Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez August 2010-05-28, 2:45 pm

PawełK napisał(a):Mnie ciekawi kto z Miasta będzie reprezentował klub po wejściu, póki co mówi się o dokapitalizowaniu a nie ma nazwisk. Czy zatem będzie to zbawienie to czas pokaże.

Może być kilka przyczyny. Najpoważniejszą - niestety - to, że nie ma chętnych. Zwłaszcza do Rady Nadzorczej. Jakiś czas temu słyszałem nazwisko obecnego Prezesa ARL-u i jednocześnie byłego Prezesa Zagłębia. Obawiam się, że fakt iż będzie to praca społeczna przy jednoczesnych problemach mogą sprawić,iż będą to ludzie z tzw. "łapanki" (np. miejscy urzędnicy, którzy dotaną od Prezdyenta prikaz). Moim zdaniem w radzie (ze strony Miasta) powinien znaleźć się prawnik (najlepiej radca prawny, zwłaszcz że Ci są zwolnieni z posiadania uprawnień) oraz dobry księgowy. Stawkę mógłby rzeczywiście uzuepłnić ktoś od kibiców.
Cały czas jednak powtarzam, iz najważniejszym aby przede wszystkim do Zarządu wszedł kompetetny człowiek. Zresztą cały Zarząd powinien być nowy. Zgodnie z zasadą Nowa Twarz Nowa Jakość. Z nowym Akcjonariuszem. Może wtedy byłoby łatwiej w rozmowach sponsorskich. W ażdym razie personalia moga nam powiedzić co nieco o intencjach obu współwłaścicieli.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-05-28, 5:06 pm

PawełK napisał(a):Mnie ciekawi kto z Miasta będzie reprezentował klub po wejściu, póki co mówi się o dokapitalizowaniu a nie ma nazwisk. Czy zatem będzie to zbawienie to czas pokaże.

Ja jestem za przejeciem akcji w proporcjach 50/50 zeby mr Szatan nie mial ostatecznego slowa. Miasto powinno miec kontrole nad Zaglebiem i nad cwaniakami zarzadzajacymi nim...powinno miec prawo do wywalenia prezesa i zarzadu,a jak nie to niech Szatan sobie radzi sam,albo sprzeda calosc miastu i niech sp*rdala razem z Pawelkiem i zarzadem. Zreszta jak miasto nie pomoze to Szatan i tak jest skonczony bo jest teraz pod sciana,dlatego jestem za twarda reka Sosnowca,jesli zalezy im na klubie.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-05-28, 7:12 pm

patrios91 napisał(a):Ja jestem za przejeciem akcji w proporcjach 50/50 zeby mr Szatan nie mial ostatecznego slowa

50/50 jest bez sensu. W Spółce ktoś musi miec większość. A Miasto mając 51% wchodzi w szereg bardziej restrykcyjnych przepsów dotyczących Spółek z wiekszosciowym udziałem Gminy. Stąd zpewne te proporcje. Natomiast moim zdaniem Miasto - jesli będzie chciało - w praktyce i tak może rzasdzić klubem.
August

Postprzez patrios91 2010-05-28, 7:43 pm

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Ja jestem za przejeciem akcji w proporcjach 50/50 zeby mr Szatan nie mial ostatecznego slowa

50/50 jest bez sensu. W Spółce ktoś musi miec większość. A Miasto mając 51% wchodzi w szereg bardziej restrykcyjnych przepsów dotyczących Spółek z wiekszosciowym udziałem Gminy. Stąd zpewne te proporcje. Natomiast moim zdaniem Miasto - jesli będzie chciało - w praktyce i tak może rzasdzić klubem.

Tylko to beda same klotnie,a nie rzadzenie...i Szatan bedzie mial niestety wiecej do powiedzenia.
patrios91

Postprzez August 2010-05-28, 8:18 pm

patrios91 napisał(a):Tylko to beda same klotnie,a nie rzadzenie...i Szatan bedzie mial niestety wiecej do powiedzenia.

Niekoniecznie. Wszystko po prostu zależy od postawy Miasta. Spójrz, jakie warunki kilka dni temu Górski postawił Szatanowi. Kaziu wie, że bez niego Zagłebie Szatan nie przetrwa. czy będzie miał 100% czy 51%.
August

Postprzez patrios91 2010-05-28, 10:28 pm

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Tylko to beda same klotnie,a nie rzadzenie...i Szatan bedzie mial niestety wiecej do powiedzenia.

Niekoniecznie. Wszystko po prostu zależy od postawy Miasta. Spójrz, jakie warunki kilka dni temu Górski postawił Szatanowi. Kaziu wie, że bez niego Zagłebie Szatan nie przetrwa. czy będzie miał 100% czy 51%.

Ja sie martwie,ze Kaziu uratuje dupe Szatanowi,a ten w ramach podziekowan karze siebie w dupe pocalowac.
patrios91

Postprzez August 2010-05-28, 10:35 pm

patrios91 napisał(a):
Ja sie martwie,ze Kaziu uratuje dupe Szatanowi,a ten w ramach podziekowan karze siebie w dupe pocalowac.

A ja myślę, że jednak Kaziu woli inne przyjemności niż pieszczoty z Krzyśkiem :lol:
August

Postprzez YOOSHKY 2010-06-01, 10:22 am

Powinniśmy reaktywować drużynę rezerw w której grać będą rezerwowi + juniorzy.
Jak tu k... wracać do formy? Na dobre by to wyszło również naszym starszym juniorom, mieliby okazję uczyć się od doświadczonych zawodników i ogrywać się w "profesjonalnym" futbolu.
To takie moje zdanie odnośnie przyszłości Zagłębia, tej sportowej.
YOOSHKY

Postprzez artur78 2010-06-01, 1:47 pm

Zgadzam się w 100% z kolegą druzyna rezerw powinna być.
artur78

Postprzez turku 2010-06-01, 2:34 pm

August napisał(a):Obawiam się, że fakt iż będzie to praca społeczna przy jednoczesnych problemach mogą sprawić,iż będą to ludzie z tzw. "łapanki" (np. miejscy urzędnicy, którzy dotaną od Prezdyenta prikaz). Moim zdaniem w radzie (ze strony Miasta) powinien znaleźć się prawnik (najlepiej radca prawny, zwłaszcz że Ci są zwolnieni z posiadania uprawnień) oraz dobry księgowy. Stawkę mógłby rzeczywiście uzuepłnić ktoś od kibiców.

To jak nikt nie chce iść do tej rady to ja mogę pójść. Uposażenia nie chcę, wystarczy sama przyjemność ze zrobię coś dobrego dla Zagłębia. Wykształcenie odpowiednie mam, tylko gdzie tu swoje CV wysłać ? 8)
turku

Postprzez August 2010-06-01, 2:56 pm

turku napisał(a):To jak nikt nie chce iść do tej rady to ja mogę pójść. Uposażenia nie chcę, wystarczy sama przyjemność ze zrobię coś dobrego dla Zagłębia. Wykształcenie odpowiednie mam, tylko gdzie tu swoje CV wysłać

Do Górskiego. Kto wie, być może czekają na chętnych.
Po pierwsze, bedąc reprezentantem Miasta musisz mieć zdany egzamin dla kandydatow do Rad Nadzorczych przez komisją Ministra Skarbu lub mieć odpowiednie wykształcenie zwalniajace z posiadania takiego papierka jak np. doktor nauk prawnych , ekonomicznych, radca prawny. Zdaje się, że obecnie doktor weterynarii też :lol: do sprawdzenia.
Po drugie, za wszelkie ewentualne przewały Zarządu odpowiadasz swoimi jajkami (w sensie karnym) w równym stopniu co i Zarząd. Nie to, żeby zniechęcał ale tego typu świadomośc trzeba by mieć chcąc się pchac do rady.
August

Postprzez dziejus 2010-06-02, 12:48 pm

Rozmowy klubu z miastem bez efektów.Ktoś sie chyba połapał że kręcone są niezle "lody" ze strony zarządzających klubem. :redface: To już chyba są jedne z najdłuższych negocjacji w powojennej Polsce ;-) Dłuższe chyba były w sprawie wyrzutni antyrakietowych :) Górski musi śledzić nasze forum bo się biedak rozchorował :kiepsko:P.s.Na oficjalnej piszą że Łukawski nie dopuścił do rozmów cHytrego :brawo: Panie Ryszardzie-witamy w klubie :lol: ;-)
dziejus

Postprzez Desantis 2010-06-02, 3:34 pm

"Rozmowy z miastem bez efektów" To bardzo dobrze że Miasto tak twardo wymaga Pełnej analizy kosztów i rozrachunków klubowych bo na 100% pan SZ.i spółka coś tam tuszują:( Myśleli ze już na początku czerwca wpadnie kaska do klubu i będzie znów co chapać a tu guzik !!!:) Coś mi się wydaje że w końcu dni tego chorego na raka zarządu są już policzone:))
Desantis

Postprzez tiktak 2010-06-02, 6:03 pm

A jeszcze miesiąc temu Hytry machał strzałką po obrazku w Urzędzie Miejskim.
tiktak

Postprzez jackie57 2010-06-02, 6:22 pm

Bez poważnych zmian w klubie nie ma szans na awans w przyszłym sezonie. Chodzi o kadrę zawodników i zmiany organizacyjne, bo kibiców na szczęście zmieniać nie trzeba.
jackie57

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna