D. Kozielski i G. Książek - współwłaściciele Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: D. Kozielski i G. Książek - współwłaściciele Zagłębia

Postprzez rossoneri 2010-11-09, 12:10 am

schabu ma racje Lacha nie gra nic rewelacyjnego ,ale co robi u nas Snadny????!!! glupota ze pozbyto sie Hosica ,wielka glupota,ze StolpÄ… tez podejrzanie wyszlo, na szczescie koniec Szatana ,a jeszcze bardziej Chojnackiego ,jeszcze tak slabego trenera tutaj nie widzialem i pozegnac Ryngiera to podstawa,niech sobie eksperymenty robi gdzies indziej
rossoneri

Postprzez GrubyPerez 2010-11-09, 12:25 am

wydaje i się ,że masz rację. Ryngier tak jak Chojnacki powinien odejść
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez August 2010-11-09, 8:50 am

Szkoda, że dotychczas nie została zorganizowana jakaś konferencja, prezentacja nowych współwłaścicieli. Myślałem , że coś takiego będzie miało miejsce przy okazji meczu z Bałtykiem. Zaznaczam, że nie oczekuję już w tej chwili pgłoszenia konkretnych planó działań obu Panów. A już na pewno nie demagogicznych haseł o 20 milionowym budżecie Rozumiem też, że być może są w chwili obecnej ważniejsze sprawy natury organizacyjnej. Tym niemniej chyba w dobrym tonie byłoby oficjalne przywitanie się z kibicami. Pokazać, że się ich traktuje poważnie. Tymczasem od kilku dni zaległa cisza.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Minion 2010-11-09, 8:51 am

A jaką Wy prezentujecie wiedzę i umiejętności w temacie którym zajmuje się tak krytykowany P. Ryngier?
Minion

Postprzez Darian 2010-11-09, 11:07 am

WiedzÄ™ typowego "kaptura" :lol:

Zatrważające że ktoś domaga się czyjegoś zwolnienia a nie umie tego nawet uzasadnić chociażby w 2-3 zdaniach. :kiepsko:
Darian

Postprzez bolo73 2010-11-09, 12:18 pm

django napisał(a):Co do strategii Kozielskiego w Wodzisławiu to jednak okazała się nieskuteczna. Pamiętajmy, że Odra od kilkunastu lat utrzymywała się w ekstraklasie bez najemnych gwiazd, a jak te się pojawiły to spadła.

Odra w momencie przyjścia Kozielskiego miała bilans 3-2-12 czyli 11pkt. w 17 meczach.Za Kozielskiego uzyskała bilans 4-4-5 czyli zdobyła 16pkt. w 13 meczach.Tak więc to nie "najemne gwiazdy" przyczyniły się do spadku Wodzisławian.
Co do ewentualnych renegocjacji kontraktów to jak najbardziej słuszna decyzja.Zawodnicy,nie tylko Zagłębia i nie tylko piłkarze chcieliby zarabiać ogromne pieniądze nie dając w zamian nic lub dając minimum.Spójrzcie na wyniki piłkarzy i hokeistów.Kasę chce brać każdy ale czy ich osiągnięcia i postawa na boisku czy lodowisku upoważnia ich do pobierania tak dużych jak mniemam pieniędzy?
Nie dziwi mnie też brak jakichś szumnych zapowiedzi w stylu: w zimie sprowadzimy kilku klasowych zawodników żeby za wszelką cenę zrobić awans.Wg mnie nie tędy droga.Gra na tym szczeblu różni się diametralnie od zmagań pierwszo czy ekstraklasoligowych.Tutaj nie trzeba techników,wirtuozów futbolu tylko walczaków,harujących przez 90 minut.Kto będzie takim walczakiem w pierwszej kolejności? Oczywiście piłkarz wychowany na Zagłębiu,dla którego reprezentowanie barw tego klubu było i jest marzeniem od dziecka,piłkarz,który klubowi oddaje całe swoje serce.Oczywiście spodziewam się zakontraktowania dwóch,może trzech zawodników z zewnątrz ale polityka oparta na stawianiu na własnych zdolnych wychowanków mnie osobiście się podoba i wierzę,że przyniesie oczekiwany sukces.
bolo73

Postprzez django 2010-11-09, 12:34 pm

bolo73 napisał(a):Kto będzie takim walczakiem w pierwszej kolejności? Oczywiście piłkarz wychowany na Zagłębiu,dla którego reprezentowanie barw tego klubu było i jest marzeniem od dziecka,piłkarz,który klubowi oddaje całe swoje serce.

Który z wychowanków grających obecnie spełnia te warunki? Skórski? Marek? Strojek? Oni prezentują taki sam poziom umiejętności i zaangażowania co reszta. Te historie o wychowankach wypruwających sobie żyły to albo mit, albo nie dotyczą Zagłębia.
django

Postprzez August 2010-11-09, 12:54 pm

django napisał(a):Te historie o wychowankach wypruwających sobie żyły to albo mit, albo nie dotyczą Zagłębia.

Stawiam na "mit". Poza tym, nie odnosiłbym się jeszcze do rzekomej wypowiedzi Kozielskiego jeszcze przed przejęciem klubu, a zamieszczonej (chyba) w "DZ". Poczekajmy na to, co Panowie mają do powiedzenia teraz. Choć, przyznaję, ta cisza mnie nieco martwi. I to nie dlatego, abym jak najszybciej chciał usłyszeć cokolwiek bo byc może na jakieś sensowne koncepcje potrzeba czasu. Być może Panowie muszą poznać sytuację spółki, a podejrzewam że mogli nie przeprowadzać wcześniej "due dilligence". Ale dlatego, że mogli wziąć klub nieco na "hurra".
August

Postprzez bolo73 2010-11-09, 1:05 pm

Chciałem tylko przypomnieć,że w okresie kiedy zaczynaliśmy się podnosić po upadku na przełomie lat 80 i 90 i zaczynaliśmy grę od okręgówki to skład oparty był tylko i wyłącznie na wychowankach.Po kolejnych awansach za wiele w tym temacie się nie zmieniło.Co do pytania django to nie odpowiem kto w tym momencie spełnia te kryteria.Nie jestem trenerem,nie obserwuję młodych zawodników ale wiem,że na pewno mamy kilku zdolnych chłopaków tylko trzeba ich wyłowić i dać szansę.Wiadomo,że czasy obecne różnią się od tych dawniejszych kiedy gra dla swojego klubu była zaszczytem samym w sobie.Dzisiaj rządzi pieniądz,który wiadomo,jest rzeczą potrzebną do życia i funkcjonowania w świecie ale jest także rzeczą, która wyparła z umysłów ludzi,w tym także tych młodych pewne wartości.
bolo73

Postprzez jondek 2010-11-09, 1:46 pm

Ta cisza nowych właścicieli to ich pierwsza "wtopa".Wizerunkowa,marketingowa i pod każdym innym wzlędem :redface: Na początek falstart :kiepsko:
jondek

Postprzez django 2010-11-09, 1:59 pm

Ja też chciałbym, żeby Zagłębie było budowane na wychowankach, tylko oni muszą reprezentować pewien poziom. W ostatnich dziesięciu latach dorobiliśmy się może dwóch takich: Treścińskiego i Drzymonta. Z czego tylko ten drugi zrobił jakąś karierę w ekstraklasie, bo pierwszy przepił swój talent. Nie mówiąc już o tym, że obaj brali czynny udział w korupcji. Dużo się mówiło o Pietrzaku i Bernasiu, tymczasem obaj zostali sprowadzeni na ziemię w Górniku i Ruchu. Warto stawiać na młodzież, ale samą młodzieżą, którą teraz mamy do dyspozycji, to my awansu nie zrobimy.
django

Postprzez August 2010-11-09, 2:38 pm

jondek napisał(a):Ta cisza nowych właścicieli to ich pierwsza "wtopa".Wizerunkowa,marketingowa i pod każdym innym wzlędem :redface: Na początek falstart :kiepsko:

Może nie tyle wtopa co po prostu "faux pas". Nie wyciągałbym z tego jakichs daleko idących wniosków.
August

Postprzez bbartek 2010-11-09, 3:03 pm

..a ja wierze w ten nowy układ właścicielski.
Są to ludzie ( szczególnie p.Kozielski), który posmakował dużej piłki w Odrze i ma ambicje zaistnienia nie tylko na szczeblu II ligi.
Ten układ jest układem z rozsądku....
Pisałem już w podobny sposób na forum.
Bądźmy trochę cierpliwi, nie czepiajmy sie drobiazgów ( brak konferencji) i myślę, że przed rundą rewanżową będziemy mieli kilka niespodzianek ( organizacyjnych, marketingowych i sportowych).
bbartek

Postprzez August 2010-11-09, 3:14 pm

bbartek napisał(a):Bądźmy trochę cierpliwi, nie czepiajmy sie drobiazgów ( brak konferencji)

Nie czepiam się. Zwracam jedynie uwagę, że zabrakło mi w ostatnich dniach jakiegokolwiek oswiadczenia skierowanego do kibiców...
August

Postprzez jondek 2010-11-09, 3:39 pm

Sytuacja przypomina bardziej"Czy leci z nami pilot" czy "Spokojnie,to tylko awaria" a może "Wiele hałasu o nic" ? ? ;-)
jondek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack