D. Kozielski i G. Książek - współwłaściciele Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: D. Kozielski i G. Książek - współwłaściciele Zagłębia

Postprzez Adam1906 2011-02-24, 9:20 am

Pojebało tego gościa ? :!: ? Czy Kozielskiemu się wydaje, że kluby piłkarskie to jest to samo, co piekarnie ? Jak mam 50 piekarni, to mam 50 klubów ? Żenada... :redface:
Adam1906

Postprzez PawełK 2011-02-24, 9:51 am

August napisał(a):A w takim razie ile pan jest jeszcze winny zawodnikom, których sprowadził pan do Wodzisławia rok temu, aby, nieskutecznie jak się okazało, ratować Odrę przed spadkiem z ekstraklasy?
To nie ja jestem winny, tylko klub, a to zasadnicza różnica. Ta suma nie powinna przekraczać 600 tysięcy złotych.

I takim oto sposobem padł wielki mit ratowania Odry i pójścia va banque... to nie ja - to oni! Co w przypadku jakby się udało? Kto wtedy byłby ojcem sukcesu? Ogólnie dla mnie wszystkie wypowiedzi z tego wywiadu nie za dobrze świadczą o naszym współwłaścicielu...
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-02-24, 10:01 am

Paweł, zwróciłeś uwagę, na wypowiedź totalnie kompromitującą Kozielskiego. Bo i owszem, formalnie to klub sprowadził zawodników. ALe reprezentantem klubu jest Zarząd z Prezesem na czele...
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez PawełK 2011-02-24, 10:20 am

August napisał(a):Paweł, zwróciłeś uwagę, na wypowiedź totalnie kompromitującą Kozielskiego. Bo i owszem, formalnie to klub sprowadził zawodników. ALe reprezentantem klubu jest Zarząd z Prezesem na czele...

I uważasz, że nie miał na to wpływu kto przyszedł grać? Tu chodzi o wypowiedzi, że ratowaliśmy Odrę, robiliśmy wszystko, aby zostać w Ekstraklasie, a teraz to wina klubu? Wcześniej My, My, My a teraz oni...?

Edit:
Pierwszy lepszy link po wpisaniu w google, kto był odpowiedzialny za transfery?

http://www.pilka.pl/beda-kolejne-wzmocnienia-odry
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-02-24, 10:55 am

PawełK napisał(a):I uważasz, że nie miał na to wpływu kto przyszedł grać?

No właśnie uważam, ze to Kozielski był odpowiedzialny za transfery. Szczerze powiedziawszy nie interesuje mnie to. Natomiast z nerw mnie wyprowadza taka działalność, jaką prowadzi obecnie. Niech sobie prezesuje w Odrze, ale niech dokona zbycia swojego pakietu akcji Zagłębia.
August

Postprzez patrios91 2011-02-24, 11:22 pm

August napisał(a):
PawełK napisał(a):I uważasz, że nie miał na to wpływu kto przyszedł grać?

No właśnie uważam, ze to Kozielski był odpowiedzialny za transfery. Szczerze powiedziawszy nie interesuje mnie to. Natomiast z nerw mnie wyprowadza taka działalność, jaką prowadzi obecnie. Niech sobie prezesuje w Odrze, ale niech dokona zbycia swojego pakietu akcji Zagłębia.

Z OdrÄ… coraz gorzej...jak widac komentarze takiego typu na portalu 90 minut sa w pewnym stopniu usprawiedliwione:
"Wcale by mnie nie zdiwiło gdyby w przyszłym sezonie zamiast Odry w I lidze zagrało Zagłebie Sosnowiec. Nie bez powodu Kozielski zakupił akcje tej spółki. Napewno Zagłebie Sosnowiec odkupi licencje za mnustwo szmalu a odra dostanie licencje na grę w II lidze."

Odrę na posiedzeniu reprezentował prezes Dariusz Kozielski. - Prosił o danie szansy klubowi i niewymierzanie bardziej surowych kar dyscyplinarnych, w szczególności zawieszania czy odbierania licencji bądź wyłączenia możliwości transferów zawodników - relacjonuje Jędrych.

Calosc:-> http://www.90minut.pl/news/148/news1485 ... -Odre.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Adam1906 2011-02-25, 6:18 am

To patriosku przeczytaj sobie "to" zdanie z Wybiórczej:
- Widać, że PZPN idzie z duchem sportu! Odbyliśmy merytoryczną rozmowę. Wysłuchano mnie i umożliwiono mi ratowanie klubu. Pomimo nałożonej kary podziękowałem członkom Wydziału Dyscypliny - mówi Kozielski.

Teraz już wiadomo, jakie są :czerwona: priorytety Pana Piekarza... :twisted:
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... lidze.html
Adam1906

Postprzez August 2011-02-25, 8:33 am

patrios91 napisał(a):Napewno Zagłebie Sosnowiec odkupi licencje za mnustwo szmalu a odra dostanie licencje na grę w II lidze

Ciekawe gdzie Adamczyk ma to mnUstwo szmalu :lol:
August

Postprzez PawełK 2011-02-25, 9:39 am

Adam1906 napisał(a):To patriosku przeczytaj sobie "to" zdanie z Wybiórczej:
- Widać, że PZPN idzie z duchem sportu! Odbyliśmy merytoryczną rozmowę. Wysłuchano mnie i umożliwiono mi ratowanie klubu. Pomimo nałożonej kary podziękowałem członkom Wydziału Dyscypliny - mówi Kozielski.

Teraz już wiadomo, jakie są :czerwona: priorytety Pana Piekarza... :twisted:
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... lidze.html

Wracając do tego artykułu to dosyć ciekawe argumentowanie, które będzie precedensem?

Co zdecydowało o pobłażliwości władz związkowych w stosunku do Odry? - Klub prowadzi wiele drużyn młodzieżowych. Jeśli przestałby funkcjonować, je też spotkałby ten sam los. A to z punktu widzenia rozwoju piłkarstwa w tym regionie byłoby nieszczęśliwym rozwiązaniem - uważa Jędrych.

Wychodzi na to, że szkolisz młodzież i już można praktycznie robić wszystko bo Cie nie uwalą. Spółka z 6 mln (chyba bo nie ma tej kwoty jasno określonej) długu, bez perspektyw na wyjście z tych problemów będzie grała dalej w 1 lidze, która jest najdroższą ligą w Polsce przy braku wsparcia dla klubów z tyt. chociażby praw telewizyjnych jak jest w Ekstraklasie. No ale przedstawiona w sumie jest wizja ratunku klubu - stypendia z miasta i obcięcie pensji trenerom...
PawełK
pyszałek

Postprzez STACH PL 2011-02-25, 11:58 am

Ma łeb ten Kozielski przekręcił nawet dziadów z pzpn ehh.. jak tak jest przywiązany do tego śmiesznego klubiku z Wodzisławia to po co mu akcje Zagłębia ? a co będzie jak Odra nie spadnie a my awansujemy ? akcje przepisze na żonę ?
STACH PL

Postprzez petromar 2011-02-25, 2:22 pm

Ja to coraz gorzej widzę - po początkowym zachłystem ze taaaaki sponsor co to taaaakich grajków kupił do Odry nam się trafił sprawa zaczęła się wyjasniac ze - nie za swoje- ze jak coś złego w Odrze to nie on - a poza tym goś dalej w Odrze działa i dziadków z PZPN kręci jak to mu na Odrze zależy - kur... Panowie ja teraz widzę ze to zwyczajny przekręt jest bo pewno w tej swojej mączanej główce już kombinuje co tu z Sosnowcem zrobi jak się nie ułoży i awansu nie będzie.... pewno uda się gdzie indziej i tam będzie kręcił - ale tak na poważnie to dla mnie jajca ze współwłasciciel Naszego Zagłębia jest prezesem w Odrze i k***a biego za sprawami tego klubu !!! Panie Kozielski to nie piekarnie i sklepy z mąką.... bo z niej nic nie będzie - ajeśli Pan masz ambicję zeby ratowac polską piłkę to jest jeszcze duuużo klubów do zakupienia..... a ciekawe co Pan teraz porabia??? na jakiś sparing Odry Pan jedzie ? bo do Sosnowca to raczej na sparingi się Pan nie wybierał ..... SMIESZNE TO JEST !!! :czerwona: :czerwona: :czerwona:
petromar

Postprzez August 2011-02-26, 8:56 am

STACH PL napisał(a):Ma łeb ten Kozielski przekręcił nawet dziadów z pzpn ehh..

Ale mu tego afrykańca, którego tak chwalił do Pogoń podpieprzyła :lol:
August

Postprzez Darian 2011-02-26, 2:02 pm

Jest źle a będzie jeszcze gorzej. Podejrzewam że zamiast wychodzenia na prostą po Szatanie klub będzie się dalej zadłużał w efekcie będzie powielany schemat hokejowego Zagłebia. Po sezonie zapewne większa część nowych zawodników opuści Sosnowiec a na ich miejsce przybędą nowi "wirtuozi".

Widzę że Zagłębie będzie doskonałą przechowalnią dla Kozielskiego piłkarskich obieżyświatów i tym którym ostatnio się nie powodziło w piłkarskiej karierze. :kiepsko:
Darian

Postprzez STACH PL 2011-02-28, 7:06 am

Dariusz Kozielski zrezygnował z funkcji prezesa Odry.....w końcu

http://www.90minut.pl/news/148/news1488 ... -Odry.html
STACH PL

Postprzez Adam1906 2011-02-28, 7:34 am

STACH PL napisał(a):Dariusz Kozielski zrezygnował z funkcji prezesa Odry.....w końcu

http://www.90minut.pl/news/148/news1488 ... -Odry.html

Pierwszy mały (niestety bardzo mały) plusik dla Kozielskiego. Bo już myślałem, że jednak przyspawał się do stołeczka Prezesa w Wodzisławiu. Niepokoi fakt, że nadal ma zamiar się babrać w brudach Odry:
Nie stracił jednak miejsca w zarządzie klubu. Pełni w nim jednak tylko rolę szeregowego członka.

Czyli pewnie nadal będzie wolał jeździć na mecze Odry niż Zagłębia... :twisted:
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników