Zagłębie Sosnowiec - Chojniczanka Chojnice 18.08.2010 19:06

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Chojniczanka Chojnice 18.08.2010 19

Postprzez django 2010-08-19, 12:02 am

MiChAs089 napisał(a):
GŁB1994 napisał(a):A niby co się dzieje teraz w Warszawie? Nagle kibice zechcieli wrócić na Łazienkowską? Nie! Piękny nowy stadion, mecz z Arsenalem - piękny wynik, wielkie zakupy i z wielkiego konfliktu w 2 miesiące zrobiło się jak w bajce na Ł3! U nas można zrobić coś podobnego na mniejszą skalę, niby czemu nie? primo zorganizować super sponsora jak galerianka, po drugie ściągnąć 5-6 na prawdę klasowych piłkarzy, polskich, pod ręką są teraz: przez was nie lubiany Mariusz Ujek, Marcin Drzymont (ławka w Bełchatowie, chętnie by wrócił), Łukasz Tupalski, Janusz Dziedzic, Marek Szyndrowski, Paweł Strąk, Piotr Klepczarek, Łukasz Tumicz, Łukasz Nawotczyński, Jakub Zabłocki, Mauro Cantoro, Patryk Klofik, Przemysław Łudziński, Piotr Bronowicki, Renan, Vahan Gevorgyan, Martin Matus - To lista około 17 zawodników z których 4-5 na 100% można byłoby sprowadzić! i to za darmo, z pocałowaniem ręki włodarzy ich klubów. Po trzecie porządny trener który wpoiłby jakąś konstruktywną, ofensywną i kreatywną grę wspieraną twardą i zdecydowaną defensywą a cała gra oparta na zaufaniu i zgraniu to Ekstraklase mamy w 2 lata. No ale w Gdańsku, Białymstoku, Szczecinie, Chorzowie, Bytomiu i Łodzi można - w Sosnowcu oczywiście nie. To przykre ale jak bardzo prawdziwie.

Pozwoliłem sobie wysłać maila do klubu z listą tych zawodników podpisując kibice pewnie a raczej napewno to nic nie da ale niech myślą że sie nam obecna sytuacja nie podoba.

O ja pier... Jak już musiałeś się bawić w młodego menadżera, to chociaż zamiast "kibice", mogłeś się podpisać "ja i kolega z forum"
Ostatnio edytowano 2010-08-19, 12:03 am przez django, łącznie edytowano 1 raz
django

Postprzez MiChAs089 2010-08-19, 12:03 am

A co to za różnica jak oni i tak pewnie maile od nas do kosza wyrzucają.
MiChAs089

Postprzez Qcu20 2010-08-19, 12:24 am

No tak, ale to zawod jak kazdy inny a kariera pilkarza nie trwa wiecznie.
Na stare lata wola siedziec w klubach gdzie maja dosc dobra kase i nie musza zapierdalac..

wyslij wiadomosc na nk do zawodnikow.."eee..zagrajcie u nas i wywalczcie awans, bedziemy wdzieczni.."
Watpie.

Ja najbardziej zaluje ze nie ma Hosicia w kadrze..on jakis taki dobry duch druzyny, latal w obronie i niemal kazda interwencja byla pewna i skuteczna..Mamy Balula, ktory w poprzednim sezonie zagral kilka meczy, czy to nie tendencja spadkowa? A przeciez idziemy na podboj II ligi i awans do I ;)
Qcu20

Postprzez SO_1906 2010-08-19, 12:34 am

Qcu20 napisał(a):.Mamy Balula, ktory w poprzednim sezonie zagral kilka meczy, czy to nie tendencja spadkowa? A przeciez idziemy na podboj II ligi i awans do I ;)

Niekiedy trzeba zrobić krok do tyłu, aby wykonać dwa do przodu :lol:
SO_1906

Postprzez handitto 2010-08-19, 5:13 am

nie wiem czy za takie granie należy się chłopakom kryminał ale ja radze takie coś wprowadzić. Po takim meczy przez 2-3 tyogdnie od grania powinien sobie odpocząć Filipowicz, dno, niepoznaje tego grajka, zero ambicji przyśpieszenia, jedyne sytuacje kiedy widać go na boisku to kiedy przewraca się, bądź dyskutuje z sędzią. Strojek, Skórski, Zioło, nie wiem czy ci piłkarze wczoraj grali czy wyszli postać i popatrzeć, Dawid Skrzypek na którego bardzo liczyłem zachowywał się niczym jeździec bez głowy, Lacha dopasował się poziomiem do kolegów, Stefański po wejściu bardzo chciał ale nie wychodziło, Snadny jest szybki ale nie potrafi przyjąć piłki, ma zwód ale nie potrafi walczyć w powietrzu. Piłkarze który nie dali dupy ?
Władek i Bensz no ale skoro gra dwóch piłkarzy to czego się możemy spodziewać. Temat Lilo to w ogóle pomijam. Dramat.
W Grudziądzu zapowiada się solidne murowanie bramki od pierwszej minuty, ale Bensz pewnie nie wyjmie wszystkiego. :redface:
handitto

Postprzez petromar 2010-08-19, 6:45 am

niestety mecz u siebie w plecy - kit już z wynikiem - ale za podejście do swojej pracy i zaangażowanie gdzie indziej 80% składu straciłoby robote w mig - k,,wa zero zaangażowania - zero taktyki - zero totalne ... w grudziądzu może być kiepsko..
petromar

Postprzez August 2010-08-19, 8:09 am

patrios91 napisał(a):Pol zarzadu powinno poleciec razem z Hytrym,a nie tylko pasibrzuch.

Patrios, w osobie Hytrego poleciał CAŁY Zarząd.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez artur78 2010-08-19, 8:16 am

A ja powim tak:Tochel wróć i to jak najszybciej.
artur78

Postprzez patrios91 2010-08-19, 8:30 am

Qcu20 napisał(a):Ja sie tylko zastanawiam, czego my wymagamy od naszych grajkow? Zeby grali jak Barca?

Zadaj to pytanie tym pilkarzom,ktorzy odnosili kiedys sukcesy i ciezko zapracowali na dobre imie Zaglebia.

Qcu20 napisał(a):A kto Ci przyjdzie do Zagłębia i wyłoży dużą kasę?

Napewno nikt nie bedzie nas blagal na kolanach by mozna nas sponsorowac. Raczej odwrotnie.

August napisał(a):Patrios, w osobie Hytrego poleciał CAŁY Zarząd.

Niestety nie...przedewszystkim zostal ten co z Bogiem toczy walke,sponsor ktorego trzeba splacac i to przypomnijmy...laskawie bez procentu-to jest dopiero jak to ladnie radni okreslili "zbawca".
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez CZEKO22I16 2010-08-19, 8:46 am

Przy tak grającej drużynie nie ma szans na awans.
Możecie mnie za te słowa krytykować ale nie przyjdę już w tym sezonie na żaden mecz.A powód jest prosty-nie mam zamiaru się denerwować i czuć wstyd za takie porażki.
Zagłębie nie zasługuje na takich kibiców jakich ma. :czerwona:
Przykro mi wypowiadać takie słowa ale to prawda.
CZEKO22I16

Postprzez patrios91 2010-08-19, 9:04 am

CZEKO22I16 napisał(a):Zagłębie nie zasługuje na takich kibiców jakich ma. :czerwona:

Zaglebie to klub z tradycjami. Skoro nie potrafia zebrac tysiaca na stadionie,nawet pan prowadzadzy doping przychodzi sobie jak mu sie chce to nie zwazajac na to co sie teraz dzieje i w jakiej lidze gramy ja uwazam,ze to kibice nie zasluguja na Zaglebie. Amen.
patrios91

Postprzez August 2010-08-19, 9:14 am

patrios91 napisał(a):ja uwazam,ze to kibice nie zasluguja na Zaglebie. Amen.

Ostro pojechałeś. Myślę, że to stwierdzenie ma się nijak do obecnej sytuacji. Zważ, że gdyby kilka lat temu kiedy był czas i pieniądze zbudowano nowocześnie funkcjonujący klub to afera korupcyjna nie odbiłaby się tak mocno. Vide przykłady innych ukaranych klubów. A co za tym idzie i frekwencja oraz poziom kibicowania byłby inny. Jak dla mnie i tak ze stronnymłyna nie było źle zważywszy na "poziom gry" naszych plejersów.
August

Postprzez patrios91 2010-08-19, 9:22 am

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):ja uwazam,ze to kibice nie zasluguja na Zaglebie. Amen.

Ostro pojechałeś. Myślę, że to stwierdzenie ma się nijak do obecnej sytuacji. Zważ, że gdyby kilka lat temu kiedy był czas i pieniądze zbudowano nowocześnie funkcjonujący klub to afera korupcyjna nie odbiłaby się tak mocno. Vide przykłady innych ukaranych klubów. A co za tym idzie i frekwencja oraz poziom kibicowania byłby inny. Jak dla mnie i tak ze stronnymłyna nie było źle zważywszy na "poziom gry" naszych plejersów.

Dobrze. To teraz powiedz mi czy to sa kibice czy sezonowcy badz kibice sukcesu ? W hymnie Zaglebia jest chyba zwrotka "na dobre i na zle i w kazdej lidze"...czy ktos kto przychodzi na stadion tylko na "mocne" druzyny i na wyzsze ligi ma prawo to spiewac? Chyba nie.
patrios91

Postprzez Onslow 2010-08-19, 9:49 am

0-2 najniższy wymiar kary biorąc pod uwage ilość sytuacji jaką mieli przeciwnicy.
A my jak zawsze miało być dobrze a wyszło jak zawsze, zastanawiam się nad naszym trenerem pod jego wodzą drużyny były przeciętne nie uważacie tak? a u nas nie jest potrzebny przeciętniak tylko ktoś naprawde "wybitny" ...
Onslow

Postprzez August 2010-08-19, 9:49 am

patrios91 napisał(a):Dobrze. To teraz powiedz mi czy to sa kibice czy sezonowcy badz kibice sukcesu W hymnie Zaglebia jest chyba zwrotka "na dobre i na zle i w kazdej lidze"...czy ktos kto przychodzi na stadion tylko na "mocne" druzyny i na wyzsze ligi ma prawo to spiewac? Chyba nie.

Mnie się wydaje, że sprawa jest bardziej złożona. Oczywiście fajnie by było gdyby niezależnie od wyników i postawy drużyny na każdym meczu było dobre kilka tysięcy. Ale mamy też takie czasy, że piłka jest dziś określonym produktem. A my mamy - na razie - marnej jakości. Wiele osób mówi mi: dlaczego mam wydawać jakiekolwiek pieniądze, tracić czas i denerwować się patrząc na coś takiego ? I w tym trochę racji też jest. Spotykam też sporą liczbe osób, które odstraszyła korupcja. Myślę, że póki klub nie odniesie sukcesu w postaci awansu to trybuny będą wyglądać tak jak wczoraj. A jeśli z kolei i w tym sezonie będą nici to będzie jeszcze gorzej i nawet najlepszy Prezes nie pomoże.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna