Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
damian_2006 napisał(a):Jerzy Dworczyk byl wydzielony i jeszcze jakis inny trener;) Ale jak to jest w tym sezonie to nie wiem
legia1990 napisał(a):KOrzystajc z tej stronki http://www.transfermarkt.de/de/zaglebie ... _6560.html doszedłem do wniosku ze brakuje pewnych rezerwy. Mamy 6 napastników. 12 pomocników, 8 obrońców iiiii 1 bramkarza. W tym momencie powiem ZAL 1 bramkarza tak być nie może . Musi być rywalizacja, bez rywalizacji to jak ryba bez wody!!
dziejus napisał(a):Krzysia Mysliwego liczysz jako szóstego![]()
legia1990 napisał(a):dziejus napisał(a):Krzysia Mysliwego liczysz jako szóstego![]()
Nie rozumiem może ma 33 lata ale ostatnio 2 lat temu jeszcze szczelał bramki :
2 sierpnia 2008
Zagłębie Sosnowiec 1 - 0
Jarota Jarocin
legia1990 napisał(a):dziejus napisał(a):Krzysia Mysliwego liczysz jako szóstego![]()
2 sierpnia 2008
Zagłębie Sosnowiec 1 - 0
Jarota Jarocin
GrubyPerez napisał(a):legia1990 napisał(a):dziejus napisał(a):Krzysia Mysliwego liczysz jako szóstego![]()
2 sierpnia 2008
Zagłębie Sosnowiec 1 - 0
Jarota Jarocin
!!!
przecież on sobie k***a jaja jakieś robi- może ty chłopaczku idź na Piasta lepiej??
!!!
ukryty napisał(a):Strzelał, a nie szczelał. To co robił to jemu samemu też wyrażnie przeszkadzało ,ale stwierdzić trzeba ,że grupa zawodników rządziła trenerem i podlizywała się żeby go zniszczyć i nie dopuścić do gry, co udało się. W związku z tym nie wyszło to w ogóle na dobre całej drużynie łącznie z trenerem. Teraz też jest niezadobrze, chociaż go nie ma. A on postąpił ambitnie rezygnując, chociaż kochał Zagłebie o czym niejednokrotnie podkreślał.A oni postąpili wobec niego uczciwie?!
20-letni obrońca Cracovii Kamil Kupiec przyjechał dziś do Sosnowca i rozegrał z piłkarzami z pierwszego zespołu, którzy nie zmieścili się w sobotę w kadrze meczowej, sparing z juniorami starszymi Zagłębia.
Podopieczni Marka Chojnackiego pewnie wygrali 3-0 z zespołem prowadzonym przez Andrzeja Piekoszewskiego i Wojciecha Sączka.
Przed sparingiem w Sosnowcu zameldował się Kamil Kupiec, który w poprzednim sezonie zaliczył 21 występów w Młodej Ekstraklasie w barwach Cracovii. Dziś wystąpił na prawej obronie. - W Krakowie grałem na prawej i lewej obronie, czasem trener wystawiał mnie na środku bloku defensywnego. Późno trafiłem do Sosnowca, gdyż przeciągały się rozmowy w sprawie dwóch innych zawodników Cracovii, dlatego nie dostałem zgody na testy. W Zagłębiu jest ciekawy zespół, a dodatkowo miałbym blisko do domu - wyjaśnia piłkarz.
Kupiec pokazał, iż potrafi ciągnąć grę do przodu, popisał się kilkoma celnymi dośrodkowaniami, między innymi dograł idealnie na głowę Sebastiana Stefańskiego, który zdobył gola na 2-0. - Tego teraz wymaga się od bocznych obrońców, dobra wrzutka to podstawa. W Cracovii zawsze musieliśmy podłączać się do ofensywnych akcji - tłumaczy testowany zawodnik.
Trener Marek Chojnacki po sparingu pokusił się o ocenę piłkarza. - Powiedziałbym tak, że zdecydowanie lepiej prezentuje się w ofensywie, niż w defensywie. Dla mnie obrońca musi być pewny z tyłu, a dziś kiedy graliśmy z juniorami Kamil dał się kilka razy ograć, więc jest to minus. Pod względem akcji do przodu duży plus, jednak musimy zadać sobie pytanie, ile w tym sezonie będzie meczów, w których będziemy potrzebować takiego typu zawodnika - zastanawia się trener Zagłębia.
Szkoleniowiec nie ukrywa, iż musiałby przyjrzeć się piłkarzowi dokładniej na tle bardziej wymagającego rywala.
źródło: Zagłębie Sosnowiec