Marek Adamczyk - były prezes Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marek Adamczyk nowym Prezesem Zagłębia

Postprzez artur78 2010-07-12, 5:06 pm

Witam Pana Prezesa i gratuluję wyboru na to stanowisko.Chciałbym zapytać o kwestie dotyczącą marketingu klubu czy będzie w klubie osoba lub może osoby które będą się tym zajmować w sposób profesjonalny i odpowiadać za tą ważną część działalnośći klubu i jaka jest Pana ocena TAXI ZAGŁĘBIE czy korporacja bedzie dalej sie rozwijac bo miały wyjeżdzać kolejne taksówki a tymczasem cisza w tym temacie,pozdrawiam i życzę powodzenia w zarządzaniu Zagłębiem!
artur78

Postprzez zimek 2010-07-12, 9:26 pm

jestem troche w szoku ale nie ukrywam ze czekalismy na taka osobe w klubie na poczatek mam pytanie zwiazane z kartami kibica bo ponoc beda obowiazkowe ja mam troche ograniczone pole bo juz raczej nie zdaze tej karty wyrobic a mecze ktore odbeda sie w sierpniu planowalem obejrzec z 12 osobowa rodzina jak to wyglada bo jesli ja ta karte musze miec to kleska totalna a co z przyjezdnymi goscmi czy nie ogranicza to wstepu ludziom ktorzy maja tylko mozliwosc obejrzec 3 -4 mecze w sezonie czy chetnych zobaczyc jak jest na ludowym? -mam jescze taka mysl ze skoro miasto doklada sie i placi za promocje miasta to moze warto by bylo zapromowac klub w szkolach i zaprosic uczniow do obejrzenia klubu napewno w takich mlodych ludziach obudzi sie chec szkolenia w Akademi - nastepna mysl to informacja o meczach na miescie w Sosnowcu to jakos jeszcze wyglada ale Bedzin Czeladz cichutko chociaz byly przeblyski jak przed meczem z Radzionkowem moze jakies ulotki np.w kiosku ruchu do gazetki.dziekuje i pozd
zimek

Postprzez tiktak 2010-07-12, 9:28 pm

Nie będę sie rozwodził zbyt długo, ale zapytam krótko: jak ma wygladać bilans otwarcia jeśli ma dotyczyć OBECNEGO właściciela klubu. O bilansie otwarcia można mówić kiedy klub zmienia właściciela. Znaczy że dowiemy się co się dzialo z klubem przez ostanie dwa lata? (pytanie retoryczne)
Tylko kol. django wyrazil sie na ten temat dosyć trzeźwo. Oczywiście jesli będzie awans to nikt nie będzie się czepiał takich szczegółów, że z tym bilansem i transparentnością to trochę(albo trochę wiecej) lipa. I jesli ten awans będzie to będziemy go zawdzięczać troche innym sprawom.
tiktak

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-07-13, 6:10 am

django napisał(a):Lepiej skupić się na przyszłości i na tym by bieżąca działalność klubu była jak najbardziej przejrzysta. i tutaj moja sugestia. Swego czasu taka polityka transparentności w ciekawy sposób była prowadzona w Tychach. Wyglądało to tak:

http://gkstychy.info/index.php?option=c ... showNews=1

Czy takie comiesięczne publikowanie sprawozdań finansowych w naszym przypadku byłoby możliwe? Wydaje mi się, że budowałoby to wiarygodność klubu nie tylko w oczach kibiców, ale też potencjalnych sponsorów.

Witam,

To takiego momentu chciałbym dotrzeć, aby bez żadnych uprzedzeń, a kiedyś może i z dumą Klub będzie zamieszczał na swej stronie sprawozdania finansowe. Może nie miesięczne, ale choćby kwartalne.
Całkiem przyjemnie byłoby to robić np. na potrzeby obowiązków informacyjnych spółki publicznej.

Pozdrawiam
Marek Adamczyk
Marek_Adamczyk

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-07-13, 6:18 am

Głos Rozsądku napisał(a):Za kadencji poprzedniego prezesa zlikwidowano drużynę rezerw Zagłębia. Czy widzi Pan potrzebę ponownego utworzenia rezerw, a jeśli tak, to czy możliwe jest, żeby drużyna ta wystartowała już w rozgrywkach sezonu 2010/2011?

To jeden z priorytetów. Rozmawiałem na ten temat ze sztabem szkoleniowym i nasza optyka spojrzenia jest identyczna
Zastanawiamy się czy uda się w nadchodzącym sezonie już uruchomić rezerwy. Mamy wątpliwości, czy uda nam się to należycie przygotować ze względów finansowych i kadrowych.

Gwoli ścisłości to rezerw nie likwidowano jako tak, tylko na potrzeby Młodej Ekstraklasy. Szkoda tylko, że po jej rozwiązaniu nie zgłoszono od razu drugiej drużyny.
Jeśli nie w tym (jest zbyt mało czasu) to w przyszłym sezonie powinny wystartować rezerwy.

Pozdrawiam
M.A.
Ostatnio edytowano 2010-07-13, 6:27 am przez Marek_Adamczyk, łącznie edytowano 1 raz
Marek_Adamczyk

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-07-13, 6:24 am

Sir napisał(a):Życzę Panu Prezesowi aby WSKRZESIŁ MODĘ NA ZAGŁĘBIE. Nie będzie to łatwe zadanie, ale przy współpracy nas wszystkich jest to do osiągnięcia, bo jak pokazaly MŚ w RPA piłka nożna jest traktowana jak religia.

I o to chodzi, żeby zintegrować wszystkie środowiska. Nie ważne czy kibice są stowarzyszeni, czy nie. Ważne żeby chcieli współpracować.

Jeśli kibice potrzebują pomocy przy zakładaniu stowarzyszeń, czy przy formalnościach innych inicjatyw to Klub deklaruje pomoc. Tym bardziej, że za chwilę będziemy mieć stałą współpracę z kancelarię prawną.

Pozdrawiam
M.A.
Marek_Adamczyk

Postprzez August 2010-07-13, 6:29 am

Marek_Adamczyk napisał(a):Całkiem przyjemnie byłoby to robić np. na potrzeby obowiązków informacyjnych spółki publicznej.

Na początek proponuję wprowadzenie na stronie oficjalnej informacji dotyczącej osób wchodzących w skład organów spółki.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-07-13, 6:34 am

artur78 napisał(a):Witam Pana Prezesa i gratuluję wyboru na to stanowisko.Chciałbym zapytać o kwestie dotyczącą marketingu klubu czy będzie w klubie osoba lub może osoby które będą się tym zajmować w sposób profesjonalny i odpowiadać za tą ważną część działalnośći klubu i jaka jest Pana ocena TAXI ZAGŁĘBIE czy korporacja bedzie dalej sie rozwijac bo miały wyjeżdzać kolejne taksówki a tymczasem cisza w tym temacie,pozdrawiam i życzę powodzenia w zarządzaniu Zagłębiem!

Jeśli chodzi o marketing to chcę stworzyć prawdziwy dział marketingu, który będzie miał za zadanie zarabiać dla Klubu i promować Klub. Spróbujemy przyjąć system, który obowiązuje w normalnych firmach. Wierzę, że to się sprawdzi.

Może będzie również potrzeba skorzystać z usług z profesjonalnej firmy consultingowej i zlecić jej badanie oraz stworzenie strategii.

Projektowi Taxi musimy się przyjrzeć bliżej, bo póki co nie jest to rentowne przedsięwzięcie. Trzeba będzie podjąć zdecydowaną decyzję, ale po dokładnej analizie, bo w takim kształcie to nie może działać.

Pozdrawiam
M.A.
Marek_Adamczyk

Postprzez SO_1906 2010-07-13, 8:22 am

Ja mam natomiast pytanie do prezesa w sprawie tych popularnych kart kibica. Chciałem się zapytać czy będzie możliwość wyrobienia ich zaraz przed meczem, oczywiście jeżeli w ogóle one będą obowiązywać.
SO_1906

Postprzez patrios91 2010-07-13, 10:30 am

Ja mam do was pytanie forumowicze. Jak mozna ocenic danego obronce na podstawie portalu 90 minut ? Brawo za geniusz panowie.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Darian 2010-07-13, 11:24 am

(...)W tym aspekcie chcę dążyć do integracji środowiska sportowego w Zagłębiu. Dobrą ideą jest specjalizacja sportowa miast np. Sosnowiec specjalizuje się w piłce nożnej i hokeju, a Dąbrowa Górnicza w siatkówce i koszykówce. Nasze miasta powinny mieć dyscypliny, na które stawiają, aby nie było niepotrzebnej konkurencji i wywiązała się współpraca między klubami. W MKS-ie (brązowy medalista siatkarskiej ligi kobiet) pełniłem funkcję doradcy prawnego i organizacyjnego w związku z czym będę prowadził rozmowy o współpracy z prezesem, Robertem Karlikiem. Przede wszystkim będę chciał się spotkać z prezesami innych piłkarskich klubów sosnowieckich i zagłębiowskich, aby zachęcić ich do współpracy i podpisać stosowne umowy.(...)

Trzymam za słowo prezesie bo wiem jak bardzo brakowało tej współpracy w szczególności na linii klub piłkarski a klub hokejowy Zagłębia. Jeżeli wychodziła chęć współpracy to tylko od sterników hokejowego Zagłębia. O współpracy z MKS-em Dąbrowa czy innymi klubami zagłębiowskimi nie wspominając.A przecież to podstawowa rzecz dla klubu regionu jakim jest Zagłębie Sosnowiec dla całego Zagłębia Dąbrowskiego.
Darian

Postprzez peterrabit3 2010-07-13, 6:10 pm

Witam ponownie Panie Marku
Gratuluje pierwszych decyzji i podziwiam impet z jakim wszedl Pan do pracy
Czy planuje pan zatrudnic osobę ktora zajmowalaby sie marketingiem, pozyskiwaniem sponsorow etc...czy bierze Pan te działania na wlasne barki?
A teraz dosc błache pytanie starego emigranta. Czy istnieje szansa porozumienia Klubu z Tworcami naszych stron Internetowych w celu prowadzenia transmisji wizualnych z meczow Zagłebia?
Przeciez ogolnodostepne - internetowe transmisje moglyby przynosic nawet zyski...
Pozdrawiam
peterrabit3

Postprzez mario1 2010-07-14, 1:09 am

peterrabit3 napisał(a):Witam ponownie Panie Marku
Czy planuje pan zatrudnic osobę ktora zajmowalaby sie marketingiem, pozyskiwaniem sponsorow etc...czy bierze Pan te działania na wlasne barki?
A teraz dosc błache pytanie starego emigranta. Czy istnieje szansa porozumienia Klubu z Tworcami naszych stron Internetowych w celu prowadzenia transmisji wizualnych z meczow Zagłebia?
Przeciez ogolnodostepne - internetowe transmisje moglyby przynosic nawet zyski...
Pozdrawiam

podbijam i radze zajrzec na Kuszo.tv tam cos probowali zrobic moze by z nimi zagadac
mario1

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-07-14, 6:25 am

peterrabit3 napisał(a):Witam ponownie Panie Marku
Pozdrawiam

Witam,

Stworzymy dział marketingu, gdzie każdy będzie miał jasno wskazany plan do wykonania. Chciałbym, aby była osoba odpowiedzialna za ten dział i ludzi, którzy tam pracują. Też zadaniowo rozliczana.
Co do pozyskiwania sponsorów to póki co biorę to na własne barki.

Co do transmisji to będziemy przeprowadzać takie analizy i rozmowy. Jadnak na pewno nie wdrożymy tego w tej chwili ze względu na umykający czas i potrzebę poprawy innych istotnych obszarów.

Pozdrawiam
Marek Adamczyk
Marek_Adamczyk

Postprzez kanel 2010-07-14, 7:26 am

Panie Marku,
czy jest w możliwe aby w przyszłości klub wraz z miastem organizował coś w stylu "Wakacji z Zagłębiem" mnóstwo dzieci i młodzieży spędza wakacje w mieści?Może jakaś wakacyjna liga dla najmłodszych wraz z rodzinnym festynem i pamiątkami związanymi z klubem,można było by zaangażować też piłkarzy pierwszej drużyny?Jak wiadomo czym skorupka za młodu .....
Pozdrawiam
kanel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna