YOOSHKY napisał(a):Blajpios napisał(a):maly__kibic napisał(a):proponuję napisać to na forum oficjalnym - zaglebie.eu, bo tu pan Prezes raczej już nie zagląda.
to może bardziej zadać takie pytanie - lub pytania - na tym forum oficjalnym: 1) czy już w ogóle zaprzestał oglądania, czy olewa to forum, jak zaczął robić zanim "reaktywował" oficjalne 2) w jakiej częstotliwości zaglądał będzie na forum Rzecznik prasowy lub inny urzędnik klubu, względnie czy w ogóle to forum, lub oba fora zostają zlekceważone przez klub. Z jednej strony można trochę "zaostrzyć" pytaniem, z drugiej założyć, że jednak ta źle nie będzie, tylko niech zostanie podane, jak zamierzają kontynuować to, co Prezes na początku ciekawie zainicjował.
Proponuję jeszcze dodać następujące pytania:
- Jak często będzie odpowiadał na komentarze pod newsami na 90minut?
- Czy już całkiem zlekceważył forum Onetu?
Przecież to na oficjalnej powstało po to żeby nie latać po forach i czytać "sterty śmieci" w stylu: 20x "wszyscy na Ludowy", albo że ten czy tamten jest chujem czy innym kutasem. Powstało po to by ułatwić kontakt z klubem.
Dla wielu byłoby super jakby przyjechał pod drzwi mieszkania i osobiście odpowiadał na pytania.
Proponuję więcej myśleć - i analizować - zanim się wystrzeli z "odkrywczą rakietą nie trafionej ironii".
1) Proszę sobie sprawdzić, że to ja bodaj jako pierwszy, w pierwszych dniach, gdy Prezes się uaktywnił na tym forum - napisałem mniej więcej tak: że jest to świetny ruch, nawet jeżeli nie wiadomo, jak długo będzie mógł taką formę obecności prowadzić. W tym samym wpisie "podpowiadałem", że zrozumiałe będzie, jeżeli po pewnym czasie będzie więc chciał wprowadzić jakieś zmiany, np. upoważnić kogoś do odpowiadania w jego imieniu itp. Może więc nie jestem idiotą i jestem w stanie zrozumieć, że trudno, by prezes tego klubu był dokładnie takim forumowiczem jak inni? Ale, jeżeli to założenie by się sprawdziło, czyli byłbym w stanie zrozumieć, że prezes nie będzie takim samym forumowiczem (do czego zdają się być przesłanki, skoro o tym pisałem już parę tygodni temu): to może jednak jest coś wartego zastanowienia i w tym, co obecnie piszę?
2) Proszę sobie też popatrzeć, że - choć to niniejsze forum jako pierwsze wydzieliło wątek do pytań do Prezesa, następnie też jako pierwsze go jeszcze dla wygody powtórnie podzieliło a forum "kibicezagłębia" czyniło to dopiero później - to jednak w którymś momencie prezes, choć odpowiadał na pytania na tym drugim forum, zaniechał odpowiadania tutaj. Chwała mu, że poszedł - mniej lub bardziej świadomie - drogą zgodną z moją sugestią, niemniej, ponieważ takie zaniechanie odpowiedzi wcześniej tu niż na drugim forum miało miejsce: to chyba jednak można mówić, że w jakiejś mierze "olał" jakieś forum. Natomiast, jeżeli Kolegę rzeczywiście bardzo intryguje, czy olał onet czy nie - rzeczywiście, proszę mu zadać to pytanie.
3) Cóż, gdyby istniało Stowarzyszenie Kibiców, domaganie się, by był ustalony kontakt z opinią kibiców wyrażaną na forum, miałoby ciut mniejszą wagę. Niemniej, nawet wtedy byłoby znaczące - więc tym bardziej teraz, gdy nie ma Stowarzyszenia. Cóż, jeżeli Prezes Klubu wszedł na forum, to zyskanie sobie, by był nadal obecny, choćby przez Rzecznika Klubu: jest budowaniem prestiżu kibiców, czy tworzeniem sytuacji docenienia głosu kibiców. I na pewno jest większym docenieniem, gdy Rzecznik będzie zobligowany również do przeglądania forum kibiców a nie tylko oficjalnego forum Klubu. Zapewne też, z jednej strony tworzy uczciwszą sytuacją a z drugiej właśnie bardziej prestiżową, gdy oficjaln (przez co do żadnego okazania reakcji w ogóle nie musiałby się nawet przymierzać).
No, ale oczywiście, po co aż tyle myśleć? Lepiej się poobśmiewać onetem. OK! W porządku, nie mój problem.