Zagłębie Sosnowiec - Polonia Nowy Tomyśl 7 sierpnia, 19:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Polonia Nowy Tomyśl 7 sierpnia, 1

Postprzez ppiotrek 2010-08-07, 11:24 pm

AAAAAAAAAAAAAAAA.PANOWIE PRZYPOMINAM MECZ ZAGŁĘBIE-LECHIA Z.G.1-1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Też było zle!!!!!!!!!!!!!!!!!Proszę was o KIBICOWANIE a nie wyjazdy bo LEGIA jest ważniejsza od ZAGŁĘBIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ppiotrek

Postprzez SO_1906 2010-08-07, 11:28 pm

ppiotrek napisał(a):AAAAAAAAAAAAAAAA.PANOWIE PRZYPOMINAM MECZ ZAGŁĘBIE-LECHIA Z.G.1-1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Też było zle!!!!!!!!!!!!!!!!!Proszę was o KIBICOWANIE a nie wyjazdy bo LEGIA jest ważniejsza od ZAGŁĘBIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dla kogo jest ważniejsza ?!
SO_1906

Postprzez MiChAs089 2010-08-07, 11:28 pm

Dokładnie proponowałem chodźmy sie zbierzmy ale nie każdy olał i siedział kilku było chętnych no ale w 5 to dużo nie ździałamy ;( kibice schodzą na psy na krytej ostatnio bardziej żywiołowo nie mam pytań

Ok. Stwierdziłeś żebyśmy się zebrali. Powtórzyłeś to w kolejnych ośmiu postach. Na pewno wszyscy przeczytali. A teraz każdy następny post z apelem "byśmy się zbierali" będzie kasowany, cokolwiek byś w nim jeszcze oprócz tego napisał. // turku
MiChAs089

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-08-08, 12:08 am

pyla napisał(a):Sędzia był jaki był, jeżeli gra sie o awans to z taką drużynną spacerkiem powinno się wygrywac paroma bramkami i nie trzeba by się było bać sędziego najgorsze jest to że kibice widzą tą kaszane a zarząd , Prezes o trenerze nie wspomne nie robią nic- napastnik potrzebny na wczoraj :twisted: Jeżeli chodzi o organizacje to jeden wielki wstyd - błoto po kostki / od strony krytej/ pseudo kasa z emerytem jako sprzedającym w tempie żółwia, siedzenia mokre. Panie Prezesie czy to taki wielki wysiłek fizyczny i finansowy aby to chociaz częściowo usprawnic ? O kibicach i młynie nie będe pisał bo nie ma o czym :redface:

Wymaga Pan/Pani tu i w innym temacie - kupienia napastników, poza tym zbudowania nowych kas, parkingów i zatrudniania "nieemerytów"...

Potwierdzę, więc wyraźnie. TAK, każda z ww. spraw jest konkretnym wydatkiem finansowym !!! Tym samym nie da się wszystkiego od razu zrobić, a dodam, że istnieje wiele, wiele innych równie ważnych potrzeb.

Faktycznie dzisiejszy mecze powinien być zakończony nie tylko zwycięstem, ale bardzo wyraźnym zwycięstwem. Przez szacunek do siebie, do przeciwnika i do kibiców. I to być może tłumaczy nieco Pana/Pani nastawienie.
Ogólnie jednak to na wszystko Pan/Pani w tym poście narzeka, nawet na kibiców, czyli ... na siebie.
Warte głębszego przemyślenia.

Pozdrawiam
M.A.
Marek_Adamczyk

Postprzez LucasUSA 2010-08-08, 2:40 am

Marek_Adamczyk napisał(a):Ogólnie jednak to na wszystko Pan/Pani w tym poście narzeka, nawet na kibiców, czyli ... na siebie.
Warte głębszego przemyślenia.

Pozdrawiam
M.A.

Panie Prezesie, z calym szacunkiem, ale z jakich powodow kolega Pyla mialby byc zadowolony?

Dostal sie na stadion, stojac po kostki w blocie (o czym pisano juz od dawna), odstal w kolejce, usiadl na mokrym krzeselku i obejrzal wymeczone zwyciestwo nad druzyna juniorow.

Prosze mi wskazac powody do zadowolenia. Pisalismy na tym forum juz od dawna - wystepy klubu pilkarskiego nalezy traktowac jako usluge/produkt dla kibica. Skonczyly sie czasy, kiedy kibic byl na ostatnim miejscu na liscie zmartwien, "bo i tak przyjdzie". To se ne vrati, Panie Prezesie. Ma Pan predyspozycje, zeby postawic ten klub na nogi, prosze unikac pulapek z przeszlosci, ze niezaleznie od traktowania, kibic ma byc zadowolony. Kibic to teraz klient.

Bylem ostatnio na koncercie grupy Bon Jovi. Zapadly mi w pamiec podziekowania lidera grupy, ktory szczerze dziekowal tysiacom fanow, ze wydali "swoje ciezko zarobione dolary", ktore w ciezkich czasach mogli spozytkowac w inny sposob, i zdecydowali sie przybyc na koncert. To jest odpowiednie podejscie do klienta/kibica. Klub i pilkarze to nie sztuka dla sztuki, oni sprzedaja pewien produkt, ktory klient/kibic - moze kupi, a moze nie. A ostatnio nasz zaglebiowski produkt przypomina czerstwe dwudniowe buleczki. Czas zaczac o tym myslec w takich kategoriach. Dlatego ogladanie meczu w godnych warunkach jest priorytetem!

Moze kolega Pyla jest wlascicielem swietnie prosperujacej firmy i za przeproszeniem "upieprzyl" sobie wloskie lakierki w blocie i odrzucil pomysl sponsorowania klubu? Prosze nie myslec o kibcach w stereotypowych kategoriach - glosne spiewy i szaliki. Kazdy ma inne potrzeby, i w pewnym wieku oczekuje sie czystych butow i suchego krzeselka.

Swoja droga - dlaczego nie mozna wpasc do firmy powiedzmy X, umowic sie z prezesem, podrzucic 100 biletow dla pracownikow (bez zobowiazan)? Bilety sie rozejda, pracownik wezmie kumpla, ktory juz zaplaci za bilecik, wszyscy beda szczesliwi, a prezes przedsiebiorstwa X moze dorzuci pare groszy na klub? Jezeli kluby NHL i NBA moga tak robic, dlaczego nie sprobowac w Sosnowcu? To tylko pomysl.

Ja komentarz kolegi Pyli o kibicach zrozumialem. Trudno go ganic, jezeli jako jeden z nielicznych BYL na meczu.

Pozdrawiam i zycze spokojnej nocy.
LucasUSA

Postprzez ppiotrek 2010-08-08, 7:31 am

SO_1906 napisał(a):
ppiotrek napisał(a):AAAAAAAAAAAAAAAA.PANOWIE PRZYPOMINAM MECZ ZAGŁĘBIE-LECHIA Z.G.1-1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dla kogo jest ważniejsza ?!

Niestety dla wielu!!!!!!!!!!!
ppiotrek

Postprzez szuli1906 2010-08-08, 8:07 am

Witam wszystkich.Co sie stalo z ta frekwencja?Mi zycie sie tak potoczylo ze niestety mieszkam po za granicami kraju nie moge byc na meczach (z wielkim ubolewaniem) bo gdy mieszkalem w Sosnowcu to bylem na kazdym meczu od 12-go roku zycia tata mnie tym zaszczepil ( od roku 1996 gdy przy naprawde ogromnym wsparciu kibicow Zaglebie awansowalo do IV ligi) a teraz stadion ludowy swieci pustkami!SZKODA!Bo gdy powspomina sie tamte czasy jak i rowniez teraz np mecz PP z Gornikiem Zabrze,pooglada zdjecia to az sie lezka w oku kreci!Pozdrawiam wszystkich kibicow!Wywalczcie razem z druzyna awans!
szuli1906

Postprzez gregor 2010-08-08, 9:53 am

Jeśli to kasa gra ,a gra napewno to pan Prezes wprowadzi odpowiedni system motywacyjny dla panów Piłkarzy (czyżby kontrakty były tak sformułowane że nie ma możliwości renegocjacji???!!!! )
Zagłębie to nie tylko klub , nasz klub , to cały region Zagłebia Dąbrowskiego , jeżeli ta mizeria nie zniknie to , obym był złym prorokiem , pojawi się sponsor który będzie miał aspirację i kasę np. B-B gdzie nasza odwieczna zgoda Stal musi walczyć z nowobogackimi z podbeskidzia . A to oznacza ni mniej ni więcej jak podziały w Zagłębiu Dąbrowskim
gregor

Postprzez legia1990 2010-08-08, 12:28 pm

Pisze teraz szczerze . Wielkie Brawa dla tych co byli na mecz :brawo: :brawo: :brawo: chociaż pogoda nie dopisywała, ale byliście Jesteście Wielcy brawa :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:

A co do meczu Chojnacki nie wiem czy dobrze skomentował ten mecz ??? :lol: :lol: Zmienić mentalnosci ?? :lol: :lol: "Musimy zmienić mentalność, bo to jest kolejny mecz taki, który kiedy nam się układa, to praktycznie oddajemy inicjatywę przeciwnikowi tak jakby było po zawodach, aczkolwiek te 120 minut w meczu pucharowym mogło w jakimś stopniu niektórych zawodników usprawiedliwić."

Nie wiem ale moim zdaniem brakuje doświadczenia, odrobiny talentu oraz lepszego sędziego .Mogę zrozumieć ze były utrudnione warunki gry ale 2 stracona bramka przecież to był koszmar!! Takie coś nie powinno mieć miejsca. LEGIA&ZAGŁEBIE A tak aprop co z młynem, widziałem kilku kolesi co prowadzi młyn ale nic nie robili nawet transparentów nie wywiesili!!! ZALLLL
legia1990

Postprzez patrios91 2010-08-08, 12:36 pm

Dokladnie. Zmienic mentalnosc. Nie wiem czego nie rozumiesz. Zmienic sposob podejscia do meczu ladnie mowiac. To,ze poddajemy sie w drugiej polowie meczu nie bylo normalne. Ataku nie bylo,ale do tego sie juz przyzwyczailem...gorzej,ze obrona sie sypie,a nasz nowy obronca niestety moze ja tylko pogorszyc.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez tiktak 2010-08-08, 12:45 pm

Dla mających kłopoty ze zrozumieniem tekstu (czytaj: "prezesa") - kolega narzekający na kibiców miał na mysli nieobecnych.
Skończył się repertuar hasełek na efektowne wejście (bilans otwarcia, transparentność - o realizację nawet nie pytam), zaczęła sie szara rzeczywistość. Jak widać młody wiek nie przeszkadza w nabieraniu starych nawyków. Narzekanie na krytykujących to nie jest zdrowy objaw.
Usprawnienie wejścia na krytą nie wymaga wielkich nakładów - a tam wchodzi ostatnio większość kibiców.
Historia pt. "Transfer napastnika" skończy się prawdopodobnie tym że szanse gry dostanie Grunt. I myślę, że takie jest podejście klubu do sprawy. Żeby tylko Lachowski i Folc dotrzymali w zdrowiu do czasu powrotu do zdrowia i formy przez młodego.
Ostatnio edytowano 2010-08-08, 12:47 pm przez tiktak, łącznie edytowano 1 raz
tiktak

Postprzez DiveRss 2010-08-08, 12:46 pm

Witam,

Ja byłem na meczu i nie przeszkadza mi to że padało itp. Chciałem z kolegą wymienić bilet z trybuny otwartej na krytą (chciałem dopłacić pieniądze), lecz się nie dało dobrze rozumiem nie to nie i tyle, ale dlaczego bilet na przed sprzedaży na trybunę krytą kosztował 10 zł a wczoraj przy kasach 12 zł ? Co do samego meczu to wstyd i tyle, sędzia też pokazał swoje w tym meczu. Więc ja proszę nie patrzcie na pogode tylko szal na szyje i na mecz ! oraz wyjazdy !
DiveRss

Postprzez Wiara_ZS 2010-08-08, 12:48 pm

MiChAs089 napisał(a):Zgadxzam sie w 100% kilka razy proponowałem chodźmy zbierzmy sie w jedno miejsce i śpiewajmy no ale nik nie zareagował mam nadzije że na następnym meczu będzie inaczej jeszcze raz powtarzam nie potrzebujemy chłopaków z megafonem co olali drugi mecz nie mówie bo może pracowali czy coś ale bez megafonu też sie da dopingować pomyślcie o tym i dozobaczenia za 2 tyg na młynie i mam nadzieje że będziemy zdzierać gardła mimo że gramy jak gramy

Ty się lepiej szykuj na Zdzieszowice. ;-)
Wiara_ZS

Postprzez Fazi 2010-08-08, 1:09 pm

Witam Zagłębiaków :)
No oglądając skrót rozśmieszyła mnie decyzja sędziego a pro po rzekomego rzutu karnego dla naszego przeciwnika ha ha <lol2> .
Raz że przed polem karnym to jeszcze praktycznie to nic tam nie było w sumie...no a druga bramka to odpuszczenie w kryciu i tyle .
Ale najważniejsze jest to iż chłopy dali radę i zwyciężyli choć nie oszukujmy się z takimi przeciwnikami powinniśmy wygrać tak jak przeciwnik z kolejki pierwszej aby Nas traktowano w pełni faworyta do ewentualnego awansu ( na co liczę !).
Jak tylko dorwę urlop to na jesieni przy będe wraz z znajomymi na Ludowy. (Praca za granicą...)
Na zawsze ZAGŁĘBIE !!!
Fazi

Postprzez Darian 2010-08-08, 3:13 pm

tiktak napisał(a):Usprawnienie wejścia na krytą nie wymaga wielkich nakładów - a tam wchodzi ostatnio większość kibiców.

To już jest działka MOSiR-u i z tym uderzaj do Drążkiewicza i Baczyńskiego bo to oni są odpowiedzialni za taki stan rzeczy. Ja osobiście powątpiewam aby w kwestii wejścia na krytą miało sie coś zmienić na lepsze.
Darian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna