Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez patrios91 2010-05-26, 11:58 am

August napisał(a):
dziejus napisał(a):Głos cHYYYYTTTRRREEEGGGGOOOOO ? ? ? :twisted: :twisted: :twisted: :redface: :redface:

Ja bym piwedział : głos Prezesa, obecnie Hytrego. Nie ukrywam, że na miejscu władz miejskich postawiłbym również warunek dotyczący zmiany na stanowisku Prezesa Zarządu Spółki i desygnowania na miejscu Szatana kogoś innego. Zwróćcie uwage na fakt, ile może zdziałać kompetentny czlowiek. Moim zdaniem bardzo dobry jest tu przykład Prezesa Górnika Zabrze. Z nieoficjalnych rzmów z ludźmi związanymi z Zabrzem wiem, że facet miał do uporządkowania istną stajnię Augiasza pozostawioną po Jędrychu.I jak widać powolutku robi to dobrze i skutecznie. A najlepszy przykłd to fakt, że jednak Górnik prawdopdobnie awansuje.

Tylko to jest szybkie dzialanie. Gornik cieniutko gral...zatrudnil Nawalke i kupil Swiatka,ktory jedzie na krola strzelcow,oddelegowal pseudograjkow i juz ma pewny awans. Tam pracuja ludzie z jajami znajacy sie na swojej robocie. Kolejny sezon dla Gornika w I lidze to porazka tak jak dla nas w IIiej(juz bedzie trzeci sezon porazki),tylko jak widac nam nie przeszkadza ze 4krotny wicemistrz Polski jest na dnie.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez YOOSHKY 2010-05-26, 1:07 pm

August napisał(a):
August napisał(a):W radzie nadzorczej Zagłębie SA zasiądzie 4 przedstawicieli Krzysztofa Szatana i 3 - Miasta; w zarządzie 2 przedstawicieli Krzysztofa Szatana i 1 – Miasta. Uchwały będą podejmowane większością 2/3 głosów.

Zobaczymy kto ze strony Miasta zostanie desygnowany do organów spółki. To bardzo ważne aby były to osoby kompetentne. Zresztą po tym będzie można się zorientować jak Górski zamierza traktować klub. W szczególności mam na mysli osobę w zarządzie. Moim zdaniem niepotrzebny będzie trzyosobowy zarząd. W mojej ocenie w zupełności wytarczyłby dwuosobowy z zapisem, w statucie, ze przy podejmowaniu decyzji, a własciwie uchwał decydujący będzie głos Prezesa.

Pozostaje mieć nadzieję że z ramienia miasta nie będzie to Adamiec i broń Boże nie Kazimierczak. Pierwszy za bardzo sprzyja władzom obecnym a dla klubu lepiej jak będzie chociaż minimalna różnica zdań, ten drugi to w ogóle jakieś nieporozumienie, dramat, wpierdziela się z buciorami żeby pokazać jaki to z niego kibic, "pokazuje" jaki jest "wielki".... żal.pl jak to piszą dzieci.
Ostatnio edytowano 2010-05-26, 2:01 pm przez YOOSHKY, łącznie edytowano 1 raz
YOOSHKY

Postprzez August 2010-05-26, 1:11 pm

Już jakiś czas temu było powiedziane, że radni nie wejdą do organów spółki. Kazimierczak to nawet chyba nie spełnia wymogów formlanych aby znaleźć się w radzie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez YOOSHKY 2010-05-26, 2:00 pm

August napisał(a):Już jakiś czas temu było powiedziane, że radni nie wejdą do organów spółki. Kazimierczak to nawet chyba nie spełnia wymogów formlanych aby znaleźć się w radzie.

Dzięki Ci Boże... Chyba nawet w Ciebie uwierzę....
YOOSHKY

Postprzez django 2010-05-26, 2:04 pm

August napisał(a):Już jakiś czas temu było powiedziane, że radni nie wejdą do organów spółki. Kazimierczak to nawet chyba nie spełnia wymogów formlanych aby znaleźć się w radzie.

To mówił Adamiec. Mówił też, że w zarządzie nie będzie ludzi Miasta. Także byłbym ostrożny, bo jak widać słowa Adamca nie mają przełożenia na decyzje Górskiego.
django

Postprzez August 2010-05-26, 2:11 pm

django napisał(a):To mówił Adamiec. Mówił też, że w zarządzie nie będzie ludzi Miasta. Także byłbym ostrożny, bo jak widać słowa Adamca nie mają przełożenia na decyzje Górskiego.

I dobrze, że w tym przypadku radny się mylił. Bo decyzja o desygnowaniu kogoś do zarządu jest jak najbardziej uzasadniona. A co do radnych w radzie, Adamiec, gdyby wszedł, to nieźle by się skompromitował. Natomiast Kazimierczak chyba nawet nie ma uprawnień. A ewentualni radni w Zarzadzie ? Sami osądźcie.
August

Postprzez YOOSHKY 2010-05-26, 2:16 pm

django napisał(a):[...]Natomiast Kazimierczak chyba nawet nie ma uprawnień. A ewentualni radni w Zarzadzie ? Sami osądźcie.
Boże chroń nas przed tym człowiekiem....
YOOSHKY

Postprzez August 2010-05-26, 2:22 pm

Za to jestem ciekawy kogo Miasto desygnuje zwłaszcza do zarządu. A może będzie zorganizowany konkurs ?
Ja się spróbuję zabawić w obstawianie. Na mój gust do rady może wejść ktoś z poniższego teamu:
sam Prezydent Górski, Prezydent Łukawski, ulubieniec sosnowieckich sporotwców Drążkiewicz, Prezes ARL-u Jan Szot. Zapewne będzie to ktoś z miejskich urzędników zwłaszcza z obsługujących urząd radców prawnych. Ciekawe czy kogoś "ustrzelę". A może Prezes PKM-u Pikuła ?
EDIT: zapomniałbym o prezydenckiej "szczekaczce czyli Grześku Dąbrowskim.
August

Postprzez django 2010-05-26, 2:24 pm

August napisał(a):I dobrze, że w tym przypadku radny się mylił. Bo decyzja o desygnowaniu kogoś do zarządu jest jak najbardziej uzasadniona. A co do radnych w radzie, Adamiec, gdyby wszedł, to nieźle by się skompromitował. Natomiast Kazimierczak chyba nawet nie ma uprawnień. A ewentualni radni w Zarzadzie ? Sami osądźcie.

Mi się marzy takie rozwiązanie jak wspomniane przez Ciebie w Górniku. Albo osoba pokroju tego kuratora w GKSie, który podobno radzi sobie całkiem dobrze. Jeżeli Górski desygnuje do zarządu jakiegoś statystę, który ograniczy się do pilnowania budżetu i interesów Miasta, to stracimy kolejną szansę na rozwój klubu.
django

Postprzez August 2010-05-26, 2:57 pm

Złudzeń większych nie mam ale zachowanie Górskiego daje iskierkę nadziei.
August

Postprzez GrubyPerez 2010-05-26, 4:55 pm

August napisał(a):Złudzeń większych nie mam ale zachowanie Górskiego daje iskierkę nadziei.

Nie wierz mu.....nie wierz mu nigdy w niczym....
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez wojtekwilk 2010-05-26, 7:28 pm

GDZIE ONA JEST(przyszłość)NAPRAWDE NIE WIDZE JEJ ,A WY ? ? ? ?
wojtekwilk

Postprzez dziejus 2010-05-26, 7:44 pm

Jeżeli ceną za brak awansu będzie odejście cHytrego to łatwiej mi to będzie przeboleć :czerwona:
dziejus

Postprzez patrios91 2010-05-26, 7:47 pm

dziejus napisał(a):Jeżeli ceną za brak awansu będzie odejście cHytrego to łatwiej mi to będzie przeboleć :czerwona:

Gorzej jak nie bedzie ani awansu ani odejscia. Tak sie stanie gdy kibice glosno nie zaprotestuja.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez dziejus 2010-05-26, 8:00 pm

Jutro jest Rada Miejska.Może udałoby sie skrzyknąć paru"kumatych" i zaprotestować.TAK-dla wejscia w akcje,NIE-dla prezesa Hytrego :czerwona: Ja akurat jutro ide do pracy na "ruskie" 6 godzin ale są tu na forum ludzie którym naprawde leży dobro klubu na sercu i mogliby poświęcić swój czas :niezle:
dziejus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna