Marek Chojnacki - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marek Chojnacki - trener Zagłębia

Postprzez Adamek182 2010-10-07, 6:32 am

Trzeba poczekać do okienka transferowego i wtedy sie zobaczy jak to wszystko wygląda.Obojętne kto przyjdzie na stanowisko trenera. Chojnacki był git.
Adamek182

Postprzez Piotrek34 2010-10-07, 10:35 am

Może i złodziejem był, ale za to potrafił poustawiać grajków na boisku. Pomijam tutaj "ustawiane" mecze. Zresztą Tochel to nie jedyny trener zamieszany w aferę. Zieliński podobno też ma coś na sumieniu, a dalej trenuje Lecha. I na pewno jest takich więcej, ale do tej pory nikt farby nie puścił...
Piotrek34

Postprzez SOBEK153 2010-10-07, 11:33 am

PAMIETAMY TEZ COPJAKA ZAWODNICY PLAKALI NA NIEGO BO BYL ZA OSTRY A W SOSNOWCU POTRZEBA TRENERA Z CHARAKTEREM KTÓRY NIE DA SOBIE ZAWODNIKOM W KASZE DMUCHAC A NASZYM GRAJKOM POTRZEBA WSTRZASU I DYSCYPLINY NIEMA WYNIKOW MNIEJSZA KASA KARY A DOBRA GRA I AWANS NAGRODZONY DOBRA PREMIA
SOBEK153

Postprzez MiChAs089 2010-10-07, 12:48 pm

SOBEK153 napisał(a):PAMIETAMY TEZ COPJAKA ZAWODNICY PLAKALI NA NIEGO BO BYL ZA OSTRY A W SOSNOWCU POTRZEBA TRENERA Z CHARAKTEREM KTÓRY NIE DA SOBIE ZAWODNIKOM W KASZE DMUCHAC A NASZYM GRAJKOM POTRZEBA WSTRZASU I DYSCYPLINY NIEMA WYNIKOW MNIEJSZA KASA KARY A DOBRA GRA I AWANS NAGRODZONY DOBRA PREMIA

Dokładnie trzeba trenera z jajami żeby jak by trzeba było walnoł ręką w stół i powiedział koniec albo sie starasz albo wypad.
MiChAs089

Postprzez mada2412 2010-10-07, 12:55 pm

JOSE MARIO BAKERO jest w Polsce i czeka na propozycje.Co Pan na to prezesie Adamczyk?
mada2412

Postprzez adamos_6 2010-10-07, 1:14 pm

Co sobą kiedyś reprezentował w ŁKS trener Chojnacki, to można spytać choćby Treścińskiego.
Jak wyglądały treningi i kto na nie przychodził pod wpływem...

Kiedyś już o tym pisałem, teraz - w kontekście trenera Tochela - mogę przypomnieć. Kilka osób związanych z Zagłębiem dostało zarzuty korupcyjne, i dotyczą one także meczów, które Zagłębie przegrało. Tyle tylko że każdorazowo zarzuty te dotyczyły korupcji czynnej - a więc ludzie związani z naszym klubem łapówki dawali bądź chcieli dać - i zawsze za zwycięstwo. Te zarzuty, które są znane, te zarzuty, które były podstawą kary PZPN-u, nie dotyczyły sprzedawania meczów przez Zagłębie. Zawsze chodziło o zwycięstwa. Mam tego pewność.
Kto wie, być może trener Tochel byłby odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu.

A nie jest na pewno winą trenera, czy to Chojnackiego, czy jakiegokolwiek innego, że zawodnik ma podpisany kontrakt na zasadzie "czy się stoi czy się leży...". Klub mający aspiracje awansu musi podpisywać z zawodnikami kontrakty na zasadzie umowy o dzieło. Będzie awans - będzie konkretna kasa. Nie ma awansu - nie ma kasy. Wtedy na awansie i wynikach zależy wszystkim, a nie tylko części drużyny, utożsamiającej się z klubem, z miastem.
Ostatnio edytowano 2010-10-07, 1:34 pm przez adamos_6, łącznie edytowano 1 raz
adamos_6

Postprzez adamos_6 2010-10-07, 1:21 pm

Jest jeszcze jedna kwestia
Chojnacki nie był trenerem wybieranym przez Adamczyka.
Do tego z komunikatu wynika, że nowy trener będzie musiał się dogadywać z nowym Dyrektorem sportowym, którego nazwiska jeszcze nie podano. Być może tego dotyczyły kwestie personalne, o których wspomniał Chojnacki.
Ja osobiście do niego nic nie mam, ale fakt faktem - graliśmy kiepsko i widoków że będzie lepiej nie było.
adamos_6

Postprzez August 2010-10-07, 1:32 pm

adamos_6 napisał(a): wie, być może trener Tochel byłby odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu

Jeśli tak wielu dostaje wręcz orgazmu na myśl o Tochelu i jego powrocie to proponuję aby Adamczyk jeszcze zatrudnił na Dyrektora Sportowego Rudego. Jeszcze im na powrót załatwić Włochów z kasą i będzie jak za dawnych dobrych lat.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez adamos_6 2010-10-07, 1:37 pm

August napisał(a):
adamos_6 napisał(a): wie, być może trener Tochel byłby odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu

Jeśli tak wielu dostaje wręcz orgazmu na myśl o Tochelu i jego powrocie to proponuję aby Adamczyk jeszcze zatrudnił na Dyrektora Sportowego Rudego. Jeszcze im na powrót załatwić Włochów z kasą i będzie jak za dawnych dobrych lat.

Ja orgazmu z tego akurat powodu nie dostaję.
Na ekstrafachowca za ekstra kasę nie ma co liczyć. Nikt o zdrowych zmysłach, nawet jeśliby dostał dużą kasę, nie przyjdzie pracować do takiego 2-ligowego szamba. Albo przyjdzie trener słaby, albo szerzej nieznany (początkujący), albo związany z regionem/klubem. Co wybierasz...?
adamos_6

Postprzez greno 2010-10-07, 2:06 pm

Skoro mamy lada chwila poznać nowego dyrektora to myślę że szkoda pisać cokolwiek o następcy p. Marka, nowy jest już znany temuż panu! A o Chojnackim jak przyszedł do Zagłębia to pisali ludzie z Łodzi jakim będzie trenerem ( na 90min bodajże) i się sprawdziło :-(
greno

Postprzez Sonda 2010-10-07, 2:49 pm

Myślę że zwolnienie Chojnackiego nie ma nic wspólnego z raportem po 10 kolejce,a i także nie sądzę by była to decyzja grajków. Prezes Marek Adamczyk objął swą posade 07.07.2010 r a dziś mamy 07.10.2010r. Mineły dokładnie trzy miesiące. Szatan wypowiadał się że nowy prezes będzie miał okres próbny( właśnie trzymiesięczny) Pan Marek ma świadomość że jest zle, że za dużo obiecywał i jak na razie są to tylko obietnice. Zwalniając trenera znalazł kozła ofiarnego i chciał pokazać że coś robi w Klubie.
Sonda

Postprzez emdżej 2010-10-07, 5:23 pm

mada2412 napisał(a):JOSE MARIO BAKERO jest w Polsce i czeka na propozycje.Co Pan na to prezesie Adamczyk?

A ty będziesz mu płacił pensję.
emdżej

Postprzez Cygan 2010-10-07, 5:38 pm

django napisał(a):
Cygan napisał(a):Jeszcze raz: słuchajcie - moment jak najbardziej dobry jeśli mamy cos ugrać jeszcze w tej rundzie:

1) po primo gramy baaardzo słabo i jesli by tak dalej poszło, to środek tabeli do końca rundy, a nie czołówka - czyli dobrze dobrany czas zmian...
2) jeśli gramo słabo z powodu w wyższym poście przeze mnie wspomnianego (kilku graczy gra przeciwko Chojnackiemu)- to też dobry moment do "oczyszczenia" sytuacji.....

1) A skąd wiesz, że środek tabeli? W tej lidze wszyscy grają słabo i czy zajmiemy 4 miejsce ze stratą 2 punktów, czy 10 miejsce ze stratą 5 punktów, to tak naprawdę jest nieistotne. Wszystko rozstrzygnie się wiosną.
2) A jak nowy treneiro też nie przypadnie do gustu piłkarzom, to co? Też pójdzie do zwolnienia? W tej sytuacji może najlepiej żeby piłkarze sami sobie wybrali trenera.

ad 1) bo z gry nie zanosiło się na nic innego. I jak mam patrzeć na innych, że też słabo gramją - to ja dziękuję.... Teraz rozumiesz?
I JEST KUREWSKO BARDZO ISTOTNE, KTÓRE MAMY MIEJSCE I ILE PUNKTÓW, BO W RUNDZIE REWANŻOWEJ MOŻE ICH BRAKNĄĆ.....
ad 2) niech każdy sam odpowie.... Ja chciałem podkreślić, że czy ktoś z grajków grał przeciwko Chojnackiemu czy też tego nie było - zwolnienie Chojnackiego to bardzo dobry ruch! Dużyna gra słabo, traci głupie bramki - nie ma polotu. Nic wiecej by tu nie wskórał.....
Cygan

Postprzez janeker 2010-10-07, 9:09 pm

Zwolnienie trenera Chojnackiego jest potwierdzeniem starej zasady obowiązującej w naszym futbolu. W przypadku niepowodzenia drużyny zawsze "leci" trener, aczkolwiek ostatnie działania Legii ( Iwański)
są być może, oznaką zmiany tej zasady.
A propos następców: nie wieszałbym psów na trenerze Tochelu; nie takie nazwiska jeździły do Wrocławia i większości włos nie spadł do tej pory z głowy. Są też tacy, którzy pomimo nieczystych sumień nigdy tam nie pojadą. A inni kandydaci? Mandrysz już był. Co sądzicie natomiast o A. Sermaku, którego długoletnią ( co ważne) pracę w Szczakowiance można ocenić tylko dobrze ? Przez moment pomyślałem o Fornalaku. Facet w typie Brzęczka też byłby dobry. Natomiast Ojrzyński mnie nie przekonuje.

Serdecznie wszystkich pozdrawiam
janeker

Postprzez August 2010-10-08, 7:17 am

Guwers napisał(a):Dowidzenia panie Chojnacki niech pan sobie spie**** do tej łodzi czy gdzie tam chce ! eloszkaaa :czerwona:

teraz smude z kary wywalą i wpadnie do nass ! ;d hahaha

Fakt, że Chojnackiemu nie do końca wyszło w Sosnowcu nie oznacza, że można się odnosić do niego obraźliwie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna