Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez turku 2011-02-26, 10:22 pm

Nie ma co płakać nad meczem., Optymista zauważy plusy.
Wreszcie Suker strzelił gola a co najważniejsze drużyna gra doi końca. A to że nie wygraliśmy z teoretycznie słabsza drużyną, no cóż, nie ma róży bez kolców.
turku

Postprzez patrios91 2011-02-26, 10:26 pm

August napisał(a):Czy dobrze mi się wydawało, że nie grał Wijas ? A jeśli tak to czy znów podpisano kontrakt z zawodnikiem kontuzjowanym czy też nasz "Kapello" uznał, że chłopal bedzie wzmocnieniem bez konieczności występu w sparingu ?

Wijas podpisal kontrakt dzien przed sparingiem,w ten sam dzien,w ktory przyszedl na trening. Nie dosc,ze nie zaprezentowal sie w sparingu to jeszcze nie mial szansy zaprezentowac sie na treningach. Dla mnie to nienormalne i na podstawie zasady "najpierw kontrakt pozniej testy" juz zwolnilbym Ojrzynskiego..no ale patologia tylko u nas.

turku napisał(a):Nie ma co płakać nad meczem., Optymista zauważy plusy.
Wreszcie Suker strzelił gola a co najważniejsze drużyna gra doi końca. A to że nie wygraliśmy z teoretycznie słabsza drużyną, no cóż, nie ma róży bez kolców.

To ostatni sprawdzian przed liga...spodziewalem sie gry na miare 2 ligi,lecz sie nie doczekalem.
Ostatnio edytowano 2011-02-26, 10:31 pm przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-02-26, 10:30 pm

patrios91 napisał(a):Nie dosc,ze nie zaprezentowal sie w sparingu to jeszcze nie mial szansy zaprezentowac sie na treningach.

Nie pomyślałeś, że on będzie od podawania piłek chłopakom ? :lol:
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2011-02-26, 10:33 pm

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Nie dosc,ze nie zaprezentowal sie w sparingu to jeszcze nie mial szansy zaprezentowac sie na treningach.

No nie pomyslalem....ta role przypisalem innemu bardzo zwiazanemu z trenerem Ojrzynskim nowemu pilkarzowi. :-)
patrios91

Postprzez tiktak 2011-02-26, 10:50 pm

Jedynym, który wnosi nową jakość do gry jest Stefański. Prawdopodobnie on i Sierczyński utrzymają sie dłużej w klubie. Zamiast szukać więcej takich Stefańskich trener postawił na opał (Posmyk, Suker, Gryboś - ten ostatni sylwetka dramat)
Ale i tak królami niewypałów będą wg mnie stoperzy. Jarczyk uchylał głowę przed piłką przy rogu. Biegał momentami jakby nie wiedział gdzie jest i co się dzieje.
tiktak

Postprzez August 2011-02-26, 10:50 pm

patrios91 napisał(a):
August napisał(a):

No nie pomyslalem....ta role przypisalem innemu bardzo zwiazanemu z trenerem Ojrzynskim nowemu pilkarzowi. :-)

Jestem ciekaw czy takie humory bedą nam dopisywać po meczu w Bydgoszczy
August

Postprzez patrios91 2011-02-26, 10:56 pm

August napisał(a):Jestem ciekaw czy takie humory bedą nam dopisywać po meczu w Bydgoszczy

No..kabaret juz widze od 3 lat...a najlepsze jest to,ze za brak awansu odpowiadal bedzie w 99%tach Adamczyk :!: :!:
Nie podobal mu sie Chojnacki...bo co ...bo prezesina chcial miazdzyc kazdego przeciwnika 5:0 ? :!: Niech sie k***a obudzi..te czasy juz minely,czas stworzyc nowe-staly trener,niewielke roszady transferowe i mozna grac o awans,a nie k***a 17 nowych. Chwala Pierscionkowi za przygode z PP i 3cim miejscem w lidze...tyle powiem.
patrios91

Postprzez August 2011-02-26, 11:01 pm

patrios91 napisał(a):Chwala Pierscionkowi za przygode z PP i 3cim miejscem w lidze...tyle powiem.

Tyle, że za Pierścionka nie dojadano. Ale kto wie, jeszcze sie okaże że to miejsce i start w Pucharze nie okaże się największym "sukcesem" ostatnich lat.
August

Postprzez Blajpios 2011-02-26, 11:12 pm

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Chwala Pierscionkowi za przygode z PP i 3cim miejscem w lidze...tyle powiem.

Tyle, że za Pierścionka nie dojadano. Ale kto wie, jeszcze sie okaże że to miejsce i start w Pucharze nie okaże się największym "sukcesem" ostatnich lat.

przecież to jest największy sukces od paru lat. Parę razy już pisałem, że mimo wszystko - w jakimś sensie, czyli na miarę tej klasy rozgrywkowej - ale mając takich a nie innych ludzi jakoś tam sprawdził się i jako strażak i jako trener całego cyklu rozgrywkowego - i w końcu jest ostatnim, który przypominał markę Zagłębia na szczeblu ogólnopolskim i to nie tylko w I klasie rozgrywek ligowych, ale także w Pucharze doprowadzając do szczebla centralnego Zagłębie z kadrą na środek III klasy rozgrywkowej. To jednak są jakieś sukcesy.
Blajpios

Postprzez August 2011-02-26, 11:47 pm

Blajpios napisał(a):To jednak są jakieś sukcesy.

Sukces to ostatnio Zagłębie tak naprawdę odniosło w 1978 r.
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-02-27, 10:15 am

Czytam te wszystkie wypowiedzi i powiem wprost OGARNIA MNIE SMUTEK gdzie u Was jest
Klub, druzyna, awans - jedna rzecz która naprawde dobrze robicie to jest dołowanie do samej
gleby WSZYSTKIEGO I WSZYSTKICH.
Tak kiedys nie było - i byla druzyna i byly wyniki, a mecze byly tez rózne, lepsze gorsze - ale
KIBICE zawsze stali za druzynÄ….
Z tych kilku wypowiedzi wyzej wynika iz Własciciel, Dyrektor, Trener powinni grac tak jak
Kibice chca i powinni ich słuchac - bo jak nie to chłosta.
Panowie zastanówcie się i popatrzcie co sie dzieje w piłce w Polsce i innych krajach Europy
a wówczas moze nabierzecie wiecej pokory - Jest stadion, jest druzyna, są ludzie którzy chcą
cos zrobic (AWANS) to co to jescze mało ?
Dla wielu z tego Forum to w Sosnowcu powinno stac SAN SIRO i powinien grac INTER, wówczas
nie jestem taki pewien ze wszystko byłoby OK.
Proponuje zapytajcie swoich przodków jak było kiedys - moze to zmieni nastawienie do Klubu.
Zaczyna sie runa wiosenna w Niedziele 6.03. br bÄ…dzmy wszyscy z druzyna dla dobra tej druzyny
i przedewszystkim dla dobra AWANSU, bo AWANS moze dac temu Klubowi droge do Sponsorów
do dalszej swietnosci Zagłebia Sosnowiec.
Pozdrawiam Tadeusz
Ostatnio edytowano 2011-02-27, 10:26 am przez Tadeusz Wisniewski, łącznie edytowano 2 razy
Tadeusz Wisniewski

Postprzez MrCricket 2011-02-27, 10:17 am

Panowie nie o dawnych sukcesach jest ten temat ;-)
Wczorajszy sparing z Bks-em pokazał, że nie jest dobrze. Przyjeżdza drużyna z niższej ligi, a na boisku zamiast naszej dominacji jest wyrównany mecz. Neutralny kibic nie zauważyłby różnicy. Za wcześnie na lamenty, ale kilku grajków moim zdaniem za wcześnie się pozbyliśmy. Stefański, Markowski powinni wnieść coś pozytywnego do naszej gry, ale co do zakontraktowanych "koszykarzy" mam spore wątpliwości... :kiepsko:
MrCricket

Postprzez django 2011-02-27, 11:51 am

Jestem zaskoczony, że nikt jeszcze nie napisał o braku skuteczności. Takie sytuacje jak marnowali grajkowie na czele z Lachą, to wstyd, tym bardziej, że za tydzień w Bydgoszczy Zawisza nie pozwolili nam pewnie stworzyć nawet 1/3 tych okazji. Plotki mówiące o tym, że piłkarze bardzo mało pracują nad stałymi fragmentami wydają się po sparingu potwierdzać i zupełnie tego nie rozumiem, bo przy zakontraktowanych koszykarzach to powinna być nasza główna broń.
django

Postprzez mario999 2011-02-27, 11:55 am

Jestem tego samego zadania co MrCricket.
Grybos- nic nie wnosi do drużyny.
Suker- przy nim Jaromin to profesor
Dziółka- napewno nie jest lepszym obrońcom niż Marek.
Jarczyk- poprawnie ale bez rewelacji
Żółtowski- typowy rzemieslnik
Posmyk- dużo słabszy niż Pajączkowski

O reszcie nie wspominam bo więcej się po nich nie spodziewałem.
Zobaczymy co przyniesie liga ale nie jestem za dużym optymistą, chciałbym się mylic...
mario999

Postprzez Dobromir01 2011-02-27, 6:16 pm

Niestety po wczorajszej wizycie na sparingu z BKS`em jestem tez pełen obaw. Co do umiejętności poszczególnych graczy nie będę się wypowiadał bo od tego sa fachowcy z Ojrzyńskim na czele.
Mam obawy bo jak nasi zawodnicy nie potrafia wyjść swobodnie z własnej połowy i skonstruować kilku wypracowanych płynnych akcji, to strach pomyśleć co będzie w rozgrywkach ligowych. Poza tym skuteczność to osobna sprawa. ;-(
BKS na tle naszego zespołu wyglądał na zgrany i poukładany.
Kibice z Bielska tez dopisali i dzieki temu było weselej na obiekcie.
Życze BKS"owi awansu.
A nam szczęscia pod bramkami przeciwników , bo na dzień dzisiejszy to wygąlada że tylko tak możemy wywalczyć awans
Dobromir01

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników