Blajpios napisał(a): To człowiek, który na pewno coś zrobił dla Zagłębia
Nie bardzo wiem, co

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Blajpios napisał(a): To człowiek, który na pewno coś zrobił dla Zagłębia
August napisał(a):Blajpios napisał(a): To człowiek, który na pewno coś zrobił dla Zagłębia
Nie bardzo wiem, coFakt, przejął spółkę kiedy nikt jej nie chciał. Nawet Kaziu Górski. Ale na tym "zasługi" się kończą. Jakby nie patrząc, za kadencji Szatan zanotowaliśmy jeden, ale za to dubeltowy - spadek, utrzymanie ledwo-ledwo w 3 lidze oraz rozpieprzone szanse na awans w kolejnym sezonie, gdzie w klubie pojawiły się krakowskie pieniądze. A gdzie przez tych kilka lat choćby wizja rozwoju klubu
Blajpios napisał(a): I tyle, bo szkoda więcej się w kółko przekomarzać.
August napisał(a):- W tej kwestii piłka jest po stronie pana Szatana, który rozważa dalsze zaangażowanie w działalność Zagłębia. Mnie nie zależy na większościowym pakiecie akcji. Mam pewną wizję rozwoju klubu oraz polskiej piłki nożnej i chciałbym ją realizować w Sosnowcu - wyjaśnia Kozielski, któremu marzą się pełny stadion i klub zbudowany na bazie wychowanków.
django napisał(a):Trochę też dziwne jest, że nie zależy mu na większościowym pakiecie akcji, skoro tylko taki gwarantuje mu swobodę w realizacji jego "wizji".
uzielone napisał(a):Jeżeli Kozielski odkupi od Szatana akcje Zagłębia to kto wie czy wraz z awansem do 1 ligi nie powróci rzeczywiście pomysł budowy nowego stadionu? Kozielski miał takie marzenie w Wodzisławiu ale tam byłby problem z jego zapełnieniem. Skoro facet ma wizję to na pewno nie będzie satysfakcjonowała go gra na "pudrowanym trupie" cytując redaktora Todura. Najpierw jednak poczekajmy na dalszy rozwój wydarzeń.
Qcu20 napisał(a):Więc ja się pytam, jak już od takiego młodego rocznika najpierw jest zabawa a tracą tyle do innych klubów ( np do Dąbrowy) Dąbrowa w tamtym roku rozegrała ok 300 meczu, APN nie przekroczył 100, a nawet nie wiem czy nie 50..
Trening bramkarzy z Polańskim od września odbył się tylko 2 razy, z czego raz przy "egipskich ciemnościach", gdzie trener powiedział :"dobrze chłopaki, przynajmniej poćwiczycie refleks"
To jakaś paranoja. Rok temu wygrali z Czarnymi Sosnowiec ze swoim rocznikiem 19:0 ( tamci dopiero zaczynali grać, nasi trenowali rok). Teraz spotkali się znowu,udało im się wygrać tylko 3:0 ( w tamtej drużynie było 6 zawodników z rocznika 2001) .
django napisał(a):Qcu20 napisał(a):Więc ja się pytam, jak już od takiego młodego rocznika najpierw jest zabawa a tracą tyle do innych klubów ( np do Dąbrowy) Dąbrowa w tamtym roku rozegrała ok 300 meczu, APN nie przekroczył 100, a nawet nie wiem czy nie 50..
Trening bramkarzy z Polańskim od września odbył się tylko 2 razy, z czego raz przy "egipskich ciemnościach", gdzie trener powiedział :"dobrze chłopaki, przynajmniej poćwiczycie refleks"
To jakaś paranoja. Rok temu wygrali z Czarnymi Sosnowiec ze swoim rocznikiem 19:0 ( tamci dopiero zaczynali grać, nasi trenowali rok). Teraz spotkali się znowu,udało im się wygrać tylko 3:0 ( w tamtej drużynie było 6 zawodników z rocznika 2001) .
I bardzo dobrze, że się bawią, bo w tym wieku to oni mają się uczyć gry przez zabawę, a nie rozgrywać po 500 meczów w roku i wygrywać z Czarnymi SOsnowiec 20:0. Jeżeli rzeczywiście w końcu zaczęto w Zagłębiu podchodzić do szkolenia młodzieży tak jak na całym świecie, to jest nadzieja, że za kilka lat doczekamy się wreszcie wychowanków z prawdziwego zdarzenia, chociaż brak infrastruktury rzeczywiście niepokoi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników