Marek Adamczyk - były prezes Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marek Adamczyk nowym Prezesem Zagłębia

Postprzez zimek 2010-07-26, 10:03 pm

August napisał(a):
Burdel juz i tak się zrobił. Ponieważ akurat jakoś wyszło, że ja utworzyłem temat, pozwalam sobie zaproponować aby któryś z moderatorów utworzył odrębny temat pn. "Prezes Zagłębia - pytania i odpowiedzi", zawsze widoczny na wierzchu. I tam tylko pytania i odpowiedzi, reszta do kasacji. No i powiadomić na pw Prezesa. Natomiast ten pozostawmy jako opiniotwórczy o osobie Prezesa Adamczyka.

August ja sie z toba zgadzam jeszcze dodam ze prezes sie do nas odezwal i to trzeba uszanowac i wykorzystac pozd
zimek

Postprzez Krawiec 2010-07-26, 10:06 pm

dziejus napisał(a):Coś mi się wydaje że prezes po gościnnych występach w TVP3,poczuł sie całą gębą celebrytą i dupie ma takich ziomali jak my :kiepsko: :redface:

Wierz mi, że nie ma, ale doba ma tylko 24h. Źle by to świadczyło o prezesie jakby w tym najbardziej gorącym okresie miał czas na udzielanie odpowiedzi na forum. Chyba zbyt szybko przychodzi Ci wystawianie cenzurek.
Krawiec

Postprzez patrios91 2010-07-26, 10:19 pm

Czy kadra Zaglebia zostanie szybko uzupelniona poprzez napastnikow gdyz dwoch Marcinow to za malo,a brak rozgrywajacego daje o sobie znac i czy aktualna kwota za Rafala Pietrzaka jest juz ostatecznym slowem prezesa w tej sprawie mimo tego,ze naraza pan kariere pilkarza ? Podobna sytuacja byla z Łytwyniukiem...moze jednak warto negocjowac dalej gdyz dobro pilkarza zawsze powinno stac na Iwszym miejscu. Moze jednak powroci temat Lecha skoro nie ma w niej korzysci w postaci zawodnikow dla Zaglebia ?

EDIT:Odpowiedzialbym ci pyla,ale nie bede zasmiecal :-)
Ostatnio edytowano 2010-07-26, 11:06 pm przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez pyla 2010-07-26, 11:01 pm

patrios91 napisał(a):Czy kadra Zaglebia zostanie szybko uzupelniona poprzez napastnikow gdyz dwoch Marcinow to za malo,a brak rozgrywajacego daje o sobie znac i czy aktualna kwota za Rafala Pietrzaka jest juz ostatecznym slowem prezesa w tej sprawie mimo tego,ze naraza pan kariere pilkarza ? Podobna sytuacja byla z Łytwyniukiem...moze jednak warto negocjowac dalej gdyz dobro pilkarza zawsze powinno stac na Iwszym miejscu. Moze jednak powroci temat Lecha skoro nie ma w niej korzysci w postaci zawodnikow dla Zaglebia ?

Dobro zawodnika to dla Ciebie grzanie ławy w Lechu ?
pyla

Postprzez tyru76 2010-07-26, 11:30 pm

A ja mam pytanie tej treści ... Czy nie poważniej Panie Prezesie byłoby podpisywać umowy z klubami z polskiej tzw. najwyższej półki ? Chodzi mi o drużyny od 1 do np. 6 oczywiście z Ekstraklasy. Craxa nie jest żadnym autorytetem piłkarskim dla mnie i jeżeli to prawda co donoszą media to chyba stanowisko lekko uderzyło pod czaszkę, a szkoda. Wolałbym oglądać tych, którzy nie koniecznie mieszczą się w pierwszych składach Legii, Lecha czy Wisły a jak sądzę w Naszym zespole całkiem prawdopodobne, że chcieli by się pokazać. Przecież nie trzeba od razu wypożyczać na cały sezon. Może jak w Anglii na 3 do 6 m-cy. Warto pomyśleć zanim z Zagłębi zrobi ktoś przeszczep Craxy. A tego na Wielkim Zagłębiu Dąbrowskim nikt nie przebaczy. Myśl więc Prezesie, myśl zanim wdepniesz w g...no.
tyru76

Postprzez LucasUSA 2010-07-27, 1:32 am

Ja jestem odpowiedzia Prezesa na stronie glownej usatysfakcjonowany i o takie sprostowanie mi chodzilo.
LucasUSA

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-07-27, 6:09 am

dziejus napisał(a):Coś mi się wydaje że prezes po gościnnych występach w TVP3,poczuł sie całą gębą celebrytą i dupie ma takich ziomali jak my :kiepsko: :redface:

Witam,

Rozumiem, że Pan wolałby abym siedział non stop przed komputerem i odpowiadał tylko na posty kibiców. Jeśli tak to będzie Pan chyba rozczarowany, gdyż uważam, że w Klubie jest sporo innych spraw do załatwienia.

Szanuje kibiców i dlatego jestem otwarty na wszelakie formy współpracy. Napisałem w pierwszym swym poście, że proszę o wyrozumiałość, gdyż ze względu na nawał spraw - na systematyczne (codzienne) wpisy z pewności braknie czasu. Jesli Pan nie jest w stanie tego uszanować to niestety nic już nie zrobię.

Muszę przyznać, iż wiele osób odradzało mi taką formę mojego kontaktu z Wami...
Ja jednak nie chcę się wycofać. Postaram się w najbliższym czasie odnieść do zaległych pytań.

Co do Załębia jako satelity to chyba wystarczająco jasno ustosunkowałem się na głównej stronie. (na marginesie to dopiero od redaktora prowadzącego Wasz portal dowiedziałem się o artykule w krakowskiej GW i od razu sprostowałem. Uwierzcie, że na prawdę jest co robić w Klubie. Pewnie dlatego też jest potrzebna osoba Rzecznika, która z automatu będzie wyłapywać takie newsy - choć wielu z Was pewne stwierdzi, że nie ma co robić kolejnych etatów w Klubie ;) )

Pozdrawiam
Marek Adamczyk
Marek_Adamczyk

Postprzez Adamek182 2010-07-27, 9:07 am

Podoba mi się podejście prezesa.Będzie dobrze-w końcu odpowiedni czlowiek na odpowiednim stanowisku. Oby tak dalej...
Adamek182

Postprzez patrios91 2010-07-27, 10:47 am

Marek_Adamczyk napisał(a): Pewnie dlatego też jest potrzebna osoba Rzecznika, która z automatu będzie wyłapywać takie newsy - choć wielu z Was pewne stwierdzi, że nie ma co robić kolejnych etatów w Klubie ;) )

Czyli jednak pan czytal posty panie Marku odnosnie zatrudnienia kolejnego prawego pomocnika,lecz odpowiedz nie padla. Ciekawe...
patrios91

Postprzez Robson_sc 2010-07-27, 11:01 am

patrios91 napisał(a):
Marek_Adamczyk napisał(a): Pewnie dlatego też jest potrzebna osoba Rzecznika, która z automatu będzie wyłapywać takie newsy - choć wielu z Was pewne stwierdzi, że nie ma co robić kolejnych etatów w Klubie ;) )

Czyli jednak pan czytal posty panie Marku odnosnie zatrudnienia kolejnego prawego pomocnika,lecz odpowiedz nie padla. Ciekawe...

Ja nie wiem czy niektórzy są ślepi, czy chcą być ślepi tylko po to żeby na siłe forsować swoje tezy. Pan Prezes napisał przecież...

Marek_Adamczyk napisał(a):
Postaram się w najbliższym czasie odnieść do zaległych pytań.

Robson_sc

Postprzez patrios91 2010-07-27, 11:29 am

Robson_sc napisał(a):Ja nie wiem czy niektórzy są ślepi, czy chcą być ślepi tylko po to żeby na siłe forsować swoje tezy. Pan Prezes napisał przecież...

Chlopie..kiedy to pytanie bylo :!:
patrios91

Postprzez Blajpios 2010-07-27, 11:34 am

patrios91 napisał(a):

Człowieku, czy nie zdaje sobie sprawy Kolega, że to właśnie jego posty w dużej mierze przyczyniały się do możliwych rozterek Prezesa, czy warto było próbować tej formy dialogu z Kibicami na forum, czy nie mieli racji ci, co przestrzegają? W mojej pierwszej wypowiedzi z gratulacjami zresztą aluzyjnie wypowiadałem się, że zobaczymy, jak długo p. Marek Adamczyk będzie w stanie ciągnąć tę sprawę. I bynajmniej takie "kozakowanie z pytaniami" jak w niektórych pytaniach Kolegi nie jest przejawem odwagi i troski, tylko - moim zdaniem - ich zaprzeczeniem, bo próbowanie "dialogu" w formie nierealistycznej tym właśnie jest. To tylko utrudnia postawienie pytań tak, by rzeczywiście stanosiły przyczynek do sensownej dyskusji i były wręcz "przyparciem do muru" senoswnym tam, gdzie tego trzeba. Wydaje się, że dziecko z podstawówki "z automatu" będzie rozumieć, że obecnie prezes klubu sportowego, jeżeli już podejmuje taką formę kontaktu na forum (ilu w Polsce takich jest?) - to będzie mieć na forum z pół promila tego czasu, jaki na sprawy klubu obecnie poświęca. Kiedy wejdzie w tryby klubu, rozejrzy się w sytuacji, przeprowadzi jakiś (choćby nie publikowany) "bilans otwarcia", w końcu nada tym klubowym trybom "swój" rytm, tak ustawi, jak chciałby klub widzieć, minie okienko transferowe i konieczność wzmożonej aktywności zarządczej - to może będzie miał na to parę procent czasu. O ile do tego czasu m.in. wpisy na forum nie zniszczą w nim na to ochoty, czy wręcz nie zburzą takiej możliwości w ogóle... Tymczasem cytowany tu wpis Kolegi, w sytuacji gdy M. Adamczyk odpowiedział na sprawę najbardziej bulwersującą, zupełnie tego nie zauważa, tylko rusza zaraz do powtórki z wyliczanki własnych mądrości, dyktatów co należy robić itp. - w dodatku jakby w "podtekście" sugerując, że i tak to prezes żyje prywatą i układzikami, bo o D. Skrzypku nic nie napisał... Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Samemu bynajmniej jeszcze nie uważam, że już Prezes wykazał z pewnością, że ma moc nie ulegnięcia niedobrym dyktatom różnych układów, jakkolwiek słabo to wiążę z D. Skrzypkiem, którego transferu z punktu widzenia piłkarskiego bynajmniej nie widzę źle a są szanse, że będzie pozytywny; z punku zaś widzenia długofalowej polityki klubu natomiast - jego powrót pod koniec kariery może owocować, że następny człowiek "wyrastający z tych korzeni" będzie współbuodwał z zaangażowaniem klub po zakończeniu gry. Niemniej - też jeszcze obserwuję sytuację, z innych punktów widzenia "sprawdzając", jaka jest wytrzymałość - albo i wola - poradzenia sobie z niedobrymi naciskami. Tyle, że nie jest to sprawa do stawiania - moim zdaniem - zaraz w ten sposób; ani nie ma właściwie rozumiany układ dialogu z Prezesem Klubu: miejsca na pretensjonalne dyktaty, wyliczanki czy "połajanki". Jakkolwiek - powtórzę - nie znaczy to, że nie podzielam pytań Kolegi w ich treści, również co do spraw kadrowych, ze szczególnym uwzględnieniem "nieśmiertelnie niezrozumiałego" problemu, jak można mówić, że na poważnie się myśli o awansie agnażując 5 prawych pomocników i jednego sprawdzonego solidnego napastnika (plus paru młodych rekonwalescentów i 2 pomocników przesuniętych do napadu). Przy tym wszystkim jednak - chodzi o wyczucie tej możliwej relacji, przy której będzie mógł być prowadzony ten poważny dialog z Prezesem, choćby nawet w razie konieczności bardzo dla niego niewygodny (ufam, że aż tak nie będzie musiało być - niemniej nawet gdyby musiało, to musi mieć to odpowiednią formę).
PS. Od razu bodaj Kol. LucasUSA sugerował rodzielenie treści tego wątku na dwie części. Później wręcz jako Autor, czyli pomysłodawca - Kol. August wprost napisał, że przydałoby się, by był jeden kanał bardziej oficjalny i jeden do "dyskusji w związku z Prezesem", czyli luźniejszy. Także inne osoby wypowiadały się podobnie - i naprawdę "nie wiem", czy nie byłoby to dobre rozwiązanie. Np. Kol patrios91 - którego przepraszam, że tak "wyciągam na pierwsze miejsce, bo ad vocem po prostu - ale przecież nie tylko on, lecz więcej osób: po prostu piszą i nie ma wątpliwości, że z przejęcia tym, co się dzieje, zaangażowani w Klub; ich wypowiedzi w takim "wątku na temat" bynajmniej nie budziłyby takich wątpliwości, jak teraz, gdy jest jeden "półoficjalny" - podobnie jak nie budziły, gdy był o Prezesie Hytrym, w którym ten człowiek nie wypowiadał się. Myślę, że wielka chwała dla decyzji Prez. Adamczyka wejścia w ten dialog i należy ją uszanować a także zadbać, by był faktyczny klimat do dyskusji z uwzględnieniem roli, znaczenia Prezesa. Niemnej, nie wiem, czy najlepszą drogą do tego jest jednoczesne kasowanie 17 głosów, które po prostu - jak ktoś napisał - potwierdzają zaangażowanie poszczególnych ludzi. Tyle, że trzeba chyba to przemyśleć - i takie rozdzielenie wątków na bardziej oficjalny, choćby zamknięty albo inaczej uksztatłowany - i "zwykły do dyskusji" są chyba ciekawym rozwiązaniem. Może jeszcze da się wykorzystać trochę mechanizmu ankiet, głosowań który głos kogoś "do Prezesa" popierają Forumowicze, który mniej? Nie wiem. Niemniej, może rzeczywiście lesze rozwiązanie leży po pierwsze w stworzeniu lepszej struktury do rozdziału znaczenia wypowiedzi - a po drugie jednak też i w autorefleksji Forumowiczów "jak w jakim wątku piszeę"?
Blajpios

Postprzez LucasUSA 2010-07-27, 11:47 am

W celu uporzadkowania komunikacji z prezesem zalozylem kolejny watek, w ktorym poprosze kibicow o zamieszczanie jasno sforumowanych i SENSOWNYCH pytan, a Prezesa o odpowiedzi. Mam nadzieje, ze usprawni to komunikacje miedzy nami.
Tutaj bedziemy prowadzic dyskusje.
Nabijaczom postow bedziemy sie uwaznie przygladac - w obu tematach.
LucasUSA

Postprzez Adam1906 2010-07-27, 12:14 pm

Bardzo dobre posunięcie moderatora :brawo: Niech właśnie tak będzie: osobny wątek dla zadawania pytań i osobny dla dyskusji. Wilk syty i owca cała :niezle:
Adam1906

Postprzez yahaya 1906 2010-07-27, 12:24 pm

patrios91 napisał(a):
Robson_sc napisał(a):Ja nie wiem czy niektórzy są ślepi, czy chcą być ślepi tylko po to żeby na siłe forsować swoje tezy. Pan Prezes napisał przecież...

Chlopie..kiedy to pytanie bylo :!:

A może pan Marek zdążył zobaczyć tylko najnowsze posty a starszych nie bo jest zalatany.Jak myslisz?
yahaya 1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna