Akcja "Pełny Ludowy!!!"

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Akcja "Pełny Ludowy!!!"

Postprzez August 2010-08-26, 2:10 pm

m3lm4k napisał(a):PS. Zawsze kazdy moze nacisnac przycisk Start, pozniej Programy, Akcesoria i ostatecznie Paint, gdzie da sie narysowac swoj i zaproponowac cos "lepszego" w zamian, bo krytykowac latwo.

Może się mylę, ale wyartykułowanie swojego odbioru a krytyka to dwie różne rzeczy. Poza tym myślę, że nie wszystko można sprowadzać do programów komputerowych.

m3lm4k napisał(a):Co z tego, ze odwoluje sie do minionej epoki skoro w zaden sposob nie jest propaganda owczesnych wartosci, a nawet swego rodzaju swiadoma parodia tego, co minelo.

Wydaje mi się po prostu że taki plakat skuteczniej trafiłby do odbiorców ggyby nawiązywał do bogatych tradycji klubowych. Szkoda, że klub nie korzysta z tego. chcemy przyciągnąć starych kibiców ? A może by zamiast nawiązywania do sloganów z dawnej epoki po prostu tak namówić na użyczenie twarzy przez jakąś ikonę Załębia ? Może Gałeczka ? To byłoby coś w rodzaju "przyjdźmy znowu jak za dawnych lat " ? Młodsi nie znają Gałeczki ? No to obok Pana Józka ktoś z młodszego pokolenia. Łuczywek, Skrzypek. A może Wojtek Sączek. Plus do tego jakieś dzieci w barwach.
Ostatnio edytowano 2010-08-27, 10:16 am przez August, łącznie edytowano 1 raz
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez GrubyPerez 2010-08-26, 5:52 pm

August, a może wykorzystać wszystkie te pomysły? Różne ścieżki do różnych targetów - ale cel ten sam
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez August 2010-08-26, 7:09 pm

GrubyPerez napisał(a):cel ten sam

Dokładnie o to chodzi.
August

Postprzez Qcu20 2010-08-26, 9:19 pm

Nie jest to glupie;p
mozna wykorzystac dzieci z APN jeszcze:)

ale nie da sie ukryc, na ludowy beda chodzic ludzie, wtedy kiedy Zaglebie bedzie gralo dobrze i kiedy bedzie gralo z kims lepszym;)

Przypomnijmy sobie mecz np z Gornikiem czy z pogonia;)
Qcu20

Postprzez emdżej 2010-08-27, 9:28 am

Darian napisał(a):
A żeby było na temat to zamiast krytykować że plakat jest bee sami zrobilibyście coś konkstruktywnego i twórczego np. własny projekt

m3lm4k napisał(a):Zawsze kazdy moze nacisnac przycisk Start, pozniej Programy, Akcesoria i ostatecznie Paint, gdzie da sie narysowac swoj i zaproponowac cos "lepszego" w zamian, bo krytykowac latwo.

To jest coś czego nie cierpię: "nie możesz krytykować jeśli sam czegoś nie zrobiłeś".
Od teraz nie krytykujcie piłkarzy, dopóki sami nie zagracie lepiej na poziomie drugiej ligi.
emdżej

Postprzez August 2010-08-27, 10:25 am

Panie i Panowie, nie kłóćmy się. Raczej dyskutujmy. Być może ludziom klubu taka konwersacja ewentualnie na coś się przyda. Mnie, jak już pisałem wcześniej, absolutnie nie chodziło o to aby plakat krytykować ani w jakikolwiek sposób uchybić osobom zaangażowanym w projekt. Przedstawiłem li tylko i wyłącznie swój odbiór tegoż plakatu. A czy klub zechce np. skorzystać z bogatej tradycji Zagłębia, jego ludzi to już sprawa klubowych decydentów.
Ja ze swej strony jeszcze dodam, że okazałem plakat mojemu ojcu i jego kumplom, starym kibicom. Takim w wieku powyżej 60 roku życia. I reakcje były takie, że treść i forma nie była dla nich zbyt przekonywująca. Jeden zapytał: cyt. " A nie mogli to dać Mygi ?" A drugi: " Podobny do tych co kiedyś na zakładzie pełno wisiało". Ogólnie rzecz biorąć, niezbyt się podobał.
August

Postprzez YOOSHKY 2010-08-27, 10:57 am

August napisał(a):Panie i Panowie, nie kłóćmy się. Raczej dyskutujmy. Być może ludziom klubu taka konwersacja ewentualnie na coś się przyda. Mnie, jak już pisałem wcześniej, absolutnie nie chodziło o to aby plakat krytykować ani w jakikolwiek sposób uchybić osobom zaangażowanym w projekt. Przedstawiłem li tylko i wyłącznie swój odbiór tegoż plakatu. A czy klub zechce np. skorzystać z bogatej tradycji Zagłębia, jego ludzi to już sprawa klubowych decydentów.
Ja ze swej strony jeszcze dodam, że okazałem plakat mojemu ojcu i jego kumplom, starym kibicom. Takim w wieku powyżej 60 roku życia. I reakcje były takie, że treść i forma nie była dla nich zbyt przekonywująca. Jeden zapytał: cyt. " A nie mogli to dać Mygi ?" A drugi: " Podobny do tych co kiedyś na zakładzie pełno wisiało". Ogólnie rzecz biorąć, niezbyt się podobał.

Ja "pokazałem" plakat z Mygą swojemu 25-cio letniemu koledze, spytał: "Co to za facet?"
Oczywiście nie pokazałem bo takiego nie mam.
Sam ostatnie lata świetności naszego Zagłębia pamiętam jak przez mgłę a mam dopiero 32 lata, choć może nie wyglądam ;)
Na pewno jest wiele dobrych pomysłów i nie ma co dyskutować który jest lepszy. Dobrze że dzielicie się pomysłami, moze kiedyś klub choć parę z nich wykorzysta. Póki co jest taki kierunek nie inny. Osobiście mnie przekonuje.
YOOSHKY

Postprzez August 2010-08-27, 11:00 am

YOOSHKY napisał(a):Ja "pokazałem" plakat z Mygą swojemu 25-cio letniemu koledze, spytał: "Co to za facet?"

Dlatego - jak pisałem - do Mygi czy Gałeczki można "dodać" Łuczywka czy Skrzypka. Ale też nie zapominajmy, że najważniejszym warunkiem zwiększenia frekwencji będą zwycięstwa naszych grajków. Bez tego to nawet wstęp darmowy i zaangażowanie Angeliny Jolie nie pomoże.
August

Postprzez YOOSHKY 2010-08-27, 11:02 am

August napisał(a):Ale też nie zapominajmy, że najważniejszym warunkiem zwiększenia frekwencji będą zwycięstwa naszych grajków. Bez tego to nawet wstęp darmowy i zaangażowanie Angeliny Jolie nie pomoże.

Z pierwszym twierdzeniem się zgodzę ale z drugim już nie :) Chyba że ktoś woli Luke Perry.
YOOSHKY

Postprzez zuban10 2010-08-27, 7:43 pm

http://www.youtube.com/watch?v=Ito216sp ... re=related szkoda ze takiej atmosfery jzu raczej nie bedzie przez najblizsze 2 lata ;p
zuban10

Postprzez August 2010-08-27, 7:45 pm

zuban10 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=Ito216sp0Fc&feature=related szkoda ze takiej atmosfery jzu raczej nie bedzie przez najblizsze 2 lata ;p

Ale wcześniej czy później powróci na Ludowy.
August

Postprzez zuban10 2010-08-27, 8:15 pm

tak ,ale w najlepszym przypadku czego bym bardzo chcial, za 2 lata kiedy awansujemy do esktraklasy, mozecie mnie nazwac marzycielem xd ale ja po prostu nie umiem patrzec na III Ligowe Zagłębie ... ale Adamczyk nas z tego na 100% wyprowadzi, wierze w neigo ... i juz nie spamuje, bo to nie na temat ;d
zuban10

Postprzez petromar 2010-08-27, 10:42 pm

klub również ma pole do popisu,,,,
jak pamiętam kiedyś firma ch... z będzina która miała stacja paliw w będzinie klubowe autokary tankowała z poważną zniżka - rabat przekazywała na klubu a i kibice też rabat z ich tankowań szedł do klubu - zawsze pare złociszy się uzbierało .... wiem ze to inna liga i inne kwoty ale zawsze coś....
podobnie mam zamiar podziałać w mieście w którym mam stację z miejscowym klubem i po rozmowach z zarządem stwierdzili ze są na tak...(mówię o sławkowie)
akcja taxi też na pewno jakieś profity przynosi - im więcej takich i tym podobnych działan - tym więcej drobnych sum które jak się uzbiera to choćby na oprawy lub wyjazdy klub może przekazywać...
ot taka moja myśl.... choć najfajniej było by zobaczyć autokar wiozący naszych piłkarzy u mnie i oddac ten rabat dla ultrasów.....
petromar

Postprzez gregor 2010-08-28, 10:58 am

Koleżanki i koledzy jeśli chodzi o "twarz" sosnowieckiego Zagłębia można zrobić sztafete pokoleniową graczy dobywając naszych korzenii . Sączek oczywiście że tak lecz Zbyszek , w grze widziałem też Wojtka , to Zbigniew moim zdaniem miał to coś czego brakowało młodszemu z braci - Wojtkowi.
Można się spierać kto powinien dostąpić tego zaszczytu bo godnych graczy tego wyróżnienia w Dumie Zagłębia Dąbrowskiego było mnogo , może niekoniecznie z reprezentacyjną przeszłościa , mam na uwadze tych zawodników pokroju obecnie grającego Lachy typ walczaka
gregor

Postprzez ~Suchy1906~ 2010-08-28, 11:30 am

po pierwsze zlikwidować relację radiową
po drugie tekstową zmniejszyć aby nie była tak szczegółowa
to może wtedy ludzie ruszą tyłek z przed monitorów i pójdą na Ludowy, bo są strasznie wygodni
Pozdawiam :)
~Suchy1906~

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna