminowym kredytem zaufania, niech dadza z siebie wszystko!
LucasUSA

Postprzez GrubyPerez 2011-03-02, 8:09 am

mam podobne zdanie jak Lucas -wyciszmy już krakania,pesymizm(realizm?) głoszony tylko po to by później powiedzieć nieśmiertelne i banalne "a nie mówiłem"? - dajmy tym chłopakom odczuć przez tych kilka dni jak mocne wiążemy z nimi nadzieje. Przecież i oni czytają to forum.
Na narzekania czasu nie zabraknie - no chyba żeby :D - ale to by nas przecież nie martwiło :).
Do niedzieli jesteśmy zatem pewniakiem do awansu - wystarczy tylko wygrać wszystkie mecze :)
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Adam1906 2011-03-02, 8:34 am

Popieram Pereza :!: Bo właśnie przez to "typowo polskie" malkontenctwo jest, jak jest. W końcu najprościej powiedzieć: "na pewno nie awansują" lub "a nie mówiłem" i siedzieć w domciu w ciepłych papuciach i browarem w ręku, trzymając na szyi szalik "Wiara Która Przetrwała"... :twisted: :redface: Może jestem niepoprawnym optymistą, ale... BĘDZIE DOBRZE :!: :!: :!:
Adam1906

Postprzez Blajpios 2011-03-02, 9:17 am

Ja też popieram głosy o daniu kredytu zaufania, np. jak pisał Kol. LucasUSA, w tej sekwencji wpisów zaczynający ten nurt. Jak kiedyś pisałem - nawet jestem w stanie uznać za sensowną taką linię, że nie jest najważniejszy awans w tym roku, byle jednak - czego mi brakuje - móc mieć pewność, że zarządzanie i rozwój idą w sensownym przemyślanym kierunku. Zakładałem więc, że te transfery nie muszą być powalające - byle podjęli walkę od pierwszych sekund na serio z wielkim zaangażowaniem a pierwsze oceny, czy realna dalsza walka o awans powiedzmy po pięciu kolejkach - albo już się zacząć powinno budowanie drużyny na przyszły sezon, byle się utrzymać, bo to też może grozić
Tak więc, jak najbardziej, teraz zawieszenie negatywnych głosów i mobilizacja.
Tyle, że nie zgodzę się z tym, że wszystkie dotychczas głosy przekreślające awasn - to jakieś malkontenctwo, pesymizm itd. Dużo - to po prostu realizm. Szasne na awans są tak góra może piętnaście, dwadzieścia procent. Jak pisałem wyżej po raz kolejny - jeszcze nie musiałoy być nieszczęście, o ile towarzyszyłby mądry rozwój. Ostatnio - potwierdzenie tej oceny znaleźć można też u bukmacherów, którzy ani optymiści ani pesymiści nie są. (Tak swoją drogą, ciekawe jak obstawiają utrzymanie się Zagłębia, może ktoś wie - dotychczas ktoś podał, jaki kurs na awans) Co nie zmienia faktu, że teraz - to rzeczywiście potrzebny koniec, zawieszenie negatywnych wrażeń i pełna mobilizacja na początek ligi!
Blajpios

Postprzez wojtas sc 2011-03-02, 9:59 am

tylko zwycięstwo w niedziele tylko zwycięstwo
tyle mam do powiedzenia
wojtas sc

Postprzez PawełK 2011-03-02, 10:50 am

To nie niedzielny mecz będzie decydował o awansie, lecz pozostałych 16 kolejek. Oczywiście wygrana w tym meczu da zwycięzcom impuls i komfort psychiczny. Przypominam, że na inaugurację sezonu w dobrym stylu pokonaliśmy Zawiszę u siebie, ale jak pokazała reszta rundy wyszliśmy na tym ostatecznie nie najlepiej...
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-03-02, 11:01 am

PawełK napisał(a):To nie niedzielny mecz będzie decydował o awansie, lecz pozostałych 16 kolejek

Niedzielny mecz będzie decydował o naszych szansach na awans
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez PawełK 2011-03-02, 12:53 pm

August napisał(a):
PawełK napisał(a):To nie niedzielny mecz będzie decydował o awansie, lecz pozostałych 16 kolejek

Niedzielny mecz będzie decydował o naszych szansach na awans

I jeżeli nasi piłkarze wyjdą w niedzielę z tym w głowie i przegrają, to mamy po rundzie... a jeżeli wygrają i zapomną o reszcie meczów chodząc z głową w chmurach, to... też mamy po rundzie.
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-03-02, 1:18 pm

PawełK napisał(a):jeżeli nasi piłkarze wyjdą w niedzielę z tym w głowie i przegrają, to mamy po rundzie... a jeżeli wygrają i zapomną o reszcie meczów chodząc z głową w chmurach, to... też mamy po rundzie.

Od tego żeby wybić im to z głowy jest trener. Moim zdaniem o wyniku zadecydują umiejętności plus odrobnina szczęścia. Mimo wszystko plusem nowych grajków będzie to, że w głowach nie będą mieli jesiennego badziewia.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez STACH PL 2011-03-02, 9:25 pm

August napisał(a):Już kiedyś pytałem, ale powtórzę. Co się dzieje ze Skrzypkiem ? Czy formalnie jest nadal zawodnikiem Zagłębia ? Czy może zakończył karierę ?

Dzisiaj na spotkaniu z kibicami prezes potwierdził,że Skrzypek jest na długotrwałym l-4.
STACH PL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników