Marek Adamczyk - były prezes Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marek Adamczyk nowym Prezesem Zagłębia

Postprzez Piotreq_Sc 2010-07-09, 6:37 pm

po przeczytaniu tych wypowiedzi nowego prezesa odzyly we mnie nadzieje na lepsze jutro dla Zagłębia , ale czy tak sie stanie to trzeba jeszcze troche poczekac , radzil bym sie wstrzymac ze skrajnymi emocjami i ocenic prace prezesa za pare miesiecy :)
Piotreq_Sc

Postprzez dziejus 2010-07-09, 9:18 pm

Transparentny - przejrzysty,jawny.Taki ma być Prezes w działaniu.Na razie jest zajęty zakasywaniem rękawów.Chyba,że o czymś nie wiem ? ;-)
dziejus

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-07-09, 10:15 pm

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów !!!

Jako, że kibice naszego Klubu są dla mnie istotną jego cześcią to chciałbym spróbować również utrzymywać kontakt z Wami poprzez to forum. Nie wiemy, czy zda to egzamin, ale jeśli nie spróbujemy to nie przekonamy się o tym.

Istnieje oczywiście również strona oficjalna, za pośrednictwem której będziemy informować o bieżących sprawach Klubu. Jednak stwierdziłem, iż możemy przetestować jeszcze taką (bardziej bezpośrednią) formę kontaktu, a to forum ma już swoją historię. :-)

Proszę o informację z Waszej strony jak oceniacie ten pomysł i jak chcielibyśmy to zorganizować. Czy mają to być jakieś cykliczne wpisy i rozmowy, czy też bieżąca komunikacja ???

Jasną sprawą jest również, że musimy uwzględnić możliwości czasowe.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.

Marek Adamczyk
Marek_Adamczyk

Postprzez patrios91 2010-07-09, 10:28 pm

Panie Marku...priorytetem i sprawa "na wczoraj" jest zakontraktowanie Folca i Ziolo,a takze zawodnikow,ktorym skonczyly sie kontrakty i sa uwzgledniani przez trenera..np.Slawek Pach. Pomysl swietny gdyz sa tu swietni ludzie z swietnymi ideami,mimo ze przez dluzszy okres czasu byli ignorowani przez poprzedniego prezesa nadal podsuwaja wiele cennych informacji...ale pan Hytry to juz przeszlosc. Liczy sie przyszlosc. ;-) Sponsoring oraz scouting to sprawy na pozniej,lecz baza szkoleniowa po odejsciu Grzegorza Kurdziela jest bardzo mizerna. Priorytetem jest takze transfer Rafala Pietrzaka. Co do transferow to brak napastnikow byl bolaczka poprzedniego sezonu gdyz prawdziwcyh strikerow brak w druzynie. Filipowicz,Lacha,Jaromin to pomocnicy i nie mozna od niech wymagac strzelania bramek. Jak narazie mamy tylko Folca i to nieoficjalnie. Przydalby sie drybler i ktos mega szybki,gdyz doswiadczenie juz "jest"(Folc). To glownie sprawa trenera,ale mysle,ze warto napisac wszystko. ;-)
-> http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=10901&id_sezon=75
- dobre statystyki,w miare mlody pilkarz zapewne niedrogi. ;-)
Ostatnio edytowano 2010-07-09, 10:43 pm przez patrios91, łącznie edytowano 3 razy
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Blajpios 2010-07-09, 10:34 pm

Marek_Adamczyk napisał(a):Witam serdecznie wszystkich forumowiczów !!!

Jako, że kibice naszego Klubu są dla mnie istotną jego cześcią to chciałbym spróbować również utrzymywać kontakt z Wami poprzez to forum. Nie wiemy, czy zda to egzamin, ale jeśli nie spróbujemy to nie przekonamy się o tym.

Istnieje oczywiście również strona oficjalna, za pośrednictwem której będziemy informować o bieżących sprawach Klubu. Jednak stwierdziłem, iż możemy przetestować jeszcze taką (bardziej bezpośrednią) formę kontaktu, a to forum ma już swoją historię. :-)

Proszę o informację z Waszej strony jak oceniacie ten pomysł i jak chcielibyśmy to zorganizować. Czy mają to być jakieś cykliczne wpisy i rozmowy, czy też bieżąca komunikacja ???

Jasną sprawą jest również, że musimy uwzględnić możliwości czasowe.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.

Marek Adamczyk

To bardzo ciekawa propozycja i inicjatywa. Przyznam, że po długich tygodniach wreszcie jest to w dodatku coś na tym forum, co sprawia, że jednak człowiek ma ochotę coś tu dopisywać - taki głos jakby "z innego świata". Przede wszystkim - serdeczne gratulacje, Panie Prezesie, z racji objęcia tej funkcji! Jak wiadomo już chyba powszechnie - jest Pan witany w gronie kibicowskim bardzo przychylnie i to jak najbardziej słusznie, przynajmniej moim zdaniem. Zarówno słuszne - z racji historii Pańskiej gry w Zagłębiu i przywiązania doń - jak i z racji zawodowego przygotowania do tego typu stanowisk, co pozwala łącznie mieć nadzieję, że rzeczywiście będzie wzrastać siła Zagłębia opartego na tradycji, doświadczeniu i perspektywicznych wizjach. W dodatku - co miłe memu sercu szczególnie: mówił Pan już wyraźnie tak o tradycji piłkarskiego Zagłębia - jak i o Klubie w perspektywie ogólnozagłębiowskiej, całego regionu, łącznie nawet ze stadionem Zagłębia położonym tak, by ludzie z regionu mieli do niego jak najbliżej a nie jak najdalej!
Oby wszystkie te plany budowania Zagłębia Wielkiego z powodzeniem pod Pańską Prezesurą mogły być realizowane, nawet jeżeli rzecz jasna wszystko to razem trwać będzie np kilkanaście lat. Raz jeszcze szczere gratulacje i życzenia powodzenia!
Dzięki też za tę forumową inicjatywę - jak rozumiem osobiście przeprowadzoną przez Pana Prezesa Marka Adamczyka - stworzenia swojego personalnego konta, zalogowania się i nawiązania tej dodatkowej formy bezpośredniego kontaktu Prezesa Klubu z kibicami i innymi osobami życzliwymi udzielającymi się tutaj. Fakt, oczywiście nie wiadomo, jak powiedzie się ten eksperyment. Co do mnie - uważam za całkiem prawdopodobne, że za parę miesięcy, może lat, niemniej przy wzroście mocy klubu nie będzie to być może już aktywny kontakt, pozostanie symboliczny. Niemniej teraz, nawet z oczywistem założeniem, że będzie ten kanał mógł być tylko w określonych ramach czasowych i to nie za dużych używany - uważam to posunięcie za świetną Pańską inicjatywę, kolejny element wśród kilku już widocznych dobrych posunięć nowego Prezesa. Dzięki za te pomysły - i za ten szczególnie. Raz jeszcze gratuluję - także Zagłębiu Prezesa - i pozdrawiam.
Blajpios

Postprzez LucasUSA 2010-07-10, 3:37 am

Witamy Panie Prezesie,

Chcialbym sie dolaczyc do gratulacji z okazji objecia tego wymagajacego stanowiska. Z Panska osoba pojawila sie w Zaglebiu nowa jakosc, o ktorej wielu z nas marzylo. Jakosc, ktora charakteryzuje wielkie, nowoczesne, sprawnie zarzadzane kluby. Jakosc, ktora pozwoli wyciagnac nas z pilkarskiego zascianka, w ktorym obecnie, z wielu powodow, sie znalezlismy.

Jesli chodzi o komunikacje, mysle, ze dobrze byloby prowadzic otwarty dialog w tym temacie. Oczywiscie rozumiemy, ze czeka Pana duzo pracy, ale zapewniam, ze na kazdy wpis bedziemy czekac z niecierpliwoscia. Mysle, ze rowniez warto by bylo zalozyc osobny temat, w ktorym Prezes moglby komunikowac najwazniejsze informacje. Moglby to byc temat zamkniety. Polemike prowadzilibysmy tutaj. Zaznaczam, ze to moje prywatne zdanie i oczekuje Waszych propozycji.

Prosze rowniez forumowiczow o uszanowanie dobrej woli Prezesa i zachowanie merytorycznej dyskusji na dobrym poziomie. Nie zasmiecajmy tego tematu. Modowie beda czuwac :-)
Proponuje rowniez polityke "grubej kreski" - skupmy sie na przyszlosci Zaglebia. Jest wiele do zrobienia!

Pozdrawiam serdecznie!
LucasUSA

Postprzez gregor 2010-07-10, 8:15 am

Chcę również się dołączyć do gratulacji i życzeń . Jako że jest pan osobą znaną w środowisku kibicowskim
z serca i oddania dla ZAGŁĘBIA wierzymy czy raczej wierzę że za pana to przyczyną za pare lat ujrzę mój ukochany klub w szeragach extraklasy . I bynajmniej mam wiarę że nie będziemy chłopcami do bicia .
Ma pan u mnie borg zaufania - stajnia Augiasza - przed panem panie Marku , niech pan przekuje słowa w czyn .
pozdrawiam
gregor

Postprzez zimek 2010-07-10, 8:43 am

witam mysle ze bardzo dobry pomysl naprawde na naszym forum jest mnostwo dobrych pomyslow wiekszosc z nas zyje tym klubem ja osobiscie popieram pomysl bo na ta chwile jest to jedyna mozliwosc i kontakt z klubem mieszkam za granica ale Zaglebie to mam sercu od dziecka i marze o tym aby ten klub odzyskal swoja swietnosc tylko boje sie jednej rzeczy aby w najwazniejszym momencie rozgrywek nie braklo kasy bo nie stac nas na gre w 2 lidze gdzie wiekszosc klubow pomalu staje sie preznie dzialajacymi firmami ze stadionami i zapleczem teraz w mediach jest bum na pilke i trzeba to wykorzystac pozd i dziekuje za zaproszenie :niezle:
zimek

Postprzez kanel 2010-07-10, 9:07 am

witamy,
jest to jak najbardziej trafiony pomysł tym bardziej że odważył się Pan podpisać swą wypowiedź nazwiskiem.To dowodzi że poważnie Pan traktuje kibiców.Mam nadzieje że nie skończy się na 1 poście.
pozdrawiam i życzę sukcesów oczywiście z Zagłębiem :)
kanel

Postprzez peterrabit3 2010-07-10, 9:10 am

Witam Panie Prezesie
Na początku gratulacje objecia tak zacnej funkcji w Naszym Zaglebiu.
Zawsze twierdzilem ze tylko osoby związane emocjonalnie a nie tylko umową o prace mogą osiągnąc SUKCES.Jest Pan taką osobą.
Zycze tego z calego serca gdyz bedzie to rowniez Nasz wielki sukces!!!
peterrabit3

Postprzez Onslow 2010-07-10, 11:52 am

Witam

Gratulacje i szacunek za taką decyzje Panie Marku.

Zgadzam się z przedmówcą ,wkońcu się doczekaliśmy takiej osoby w Zagłębiu konkretny gość na odpowiednim stanowisku, wie czego chce ma jakieś wizje itd to mi się podoba i wydaje mi się żę pozyskamy więcej sponsorów.
Będzie dobrze,wkońcu jakieś światełko w tunelu bo jak dotychczas to świeciło dla nas tylko czerwone światło.
Pozdr
Onslow

Postprzez MrCricket 2010-07-10, 1:32 pm

Witam również,

Idea ciekawa, oby się powiodła. Oczekiwania wobec PANA działalności są spore, bo klub MUSI wrócić do wyższej ligi w jak najkrótszym czasie. Chyba każdy kibic już ma dosyć tej piłkarskiej prowincji na której NASZE ZAGŁĘBIE występuje.Niech ten klub wreszcie będzie zarządzany w bardziej nowoczesny sposób. Liczymy na tę TRANSPARENTNOŚĆ w klubie, którą pan tak podkreśla. Bardziej opowiadałbym się za PANa wpisami, jak najczęstszymi w miarę możliwości, ale wiadomo, że realia czasowe mogą nie pozwolić na to. Chodzi mi o to, że jak się pojawi się jakiś konkretny problem, żeby kibice nie musieli czekać np. tydzień na wyjaśnienie, bo wtedy tworzą się niepotrzebne domysły, plotki etc.
Mam obawy znając realia kibicowskie i pozorną anonimowość w internecie, że w tym temacie znajdą się wpisy, które nie będą służyły dobremu wizerunkowi klubu i podzielą sympatyków ,np. Adamczyk załatw to i tamto albo płacę za bilety, to wymagam, żeby ten czy tamten odszedł z drużyny itd.
Być może to tylko moje obawy,a jak się to potoczy i w jakim kierunku pójdzie to czas pokaże. POWODZENIA :!:
MrCricket

Postprzez bonus11 2010-07-10, 2:23 pm

Ja również gratuluje.Wiec jeśli chcemy dialogu,to ja miałbym jedno małe, lecz ważne pytanie do pana Marka.Czy jest/będzie ktoś w klubie kto będzie odpowiadał za sprawę młodzieży w Zagłębiu?I jeśli miałby być to pan to chciałbym się dowiedzieć jaką ma pan wizje w sprawach młodzieży. Bo nie ukrywam,że szkolenie w naszym klubie leży i młodzieży nie pomaga się,wielu zdolnych chłopaków po prostu odeszło,nie mając wsparcia w klubie i poszło do innych klubów w których odgrywają czołowe role,a nawet grają w reprezentacji.Pozdrawiam
bonus11

Postprzez ukryty 2010-07-10, 9:39 pm

Witam i serdecznie gratuluję P.Prezesie. Jest Pan najbardziej odpowiednią i transparentną osobą na tym stanowisku, wszechstronnie wykształconą i oddaną Zagłebiu. Duży szacunek za to, że podpisał się Pan z imienia i nazwiska. Takiej osoby potrzeba było Zagłebiu. Możliwość bezpośredniego kontaktu kibiców z Panem to wielka sprawa. Zyczę dużo sukcesów i awansu kochanego Zagłebia podczas Pana zarządzania.
ukryty

Postprzez patrios91 2010-07-11, 9:00 am

Marek Adamczyk-dluga wypowiedz w sporcie regionalnym(wideo)
-> http://www.tvp.pl/katowice/informacyjne ... ca/2073456
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna