Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez patrios91 2011-02-23, 12:19 pm

August napisał(a):A ja myślę, że to tylko kwestia psychologiczna. Zagłębie jak na 3 lige jest na tyle jeszcze mocną marką, że nowy zawodnik z rozpędu myśli o grze o awans.

Ja mysle,ze najwyzszy czas by Zaglebie przypomnialo,ze jest mocna marka...i sportowo i organizacyjnie i kibicowsko.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-02-23, 7:13 pm

Blajpios napisał(a):Do tych sił właśnie trzeba by - by zstąpił z głowy Kol. Augusta na plac gry jeszcze co najmniej jeden znaczący grajek.

Drugoligowiec zakontraktował już trzynastu nowych piłkarzy! Czy to już koniec?
Ostatnie nabytki to Michał Żółtowski, obrońca związany ostatnio z Miedzią Legnica oraz Artur Melon - bramkarz, który był jesienią zawodnikiem Wisły Płock. Bez kontraktu pozostaje jeszcze testowany od kilku tygodni Adrian Jeremicz z Budowlanych Lubsko.

- Wszystko wskazuje na to, że on także zostanie z nami. Mamy jeszcze na oku pomocnika. Zobaczymy, czy i ten transfer uda się sfinalizować przed rozpoczęciem rundy rewanżowej - zastanawia się Radosław Ogiela, dyrektor sportowy klubu. W Sosnowcu raczej nie zostanie Dariusz Bernaś. 19-letni napastnik nie wróci też do Ruchu Chorzów, gdzie grał ostatnio w drużynie z Młodej Ekstraklasy. - Nie chciałbym, żeby grał w drużynie juniorów Zagłębia. Szkoda, że nie mamy rezerwy, bo ta rozwiązałaby wiele naszych problemów. Wygląda na to, że Bernaś zostanie wypożyczony. Prowadzimy rozmowy z LZS-em Piotrówka - dodaje Ogiela.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1Eo5iIDnW
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2011-02-23, 7:42 pm

August napisał(a):
Blajpios napisał(a):Do tych sił właśnie trzeba by - by zstąpił z głowy Kol. Augusta na plac gry jeszcze co najmniej jeden znaczący grajek.

Drugoligowiec zakontraktował już trzynastu nowych piłkarzy! Czy to już koniec?
Ostatnie nabytki to Michał Żółtowski, obrońca związany ostatnio z Miedzią Legnica oraz Artur Melon - bramkarz, który był jesienią zawodnikiem Wisły Płock. Bez kontraktu pozostaje jeszcze testowany od kilku tygodni Adrian Jeremicz z Budowlanych Lubsko.

- Wszystko wskazuje na to, że on także zostanie z nami. Mamy jeszcze na oku pomocnika. Zobaczymy, czy i ten transfer uda się sfinalizować przed rozpoczęciem rundy rewanżowej - zastanawia się Radosław Ogiela, dyrektor sportowy klubu. W Sosnowcu raczej nie zostanie Dariusz Bernaś. 19-letni napastnik nie wróci też do Ruchu Chorzów, gdzie grał ostatnio w drużynie z Młodej Ekstraklasy. - Nie chciałbym, żeby grał w drużynie juniorów Zagłębia. Szkoda, że nie mamy rezerwy, bo ta rozwiązałaby wiele naszych problemów. Wygląda na to, że Bernaś zostanie wypożyczony. Prowadzimy rozmowy z LZS-em Piotrówka - dodaje Ogiela.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1Eo5iIDnW

A to kalambury. To czy już mówić, że ów pomocnik zstępuje właśnie z głowy Kol. Augusta, skoro doszedł do zbiorowego oka Ogieli i innych oficjeli? Czy też - to "oczko", oko, ciągle w/na głowie? Kol. Augusta? ;-)
NO, aleście się podobierali, nie ma co :-)

A tak poważnie - to dla mnie jest przy tym jeszcze pytanie: jaki? dodatek do garnituru i to okazyjnie kupiony na użycie 3 razy, jak bardzo będzie pasować? "pieśń przyszłości". "dopełnienie talii kart zaufanych waletów LO-trenera"? Czy też rzeczywisty przełom, przy którym M. Lachowski nawet będzie dopełnieniem, albo przynajmniej drugie równorzędne płuco do tego duetu? Jak sami widzicie, niby wszystko pomocnik, ale... nie tylko "prawie" robi znaczną różnicę, "niby" - także. :-)
Blajpios

Postprzez patrios91 2011-02-25, 12:03 pm

Łukasz Wijas trenuje z Zagłębiem Sosnowiec
Jak informuje Gazeta Wyborcza, z zespołem Zagłębia Sosnowiec trenuje Łukasz Wijas. 26-letni pomocnik jesienią występował w III-ligowym LZS-ie Piotrówka.

Zanim trafił do Piotrówki, Wijas przez kilka sezonów reprezentował barwy GKS-u Katowice. Z tym klubem zanotował 14 występów w ekstraklasie w sezonie 2004/05.

W sobotę Zagłębie zagra sparing z Czarnymi Sosnowiec. Mecz odbędzie się na boisku ze sztuczną nawierzchnią.

źródło: Gazeta.pl

-> http://www.90minut.pl/news/148/news1486 ... owiec.html
Ostatnio edytowano 2011-02-25, 12:05 pm przez patrios91, łącznie edytowano 2 razy
patrios91

Postprzez STACH PL 2011-02-25, 12:04 pm

August się chyba ucieszy

Łukasz Wijas trenuje z Zagłębiem Sosnowiec

Jak informuje Gazeta Wyborcza, z zespołem Zagłębia Sosnowiec trenuje Łukasz Wijas. 26-letni pomocnik jesienią występował w III-ligowym LZS-ie Piotrówka.

Zanim trafił do Piotrówki, Wijas przez kilka sezonów reprezentował barwy GKS-u Katowice. Z tym klubem zanotował 14 występów w ekstraklasie w sezonie 2004/05.

W sobotę Zagłębie zagra sparing z Czarnymi Sosnowiec. Mecz odbędzie się na boisku ze sztuczną nawierzchnią.
STACH PL

Postprzez patrios91 2011-02-25, 12:08 pm

STACH PL napisał(a):August się chyba ucieszy

O ile to playmaker.
patrios91

Postprzez STACH PL 2011-02-25, 3:45 pm

Adrian Jeremicz wypożyczony do Zagłębia Sosnowiec
undefined

23-letni ofensywny pomocnik Adrian Jeremicz został wypożyczony przez drugoligowe Zagłębie Sosnowiec do końca sezonu.

Jeremicz jesienią występował w Budowlanych Lubsko. Poprzedni sezon zaczynał w barwach Rakowa Częstochowa. Pod Jasną Górą łącznie rozegrał 16 spotkań, w tym jedno Pucharu Polski, w których zdobył dwie bramki. Wiosną sezonu 2009/10 trafił do grupy wschodniej II ligi, do zespołu Concordii Piotrków Trybunalski, gdzie zagrał w 11 meczaach. Wcześniej Jeremicz grał także w Lechii Zielona Góra.

źródło: własne / Zagłębie Sosnowiec
STACH PL

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-02-25, 4:07 pm

Z tego widac ze sprawa kadry jest zamknieta - jest obronca, bramkarz i pomocnik
razem 3 zawodników, to jest tak jak było mówione wczesniej.
Słuchajcie - ten Jeremicz w pierwszym meczu w Zagłebiu spisał sie dobrze, nawet
strzelił bramke z kornera.
A słysze ze to taki słaby grajek - czy to prawda ?

Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez STACH PL 2011-02-25, 5:06 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Z tego widac ze sprawa kadry jest zamknieta - jest obronca, bramkarz i pomocnik
razem 3 zawodników, to jest tak jak było mówione wczesniej.
Słuchajcie - ten Jeremicz w pierwszym meczu w Zagłebiu spisał sie dobrze, nawet
strzelił bramke z kornera.
A słysze ze to taki słaby grajek - czy to prawda ?

Pozdrawiam Tadeusz

Kol Tadeusz widziałem tego zawodnika w 2 sparingach i paru treningach niczym nie zachwycił wręcz nadaje się do rezerw (których na razie brak) mam pytanie do czego jest nam potrzebny ?
STACH PL

Postprzez patrios91 2011-02-25, 5:22 pm

Łukasz Wijas podpisał kontrakt z Zagłębiem Sosnowiec
Dziś umowę z drugoligowym Zagłębiem Sosnowiec podpisał Łukasz Wijas. W rundzie jesiennej 25-letni pomocnik występował w trzecioligowym LZS-ie Piotrówka.

Wcześniej Wijas przez sześć sezonów bronił barw GKS-u Katowice. W sezonie 2004/05 wystąpił w 14 spotkaniach polskiej ekstraklasy.

źródło: własne / Zagłębie Sosnowiec

-> http://www.90minut.pl/news/148/news1486 ... owiec.html

Taaak...koncepcja najpierw kontrakt,pozniej testy jest dalej kontynuowana.

STACH PL napisał(a):Kol Tadeusz widziałem tego zawodnika w 2 sparingach i paru treningach niczym nie zachwycił wręcz nadaje się do rezerw (których na razie brak) mam pytanie do czego jest nam potrzebny ?

No jak to po co?! Tradycją w Zaglebiu sa nieudane transfery,a Zaglebie przeciez to klub z tradycjami,ktorych trener nie moze zaniedbac. :)
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-02-25, 5:42 pm

Dziekuje za info jednak nie zostawie Was bez wspomnien otóz były to lata 60-te
do Zagłebia trafił napastnik o nazwisku KANCELISTA - facet strzelił w pierwszym
meczu 1 bramke i tyle i po tym występie odszedł. Takze z tymi transferami to bywa
róznie. Nie krytykujmy za bardzo - bo moze będzie dobrze, trener jednak wie kogo
zatrudnić, nie chciałbym sie mylic.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez rossoneri 2011-02-25, 7:56 pm

niestety poszlismy w ilosc ,a nie jakosc:(

nie wiem czy gracze, ktorzy nas wzmocnili sa o tyle lepsi ,od tych co odeszli:( zeby nam dali awans

mysle ze lepiej byloby 5-6 lepszych zamiast 17 byle jakich

a juz Jeremicz to nie wiem po co ???:( on nawet nie potrafi biegac i ustawiac sie na boisku:(

trudno ,zobaczymy
rossoneri

Postprzez August 2011-02-25, 8:52 pm

Właściwie to od kogo został wypozyczony Jeremicz. Od Budowlanych Lubsko ???
August

Postprzez LucasUSA 2011-02-26, 1:36 am

Mnie rowniez niepokoi "ilosc" a nie "jakosc" w jaka poszly transfery. O ile poczatkowe transfery wydawaly sie przemyslane (napastnicy), to ostatnia czworka jakos nie powala na kolana. Mam nadzieje, ze pan Kozielski na probuje wyzywic swoich zawodnikow w szczodrej kuchni Zaglebia, ostatnio zasilonej miejskimi funduszami. Czy ci mlodzi gracze cos soba reprezentuja, czy beda tylko pobierac w Zaglebiu pensyjke? Wyglada mi to na marnotrastwo naszych i tak skromnych zasobow. Zeby nie sprawdzil sie scenariusz, ze po pol roku kasa od miasta bedzie przezarta, awansu nie bedzie, a towarzystwo rozjedzie sie po swiecie.

Druga sprawa to taka, czy aby nie wywalono polowy druzyny tylko po to, by zrobic miejsce dla "swoich"? Wiem, ze gra pozostawiala wiele do zyczenia, ale zaczynam powoli sie zastanawiac nad innymi przeslankami.

Poza tym, jaki jest sens sprowadzac tyle mlodziezy, kiedy nie maja gdzie grac, skoro nie mamy druzyny rezerw????
LucasUSA

Postprzez August 2011-02-26, 8:23 am

LucasUSA napisał(a):Poza tym, jaki jest sens sprowadzac tyle mlodziezy, kiedy nie maja gdzie grac, skoro nie mamy druzyny rezerw????

Sądzę, iż po to aby ktoś mógł na tym sobie zarobić. Bo innego sensu sprowadzania bądź wypozyczania Naporów, Jeremiczów czy Wijasów nie widzę. A Górski i jego ototczeni ma to w dupie co sie dzieje w klubie albo też i ktoś od niego ma swoja dolę. A cały ten cyrk za nasze - podatnika - pieniądze.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna