Zagłębie Sosnowiec- Raków Częstochowa 26.05.2010 godz. 18:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec- Raków Częstochowa 26.05.2010 godz. 18:00

Postprzez Łuki19 2010-05-28, 10:13 am

jak maja tak grac to ja proponuje zrobić druzyne i grac kibicami bo nie zaponijmy ze jest wielu kibiców ktorzy trenuja w klubach jakiś napewno by wiecej soba prezentowali niż ci piłkarze lub jak kto woli pseudopilkarzyki grajacy w naszym klubie przynajmniej by nie je... setek jak Jaromin który nawet by sobie nie poradził w a klasie
Łuki19
Obserwowany

Postprzez roxy 2010-05-28, 10:48 am

moja odpowiedz jest krótka...Pierścień super przygotował drużynę do sezonu,ale nagle się okazało,że piłkarze nie dostają pensji na czas!Odważył się o tym mówić i wyleciał!Zapomnijcie o tym,że piłkarz kocha zespół w którym gra!!!!!!Piłkarz gra za kasę,jak mu jej nie płacą,to nie gra,proste.Jak wam by pracodawca nie płacił,to zaczynacie sabotować pracę.2 sprawa,ta liga jest tak z korumpowana że nie da się to patrzeć!Zielona Góra w normalnym kraju spadła by z ligi,w Polsce nagle leje wszystkich,w tym Zawisze 5 do 2!Wytłumaczycie to jakoś?Zawisza zapomniała jak się gra w piłkę?Skoro tak to w przyszłym sezonie,zielona góra gra o awans,bo Zawiszy w takim stosunku to nawet my nie pokonaliśmy...Szczerze?Rzygać mi się chce na to miasto,ten klub wszystko co jest z tym związane.Mam w dupie,że zaraz napadną na mnie z tekstami,że ...i tak dalej.Ja grałem w tym klubie,nie jako senior,ale jako junior,zaczynałem u Uznańskiego,potem Szaryński,Baczyński itd.Miałem 18 lat kiedy Zagłębie spadało pierwszy raz w moim życiu!!! do 2 ligi,potem awans i znowu w dupę...I tak jest do dzisiaj.Całe dorosłe moje życie to Zagłębie w niższych ligach,nie licząc tego epizodu z ekstraklasą,wiadomo jak się skończył.Powiem wam,że to miasto ma w dupie sport,ma w dupie wszystko co kochamy,ma w dupie nas...Nie ma kasy na stadion nie ma sponsorów,nic nie ma!Więc zapomnijcie o wielkim Zagłębiu,o wielkim mieście itd.Dziś mam 41 lat,a od 20 roku życia czekam na wielkie Zagłębie...Mam dość!Oceniajcie to jak chcecie,mam to gdzieś,jak to miasto ma gdzieś mnie!
roxy

Postprzez August 2010-05-28, 11:01 am

roxy napisał(a):...Pierścień super przygotował drużynę do sezonu,ale nagle się okazało,że piłkarze nie dostają pensji na czas!

Wbrew pozorom, nadal w bardzo trudnej sytuacji znajduje się Raków. - Finansowo jest źle, nawet bardzo źle. Kiedy kładę się spać, nie mogę zasnąć - mówi prezes Krzysztof Kołaczyk.

To on razem z Jerzym Brzęczkiem, który objął w II-ligowcu funkcję szkoleniowca, uratował klub przed upadkiem. - Trzy miesiące temu Rakowa powinno nie być. Naprawdę nie wiem, jakim cudem udało się to wszystko uratować - wspomina chwile grozy Kołaczyk.

Częstochowianie przystąpili do rundy wiosennej mając w składzie niemal wyłącznie młodzieżowców i debiutującego w roli trenera Brzęczka. Efekt? Przegrali tylko dwa spotkania! Niestety znakomite wyniki jedynie... maskują nadal fatalną sytuację klubu.

- Po tym, co nasza młoda drużyna robi na boisku, w mieście coraz częściej słyszy się, że w Rakowie jest już świetnie. Delegaci nas chwalą, rywale nas chwalą, zespół osiąga kapitalne wyniki, na stadionie tworzymy atrakcje dla dzieci i mamy mnóstwo nowych pomysłów. Ja naprawdę jestem z tego wszystkiego dumny. Tyle tylko, że kładę się wieczorem spać i nie mogę zasnąć. Naprawdę, proszę uwierzyć. Chłopaki mają jakąś tam śmieszną premię, a ja i tak nie mogę im nic zapłacić. Finansowo jest źle, nawet bardzo źle. Krótko mówiąc, na maj i czerwiec już nie mamy - mówi w wywiadzie dla strony internetowej klubu Kołaczyk.
http://www.sportslaski.pl/Alarm-w-Rakow ... ,info.html
roxy napisał(a):Zawisza zapomniała jak się gra w piłkę?

Nie mogłazapomnieć bo takiej nie ma
roxy napisał(a):Rzygać mi się chce na to miasto,ten klub wszystko co jest z tym związane

Mam nadzieję, że masz na myśli wyłącznie ludzi.Sosnowiec i Zagłębie to moje miasto i mój klub.

roxy napisał(a):Powiem wam,że to miasto ma w dupie sport,ma w dupie wszystko co kochamy,ma w dupie nas...

trzeba wierzyć, że to się zmieni.Pamiętam finał PP w 1978 r. W życiu bym nie pomyślał, że to ostatni sukces piłkarskiego Zagłębia.
roxy napisał(a):Oceniajcie to jak chcecie,mam to gdzieś

Nie miej. To nic nie zmieni.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-05-28, 5:13 pm

roxy napisał(a):moja odpowiedz jest krótka...Pierścień super przygotował drużynę do sezonu,ale nagle się okazało,że piłkarze nie dostają pensji na czas!Odważył się o tym mówić i wyleciał!Zapomnijcie o tym,że piłkarz kocha zespół w którym gra!!!!!!Piłkarz gra za kasę,jak mu jej nie płacą,to nie gra,proste.Jak wam by pracodawca nie płacił,to zaczynacie sabotować pracę.2 sprawa,ta liga jest tak z korumpowana że nie da się to patrzeć!Zielona Góra w normalnym kraju spadła by z ligi,w Polsce nagle leje wszystkich,w tym Zawisze 5 do 2!Wytłumaczycie to jakoś?Zawisza zapomniała jak się gra w piłkę?Skoro tak to w przyszłym sezonie,zielona góra gra o awans,bo Zawiszy w takim stosunku to nawet my nie pokonaliśmy...

Pierscien super przygotowal druzyne,ale gdy cos sie zlego dzialo w klubie (o czym wiedzialo juz duzo ludzi jesli mieli dostep do informacji) to mogl powiedziec to wczesniej nawet jak zagrali super mega mecz,a nie po meczu,ktory przekreslil awans. Gdyby tak zrobil kibice by sie za nim wstawili,a tak jest gowno wart gdyz w pewnym stopniu uzyl przegranej jako wymowki i zrobil z siebie w pewnym stopniu ofiare,a Hytry go jeszcze skompromitowal choc to on sam kompromituje klub. Za to,ze nie powiedzal o sytuacji w klubie oficjalnie np. po meczu z Zawisza..."zespol fajnie zagral,a dzialacze nas maja w d*pie"-przykladowo,jest u mnie skreslony.

-> http://www.zaglebie.eu/skrot-remisowego ... 6_242.html
Wszystkie akcje Zaglebia sa z odzyskanych pilek przez Lilo i podan Lilo. Moze w niektorych sytuacjach brakuje mu koncentracji i zdecydowania,ale dla mnie byl jednym z najlepszych na boisku. Nie wiem co widzial trener ? OEJZYJCIE SKROT I SKUPCIE SIE NA LILO I POWIEDZCIE SAMI

Jaromin zamiast strzelac glowa z idealnego dosrodkowania Lilo to sie przewraca o wlasne nogi jeszcze ma pretensje. :lol:
Hosic-praktycznie wszystkie okazje Rakowa to jego bledy-tragedia jednym slowem.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez miuzik17 2010-05-28, 5:59 pm

:twisted: Naprawde rozpiepszmy tą brame i wejdzmy na ten stadion . jak oni nas niechca wpuscic to sami wejdzmy ! bo i tak gorzej niemoze byc ! :twisted: Napewno niejeden zagłębiak chciał by to zrobic ! :twisted:
miuzik17

Postprzez sosnowiczanin100 2010-05-28, 9:09 pm

patrios91 napisał(a):Hosic-praktycznie wszystkie okazje Rakowa to jego bledy-tragedia jednym slowem.

Patrios,ty na pewno nie ogladalesz zadnego meczu Zaglebia,bo to o czym ty mowisz jest cirk!Dla czego tak nap........ na Dzenana,facet serce zostawia dla Zaglebia?!Django,Dzenan powiedzal prawde ze graja 2 miesiecy za darmo,a trener to powiedzal na konferenciji,to jest zle!
sosnowiczanin100

Postprzez Koterwa 2010-05-28, 9:12 pm

miuzik17 napisał(a)::twisted: Naprawde rozpiepszmy tą brame i wejdzmy na ten stadion . jak oni nas niechca wpuscic to sami wejdzmy ! bo i tak gorzej niemoze byc ! :twisted: Napewno niejeden zagłębiak chciał by to zrobic ! :twisted:

Dobra wiem emocje itp. ale uwierz że w takiej sytuacji to będzie kiepska decyzja
Koterwa

Postprzez August 2010-05-28, 9:24 pm

sosnowiczanin100 napisał(a):Dla czego tak nap........ na Dzenana,facet serce zostawia dla Zaglebia?!

Dżenan, fajny chłop z Ciebie. Ale niechże do Ciebie dotrze to, że grasz poniżej oczekiwań i popełniasz masę błędów. Nie wszystko się da zwalić na popierdóły Pierscionka. I nie obżeraj się tyle tym paskudztwem ze Sfinxa bo to niezdrowe ;-)
August

Postprzez patrios91 2010-05-28, 10:25 pm

sosnowiczanin100 napisał(a):
patrios91 napisał(a):Hosic-praktycznie wszystkie okazje Rakowa to jego bledy-tragedia jednym slowem.

Patrios,ty na pewno nie ogladalesz zadnego meczu Zaglebia,bo to o czym ty mowisz jest cirk!Dla czego tak nap........ na Dzenana,facet serce zostawia dla Zaglebia?!Django,Dzenan powiedzal prawde ze graja 2 miesiecy za darmo,a trener to powiedzal na konferenciji,to jest zle!

Cyrk to wyprawia Dzenan,a opuszczone mecze w tym sezonie z mozliwoscia ich obejzenia moge policzyc na palcach jednej reki. Niech ci kazdy znawca futbolu zobaczy materialy z ostatnich meczy i niech powie kto zawala w obronie kazda akcje przeciwnika. Lubie Dzenana i doceniam super runde jesienna,ale teraz przydala by mu sie lawka rezerwowych.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez YOOSHKY 2010-05-29, 7:26 am

patrios91 napisał(a):Lubie Dzenana i doceniam super runde jesienna,ale teraz przydala by mu sie lawka rezerwowych.

Teraz to ławka przydałaby się zdecydowanej większości. Trudno żeby jeden zawodnik grał na rewelacyjnym poziomie. Nie ma drużyny. Była ale jej nie ma. Nasz "Profesor" ds. obronnych :) niestety też zaniżył loty i jakoś mnie to nie dziwi. Nie chce mi się oglądać tych beznadziejnych meczy żeby analizować z czego błędy wynikają, może po prostu za bardzo chce pomóc z przodu? Uważam że jemu spokojnie można znów zaufać. Nie ma co chłopa zniechęcać do dalszej pracy.
Powodzenia Dženan.
YOOSHKY

Postprzez August 2010-05-29, 8:18 am

Sęk w tym, ze Dzenan już od jakiegoś czasu gra poniżej oczekiwań. Poza tym wedle przedstawianych wcześniej koncepcji mial być jednym z liderów, którzy w razie potrzeby "pociagną" towarzystwo. Niemniej jednak mam nadzieję, że Hosic jeszcze udowodni na co go stać.
August

Postprzez Smazu 2010-05-29, 8:22 am

Troszeczke odbiegacie Panowie od tematu, nie ma nikt nic do dodania o meczu to zamykam.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna