(...)Jakub Dziółka jest po dłuższym rozbracie z poważniejszą grą, bo miał kontuzją i trzeba stopniowo wszystko robić. Teraz ma zajęcia i zobaczymy, czy w najbliższym sparingu dostanie szansę. Może nie w pełnym wymiarze,
ale najbliższy tydzień pokaże, czy on już jest zdolny do gry.Wśród testowanych zabrakło Patryka Stefańskiego, ale nie tylko niego. Tematy nie są załatwione, ja wychodzę z założenia, że można zawodników testować,
ale ja ich nie muszę testować i nie było sensu żeby grali, bo jeszcze nie złożyli podpisów. Jak sprawa będzie załatwiona, to dopiero będą mogli wystąpić w meczu sparingowym.
Dzisiaj testowany był tylko bramkarz. Jeśli chodzi o pozostałych zawodników, to tematy może nie są załatwione, ale moja decyzja jest "na tak" i dlatego oni wyszli i grali w barwach Zagłębia.(...)
http://zaglebie.sosnowiec.pl/5507,1,les ... uchem.htmlOj panie Ojrzynski...ja myslalem,ze wlasnie sparingi pokazuja czy zawodnik nadaje sie do druzyny czy tez nie...no ale chyba staroswiecki jestem. Trener czy amator? Niewiadomo czy Dziolka jest zdolny do gry,ale podpis zlozyl...i to jest najwazniejsze dla trenera. Matko Boska.