Zagłębie Sosnowiec - Elana Toruń 15.V.2010 g. 20.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Elana Toruń 15.V.2010 g. 20.00

Postprzez wojtekcat 2010-05-16, 10:29 am

WITAM WSZYSTKICH.

POPROSTU RĘCE MI OPADAJĄ NA WYPOWIEDZI TRENERA PIERŚCIONKA , :kiepsko: MAM TAKI POMYSŁ ROZPROWADZAĆ BILETY NA WSZYSTKIE MECZE I DAWAĆ KASE DLA KAPITANA ZEBY IM KUPOWAŁ OBJADY PRZED MECZAMI ,MI TEŻ SIĘ NIE PRZELEWA ZARABIAM 1500,00 ALE NIE NARZEKAM I NIE SAPIE JAK ONI CIEKAWE CZY JEST KTOŚ Z KLUBU KTO SIĘ ZAMIENIŁBY ZE MNĄ CHYBA TYLKO TE DZIADKI CO BIEGAJĄ Z NOSZAMI ,JAK COŚ SZYBKO NIE WYMYSLĄ ULTRASI TO DO KOŃCA SEZONU BĘDZIE KAPA .

POZDRAWIAM WSZYSTKICH.

P.S.ACHA BEZ HOSICIA NIE MA OBRONY I GRY .MAM DZISIAJ NA OBJAD ŻUREK ,NIESTETY NIE ROSÓŁ BO GOTUJE POD SMAKI MOJEGO SYNA , JAK KTOŚ GŁODNY Z NASZYCH ZAWODNIKÓW LUB SZTABU SZKOLENIOWEGO TO ZAPRASZAM NA CIEPŁY TALERZ . :niezle:
wojtekcat

Postprzez Blajpios 2010-05-16, 10:35 am

patrios91 napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):Tak!! Trzeba zorganizować akcje dożywiania piłkarzy. Od dziś nie wyrzucajcie suchego chleba!

Masz swietne poczucie humoru naprawde. Nie chce sie klocic,ale powiem tylko jedno....KIBICE MOGA WIECEJ NIZ WSZYSTKIE "URZEDASY" RAZEM WZIECI-trzeba tylko wiary i checi.

Chyba juz nikt nie ma watpliwosci,ze Pierscien to prawie jedyna osoba w tym klubie,ktora powinna zostac na swoim stanowisku...

A ja akurat zaczynam mieć wątpliwości... Nieraz go broniłem - i w gruncie rzeczy nadal rozważałbym, czy nie należy wciąż zostawić mu szansę, niemniej właśnie po tej konferencji już mam wątpliwości poważne. Także i - jak to zauważył Kol. LucasUSA - wulgaryzmy naprawdę chyba niezbyt pasują do trenera "Klubu ze stuletnią przeszłością itd" a już zwłaszcza chyba, gdyby jeszcze to miał być wychowanek tegoż klubu, tym bardziej pokazujący przecież, jak to klub go uformował... Bardziej jeszcze z powodu kiepskiego teatrzyku, czy manifestacji, gdy podpina się pod wypowiedź trenera Gości, którego zespół nota bene chyba ma zespół w nieporównywalnie gorszej sytuacji finansowej; podpina się pod tę wypowiedź, przerywając najpierw, gdy przemawia, po czym przerywa w ogóle, manifestacyjnie wychodząc (tak wynika z relacji). No i w końcu - żenujące w tym spektaklu - prawdopodobnie kłamstwo (żadna przenośnia) lub jeżeli, to już bardzo niezręczne epatowanie: gdy opowiada "głodne kawałki", może obrażając (jak to napisali niektórzy) zawodników i wręcz obrażając, jak to kilkakrotnie napisano, po prostu zwykłych ludzi, listonoszy, sprzedawców, robotników pracujących nie za 12 tys czy choćby 4 tys. Wydaje się bowiem, że tu Prez. Hytry nie kłamał. Powtarzam, nie znaczy to, że jestem pewien, że należy nie rozważać jego pozostania - no, chyba, że jak pisał Kol. August, zwalniając od razu i Prez. Hytrego i Trenera Pierścionka. Co prawda - do tej opcji w tym momencie też nie jestem przekonany, niemniej co najmniej wątpliwości co do dalszej pracy P. Pierścionka powinny powstać. Kol. novack pisał o trenerze Kaczmarku juniorze, myślę, że i także trener Durda prezentował się wczoraj ciekawie, ale wciąż wydaje się do rozważenia i kandydatura Pierścionka, jeżeli jeszcze to jest aktualne a nie jest tak, że przez konferencję wczoraj, po prostu skorzystał z ostatniego momentu, gdy go będą słuchać, bo już dowiedział się, że jest zwolniony i na następnej konferencji nie wystąpi, nie będzie gdzie indziej też miał możliwości wypowiedzi (to zmieniałoby trochę ocenę jego postawy na konferencji, aczkolwiek nie zmieniając całości opinii). Jeżeli mogłaby być jeszcze możliwość jego pozostania - po tym wystąpieniu na konferencji jednak bacznie przyglądałbym się tak temu, co zaprezentuje drużyna do końca sezonu, jak i temu, jak z tej niesmacznej sytuacji wyjdzie. Już raz przepraszał - słusznie - za taki eksces i wtedy na pewno to wystarczało. Teraz jednak jest już "recydywa", więc to samo przeproszenie nie wystarczy, by przekonać.
Mecz zaś, wracając do niego - przekonał chyba, że zwycięstwa przy pustych własnych trybunach są za dużym zadaniem biorąc pod uwagę siłę mentalną zespołu. Jak to ktoś napisał słusznie - weźmy pod uwagę, że winni są wszyscy, nie tylko wojewoda, prezesi, trener, zawodnicy itp. Myślę, że to sensowne. Widząc jedną przyczynę - nie zapominać o pozostałych... Ze szczególnym uwzględnieniem odkrycia, czy był jakiś świadomy cios przy tej decyzji administracyjnej, czy ktoś pamiętał, że Zagłębie miało więcej meczy u siebie w tej rundzie i chciał szczególnie utrafić i utrącić. Podstawy do takiego pytania daje nagłość decyzji, doręczanej gońcem (ciekawe ile w tym roku decyzji wojewoda poza Katowicami wręczał przez gońca, czy to aby nie honor wręcz unikalny Klubowi wyrządzony). Pozostałe błędy - bez tej decyzji - może by się jakoś "zamortyzowały" i Zagłębie awans by wywalczyło, podczas gdy to uderzenie doprowadziło już trzeszczący organizm do przeciążenia. Kto wie, ile tu świadomej rzeczywiście woli - i z czyjej strony, od jakich osób, niekoniecznie z województwa - tak jak to zasugerował D. Kłus.
Jednak - mecz z Elaną jest chyba już historią. Jedyne, co jeszcze może warto napisać o nim, to: oby był nauczką dobrą, zapamiętaną i przyczynkiem do rozwoju, mobilizacją do konsolidacji a nie zagubienia się w kłótniach.
PS. Ktoś pisał o Stowarzyszeniu Kibiców, przejmowaniu od Klubu itd... Bądźmy uczciwi. Na padające nieraz wołania o rozwój środowiska kibicowskiego i podejście stopień wyżej w ewolucji kibicowskiej - ze strony kibiców, "kumatych" itp na tym choćby forum padały wypowiedzi, że nie ma co myśleć, to "decydentom kibicowskim" się nie widzi itp. Natomiast K. Szatan proponował wejście jakiejś reprezentacji kibicowskiej do Zarządu bodaj...
Ostatnio edytowano 2010-05-16, 10:37 am przez Blajpios, łącznie edytowano 1 raz
Blajpios

Postprzez Sarmat 2010-05-16, 10:35 am

wojtekcat napisał(a): JAK KTOŚ GŁODNY Z NASZYCH ZAWODNIKÓW LUB SZTABU SZKOLENIOWEGO TO ZAPRASZAM NA CIEPŁY TALERZ . :niezle:

Ja nawet na niedzielny rosołek zaproszę...tylko kur.wa zacznijcie grac !! Wypowiedzi sztabu nie będę nawet komentował.
Sarmat

Postprzez Adamek182 2010-05-16, 10:47 am

Dobra,zrobiło się wielkie miękkie i bardzo śmierdzące gówno. Miał być awans,feta i niesamowita duma.Teraz małe szanse są na cokolwiek. Nie bardzo rozumiem co się stało z elaną? Czy dostają pieniądze,czy chwilowy zawias z przelewami-w naszym składzie są piłkarze którzy potrafili wygrać z Legią w ekstraklasie, a teraz przyjechała elana. To wszystko wygląda tak jak kiedyś było w szatni z Wolańskim. "W Sosnowcu i tak niczego wielkiego się nie osiągnie"-powiedział po czym po ryju dostał.Tylko czy on prawdy nie powiedział?
Adamek182

Postprzez wioro0 2010-05-16, 10:56 am

Pierdzielicie, zawsze jak coś nie idzie to jest opierdalany za to trener, nikt z Nas tak naprawdę nie wie do końca jaka jest sytuacja w klubie i chodź nie wierze, że zawodnicy nie mają co włożyć do kara to nie wątpię też, że sytuacja finansowa klubu jest beznadziejna. W zeszłym sezonie było coś podobnego w jastrzębiu, tam to od razu piłkarze wzięli się za protesty, mam nadzieje, że sprawa szybko się wyjaśni bo bardzo bym chciał żeby Pierścionek jednak został bo pod jego wodzą, chodź dają czasami dupy to w ważnych meczach pokazują że mają charakter i walczą o te wyższe cele(nie liczę ekstraklasy(pobytu)), a nie jak to rok temu było, że przyszedł i zamiast powalczyć o awans musiał ich utrzymać.
wioro0

Postprzez bbartek 2010-05-16, 10:59 am

Kol.Blajpios głównie ocenia Trenera Pierścionka poprzez Jego zachowanie i wypowiedzi na konferencji prasowej.
Ja wolałbym aby oceniać pracę trenera przez jego wyniki sportowe .....i tutaj Trener Pierścionek nie ma czym się pochwalić.
Nie chodzi mi o wyniki poszczególnych meczów ale o koncepcje budowania drużyny, jej prowadzenia, taktyki, konsekwencji i..charyzmy.
bbartek

Postprzez Sir 2010-05-16, 11:06 am

do Blajpios: dlugi post ale warto go przeczytac.

W zasadzie potwierdziles moje wczesniejsze mysli qle bardziej je rozwinales.

Z jednej strony Pierscionek mowi ze nie chce niczego mowic o sytuacji w klubie, a z drugiej opowiada ze ktos nie je posilku od wtorku i sie slania na nogach.....gdzie tu konsekwencja?

albo mowi cala prawde, albo gowno prawde
Sir

Postprzez RADOSKU 2010-05-16, 11:08 am

Powiem jedno moze faktycznie zle sie dzieje i Szatan wali w ..... do klubu nic nie daje tylko inwestuje w swoja firme i wiem co pisze bo szatan buduje sobie w Strzemieszycach Malych ubojnie drobiu a raczej ja rozbudowywuje i to naprawde to co buduje tam jest ogromne jezdze tam i wiem,moge nawet zrobic fotki i przeslac jak ktos jest zainteresowany bo moze trzeba ruszyc cosmbo ten dziad laduje kase w swoja firme a zaglebie przez niego ma cierpiec.
RADOSKU

Postprzez Mathof 2010-05-16, 11:15 am

Miałem postawić 50 zł na Elane Kurs był 9.80 ale mówię nie to być nie może że Zagłębie przegra i co i c*** wtopili chyba znowu ustawiają mecze
Mathof

Postprzez Bart19 2010-05-16, 11:20 am

czasy kiedy grało się w Zagłębiu dla prestiżu mineły bezpowrotnie teraz Zagłębie to też firma.
Firma która jeśli nie daje kasy wtedy morale pracowników = piłkarzy spada.
Akurat spadło w momencie kiedy wszyscy najmniej się tego spodziewali oraz kiedy
walczymy o awans....
Prezes mówi że jest ok wszystko pięknie
Trener mówi że nie mają co do garnka włożyć..

Gdzie tu sens gdzie logika ?
ktoś albo ściemnia albo ...................
Śmieszne mecze przegrywamy albo remisujemy aż sie wierzyć nie chce.
Czyli można stwierdzić że coś sie zle dzieje nie mają kasy to mają w nosie wynik......i nas kibiców...
Bart19

Postprzez mariusz76 2010-05-16, 11:20 am

A ja się powtórzę po raz któryś tam: czy biedni chłopacy na obozie na Espani też nic nie jedli? bo w sumie gra i treningi wyglądały tak samo! Tylko wtedy było to inne przecież tłumaczenie Pierścienia że to nie ważne jak grali (jaki wynik) tylko żeby się rozbiegali i ograli! Dajcie już spokój jak by nie grał pod publikę to już dawno by wyleciał bo nie osiągną żadnego wyniku i zespół kompletnie nie był przygotowany do sezonu co widać! Drużyna gra chaotycznie i bez pomysłu zero zaangażowania! (ja prawdziwą drużynę widziałem tylko w meczu z Górnikiem Zabrze i pierwsze 15 z Pogonią) Winnych jest pewnie wielu ale jednym z pierwszych jest TRENER!
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez Mathof 2010-05-16, 11:22 am

Jak jeden sezon pograją bez kibiców na trybunach to się wezmą do roboty j***** nieroby :czerwona:
Mathof

Postprzez tiktak 2010-05-16, 11:24 am

Piłkarze padają z głodu w klubie hodowcy drobiu. Pierścionek zrobił z klubu pośmiewisko na całą Polskę. Zerowy trener który dostał do reki zespół - samograj, któremu wystarczyło nie przeszkadzać.No ale trenerzyna musiał podkreślać swoją myśl szkoleniową debilnymi ustawieniami zawodników w ciągu całego sezonu, Brak słów. Nazywanie go zerem czy ch...m to jest tylko obraza dla ch...a.
Ostatnio edytowano 2010-05-16, 11:34 am przez tiktak, łącznie edytowano 1 raz
tiktak

Postprzez Mathof 2010-05-16, 11:29 am

tiktak napisał(a):Piłkarze padają z głodu w klubie hodowcy drobiu. Pierścionek zrobił z klubu pośmiewisko na całą Polskę. Zerowy trener który dostał do reki zespół - samograj, któremu wystarczyło nie przeszkadzać.No ale trenerzyna musiał poskreślać swoją myśl szkoleniową debilnymi ustawieniami zawodników w ciągu całego sezonu, Brak słów. Nazywanie go zerem czy ch...m to jest tylko obraza dla ch...a.

Nie ma co zwalać winy na trenera bo on tylko klepie jadaczką (Jaki trener taka drużyna) i tyle to piłkarze grają na boisku i tak naprawdę powinni sami się wziąć w garść, a jak im wisi awans to niech lepiej nie grają.
Mathof

Postprzez Qcu20 2010-05-16, 11:37 am

Moze lepiej oddac pozostale mecze walkowerem? My sie utrzymamy, Polkowice sa jedna noga w 1 lidze no i pomozemy druzynom ktore walcza o utrzymanie?
Qcu20

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna