2 liga zachodnia 2010/2011

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 2 liga zachodnia 2010/2011

Postprzez Robson_sc 2010-07-24, 10:06 pm

O tym Maderze to nawet kiedyś artykuły w gazetach były, że taki brylant niby tylko pechowy. Troche dziwne, bo jakby był taki zajebisty to przebiłby się w Widzewie. Poza tym ciągle nie rozumiem demonizowania tego ataku transferowego Zawiszy. Na mnie przynajmniej takie hurtowe skupowanie zawodników do niczego dobrego w perspektywie nie prowadzi. Przykłady idą choćby z hokejowego podwórka. Nie wiem ile tych transferów Zawisza juz dokonał, bo generalnie mam w dupie rywali i skupiam się na grze Zagłebia ale sądząc z częstotliwości z jaką pisze o Bydgoszczanach Kolega powyżej to chyba już zdązyli wymienić cała kadrę ;-) Choćby jednak skały srały, to jeśli my będzie,my grać dobrze to taki Zawisza niech i kupi pół ligi grajków a my i tak ten awans zrobimy. Tylko z tą dobrą grą to jakoś nam nie idzie ... ale może zaskoczy za tydzień akurat i wygramy z tą całą bydgoską kadrą nowych nazwisk.
Robson_sc

Postprzez kiboll 2010-07-24, 10:26 pm

Czytaj uwaznie komentarze przebijał sie ale wiesz Widzewiacy mysla ze tu chodzi o co innego.Madera zostal sciagniety przez Bonka.Widzewiacy dopatruja sie tego ze Madera jest ze "stajni" Bonka Robson dlatego a nie Cacka dlatego go sprzedali.To prawda pisali w prasie o nim duzo i Widzewiacy pisza talent dobry ale pechowy ale teraz juz sporo gral na oboz z nimi wyjechal tez ale i trenowal pokazujac sie dobrze ale jak duzo osob mowi tu zadziałala strona polityczna;) i pewnie Boniek nawet dal kase na transfer definitywny.A co do tego ze czesto i gesto wklejam artykuly no bo to nasz glowny rywal z ktorym juz niebawem gramy.A inni nie robia nic Olimpia juz po transferach Nielby Jaroty Rakow Tyscy stoja w miejscu dlatego szanse sa na 2 miejsce.Hmm Zawisza az tylu zawodnikow nie wymniel 6 odeszło chyba 7 dojdzie.A jezeli chodzi o ich polityke no to biora najlepszych z 3-2 lig oraz 2-3 doswiadczonych jeszcze ma pojawic sie pomocnik i koniec.Czy mamy szanse na wygrana nie wiem.Zawiszy bilans w okresie sparingow itp 25-4.Jezeli bedziemy tacy slabi jak dzis dostaniemy kilka bramek jak nic.
kiboll

Postprzez zimek 2010-07-24, 11:02 pm

no to super ale mecz w Sosnowcu Zawisza zagra tak jak dzisiaj Pelikan z naszymi takie same widowisko bedzie byle tez do przodu i 3 pkt. oni sie tez docieraja
zimek

Postprzez Robson_sc 2010-07-24, 11:33 pm

Pożyjemy zobaczymy. Tak czy owak zostanę przy swoim zdaniu co do zasadności wymiany połowy podstawowej kadry przed nowym sezonem. Dla mnie to jest myślenie krótkowzroczne, bo jak wiadomo kluczem do zwycięstw jest stabilizacja i nikt nie powiedział, że np Manelski w Bydgoszczy odnajdzie się tak samo dobrze jak w Radzionkowie u boku Gierczaka czy Kompały. Owszem można pisać, że biorą wyróżniających się graczy niemniej jednak za nich też trzeba zapłacić, zaproponować im kontrakty na tyle wysokie żeby czasem ktoś inny ich nie podkupił itd.
Optykę, którą teraz przyjął Zawisza my już przerobiliśmy ze skutkiem mizernym. Nie chodzi mi nawet stricte o nazwijmy to format sprowadzonych zawodników, ale o sam fakt takiej ofensywy transferowej podporządkowanej jednemu celowi jakim jest awans. Taki ruch w interesie tylko swiadczy o presji jaka jest na nich, więc Ci młodzi wyrózniający się będą mieli co w sezonie dżwigać i zobaczymy jak sobie z tym poradzą. My już taki totalny napał na awans mamy za sobą. Myślę ze w naszym przypadku im mniej gadania o celu a więcej solidnej koniecznej pracy tym łatwiej będzie nam wszystko przychodziło. Chciałbym zdecydowanie by w klubie nastał czas porządków i walka o awans była nazwijmy to etapem po drodze niż medialny szum i brak pracy u podstaw jak to było ostatnimi czasy.
Robson_sc

Postprzez kiboll 2010-07-24, 11:42 pm

Pozyjemy zobaczymy :D Ja to marnie widze jednak ci mlodzi chlopacy beda trawe jedli zeby wygrywac isc w gore.Ale wiare trzeba miec jednak mysle ze mozemy kilka bramek dostac bo mamy po prostu bardzo sredni sklad.Ale dobry trener i z takiego potrafi zrobic wiele.A to jest 2 liga i prawda jest taka ze kazdy moze wygrac z kazdym.

PS Robson musisz miec bardzo zle zdanie na temat transferow Zagłębia itp piszesz hurtowe branie zawodnikow itp a Zagłębie zakontraktowało 7.Zetka 5 a bedzie max tez 7 czyli wychodzi ze na temat Zagłębia musisz miec podobane zdanie no baa i to prawda bo tak jak nabrali tak chujowo grali 0 jakosci no ale to kopacze ;) Folc dobry w naszym polu karnym pozniej młodzik bramkarz mlody ah te transfery POWODZENIA TRENERZE
kiboll

Postprzez patrios91 2010-07-25, 10:11 am

Zauwaz,ze Zawisza dokonala madrych transferow i wcale nie wymienila pol kadry gdyz wrocilo duzo zawodnikow z wypozyczen. Madrze podeszli do sezonu i cos czuje,ze madrze go skoncza.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez kiboll 2010-07-25, 10:12 am

http://www.widzewiak.pl/newsroom/16047, ... -nowy-etap

Madera udzielil wywiadu

UWAGA MIMO IZ TRENER WIDZEWA NAMAWIAL GO ZEBY ZOSTAŁ ODCHODZI.
kiboll

Postprzez Robson_sc 2010-07-25, 10:41 am

Kiboll Jeśli chodzi o Twoje pytanie i moje spojrzenie na transfery Zagłębia to owszem zdecydowanie wolałbym żeby sytuacja była inna, ale niestety trzeba brać to co jest. Dla mnie jak najbardziej do przyjęcia byłby wariant, że ten sezon z założenia jest przejściowy a priorytetem będzie utworzenie pionu organizacyjnego na poziomie takim, by w perspektywie czasu móc myśleć o budowie silnego Zagłębia. Tak się jednak nie dzieje, ale mam nadzieję, że te nasze transfery są przynajmniej robione na miarę możliwości budżetowych, bo to juz i tak byłby krok do przodu w stosunku do zeszłego sezonu. Sportowo ich nie oceniam, bo nie pora na to, ale jak już pisałem na tym forum dla mnie priorytetem byłoby pozbycie się Lilo i zostawienie Sławka. Jest odwrotnie i nawet w związku z tym transfery podobać mi się nie mogą.

Sytuacja z piłkarskim Zagłębiem zachowując proporcje przypomina mi trochę to co dzieje się od kilku lat w hokeju. Założenie, że Zagłebie musi walczyć o medal /awans determinowało wszelkie posunięcia transferowe, finansowe itd. W obydwu przypadkach cały czas czekamy na realizację postawionych przed Zagłebiem celów, tyle że po drodze mamy tak dużą ilość problemów wynikających z tego medalowo - awansowego ultimatum, że odbijają się one czkawką przez cały czas.

Dlatego też wracając już na grunt piłkarski ja wyciągając wniosek z tego faktu odpuściłbym tymczasowo nazwijmy to politykę celową, a skupił się na sprzątaniu burdelu. Jeżeli nie uporządkujemy podstaw funkcjonowania klubu to z tego awansu i tak wyniknie niewiele. W związku z tym nie mam jakichś wielkich oczekiwań co do tego sezonu, uważam, że nie powinniśmy na siłę próbować łapać dwóch srok za ogon tylko ustalić hierarchię wartości i konsekwentnie krok po kroku to realizować.

P.S. Co do transferów Zetki. Może i zrobili ich 5 - 6 ale wszyscy nowi to transfery na juz do grania przynajmniej wg mnie. W związku z tym możemy mieć do czynienia na Ludowym z zupełnie nową 11 ludzi, którzy są co najmniej tak samo nie zgrani jak my. Zanim Zetka się dotrze to trochę czasu minie i to w ty,m okresie czasu może być naszą szansą.
Robson_sc

Postprzez kiboll 2010-07-25, 10:49 am

I tu masz racje po co obiecywac awans.Lepiej ten sezon odpuscic.I stworzyc silne Zagłębie i w nastepnym zniszczyc wszystkich.Narazie niech sie wszystko ułozy a wszystko idzie w dobra strone.
kiboll

Postprzez zimek 2010-07-25, 11:17 am

popieram lepiej odpuscic zbudowac mlody zespol stabilny znalezc majetnego sponsora i wtedy mozemy myslec o walce ale jesli ten sklad jest wstanie wywalczyc awans to juz mamy solidna podstawe do zbudowania mocnej druzyny a zetka nazwiska nie graja i tu niema sie czego bac Zaglebie gra u siebie a to jest juz dodatkowy atut :brawo: wazne zebysmy doczekali chociaz takiej druzyny srodka ekstraklasy tak jak np. Jaga ktora awansowala z nami do ekstraklasy 3 lata i teraz to naprawde mocna druzyna uwierzmy i poczekajmy
zimek

Postprzez tomi2509 2010-07-25, 11:39 am

oby to budowanie nie skonczylo sie tak jak 2 lata temu - barazami !
tomi2509

Postprzez patrios91 2010-07-25, 11:43 am

kiboll napisał(a):I tu masz racje po co obiecywac awans.Lepiej ten sezon odpuscic.I stworzyc silne Zagłębie i w nastepnym zniszczyc wszystkich.Narazie niech sie wszystko ułozy a wszystko idzie w dobra strone.

Owszem prezes tez tak sugerowal,ale trener mowi,ze gramy o awans wiec niech sie okresla.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez damianek_923 2010-07-25, 12:17 pm

mam takie pyatnko bo sie zabardzo nieorientuje...czy wejde na mecz gdy niemam karty kibica??
damianek_923

Postprzez August 2010-07-25, 12:25 pm

patrios91 napisał(a):
kiboll napisał(a):I tu masz racje po co obiecywac awans.Lepiej ten sezon odpuscic.I stworzyc silne Zagłębie i w nastepnym zniszczyc wszystkich.Narazie niech sie wszystko ułozy a wszystko idzie w dobra strone.

Owszem prezes tez tak sugerowal,ale trener mowi,ze gramy o awans wiec niech sie okresla.

Tylko problem polega na tym, że kiblujemy na tym piłkarskim zadupiu już trzeci sezon. Budujemy silne zagłębie też już kilka lat. Ludzie są już tym wszystkim trochę zmęczeni.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2010-07-25, 12:27 pm

damianek_923 napisał(a):mam takie pyatnko bo sie zabardzo nieorientuje...czy wejde na mecz gdy niemam karty kibica??

Naprawdę co poniektórzy nadają się na bana :redface: Ile można kretynom tłumaczyć, że karta kibica NIE JEST POTRZEBNA ? :!: ? :twisted:
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna