Zagłębie Sosnowiec - Elana Toruń 15.V.2010 g. 20.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Elana Toruń 15.V.2010 g. 20.00

Postprzez novack 2010-05-16, 11:37 am

"Gotowi na Elanę
(mawa), 2010-05-14, 15:06

Dziś na Stadionie Ludowym piłkarze trenowali przed sobotnim spotkaniem z Elaną Toruń. Sosnowiczanie są zmobilizowani i liczą, iż dopiszą 3 punkty w ligowej tabeli. "
To jest informacja ze strony oficjalnej. Jakoś Pierścionek nie dementował, że nie są gotowi i że są problemy nazwijmy to z dietą. I jeszcze jedno spostrzeżenie, na konferencji Pierścionek twierdził, że Lilo nie zdążył sie wkomponować w zespół bo miał kontuzję, a takie wkomponowanie sie wymaga czasu ,a jednocześnie od pierwszego dnia Kłus pasował do drużyny, był wkomponowany i lepszy od Flejterskiego który wkomponowywał sie od listopada. Nic nie kumam. Słyszałem takie określenie o Pierścionku "wolnomyśliciel" ale nie ze względu na swobode myśli, ale szybkość pomyślunku. Zgadzam sie z tym!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez tiktak 2010-05-16, 11:38 am

Pod warunkiem że grają na swojej pozycji. I są przygotowani fizycznie.
Kiedyś pisałem że taniocha (czytaj: oszczędzanie na trenerze) wyjdzie Szatanowi d...ą. I wyszło.
Ostatnio edytowano 2010-05-16, 11:42 am przez tiktak, łącznie edytowano 1 raz
tiktak

Postprzez maly__kibic 2010-05-16, 11:39 am

a co do trenera.. o ile się nie mylę to on nie ma uprawnień na 1 ligę tak ?
może jego słowa, działania są takie, bo boi się stracić pracę?
może chce poczekać ten jeden rok, żeby zdążył te uprawnienia zdobyć ?

no chyba, że się mylę.
maly__kibic

Postprzez YOOSHKY 2010-05-16, 11:55 am

Trener się domyślił ze mecz z Elaną będzie jego ostatnim, stad ten wyjazd na konferencji, proste. Choćby mu się przelew 2 dni spóźniał to by mówił że nie ma co do gara wrzucić.
YOOSHKY

Postprzez dziewan 2010-05-16, 12:06 pm

JESTEM BARDZO CIEKAWY DLACZEGO MECZ ZAGŁĘBIA Z ELANĄ ZOSTAŁ WYCOFANY Z OFERTY U JEDNEGO Z BUKMACHERÓW??!! NIE WYCOFUJE SIĘ MECZU W KTÓRYM OBIE DRUŻYNY O COŚ WALCZĄ!!! ŚMIERDZI KORUPCJĄ JAK SKUR.WYSYN!!!!
dziewan

Postprzez artur78 2010-05-16, 12:08 pm

Panowie przejżyjcie na oczy,wczoraj po południu wycofali mecz Zagłebia z STS-u jak myślicie dlaczego? Buki wycofuja w 2 przypadkach maja info że mecz jest kombinowany lub na duży kurs na Elane był 10 poszła duża kasa reszte dopowiedzcie sobie sami ja uwazam tak po meczu z Polkowicami zdali sobie sprawe ze nie awansują bo Polkowice na 99% wygrają wszystkie mecze w klubie nie ma kasy no to se wczoraj podreperowali stan konta.
artur78

Postprzez tomaszekp29 2010-05-16, 12:11 pm

Serdecznie zapraszam piłkarzy do sklepu netto w Będzinie, zawsze się coś znajdzie, głodni nie będziecie.
tomaszekp29

Postprzez maly__kibic 2010-05-16, 12:12 pm

snucie domysłów i tych najgorszych scenariuszy, które wykazują jakieś przekręty są nieco bezsensowne. Prawda jest taka, że możemy tu wymyślić miliony powodów, dla których Zagłębie wczoraj przegrało, trener wypowiedział się i zachował tak, a nie inaczej.. ale po co? Wszystko prędzej czy później się wyjaśni. Nie mamy konkretnych dowodów, które potwierdzałyby te wszystkie teorie.
maly__kibic

Postprzez YOOSHKY 2010-05-16, 12:22 pm

Na zwycięstwo we wczorajszym meczu (jakiekolwiek) Elana miała ok 11% szans, na wynik 2:0 - niecałe 2%
To jest nie do pojęcia co się wczoraj stało.... Szczyt frajerstwa.
YOOSHKY

Postprzez Blajpios 2010-05-16, 12:27 pm

bbartek napisał(a):Kol.Blajpios głównie ocenia Trenera Pierścionka poprzez Jego zachowanie i wypowiedzi na konferencji prasowej.
Ja wolałbym aby oceniać pracę trenera przez jego wyniki sportowe .....i tutaj Trener Pierścionek nie ma czym się pochwalić.
Nie chodzi mi o wyniki poszczególnych meczów ale o koncepcje budowania drużyny, jej prowadzenia, taktyki, konsekwencji i..charyzmy.

Ja trochę tak, jak Kol. Sir, jak sądzę: myślimy podobnie. Klasa trenera - pokazuje się m.in. i przez konferencje, przez ogólne podejście. To, co zaprezentował na konferencji, w przeciwieństwie do opinii, na którą odpowiadałem, że niby "wszyscy już wiedzą, że jedyny do zatrzymania w klubie jest Pierścionek" - pokazywało moim zdaniem, że te wątpliwości należy mieć poważne. Już właśnie za to, pokazał na konferencji, jak wykazywali Kol.Kol. LucasUSA, Sir orazi inni, którzy np wobec faktu, jak ciężko ludzie na 1000 zł pracują - podnosili wielkie zniesmaczenie tą "figurą retoryczną" o "klęczącym "qrwa" na treningu zawodniku, co nie ma sił na ćwiczenie, bo od wtorku nie jadł". Nie twierdzę nawet, że na pewno to było kłamstwo - już tak ostrożny nawet jestem! Niemniej, zniesmaczenie tym punktem wypowiedzi, zwłaszcza wobec trudu prostych ludzi jest. Tak, jak m.in. Kol. Sir przypominał - coś tu za dużo nie gra. Najpierw cacy, cacy - a potem aż taki wyskok. Jakkolwiek - oczywiście, że w grę może wchodzić i należny np. szacunek dla P. Pierścionka, że wcześniej wytrzymywał i należy docenić to, że jedynie teraz wybuchnął, bo jutro już nic nie będzie mógł powiedzieć; i jeszcze trochę innych okoliczności może w grę wchodzić. Także i takich, że dzieje się rzeczywiście zbyt źle - na przykład. Ale też nie wiem, czy jest zbyt źle, jeżeli brak totalnie nie chcianej przez kibiców kasy od Krakusów spowodował teraz opóźnienia w płaceniu tych 12tys. czy choćby 4tys.? Dalej: jeżeli nawet rzeczywiście ten zawodnik padł na treningu z głodu, to nie jest to co prawda jednoznacznie dowód, że to konsekwencja jedynie jego niegospodarności, że nie ma nagle na te posiłki zaoszczędzone z wcześniejszej dużej kasy - niemniej nie można i tego wykluczyć. Podobnie jak nie można jednak rzucić od razu też wielkiego oskarżenia, że "my cacy, super uczciwi, pracujemy i jesteśmy świetni, tylk przez przypadek nie wygrywamy - a ten zarząd, to tylko jeden wielki syf". Dodatkowo, w moim odczuciu - to jednak chyba było się podpięcie pod wypowiedź jeszcze biedniejszego (sądzę, że w Elanie nawet o 8tys. wypłaty pomarzyć jedynie mogą). Tak więc, jednak taki wybuch, jak napisałem, wzbudza wątpliwości - moim zdaniem - czy rzeczywiście ma pracować w Zagłębiu: a nie, żeby obecnie była pewność, że jeżeli ktoś, to tylko on ma zostać. Sprawa klasy, jaką prezentuje człowiek, także na konferencjach - moim zdaniem słusznie jest jednym z elementów oceny przydatności do tej pracy.
Natomiast co do pracy trenerskiej - cóż, nie mogę do końca oceniać, bo za mało widziałem, głównie opieram się na transmisjach, fragmentach jakichś sfilmowanych, oraz na wypowiedziach na forum. Od początku też prezentuję - moim zdaniem słuszną - tezę, że należy, zwłaszcza że to wychowanek, dać mu szansę dorośnięcia razem z zespołem. Po części i dlatego, że za innego z porównywalnym warsztatem, ale przychodzącego "z zewnątrz": trzeba jeszcze więcej zapewne zapłacić. Czyli inaczej: ma się "więcej za mniejszą kasę obecnie". A oprócz tego, niebagatlne: skoro ma talent - niech się rozwija; jest z Zagłębia: tym bardziej go należy wesprzeć. Nie jest to jednak oczywiście "bez żadnych granic" podejście.
Z tym, że co do tych stricte trenerskich walorów, jakkolwiek zaznaczam, trudno mi się jednoznaczenie wypowiadać: to jednak ani dotąd nie było tylko mnóstwa jednoznacznie złych opinii - ani tak źle to nie wyglądało. Trzeba przy tym brać pod uwagę kadrę. Bynajmniej - nie był to skład "na pewniaka" do awansu, jeżeli popatrzy się na start do rozgrywek. W trakcie - poszło nie najgorzej, więc może ma jednak jakiś warsztat czy zasługi Pierścionek? Natomiast w przerwie - cóż nie poczyniono też takich zmian, by tę pewność awansu dawały, głównie jeżeli chodzi o brak napastników. Po coś na ogół w zespołach nie kończy się składu na pomocy, jeszcze wstawiają napastników. Tych - Zagłębie nie miało. Owszem, można pytać, czy tu też nie ma wkładu - błędu Pierścionka. Niemniej - to nie do końca pokazuje, że tym trenerem jest kiepskim. Grę jednak - bywało - chwalono; w Pucharze Zagłębie doszło daleko itp itd. Na finiszu - elementem jednak istotnym jest zabranie własnego boiska, kto wie, czy nie celowo; jakkolwiek, zwłaszcza ze składem nie przyzwyczajonym do grania przy pustych trybunach i nie będącym o dwie klasy lepszym od przeciwników - trudno nie zauważyć, że przegrywanie nie do końca mówi o warsztatowych zdolnościach trenera w takim układzie. Tak więc nie wiem, czy rzeczywiście ten rozwój sytuacji pokazuje, że jest Pierścionek za kiepskim trenerem - jakkolwiek rzeczywiście, nie do końca też rozstrzygam, że jest na pewno dobry.
Blajpios

Postprzez maly__kibic 2010-05-16, 12:28 pm

w takim razie może obraźmy się wszyscy na nich i nie przychodźmy już wcale na mecz w tym sezonie? ;p
maly__kibic

Postprzez Sarmat 2010-05-16, 12:34 pm

maly__kibic napisał(a):w takim razie może obraźmy się wszyscy na nich i nie przychodźmy już wcale na mecz w tym sezonie? ;p

i zacznijmy jeździć na GKS może jeszcze.

Będziemy zawsze tam gdzie Oni będą grac...
Sarmat

Postprzez AdriX_SC 2010-05-16, 12:37 pm

Ciekawe ile lat spędzimy w 3 lidzę : ) , z taką grą to napewno dużo chyba , że zaczniemy kupować mecze.
AdriX_SC

Postprzez LucasUSA 2010-05-16, 1:20 pm

tiktak napisał(a):Piłkarze padają z głodu w klubie hodowcy drobiu.

Swietne :lol: Nadaje sie jako tytul na pierwsze strony gazet :lol:
LucasUSA

Postprzez DiveRss 2010-05-16, 1:30 pm

Ja bym przebolał ten rok jeszcze w II lidze ale żeby był nowy trener, nowy prezes i wkońcu zrobić drużynę... W końcu SOSNOWIEC ma być promowany przez sport to czemu nasz kochany Sosnowiec nie da pieniążków na transfery ? Może jestem ciemny w tych sprawach, jeśli tak to proszę o wyrozumiałość. Taka moja opinia...
DiveRss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna