Modernizacja Stadionu Ludowego !

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Krawiec nz 2003-11-03, 1:22 pm

O coś takiego by chodziło Charon, ale myśle ze to byłoby drozsze od tego projektu z Mielca. Ogólnie 2 kondygnacja rulez !

Otóż to WAB , podstawa to pieniądze publiczne więc nie ma innej rady niż wpływ na politykow obecnie decydujących. Ale mój pomysł to nie tylko lobbing polityczny ale przede wszystkim zorganizowanie grupy osób formalnie zrzeszonych , złożonej z kibiców : ekonomistów, prawników, inżynierów lub przyszłych inżynierów ;-) , która opracuje projekt stworzenia względnie nowoczesnej trybuny za możliwie najmniejsze pieniądze ok. 5 mln, poprzez :

1.Lobbing polityczny ( podstawowe 2 mln , 1/3 kosztów):
2.Opracowanie, pozyskanioe projektu technicznego trybuny
3.Pozyskiwanie partnerów biznesowych
4.Tworzenie wniosków grantowych dla pozyskania reszty środków

-ukwit
-województwo
-uefa
-ue
-biznes

Inicjatywa kibicowska czyli budowa drugiej kondygnacji byłaby świetną, medialną promocją klubu i kibiców Zagłębia. Równolegle klub może starać się o te swoje 20 mln na super trybunę, od strony pawilonu . Myślę, że byłaby to zdrowa rywalizacja, na której można tylko zyskać.

Ps Wojtek nie ma sensu tłumaczyć ci dlaczego słońce świeci . Wszystkim kibicom o zaniżonej samoocenie powiem ,ze wcale nie musi tak być, że ktoś nas lekceważy . Tam gdzie kibice się organizuja tam jest postęp i sukces . Tam gdzie marudzą , tylko żadają i protestuja tam jest brak szacunku i stagnacja. Przykładów już nie będę wymieniał - ileż można ? Szkoda, że u Wojtka słowo "amen" znaczy zesram się , a nie dam się 8)
Krawiec nz

??

Postprzez Diouf39 2003-11-03, 1:45 pm

A może na meczu z Radzionkowem wywiesimy transparent na płocie z żądaniem w stylu "CHCEMY MODERNIZACJI LUDOWEGO, ciekawe jaką odpowiedż byśmy otrzymali i co na to wszystkie poniedziałkowe gazety i TV3. Zydorowicz napewno będzie bo przecież gramy ze śląską drużyną. Studio gol napewno to pokaże. Spróbujemy ??????????
Diouf39

Postprzez CharoN^ 2003-11-03, 2:31 pm

Tylko myslę że warunkami drugiej kondygnacji naszego Stadionu Ludowego jest :
1. po pierwsze wykonanie wszystkich sektorów pierwszej kondygnacji.
2. AWANS DO 1 LIGI za dwa lata !|!
Jeśli na Stadionie powstałaby ta upragniona druga kondygnacja, to najpierw trzeba chyba założyć oświetlenie ... albo jeśli byłaby kasa to obie z tych rzeczy naraz ...

P.S NAJWAŻNIEJSZA JEST K A S A
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez zgredos 2003-11-03, 2:41 pm

Krawiec masz fajne pomysły ale dalej nie wiem skąd weżmiesz kasę. Na UM nie ma co liczyć zobacz jakie jest w mieście bezrobocie, wytłumacz bezrobotnym że najpierw wybudujemy stadion. Piszesz o UEFA i UE zgoda ale kto miałby do tych instytucji wystąpić-kibice?
Ja też chciałbym oglądać Zagłębie w I lidze na pięknym stadionie ale byćmy realistami.
zgredos

...

Postprzez Krawiec 2003-11-03, 2:53 pm

Charon , czy Odra gra w pierwzej lidze ? I czy należy robić wszystko na raz ?

Stadion Olympique przebudowywli chyba 5 lat. Wiadomo, biednej Marsylii nie było stać na ekstrawagancje typu Monaco czy Nantes . Ale robili to konsekwentnie i systematycznie, i wyszło coś ciekawego. Właśnie tak bym to widział u nas ale w mniejszej skali. Sprawa wyglądu jest drugorzedna , najwważniejsze skupic się wokół tego i działać

http://www.sulechow.net/~athlon/stadion ... rome_stade

Zgredos, kilka lat temu gdy UM zaczynał przebudowe patelni (130 mln ) nie było bezrobocia ? Akurat dobrze, że przytoczyłeś ten argument bo przy budowie drugiej kondygnacji może znaeźc prace wielu bezrobotnych .

Ludzie, nie wiem czy wiecie ale roczny budzet Sosnowca to grubo ponad 300 mln. Dla osoby indywidualnej czy małej firmy 2 mln to mega kasa, ale w stosunku do środków nie tylko komunalnych ale przede wszystkim centralnych, wojewódzkich, unijnych to jest pryszcz.

Sosnowiec stać na 2 mln chocby wypuszczając obligacje . Tu niech się wypowiedzą ekonomiści . Natomiat nas stać żeby pozyskac dalsze 3 mln ze wspomnianych źródeł.

Taki transparent byłby czymś w rodzaju okrzyku "start" dla inicjatywy więc jestem za .
Krawiec

Postprzez Franz 2003-11-03, 4:20 pm

Spójrzmy na to realnie. Gdyby komuś z Radnych S-ec zależało na modernizacji Ludowego, to te 8mln zostałoby przeznaczone na ten właśnie cel a nie na stadion lekkoaltetyczny. Moim zdaniem ciężko będzie wyrwać coś z UM w czasie kilku nastepnych lat. Krawiec jak chcesz to szukaj sponsorów- powodzenia, ale wątpie czy Ci się uda.
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

...

Postprzez Krawiec 2003-11-03, 4:47 pm

Sam nie bedę szukał zadnych sponsorów . Jeśli nie zbierze się 15 osób, w tym kilku fachowców, to ja to chrzanie.

Franz myslałem ze jesteś entuzjastą drugiej kondygnacji i przynajmniej taką logika nie bedziesz mnie zniechęcać. Nie pomyslałeś, ze w klubie i w mosirze nikomu się nie chcę zabiegać o kasę na stadion, a radni i zarząd miasta jeśli nie poczują w tym swojego zysku (politycznego) to chrzanią Zagłębie. Zeby wyrwać tą kase , cza udowodnić im, że istnieje taka potrzeba w mieście.

A przy takim nastawieniu psychicznym pt. " i tak się nie uda", taka potrzeba nie jest zauwazalna. Dlatego uważam pomysł Dioufa za dobry aczkolwiek oczywiście niewystarczajacy . Pora zacząć coś poważniejszego niz szycie flag i transparentów.

Ja jestem zdeterminowany żeby temu poswięcić następne 3 lata mojego życia (zaznaczam,że funkcje i stanowiska mnie mało interesują a liczy sie cel - chętnie pomacham łopatą jakby była taka mozliwość).

Jeśli ktoś chciałby się przyłaczyć to zapraszam . Jeśli nie to płakac nie bedę , raczej smiac się z tych którzy będą pisac o frekwencji 20 tys i większej - chyba na drzewach panowie, na drzewach :wink: !!!
Krawiec

Re: ...

Postprzez Franz 2003-11-03, 4:55 pm

Krawiec napisał(a):Sam nie bedę szukał zadnych sponsorów . Jeśli nie zbierze się 15 osób, w tym kilku fachowców, to ja to chrzanie.

Franz myslałem ze jesteś entuzjastą drugiej kondygnacji i przynajmniej taką logika nie bedziesz mnie zniechęcać. Nie pomyslałeś, ze w klubie i w mosirze nikomu się nie chcę zabiegać o kasę na stadion, a radni i zarząd miasta jeśli nie poczują w tym swojego zysku (politycznego) to chrzanią Zagłębie. Zeby wyrwać tą kase , cza udowodnić im, że istnieje taka potrzeba w mieście.

Krawiec nie chce Cie zniechęcać, bo jak każdy kibic Zagłębia chciałbym żeby w Sosnowcu był porządny stadion. To normalne. Ale tak jak napisałem nikt w klubie i mosirze tak na poważnie chyba nie myśli o modernizacji, bo gdyby ktoś pomyślał to już mielibyśmy te 8mln. Sami (kibice) nie jesteśmy w stanie niczego zrobić. Napisz skąd będziesz chciał wyrwać kasę (jak się znajdzie ta grupa ludzi o której wspomniałeś) bo ani z Unii Europejskiej ani z UKFITu (czy jak to sie tam teraz zwie) nie dostaniemy, przynajmniej ja w to nie wierze. Napisz jeszcze jakieś propozycje, bo narazie to tylko marzymy.
Franz
Pudzian

...

Postprzez Krawiec 2003-11-03, 5:15 pm

A Odra skąd dostała kesz ? Pisałem juz zresztą o tym kilka razy ale podam ci źródła na które należy liczyć najbardziej:

- wojwództwo (wojewoda i marszałek to ludzie z Sosnowca). Czym są te 2 lub 3 mln wobec 150 wpakowanych w Stadion Śląski.

- ue (problemem po wejściu nie bedzie brak srodków ale umiejetnosc ich pozyskania . Fachowcy zakładają, że przez nieuctwo i lenistwo polskich urzędników i samorządowców nie wykorzystamy nawet w połowie mozliwych środków ) .

Jest tu kilka osób na forum, którym nie brakuje talentu, wiedzy, pomysłów i doświadczenia. Problem w tym czy ufają w sukces , podzielają moją wizje, czy im sie chcę i czy maja czas .
Krawiec

Postprzez WAB 2003-11-03, 5:21 pm

Jasne, jasne Krawiec. Ale znasz starą maksymę: umiesz liczyć - licz na siebie. A i jeszcze jedno: sukces ma wielu ojców, porażka z natury jest sierotą. Więc rób swoje; przy klawiaturze każdy jest orłem. I dlatego ten kraj tak wygląda.
WAB

...

Postprzez Krawiec 2003-11-03, 5:44 pm

Ależ ja liczę na siebie w sprawach osobistych. Jeśli mielibyśmy się porwać na taka akcję, to bez stowarzyszenia i min 15 osób nie ma o czym gadać.

"Więc rób swoje; przy klawiaturze każdy jest orłem. I dlatego ten kraj tak wygląda".

... ja robię swoje. Jeśli teraz to nie dotrze do ludzi to za kilka lat , kiedy w Ojczyźnie pojawią sie takie obywatelskie, kibicowskie inicjatywy , uda mi się skompletowć pełny "2nd floor squad".
Krawiec

Re: ...

Postprzez ^m@rcin^ 2003-11-03, 6:04 pm

Krawiec napisał(a):Ależ ja liczę na siebie w sprawach osobistych. Jeśli mielibyśmy się porwać na taka akcję, to bez stowarzyszenia i min 15 osób nie ma o czym gadać.

Wiesz ile sie czeka na rejestracje stowarzyszenia i ile przy tym roboty !??

Czekamy juz ponad 3 miechy :?

co z transparentem ?? ja jestem za nawet moge dac czarny material tylko kto to napisze ??? I czekam na fajne haslo !
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

...

Postprzez Krawiec 2003-11-03, 6:48 pm

Ale chyba nie zrezygnujecie z powodu czekania itd. Mnie to nie zniecheca. Czekam już ponad 10 lat na awans Zagłebia więc moge poczekać pół roku na rejestrację.

Tematy na transparent :

"Państwo samorządowcy, 2006 już blisko , Stadion Ludowy czeka !!! "

i jajcarskie

"Po pierwsze modernizacja , głupku !" (kto się orientuje w polityce wie o co chodzi)

Ps. Zostało mi jeszcze 2O plakataów na Radzionków, w kolorze . Jakbyś chciał to moge ci zostawić w sklepiku.
Krawiec

Postprzez Franz 2003-11-03, 7:04 pm

Krawiec OK. Ale mi się wydaje że jeżeli nie będzie stowarzyszenia to nie ma o czym gadać, bo Wojewoda i marszałek mimo iż są z Sosnowca nas oleją bo nie będą się przejmować grupą kibiców chcących aby w ich mieście powstał nowoczesny stadion. I nie wiem czy znajdziesz na tym forum jeszcze 14 osób, które chciałyby aktywnie działać w takim stowarzyszeniu i coś do niego wnosić. Aha i muszą być to odpowiedzialne osoby przedewszystkim. Jak znajdziesz tyle osób to będzie można o czymś myśleć a narazie nie ma co oglądać innych stadionów i myśleć jak przebudować Ludowy. Najważniejsze jest zdobycie funduszy na ten cel. Potem już będzie z górki. Bez sensu jest robienie teraz 2 kondygnacji, skoro pierwsza to riuna, trzeba wszystko zacząć od nowa, od podstaw. Żeby to miało ręce i nogi.

Co do transparentu jestem za :!: . Może ktoś to zobaczy i da to jakiś skutek, trzeba tylko dobre hasło wymyśleć jak macie jakieś pomysły to piszcie :) .
Franz
Pudzian

...

Postprzez Krawiec 2003-11-03, 7:20 pm

To na czym siedzimy to ruina :?: :?: :?:
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice