2 liga zachodnia 2010/2011

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 2 liga zachodnia 2010/2011

Postprzez STACH PL 2010-11-19, 9:45 am

Bardzo fajna statystyka naszej grupy polecam bo można się sporo dowiedzieć wklejam link bo całość jest za długa
http://www.90minut.pl/news/140/news1406 ... -ligi.html
STACH PL

Postprzez django 2010-11-19, 11:01 am

August napisał(a):
django napisał(a):W październiku br. Leszek Ojrzyński, mimo ważnego kontraktu z Odrą Wodzisław, podjął pracę trenera w Zagłębiu Sosnowiec.O tym że Leszek Ojrzyński wie o nierozwiązanym kontrakcie świadczą wysyłane przez niego faktury obciążające Odrę.

A ja się pytam czy o tym Adamczyk wie ? Pytanie też czy może to zagrozić Zagłebiu jeli chodzi o zdobyte przez zespół punkty ? (ew. walkower)

Jeżeli PZPN uzna, że Ojrzyński zerwał kontrakt jednostronnie, to znaczy, że pracował w Zagłębiu nielegalnie, bo w takiej sytuacji trener może podjąć pracę w innym klubie dopiero po zakończeniu cyklu rozgrywek. Tylko, że nie wiadomo czy zerwał, bo jeżeli dobrze zrozumiałem to co piszą na stronie Odry, to domaga się, żeby mu płacili tak jak by był dalej ich pracownikiem. Cyrk. W każdym razie Zagłębiu raczej żadne walkowery nie grożą, kłopoty może mieć za to Ojrzyński.
django

Postprzez August 2010-11-19, 11:09 am

django napisał(a):W każdym razie Zagłębiu raczej żadne walkowery nie grożą

I to jest dla nas najważniejsze.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2010-11-19, 11:30 am

Chojniczanka działa:

Już w przyszłym tygodniu kilku nowych piłkarzy będzie testowanych w Chojniczance. Będą to zawodnicy ofensywni, którzy mają wzmocnić siłę rażenia beniaminka.

Trener Grzegorz Kapica podziękuje kilku piłkarzom, którzy jego zdaniem nie sprawdzili się w II lidze i poszuka nowych
Jeżeli ktoś pomyślał, że sezon II ligi już się skończył, a piłkarze mają wolne, jest w błędzie. Drużyna pod okiem Grzegorza Kapicy jeszcze trenuje, a piłkarze są na etapie roztrenowania.

Przed przerwą zimową Chojniczanka zagra jeszcze dwa sparingi. - Planowaliśmy mecz z Zawiszą Bydgoszcz, ale trener Maciej Murawski jest obecnie na szkoleniu trenerów w Bielefeld w Niemczech. Zagramy więc z Elaną Toruń oraz Wdą Świecie - mówi Dawid Frąckowiak, dyrektor chojnickiego klubu. W przyszłym tygodniu podopieczni Grzegorza Kapicy zagrają jednak na wyjazdach z Wdą Świecie i Elaną Toruń.

Podczas tych spotkań Grzegorz Kapica sprawdzi pięciu, może sześciu nowych kandydatów do gry w drużynie. Chojniczanka nie czeka więc na ruchy innych klubów, a sama zaprasza kandydatów. - Raczej nie interesują nas spadochroniarze, którzy nie załapią się w innych klubach. Sprawdzać będziemy piłkarzy, których my sami zapraszamy na treningi i którzy prezentują już wysoki poziom. Nie mamy czasu na sprawdzanie zawodników z niższych klas rozgrywkowych, chyba że naprawdę któryś będzie się wyróżniał - mówi Frąckowiak.

Przyjście nowych zawodników oznacza też, że z zespołem pożegna się 5 lub 6 piłkarzy, którzy jesienią nie sprawdzili się w drużynie. Wszystko po to, by udało się zmieścić w budżecie.

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /311031949
August

Postprzez YOOSHKY 2010-11-19, 11:45 am

django napisał(a):Jeżeli PZPN uzna, że Ojrzyński zerwał kontrakt jednostronnie, to znaczy, że pracował w Zagłębiu nielegalnie, bo w takiej sytuacji trener może podjąć pracę w innym klubie dopiero po zakończeniu cyklu rozgrywek.

Z tego co wiem to nie może podjąć pracy w innym klubie ale w tej same lidze. Bardzo bym chciał żeby Zagłębie grało przynajmniej w tej samej co Odra.
YOOSHKY

Postprzez adamos_6 2010-11-19, 12:24 pm

no to pięknie
z pewnością wie o tym zatrudniający do w Wodzisławiu prezes Kozielski... Ciekawe czy on na dobre rozstał się już z Wodzisławiem, czy też kasę bierze z dwóch źródełek naraz.
A ludzie się dziwią i nie rozumieją o co chodzi, gdy mówi się że robota w polskim futbolu jest "specyficzna"...
przecież to wszystko urąga jakiemukolwiek rozsądkowi, nie tylko zdrowemu!
adamos_6

Postprzez django 2010-11-19, 1:19 pm

YOOSHKY napisał(a):
django napisał(a):Jeżeli PZPN uzna, że Ojrzyński zerwał kontrakt jednostronnie, to znaczy, że pracował w Zagłębiu nielegalnie, bo w takiej sytuacji trener może podjąć pracę w innym klubie dopiero po zakończeniu cyklu rozgrywek.

Z tego co wiem to nie może podjąć pracy w innym klubie ale w tej same lidze. Bardzo bym chciał żeby Zagłębie grało przynajmniej w tej samej co Odra.

Art. 7, pkt. 2 uchwały PZPN nr III/25 z 8 czerwca 2000 roku

Trener może zawrzeć tylko jeden kontrakt trenerski na ustalony w kontrakcie czas jego obowiązywania.W przypadku zawarcia przez trenera z różnymi klubami kontraktów, których czas obowiązywania pokrywa się, trener podlega odpowiedzialności dyscyplinarnej.

Art. 8 tej samej uchwały

Trener, który jednostronnie wypowiedział badź zerwał kontrakt trenerski z dotychczasowym klubem, może podpisać nowy kontrakt trenerski po zakończeniu cyklu rozgrywek
django

Postprzez August 2010-11-19, 1:38 pm

django napisał(a):Trener może zawrzeć tylko jeden kontrakt trenerski na ustalony w kontrakcie czas jego obowiązywania.W przypadku zawarcia przez trenera z różnymi klubami kontraktów, których czas obowiązywania pokrywa się, trener podlega odpowiedzialności dyscyplinarnej.

Trzeba zaznaczyć, że są wyjatki od regułu. Przykład Szatalowa. Ale tu wiadomo, że ponad przepisami są wpływy Filipiaka
August

Postprzez django 2010-11-19, 2:02 pm

August napisał(a):
django napisał(a):W każdym razie Zagłębiu raczej żadne walkowery nie grożą

I to jest dla nas najważniejsze.

Zwróć uwagę, że użyłem słowa "raczej". Na zdrowy rozum jeżeli za grę nieuprawionego zawodnika drużyna jest karana walkowerem, to jeżeli jest prowadzona przez nieuprawnionego trenera też powinien być walkower. Nic o tym nie znalazłem w przepisach PZPN-owskich, ale mogłem źle szukać

August napisał(a):
django napisał(a):Trener może zawrzeć tylko jeden kontrakt trenerski na ustalony w kontrakcie czas jego obowiązywania.W przypadku zawarcia przez trenera z różnymi klubami kontraktów, których czas obowiązywania pokrywa się, trener podlega odpowiedzialności dyscyplinarnej.

Trzeba zaznaczyć, że są wyjatki od regułu. Przykład Szatalowa. Ale tu wiadomo, że ponad przepisami są wpływy Filipiaka

To trochę inna sprawa, bo Szatałow rozwiązał kontrakt za porozumieniem stron i wtedy "w szczególnie uzasadnionych przypadkach" PZPN może zezwolić na prowadzenie innej drużyny. Tam problemem było to, czy przypadek rzeczywiście był szczególnie uzasadniony. Ale PZPN nie postąpił wbrew prawu.
django

Postprzez August 2010-11-19, 2:08 pm

django napisał(a):Zwróć uwagę, że użyłem słowa "raczej". Na zdrowy rozum jeżeli za grę nieuprawionego zawodnika drużyna jest karana walkowerem, to jeżeli jest prowadzona przez nieuprawnionego trenera też powinien być walkower. Nic o tym nie znalazłem w przepisach PZPN-owskich, ale mogłem źle szukać

No tak, na to "raczej" nie zwróciłem uwagi. Za to pozwoliłem sobie zadać pytania w tej materii Prezesowi, zobaczymy czy odpowie. Gdyby - nie daj Boże - sprawa skończyłaby się wakowerami oznaczałoby to komletną kompromitację Adamczyka.
August

Postprzez August 2010-11-20, 9:10 am

django napisał(a):
Zwróć uwagę, że użyłem słowa "raczej". Na zdrowy rozum jeżeli za grę nieuprawionego zawodnika drużyna jest karana walkowerem, to jeżeli jest prowadzona przez nieuprawnionego trenera też powinien być walkower. Nic o tym nie znalazłem w przepisach PZPN-owskich, ale mogłem źle szukać

Rzecznik napisał:
(...)
pragnę poinformować, iż klub Zagłębie S.A. dopełnił wszelkich formalności podpisując umowę z trenerem Leszkiem Ojrzyńskim. Dlatego nie będziemy się odnosić do informacji prasowych zamieszczonych na innych portalach.

Pożyjemy, zobaczymy
August

Postprzez August 2010-11-22, 2:09 pm

Widzę, że klub podał do publicznej wiadomości plan przygotowań zimowych. Jestem trochę zaskoczony tym, że planowane są dwa obozy. Niby niedaleko (złwaszcza drugi) ale zawsze. Czy mogę sie pokusić o stwierdzenie, że sytuacja finansowa klubu nie jest najgorsza ?
Niemniej, sparingpartnerzy nie powalajÄ… na kolana.
August

Postprzez YOOSHKY 2010-11-22, 2:40 pm

August napisał(a):sparingpartnerzy nie powalają na kolana.

Wg mnie są dobrze dobrani. Nie ma sensu grać z Ekstraklasą. Dojdziemy "dwa" razy do piłki i na tym się nasza gra skończy, spory bagaż bramek też pozytywnie na psychikę nie wpłynie. Gramy z drużynami występującymi ligę niżej, w naszej lidze i ligę wyżej:

Ruch Radzionków I liga - 6. miejsce
Energetyk ROW Rybnik III liga - 1. miejsce
Dolcan ZÄ…bki I liga - 18. miejsce
Miedź Legnica II liga - 3. miejsce
Janina Libiąż III liga - 2. miejsce
Podbeskidzie Bielsko-Biała I liga - 2. miejsce
Skałka Żabnica III liga - 2. miejsce
MKS Kluczbork I liga - 10. miejsce
BKS Stal Bielsko-Biała III liga - 3. miejsce

Wszyscy są w naszym zasięgu i nie będziemy z góry skazani na porażkę.

Co nam dała przegrana chyba 6:0 z Cracovią tamtej zimy?
Liczyłem na ok 15 sparingów szczególnie gdyby faktycznie doszło do "czystki" w szeregach zespołu.
YOOSHKY

Postprzez django 2010-11-22, 8:10 pm

Przynajmniej nie będzie głupich tłumaczeń, że to nie my byliśmy słabi, tylko przeciwnik taki mocny.
django

Postprzez kiboll 2010-12-11, 3:45 pm

Martwi Chojniczanka.Konkretnie chca sie wzmocnic i walczyc o pierwsza lige na oku maja trzech napastnikow oraz pomocnikow z pierwszej ligi
kiboll

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników