ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - ZAWISZA BYDGOSZCZ 31.07.2010.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - ZAWISZA BYDGOSZCZ 31.07.2010.

Postprzez novack 2010-07-31, 10:06 pm

Zgadzam sie, w tym meczy Filipowicz był 12 zawodnikiem Zawiszy i dużo więcej po nim sie nie spodziewam.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez patrios91 2010-07-31, 10:16 pm

Jestem tak dumny z Zaglebia,ze az sie upilem :-) :brawo: Lacha jak zwykle oddal cale swoje serce na boisku...rosnie nam kolejna legenda na najblizsze 10 lat ;-) Benszu-szacun....zwatpilem-moja wina. Lilo bedzie grzal lawe w takiej dyspozycji Bediego ;-) ...Bydgoszcz znowu po lbie dostala...zasluzenie. Nie zaluje ich...
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Sosnowieczanka 2010-07-31, 10:26 pm

Super rozpoczęcie sezonu..!!! Wynik 1:0 jest zadawalający..!!! Fajne widowisko i dobry pomysł na grę...:) Nawet , choc to nie prawdopodobne w Sosnowcu w czasie meczu ZS pogoda dopisała... Tylko szkoda ,że kibice swoją frekwencją zawiedli...po całej lini... Ale , myślę że na kolejne mecze przyjdzie o wiele więcej sympatyków Zagłębia Sosnowiec, bo po dzisiejszym meczu widac ,że Zagłębie na to zasługuje i stać nas na awans ...:):):) pzdr.:)
Sosnowieczanka

Postprzez ola 2010-07-31, 10:34 pm

no normalnie jakby dwa różne zespoły grały dziś i wtedy z Pelikanem. oby już tak zostało jak było dzisiaj ;) świetna robota chłopaków od oprawy, wielkie dzięki bo zupełnie inaczej mija mecz w takiej fajnej atmosferze. do zobaczenia w środę!

rossoneri napisał(a):kibice Zawiszy dno totalne ,dziady jebane ,kielbase wpierdalali zamiast kibicowac,do dupy ,a nie do 1 ligi z dziadami:)

oj tam, głodne chłopaki były ;p
ola

Postprzez artur78 2010-07-31, 10:41 pm

Dzisiejsza gra optymistycznie nastawia na sezon zobaczymy co będzie dalej ale frekwencja to żenada i srodek wakacji nie moze byc wymowką przy liczbie mieszkanców aglomeracji zagłębiowskiej.
artur78

Postprzez rossoneri 2010-07-31, 10:50 pm

dziwisz sie???!!! a na co maja chodzic ,jak oni dwa lata dupe dawali! teraz trzeba zapracowac na zaufane gra i wynikami
rossoneri

Postprzez Miuzik18 2010-07-31, 11:15 pm

Jak jesteście zadowoleni to namawiać kumpli , Przyjaciół żeby chodzili na mecze a nie siedzieli w domu , :brawo: :brawo: Zawsze Za Zagłębiem :brawo: :brawo: Mam Nadzieje ze na następny mecz będzie większa ilość kibiców :)
Miuzik18

Postprzez django 2010-08-01, 12:40 am

Różnica między meczami z Pelikanem i Zawiszą? Lacha i Bednar od początku na boisku. Dobrze, że trener wyciągnął wnioski z pucharowej padaki. Na bardzo duży plus też Balul z Markiem. Zawisza zdecydowanie poniżej oczekiwań. Dobrze, że zagraliśmy z nimi teraz, bo jak Murawski zorientuje się, że popełnia ten sam błąd co w Lechii (bardzo ofensywna taktyka), to już nie będzie tak łatwo. Aha, Rossoneri, naprawdę już rzygać się chce od tych Twoich wywodów o Filipowiczu.
django

Postprzez handitto 2010-08-01, 7:22 am

w tym meczu swoje zagrali Lacha i Bednar i o dziw Strojek, jedna strona chodziła perferkcyjnie, druga o dziwo średnio, (o dziwo bo po Rafale i Pająku spodziewałem się wiecej) Folc zagrał jak... dziewczyna, bał się walczyć jak podanie nie dochodziło rozkładał rece zdziwiony, no ale dajmy mu czas. Bałem się o Bensza ale na szczęście oba mecze na zero na razie. I piłkarsko i kibicowsko Zawisza zaprezentował się słabo, dobrze by było gdybyśmy podobną liczą pzawitali na wiosne w Bydgoszczy.
handitto

Postprzez petromar 2010-08-01, 8:10 am

a mam pytanko co to za delegacja z legii była na krytej? coś umówione czy byli "przejazdem"?
petromar

Postprzez marutek1 2010-08-01, 9:11 am

Podobno cHytry był na meczu-czy to prawda?
marutek1

Postprzez marutek1 2010-08-01, 9:14 am

mariusz76 napisał(a):
dal51 napisał(a):BEZ PIERDOLENIA WSZYSCY NA LUDOWY!!!!
tydzien na odhamienie... / swiezy52

A za ortografie na ile ... hehe :lol: odchamić -ch* (jestem złośliwy ponieważ innych pouczacie a sami popełniacie byki)

Nie no pogoda lux bez wymówek trzeba być i ocenić co nasi tak na prawdę potrafią..

Luks-bądz Polakiem-a za ortografie------------------------
marutek1

Postprzez patrios91 2010-08-01, 10:04 am

Gryźli trawę, wygryźli zwycięstwo - relacja z meczu Zagłębie Sosnowiec - Zawisza Bydgoszcz

Zdajcie sobie sprawę, w Zagłębiu musicie gryźć trawę - takie hasło przywitało piłkarzy na przedsezonowej prezentacji drużyny. Sosnowiczanie wzięli sobie to do serca, pokazali wielki charakter i wygrali z Zawiszą.
- Zagłębie ma wielu świetnych piłkarzy. Jest jednak jeden, który zdecydowanie wyrasta ponad poziom tej ligi - takimi słowami określił po meczu
Marcina Lachowskiego trener gości Maciej Murawski. Rzeczywiście, napastnik Zagłębia imponował zaangażowaniem. Walczył w linii ataku, cofał się do środka pola, gdzie wspólnie z Adrianem Mielcem sprawiali zdecydowanie lepsze wrażenie niż Galdino i Łukasz Juszkiewicz. A co najważniejsze, Lachowski w 41. minucie kapitalnym szczupakiem wpakował piłkę do siatki Zawiszy, jak się później okazało, ustalając wynik meczu.

Zagłębie miało jeszcze jednego bohatera, Vladimira Bednara. To on asystował przy bramce, mało tego, brał udział w niemal każdej akcji ofensywnej. Gdyby miał lepiej ustawiony celownik, sam kilkakrotnie mógł wpisać się na listę strzelców. Szybki Słowak robił na skrzydle co chciał. Kilkakrotnie ośmieszył młodego Piotra Wasikowskiego, a sfrustrowany Szymon Maziarz złapał na nim żółtą kartkę. - Miałem jeszcze kilka sytuacji, które mogłem inaczej rozwiązać, ale bardzo się cieszę, że po mojej wrzutce padła bramka - skomentował swój występ Słowak.

Sosnowiczanie mogli wygrać
ten mecz wyżej, bo okazji do podwyższenia wyniku mieli sporo. Niepewnie grająca obrona Zawiszy pozwalała na bardzo wiele. Kilka razy
na lewej stronie urwał się Rafał Pietrzak, a bramkarz Andrzej Witan dalekimi wyjściami poza pole karne musiał naprawiać błędy kolegów. Gospodarze za bardzo kombinowali, w doskonałych sytuacjach próbując szukać jeszcze lepiej ustawionych partnerów, lub po prostu gubiąc się w dryblingach.

Kto wie, jak potoczyłyby się losy meczu, gdyby swoją sytuację z pierwszej połowy wykorzystał Jakub Bojas. Młody napastnik otrzymał piłkę za obrońców, ale przegrał pojedynek oko w oko z Adamem Benszem. Lepszej sytuacji bydgoszczanie już sobie w tym meczu nie stworzyli. Mało tego, w ofensywie grali bardzo chaotycznie i nie mieli pomysłu
na przedostanie się w pole karne rywala. Stąd strzały z dystansu, których próbował wprowadzony po przerwie Łukasz Ślifirczyk. Nie stanowiły one jednak żadnego zagrożenia dla sosnowieckiej bramki. Zawisza po przerwie nie wyglądał na zespół
, który za wszelką cenę chce odrobić stratę.

Trener Murawski, widział to jednak nieco inaczej: - Z trudnym przeciwnikiem, na wyjeździe, udało nam się wykreować kilka szans. Będziemy się starali, żeby tych sytuacji było jak najwięcej w kolejnych meczach i żeby kończyły się bramkami - mówił. Nie do końca zadowolony był również Marek Chojnacki. Wytykał napastnikom brak skuteczności, ale jak stwierdził, są to "szczegóły, wymagające dopracowania".

Zagłębie Sosnowiec - Zawisza Bydgoszcz 1:0 (1:0)
1:0 - Lachowski 41'

Zagłębie: Bensz - Strojek, Balul, Marek, Pajączkowski, Bednar (81' Skrzypek), Skórski, Mielec, Pietrzak (90' Bielawski), Lachowski (88' Lilo), Folc (70' Filipowicz).

Zawisza: Witan - Stefańczyk, Dąbrowski, Łukaszewski, Wasikowski (78' Cuper), Kanik, Galdino (76' Tarnowski), Okińczyc (76' Szal), Juszkiewicz, Maziarz, Bojas (46' Ślifirczyk).

Żółte kartki: Maziarz (Zawisza).

Sędzia: Leszek Gawron (Mielec).

Widzów: 3500 (w tym 500 z Bydgoszczy).

-> http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... glebie-so/
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Piotreq_Sc 2010-08-01, 10:07 am

Po frekwencji na wczorajszym meczu zdaje mi sie ze czesc "kibicow" dala sobie spokoj po ostatnim sezonie. Nie ma sie co oszukiwac ,ze ta frekwencja moze byc najwieksza w tej klasie rozgrywkowej na Ludowym. Moze i to wina wakacji , moze nie , ten kto mial przyjsc przyszedl.
Młoda Wiara Niezachwiana !
Piotreq_Sc

Postprzez Malocchio_ZD 2010-08-01, 11:34 am

Po frekwencji na wczorajszym meczu zdaje mi sie ze czesc "kibicow" dala sobie spokoj po ostatnim sezonie. Nie ma sie co oszukiwac ,ze ta frekwencja moze byc najwieksza w tej klasie rozgrywkowej na Ludowym. Moze i to wina wakacji , moze nie , ten kto mial przyjsc przyszedl.
Młoda Wiara Niezachwiana ! -

Nie wiem czy trafne jest wypowiadanie się w stylu "dania spokój".
Wczoraj siedziałem pod parasolami w DG ,a nie obserwowałem Zetkę - z różnych przyczyn.
Słowo "kto miał przyjść przyszedł" nie oddaje sytuacji - za dużo PR i polityki w Naszym Zagłębiu (mówię o stronie kibicowskiej)

Subiektywnie - zawsze Wierny !
Malocchio_ZD

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna