Bardzo fajna statystyka naszej grupy polecam bo można się sporo dowiedzieć wklejam link bo całość jest za długa
http://www.90minut.pl/news/140/news1406 ... -ligi.html
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
August napisał(a):django napisał(a):W październiku br. Leszek Ojrzyński, mimo ważnego kontraktu z Odrą Wodzisław, podjął pracę trenera w Zagłębiu Sosnowiec.O tym że Leszek Ojrzyński wie o nierozwiązanym kontrakcie świadczą wysyłane przez niego faktury obciążające Odrę.
A ja się pytam czy o tym Adamczyk wiePytanie też czy może to zagrozić Zagłebiu jeli chodzi o zdobyte przez zespół punkty
(ew. walkower)
django napisał(a):W każdym razie Zagłębiu raczej żadne walkowery nie grożą
django napisał(a):Jeżeli PZPN uzna, że Ojrzyński zerwał kontrakt jednostronnie, to znaczy, że pracował w Zagłębiu nielegalnie, bo w takiej sytuacji trener może podjąć pracę w innym klubie dopiero po zakończeniu cyklu rozgrywek.
YOOSHKY napisał(a):django napisał(a):Jeżeli PZPN uzna, że Ojrzyński zerwał kontrakt jednostronnie, to znaczy, że pracował w Zagłębiu nielegalnie, bo w takiej sytuacji trener może podjąć pracę w innym klubie dopiero po zakończeniu cyklu rozgrywek.
Z tego co wiem to nie może podjąć pracy w innym klubie ale w tej same lidze. Bardzo bym chciał żeby Zagłębie grało przynajmniej w tej samej co Odra.
django napisał(a):Trener może zawrzeć tylko jeden kontrakt trenerski na ustalony w kontrakcie czas jego obowiązywania.W przypadku zawarcia przez trenera z różnymi klubami kontraktów, których czas obowiązywania pokrywa się, trener podlega odpowiedzialności dyscyplinarnej.
August napisał(a):django napisał(a):W każdym razie Zagłębiu raczej żadne walkowery nie grożą
I to jest dla nas najważniejsze.
August napisał(a):django napisał(a):Trener może zawrzeć tylko jeden kontrakt trenerski na ustalony w kontrakcie czas jego obowiązywania.W przypadku zawarcia przez trenera z różnymi klubami kontraktów, których czas obowiązywania pokrywa się, trener podlega odpowiedzialności dyscyplinarnej.
Trzeba zaznaczyć, że są wyjatki od regułu. Przykład Szatalowa. Ale tu wiadomo, że ponad przepisami są wpływy Filipiaka
django napisał(a):Zwróć uwagę, że użyłem słowa "raczej". Na zdrowy rozum jeżeli za grę nieuprawionego zawodnika drużyna jest karana walkowerem, to jeżeli jest prowadzona przez nieuprawnionego trenera też powinien być walkower. Nic o tym nie znalazłem w przepisach PZPN-owskich, ale mogłem źle szukać
django napisał(a):
Zwróć uwagę, że użyłem słowa "raczej". Na zdrowy rozum jeżeli za grę nieuprawionego zawodnika drużyna jest karana walkowerem, to jeżeli jest prowadzona przez nieuprawnionego trenera też powinien być walkower. Nic o tym nie znalazłem w przepisach PZPN-owskich, ale mogłem źle szukać
August napisał(a):sparingpartnerzy nie powalają na kolana.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników