Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adamek182 2010-12-01, 7:18 am

Adrian Marek....myślę ze chłopak jest jednym z niewypałów tej listy,ale pociesza mnie fakt że mają wolną ręke,a to wcale nie oznacza że na bank odejdą.Przypomnijmy że najlepszą obronę poprzedniego sezonu w lidze tworzył Hosic z Markiem.
Adamek182

Postprzez mario1 2010-12-01, 10:33 am

Adamek182 napisał(a):Adrian Marek....myślę ze chłopak jest jednym z niewypałów tej listy,ale pociesza mnie fakt że mają wolną ręke,a to wcale nie oznacza że na bank odejdą.Przypomnijmy że najlepszą obronę poprzedniego sezonu w lidze tworzył Hosic z Markiem.

nie da sie ukryc ale tylko pod warunkiem ze ten drugi nie byl na gazie albo potężnym kacu
Ps.jesli juz mysla o zawodnikach "doswiadczonych"to przypominam ze do wziecia jest i z karta na reku Artur Wichniarek tego "emeryta" bym nie wypominal
mario1

Postprzez maly__kibic 2010-12-01, 11:12 am

pawel2809 napisał(a):A o co chodzi z Piotrem Świerczewskim i Jackiem Bąkiem czy to jakieś żarty? Tak samo Onyszko.

o ile się nie mylę to była mowa, że nikt z nimi nic nie uzgadniał. ale jeśli tak, to Onyszko jest kompletną
pomyłką, bo chłopak walczy o życie, a my mamy go kontraktować, żeby nie mógł grać z powodu rehabilitacji?
to się raczej mija z celem, który zwany jest 'awansem' lub 'grą na dobrym poziomie'.
maly__kibic

Postprzez janeker 2010-12-01, 12:24 pm

Adamek182 napisał(a):Adrian Marek....myślę ze chłopak jest jednym z niewypałów tej listy,ale pociesza mnie fakt że mają wolną ręke,a to wcale nie oznacza że na bank odejdą.Przypomnijmy że najlepszą obronę poprzedniego sezonu w lidze tworzył Hosic z Markiem.

Autentycznie szkoda mi dwóch nazwisk: właśnie Marka i "Pajączka". Ten pierwszy ma fatalną prasę wśród forumowiczów ale nie jestem przekonany czy prawdziwą. Uważam, że w parze np. z Jackiem Bąkiem (bo tego zawodnika spośród kandydatów-emerytów potraktowałbym najpoważniej) szybko by się odbudował. Nie zapominajmy, że Marek należał też do czołówki strzelców Zagłębia. Natomiast Pajączkowski to chyba najlepsza "lewa noga"
może nawet w całej II lidze. Z jego dokładnych dośrodkowań zdobyto kilka bramek (a można było oczywiście więcej).
Na marginesie: wobec katastrofalnej sytuacji w Odrze Wodzisław czuć wyraźnie nadchodzącą stamtąd "odsiecz"
Serdecznie pozdrawiam
janeker

Postprzez August 2010-12-01, 12:36 pm

Sprawa wolnej ręki dla Marka, Mielca i Pajączkowskiego wydaje się być nieco kontrowersyjna. Ale, primo - nie znamy i moze nie poznamy wszystkich okoliczności dotyczących motywów chęci ewentualnego rozstania z tymi zawodnikami. Secundo - z tego wynika, iż szkielet nudowy drużyny bedzie budowany (prawie - jest Bednar i Lacha) od nowa. W ocenami tego działania wolałbym się wstrzymać przynajmniej do czasu zakontraktowania nowych zawodników.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez LucasUSA 2010-12-01, 1:10 pm

Zgadzam sie z Augustem - wszystko zalezy od tego, jacy zmiennicy potencjalnie zajma miejsce naszych gwiazd. Nie zaluje nikogo. To bardzo dobre posuniecie - niech kazdy z pilkarzy wie, ze nie ma w klubie "swietych krow" i grania w Zaglebiu za "caloksztalt tworczosci". Trzeba sie starac, bo inaczej lista czeka. Nawet jak nie wszyscy odejda, to i tak powinno ich to zmobilizowac.
LucasUSA

Postprzez August 2010-12-01, 1:12 pm

LucasUSA napisał(a):niech kazdy z pilkarzy wie, ze nie ma w klubie "swietych krow"

No właśnie nie wiem czy takim nie jest przypadkiem Łuczywek. Ja bym go osobiście dodał do tego towarzystwa.
August

Postprzez django 2010-12-01, 2:22 pm

LucasUSA napisał(a):Nie zaluje nikogo. To bardzo dobre posuniecie - niech kazdy z pilkarzy wie, ze nie ma w klubie "swietych krow" i grania w Zaglebiu za "caloksztalt tworczosci". Trzeba sie starac, bo inaczej lista czeka. Nawet jak nie wszyscy odejda, to i tak powinno ich to zmobilizowac.

Już pokazali, że nie ma świętych krów, zwalniając Hosicia. Niczego to reszty grajków nie nauczyło, a tylko rozwalili najlepszą w lidze obronę. Teraz chcą się pozbyć najlepszego obok Lachy strzelca i naprawdę wartościowego lewego pomocnika. Przy czym obaj przez większą część rundy nie mogli się tak naprawdę wykazać, bo byli ustawiani na nie swoich pozycjach. Postępują jakby byli pewni, że znajdą lepszych, a przypominam słowa Ojrzyńskiego, że w kwestii transferów, wszystko zależy od tego, czy grajki, którymi się interesują nie wybiorą lepszych klubów.
django

Postprzez August 2010-12-01, 2:40 pm

Z Hosiciem jak i w samym klubie była inna sytuacja niz teraz. Hosic zapłacił za to, że był fumflem Hytrego. Plus wysoki kontrakt. Plus fakt, że Adamczyk zabrał się za to o czym nie miał pojecia. No
i wyszedł mu w miejsce Dżenana beznadziejny Zioło.
Oczywiście nie oznacza, ze teraz będzie lepiej. Poczekamy, zobaczymy jakie bedą efekty obecnych fachowców.
August

Postprzez maly__kibic 2010-12-01, 7:10 pm

a może warto zainteresować się Rafałem Rogalskim z Olimpii Grudziądz?
maly__kibic

Postprzez Gascoigne 2010-12-01, 7:24 pm

Panowie.
Każdy poważnie zorganizowany klub buduje zespół a nie kleci naprędce. Transfery winne być przemyślane a nie stanowić wizję wizjonera którego być może po 5 meczach rundy wiosennej już nie będzie w Sosnowcu! Lacha i Bednar to tylko 2 graczy, więc nie piszcie że wokół nich będzie Zagłębie budować skład! Szkoda, moim subiektywnym zdaniem, Pajączkowskiego który rzeczywiście wyróżniał się gdy grał na swojej pozycji. Ma serce i "lewą nogę" jak chyba nikt wczesniej w Zagłebiu. Szkoda, że ktoś poi kibiców nadzieją że nowe nazwiska wywalczą awans. Amerykanin, daję głowę, nie sprawdzi się w ogóle. Co do gwiazd kadry, sami wiecie... Pokażcie mi klub gdzie ta opcja się sprawdziła!!!! Smolarek jak sobie radzi w Polonii? Hajto, Świerszcz i wielu innych wędrowało z klubu do klubu wyciągając grubsze miedziaki! Może wyjątkiem jest obecnie Niedzielan, ale to wyjątek
Gascoigne

Postprzez jondek 2010-12-01, 7:38 pm

I Frankowski,ale to wyjątek ;-)
jondek

Postprzez Gascoigne 2010-12-01, 7:59 pm

Zgadza się, jeszcze Franek. Przykładów wedrówek jest wiele w niższych ligach
Gascoigne

Postprzez flex 2010-12-01, 8:56 pm

Czas pokaże czy pozbywanie się zawodników takich jak Pajaczkowski, Mielec, Folc to dobra decyzja. Znając nasze szczęście to w nowych klubach będą kluczowymi zawodnikami.
Jednak coś trzeba było zmienić bo żal było już patrzec na te meczarnie.
W tym sezonie już i tak o awans będzie ciężko, więc może warto zaryzykować.
Oby tylko po tych spektakularnych transferach klub w przyszłym roku nie utonął w długach.

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
flex
Administrator

Postprzez patrios91 2010-12-02, 4:49 pm

Zdaje sie,ze Adamczyk teraz bedzie prezesem tylko na papierze. Az sie boje tych zimowych transferow...chociaz mam takie przeczucie,ze wywalenie polowy skladu to dobre rozwiazanie. Nie wiem co jest powodem zrezygnowania z Pajaka i Mielca bo reszcie cos mozna zawsze zarzucic,ale im chyba nie bardzo.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna